Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Majik »

Szerintem ezt mindenki tudja, akinek van füle. Viszont a topikolás arról szól, hogy mindenki a maga mundérját védi. Sok jó LP keveseknek adatik meg, meg még talán igazán jó CDk sincsenek sok helyen. Internet viszont ma már mindenhol van.

Hát, ezek szerint itt sokan vannak fül nélkül...
Én örülnék a legjobban, ha a már 400 ezer fölött járó PC-s forrásom lezenélné az Ethosz CD játszót. A Nottingham Analogue LP játszót sajnos sosem fogja
Igen Internet ma már mindenhol van, de szerintem attól, hogy a jó LP és jó CD keveseknek adatik meg, attól nem lesz a streamelés jobb minőségű.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Szerintem a dac tipusát kérdezték.
Illetve a PC sem mindegy.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

Mit nem lehet ezen érteni?
Ugyanabban a rendszerben volt egy PC+DAC és egy CD játszó. Ugyanaz az erősítő, ugyanazok a hangfalak. Ja, és ugyanazon a kanapén ültünk...

Szerintem a dac tipusát kérdezték.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Általában a hifiről

EUR-os???
Mi itt még Ft-tal fizetünk...

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Általában a hifiről

milyen rendszerek voltak? 

a 30e cd lejátszó milyen márka volt, utána mi volt kötve, milyen dac, milyen kábellel, milyen erősítő és hangfal, illetve a pc/dac kombo milyen rendszerben szólt milyen perifériákkal?

nem kötözködés képen, de ez olyan, mintha kijelentem azt, hogy általában samsung mobilok xarok (mert mondjuk befürdött vele az ember), miközben van mondjuk 50 különböző típusa.

Mit nem lehet ezen érteni?
Ugyanabban a rendszerben volt egy PC+DAC és egy CD játszó. Ugyanaz az erősítő, ugyanazok a hangfalak. Ja, és ugyanazon a kanapén ültünk...

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Általában a hifiről

Ezt hogy érted? Mint erősítő topológia?
Mert ebben általánosítani nem túl szerencsés.

Pontosan ezt akartam írni.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Viszont a topikolás arról szól, hogy mindenki a maga mundérját védi. 

Pont ez a probléma, a mundér védése.Szerintem arról kellene szólnia, hogy elmondja a véleményét, elolvassa a másikét és beemel bizonyos dolgokat.
Nem a késdobálással, meg a végletekig kihegyezett (esetlegesen személyeskedéssel végződő) magas lóról "ledobált" kijelentésekkel kell(ene) fórumozni.
Én például csak cd-t hallgatok-majd egyszer ha lesz lehetőségem rá (és bízom benne, hogy lesz) befektetek egy Lp játszóba.Ami persze lehet, hogy nem fog tetszeni, de akkor sem fogom hinteni az igét, hogy csak ez vagy csak az a jó.Egyszerűen leírom hogy nem tetszik és kész.
Ez pedig még mindig csak egy oldala a zenehallgatásnak-ott vannak kábelek, a VF, elosztó, tápregenerátor, csöves kontra tranzisztoros és sorolhatnám még hány féle tábor csatái-nem értem, hogy miért kell késhegyig menő vitákba menni.
Biztos én vagyok rosszul bekötve (nem biwire).
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: supravox »

EUR-os???
)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Nem igaz.
Minden jobban szól LP-n, mint bármi máson. Talán szalagos magnó lehet még jobb 38cm/sec sebességen.
Mostanában volt szerencsém részt venni néhány összehasonlításon. Egy 30 ezres CD játszó még mindig jobbnak bizonyult, mint egy félmilliós audio PC, DAC kombo.
Az LP pedig simán verte bármilyen műfajon a többi forrást.

Az ilyen sommás megállapítások a mai világban lehet, percekig érvényesek, még a Te esetedben is.
Holnap máshol, akár mást is tapasztalhatsz.
Szerintem mindegyik médium használatának bőven megvan a gyönyörűsége meg az átka is, akár profiként,
vagy hobbistaként találkozik velük az ember. 
Én azt tapasztaltam, egy CD játszó hangját nem elsősorban az árcédula határozza meg, hanem pl. milyen
szemábra jelet produkál. Ha az nincs rendben, rakhatsz bele meg utánna bármit, nem lesz belőle énekes halott.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4017

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: juliush »

Pedig ezt én is tudnám demonstrálni itthon, hidd el találnék olyan dacot a pc-hez

Egyébként fura, hogy ezt sokan figyelembe sem veszik, hogy az audio pc csak egy "FUTÓMŰ" ! Ami nagyon fontos, de a Dac legalább annyira, ha nem jobban. Egy ilyen összehasonlításnak csak akkor van értelme, ha ugyan az a dac van mind a kettőre kötve. 

Szerintem az említett összevetés nem futóművekre vonatkozott, hanem "CD" vs. "audio PC+DAC" mint teljes értekű forrásokra. Annál inkább... khmmm...meglepő!
Én is kíváncsi lennék a konkrét típusokra és konfigurációkra!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: viri »

Háááát!? Akkor ott valami nagyon nem stimmelt. 
Pedig ezt én is tudnám demonstrálni itthon, hidd el találnék olyan dacot a pc-hez

Egyébként fura, hogy ezt sokan figyelembe sem veszik, hogy az audio pc csak egy "FUTÓMŰ" ! Ami nagyon fontos, de a Dac legalább annyira, ha nem jobban. Egy ilyen összehasonlításnak csak akkor van értelme, ha ugyan az a dac van mind a kettőre kötve. 
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4017

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: juliush »

Egy 30 ezres CD játszó még mindig jobbnak bizonyult, mint egy félmilliós audio PC, DAC kombo.

EUR-os???
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: supravox »

Ugye nem kötelező ezt mind elhinni?
Ma már április másodika van
Komoly meghallgatás lehetett:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10971
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mostanában volt szerencsém részt venni néhány összehasonlításon. Egy 30 ezres CD játszó még mindig jobbnak bizonyult, mint egy félmilliós audio PC, DAC kombo. Az LP pedig simán verte bármilyen műfajon a többi forrást.
Életem egyik legerősebb kulináris élménye a Kékestetőn elfogyasztott madárlátta, félig fagyott, 2 napos sonkás szendvics volt.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5106

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem igaz.
Minden jobban szól LP-n, mint bármi máson. Talán szalagos magnó lehet még jobb 38cm/sec sebességen.
Mostanában volt szerencsém részt venni néhány összehasonlításon. Egy 30 ezres CD játszó még mindig jobbnak bizonyult, mint egy félmilliós audio PC, DAC kombo.

Ugye nem kötelező ezt mind elhinni?
Ma már április másodika van

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Más téma nekem meg az A osztályos hang veri ki a biztosítékot. Ezt hogy érted? Mint erősítő topológia?
Mert ebben általánosítani nem túl szerencsés.
72audio.com

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2275

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: cables »

Nem igaz.

Szerintem ezt mindenki tudja, akinek van füle. Viszont a topikolás arról szól, hogy mindenki a maga mundérját védi. Sok jó LP keveseknek adatik meg, meg még talán igazán jó CDk sincsenek sok helyen. Internet viszont ma már mindenhol van.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 303

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Nyilván nem hallgatok annyit zenét,mint a többezres hozzászólók.
Kb. 50-50 lp,cd-m van.Lp szinte komolyzene,cd több a jazz.Plusz ezek Hires flacjei.
Karácsonyi vita óta nekem egyértelmű komolyzenén jobb az lp.
Osszesen kb. 100 lemezed van?Streamelsz mellette?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Nem igaz.

milyen rendszerek voltak? 

a 30e cd lejátszó milyen márka volt, utána mi volt kötve, milyen dac, milyen kábellel, milyen erősítő és hangfal, illetve a pc/dac kombo milyen rendszerben szólt milyen perifériákkal?

nem kötözködés képen, de ez olyan, mintha kijelentem azt, hogy általában samsung mobilok xarok (mert mondjuk befürdött vele az ember), miközben van mondjuk 50 különböző típusa.
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Általában a hifiről

Más téma nekem meg az A osztályos hang veri ki a biztosítékot.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Big »

Nem igaz.

Háááát!? Akkor ott valami nagyon nem stimmelt. 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Egy 30 ezres CD játszó még mindig jobbnak bizonyult, mint egy félmilliós audio PC, DAC kombo.

Ezzel a gondolattal többen próbálják a digitális ellenszenvüket hitelesebbre tompítani mintha a cd lejátszó nem egyesekből és nullákból dac-al csinálna zenét...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Általában a hifiről

Az igaz lehet,hogy a komolyzene,jobban szól lp-n,mint cd-n?

Nem igaz.

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Általában a hifiről

Rossz kérdésre csak rossz lehet a válasz.
Mi az hogy komolyzene (komolytalan zene ellentéte?), mi az hogy jobban szól? mi az hogy LP az összes kivitel egy kalap alatt? mi az hogy CD az összes létező technikával előállítva és lejátszva?

Hát igen a komolyzene klasszikusan komoly.
Jobbnak mondott kiadók technikája merült föl.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3453

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Az igaz lehet,hogy a komolyzene,jobban szól lp-n,mint cd-n?
Rossz kérdésre csak rossz lehet a válasz.
Mi az hogy komolyzene (komolytalan zene ellentéte?), mi az hogy jobban szól? mi az hogy LP az összes kivitel egy kalap alatt? mi az hogy CD az összes létező technikával előállítva és lejátszva?

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”