Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

pimpabmx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: pimpabmx »

1.4A töltővel 3 óra alatt töltődött fel nulláról.
Egyébként a készülékről: Denon AH-D401 fejhallgatóval használom, ilyen szép hangot még nem hallottam hordozható készülékektől (Thomson Lyra szériákból volt pár, philips discman és két mp3 lejátszó, iPod shuffle 4.gen)! Eszméletlenül részletgazdag, fejhallgató létére elég szépen "rajzolja" a helyükre a hangokat (Sara K & Chris Jones - All Your Love elő felvételének első hallgatásakor a tapsra hátranéztem ki van még a helyiségben). Ahol kell suttog, ahol kell iszonyatosan bevadul, de nem kiabál.
Aztán kipróbáltam a Fiio-t az otthoni "nagy" rendszeren is... Az erősítő és a lejátszó összekötését egy digitális Canon fényképezőgép körülbelül 500 Forintos jack-rca madzagjára bíztam, jobb híján. Már így is meggyőző volt, de felkerekedtem és vettem egy durván 6ezer forintos, ezüstözöttet, aranyozott csatlakozókkal. Az így kapott hangélmény aztán teljesen magával ragadott, lezenélte a Denon cd lejátszómat is - ezért egyik szemem sírt, a másik nevetett - . A zenészek megjelentek, az énekhang sokkal szerethetőbb, emberibb volt mint ugyanazokat a számokat hallgatva cd-ről. A mélytartomány amit eddig jónak/elfogadhatónak hittem, nagyot javult, ami eddig összefüggő hosszú hang volt, most taglaltabb lett (James Blake - Limit To Your Love falrepesztő mélyei).

Arra gondoltam, hogy azért IS szólhat ennyivel jobban, mert nincsenek hálózati zavarok az akkumulátorról való használat miatt. Ha megtámogatnám egy hálózati szűrővel a rendszert, elképzelhető hogy utol tudom érni ezt a részletességet a CD lejátszóval is?
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Igaz, de még indig gyorsabb, mint ha a pc usb portról tölteném, ráadásul kis helyen is elfér.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11324
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én ilyet használok a Sony mp3-asomhoz:
http://www.edigital.hu/Adapterek/Hama-- ... 48004.html

Sajnos ez sem túl izmos, csupán 800 mA.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Üdv. Fórumozók!
 Nem tudom off-e vagy sem, ide írom a kérdésem! Vásároltam egy Fiio X1 hordozható lejátszót, elégedett vagyok vele maximálisan, szépen muzsikál!   Viszont valahol azt olvastam, hogy hálózatról érdemes inkább tölteni nem pc-ről, a csomagban viszont csak egy usb kábelt kaptam. A fő kérdés az, hogy milyen töltővel érdemes tölteni? Az akkumulátor 5V-os és 1A-es.

Köszönöm

Én ilyet használok a Sony mp3-asomhoz:
http://www.edigital.hu/Adapterek/Hama-- ... 48004.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Üdv. Fórumozók!
 Nem tudom off-e vagy sem, ide írom a kérdésem! Vásároltam egy Fiio X1 hordozható lejátszót, elégedett vagyok vele maximálisan, szépen muzsikál!   Viszont valahol azt olvastam, hogy hálózatról érdemes inkább tölteni nem pc-ről, a csomagban viszont csak egy usb kábelt kaptam. A fő kérdés az, hogy milyen töltővel érdemes tölteni? Az akkumulátor 5V-os és 1A-es.

Köszönöm

A mai kütyük megengedik a nagy áramerősségű gyorstöltést, a mobiltelefonom pl. 1,5 Ampert vesz fel és másfél óra alatt fullra tölt nulláról (a réginek ehhez 5 óra kellett). A PC-k USB portja jellemzően 500 mA-t ad ki maximum, tehát erről csak jóval hosszabb idő alatt lehet feltölteni a nagy akkukat. Nem tudom, a Fiionál mi a helyzet, de egyre inkább érdemes vásárolni hálózati töltőt, 2 Ampereseket lehet venni pár ezer forintért.

pimpabmx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: pimpabmx »

Üdv. Fórumozók!

Köszönöm
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ez sajnos nem lep meg, de érdekes cikk!
Az, hogy az Onkyo-val lesznek közös dolgaik (ha jól értem), még talán jó is lehet az Onkyo-ra nézve...

nekem ez úgy tűnik, hogy az onkyo megveszi kompletten a pioneer-t és a pio csak minimális százalékban marad részvényes.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

http://asia.nikkei.com/Business/Compani ... end-of-era

ez azt jelenti hogy innentől nuku mindennek? network playerek házimozi elektronikák stb?

Ez sajnos nem lep meg, de érdekes cikk!
Az, hogy az Onkyo-val lesznek közös dolgaik (ha jól értem), még talán jó is lehet az Onkyo-ra nézve...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: -KP- »

http://asia.nikkei.com/Business/Compani ... end-of-era

ez azt jelenti hogy innentől nuku mindennek? network playerek házimozi elektronikák stb?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Meg aztán két jó hangsugárzó biztos hogy jobb hangot produkál mit négy gyengébb.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

Leszedtem róla a másik kettőt, és igaziból jobban szól a 2 hangsugárzó mint a 4 egyszerre.
Jó döntés! Hagyd is így szerintem. Próbálj egy tisztességes sztereó hangot létrehozni megfelelő elhelyezéssel, azzal jobban jársz, mint a négyes felállással.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

vortel
Isten Hozott! :)

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: vortel »

Leszedtem róla a másik kettőt, és igaziból jobban szól a 2 hangsugárzó mint a 4 egyszerre.

vortel

Általában a hifiről

Köszönöm szépen a tanácsokat!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Valaha volt nekem is ilyen erősítőm JVC A-X 400, és Én is kipróbáltam 4 hangsugárzóval. Alacsony hangerőnél nincs gond, de kicsit feljebb már zavaros lesz a hangkép. Még feljebb tekerve előbb- utobb kiejt a relé, mert ezen az impedancián(8 Ohm alatt) már nem stabil. Szerintem nagyon ne eröltesd, sok előnye nincs.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: QBB »

CAUTION: RATED SPEAKER IMPEDANCE:1+2 = 16 OHMS, 1 OR 2 = 8 OHMS

...azaz szokványos módon 1 pár hangdobozt használva azoknak egyenként minimum 8 ohmos impedanciát kell produkálniuk. Amennyiben 2 pár dobozt kötnél az erősítőre, mindegyik doboznak legalább 16 ohmosnak kell lennie, tehát a 8 ohmos dobozaidból 4 darabot nem köthetsz be a gyártó figyelmeztetése alapján.

QBB! Óvatosabban osztogass tanácsot! Azonos paraméterű dobozokat párhuzamosan kötve az impedanciájuk nem összeadódik, hanem feleződik, tehát 2 db 8 ohmos hangsugárzó eredője nem 16, hanem 4 ohm, ami néhány erősítőt már megizzaszthat.

Na jó nagy hüle vagyok, pedig nem is voltam álmos... sorry

De legalább örömmel látom, hogy nem vontad ki magad teljesen a forumról... :-)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Pedig most kipróbáltam és pont az jött meg amit eddig kicsit hiányoltam, a szép telt mélyek! Akkor ezt így ne erőltessem? Pedig az erősítő 10es skálájából csak 1esen van, és mégis annyira jól szól!
Némi bátorsággal használhatod így, de a gyártó nem javasolja.

vortel

Általában a hifiről

Pedig most kipróbáltam és pont az jött meg amit eddig kicsit hiányoltam, a szép telt mélyek! Akkor ezt így ne erőltessem? Pedig az erősítő 10es skálájából csak 1esen van, és mégis annyira jól szól!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Általában a hifiről

A segítségeteket szeretném kérni
CAUTION: RATED SPEAKER IMPEDANCE:
1+2 = 16 OHMS, 1 OR 2 = 8 OHMS

...azaz szokványos módon 1 pár hangdobozt használva azoknak egyenként minimum 8 ohmos impedanciát kell produkálniuk. Amennyiben 2 pár dobozt kötnél az erősítőre, mindegyik doboznak legalább 16 ohmosnak kell lennie, tehát a 8 ohmos dobozaidból 4 darabot nem köthetsz be a gyártó figyelmeztetése alapján.

QBB! Óvatosabban osztogass tanácsot! Azonos paraméterű dobozokat párhuzamosan kötve az impedanciájuk nem összeadódik, hanem feleződik, tehát 2 db 8 ohmos hangsugárzó eredője nem 16, hanem 4 ohm, ami néhány erősítőt már megizzaszthat.

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: QBB »

Ha 4db azaz két pár dobozt akarsz bekötni akkor ebből: 1+2 = 16 OHMS, 1 OR 2 = 8 OHMS ez jelenti: az 1es "csatornát" és a 2es "csatornát" egyidejüleg használod, 1 OR 2 azaz 1es vagy a 2 es "csatornát" külön-külön használod.
Az első feltétel vonatkozik rád, miszerint 1+2 azaz egy pár + még egy pár doboz bekötésekor,egyidejüleg szól mind a négy, 16Ohm lehet az összérték. Neked egy pár hangdobozod 8Ohm, a két pár 16 így nyugodtan beköthető.

Amúgy emberi hangerőn, és a használatbavétel elején, odafigyelve az erősítő melegedésére, ha ettől eltérünk sem szokot gond lenni, de gondolom nem véletlenűl ajánlják a gyártók az illesztést.

vortel

Általában a hifiről

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy JVC A-X400-as integrált erősítőm, és van két pár CAT MBC 313b hangdobozom. Szeretném mind a 4 hangdobozt egyszerre az erősítőre kötni, de nem vagyok benne biztos hogy egészséges e. A következő amit nem annyira értek:

http://www.ekomok.kiev.ua/content/visit ... vers_s.jpg

itt ugye azt írja:

CAUTION: RATED SPEAKER IMPEDANCE:
1+2 = 16 OHMS, 1 OR 2 = 8 OHMS

Az én hangdobozaim 8 Ohmosak.

http://i.simpalsmedia.com/999.md/BoardI ... CBC61E.jpg

Nem teljesen értem ezt az eredő ellenállás dolgot. Most akkor ha 4-et kötök akkor egyenként kell 16 Ohmosnak lenni vagy összesen?

Köszi szépen előre is a segítséget.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Ez most nem a technikáról fog szólni, hanem a hifis "viszonyokról". Csak dióhéjban, és nem szeretném nevesíteni: sem ismerősömet, akivel megesett, sem pedig a gyártót. Mindazonáltal kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert hát erre való a fórum.
Ismerősöm el szeretné adni magyar gyártású készülékét, van is rá érdeklődő, aki közli vele, hogy beszélt a gyártóval, és ő a hirdetett használt árért számítaná meg neki a "továbbfejlesztett" változatot újonnan. Igaz, most csak egy készre szerelt, de nem a végső kiszerelésben konfekcionált darabot tudna odaadni, melyet később, persze díjmentesen, cserél/dobozol újra.
A használt készülék adásvétele végül egy másik vevővel realizálódik.
Kérdések:
1. korrekt volt-e a gyártó viselkedése (nyilvánvalóan tudott a használtan kínált portékáról)?
2. ez a magatartás vajon hogyan érinti termékei értékét (újonnan, használtan)?
3. a történet ismeretében vásárolnátok-e ezen gyártó termékeiből (újonnan, használtan)? Miért/miért nem?

igen erösen függ a kinalat aratol is (nyilvan, ha az az uj ar kis töredeke, akkor nem korrekt a gyarto stb., de ha a hasznaltat az uj araert [vagy többert, mondvan, hogy mar nincs is ilyen, stb.] kinalta, akkor a gyarto korrekt)

en vasarlasnal különbseget teszek/tennek: "biztosan" sajat celra kell-e, akkor a hasznalati ertek a fontos (hifi, de lehet ez lakas, auto, stb. is; pl. egy sajat megtört auto eseten javitas utan is a piac azt mondana: ertekcsökkent, hasznalni viszont korrekt javitas utan jol lehet tovabbra is) ill.
fökepp/csak kiprobalas es tovabbeladasra gondolas mekkora szerepü lehet - nyilvan ekkor a piac ertekitelete fontosabb.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

1. Nem
2. Értékteleníti
3. Ezek ismeretében erősen meggondolnám!

Kb. én is így gondolom.
Annyi kiegészítéssel, hogy jó lenne látni az ilyen esetekben a teljes képet, minden részletet. A gyártóra ez jellemző, vagy csak pl. komoly anyagi gondok okán botlott egyet? 
E mellett, ha a gyártó készülékei valóban nagyszerű minőséget képviselnek, és mondjuk én személy szerint még egyszer sem csalódtam az illetőben, akkor egyetlen mással megesett és kiszivárgott kellemetlen tapasztalat még nem biztos, hogy visszavetne egy jövőbeni vásárlástól.  Az inkorrektséget persze senki sem, így én sem díjazom!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Ez most nem a technikáról fog szólni, hanem a hifis "viszonyokról". Csak dióhéjban, és nem szeretném nevesíteni: sem ismerősömet, akivel megesett, sem pedig a gyártót. Mindazonáltal kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert hát erre való a fórum.
Ismerősöm el szeretné adni magyar gyártású készülékét, van is rá érdeklődő, aki közli vele, hogy beszélt a gyártóval, és ő a hirdetett használt árért számítaná meg neki a "továbbfejlesztett" változatot újonnan. Igaz, most csak egy készre szerelt, de nem a végső kiszerelésben konfekcionált darabot tudna odaadni, melyet később, persze díjmentesen, cserél/dobozol újra.
Kérdések:
1. korrekt volt-e a gyártó viselkedése (nyilvánvalóan tudott a használtan kínált portékáról)?
3. a történet ismeretében vásárolnátok-e ezen gyártó termékeiből (újonnan, használtan)? Miért/miért nem?

1. Nem
2. Értékteleníti
3. Ezek ismeretében erősen meggondolnám!

Ui: régen és kezdőként az építőiparban sajnos én is elkövettem ezt a hibát, mint gyártó. Alákínáltam annak, aki kitartó kereskedőm volt, csak hogy a vevő tőlem vásároljon.
Aztán miután balhé volt belőle, mérlegelnem kellett, hogy az az egy vevő a fontosabb vagy a minimum 5 éve hűséges és korrekt kereskedelmi partnerem. Az utóbbit választottam és a mai napig állítom, hogy egy korrekt gyártó ne tegyen alá egy aktuális vagy volt vásárlójának, ha azt szeretné, hogy a neve rossz ízzel továbbkerüljön másik tíz potenciális érdeklődőjéhez...
A nyugat is ettől működőképes, bizalom és kiszámíthatóság nélkül már bajban lenne, akárcsak mi itthon...

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kérdések:

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: lamalas »

De a TIM-nek van köze a különbségi torzításhoz.Viszont ennek az összefüggésnek semmi köze a TIM keletkezéséhez.

Az az erősítő, amit Otala útmutatásai alapján anno megalkottak, ma is nagyon jó erősítőnek számít/hallatszik.Lehetséges, nem tudom, de ennek sincs sok köze a TIM keletkezéséhez :-) 

Emlékeztetnélek, hogy az én problémám az volt, hogy a TIM keletkezését ma már kevésbé elfogadható ok-okozati összefüggéssel magyarázta AA HG fórumtárs és én arra utaltam, hogy létezik annál a magyarázatnál ésszerűbb (ha úgy tetszik hihetőbb) magyarázat is. Azt a témát, hogy a TIM (ill. más torzítások) és a hangminőség közt van-e összefüggés (és ha van akkor milyen) még csak meg sem említettem!

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”