Szgaborsz6 írta: ↑Tegnap, 21:38Ez igen, nagyon szép, igényes, profi munka!tottyi írta: ↑Tegnap, 14:14Mive ennyit beszeltunk rola akkor thetne fel egy egeszalakos kepet rola vagy roluk. :)Szgaborsz6 írta: ↑Tegnap, 13:05
Mivel igény van rá, de megfizetni nem akarnák, ezért másnak nem gyártok ilyet. Egy szobai mérés túl sok mindent nem árul el a hangjáról, így ilyet sem teszek közzé. Egyébkén igen, ívelt a dobozok oldala.
Nekem a sogorom is mesterember az asztalos szakmaban de fizetni tenyleg nem igen akarnak. :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 693
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- Szgaborsz6
- Fórumlakó

- Értékelés: 171
tottyi írta: ↑Tegnap, 14:14Mive ennyit beszeltunk rola akkor thetne fel egy egeszalakos kepet rola vagy roluk. :)Szgaborsz6 írta: ↑Tegnap, 13:05Mivel igény van rá, de megfizetni nem akarnák, ezért másnak nem gyártok ilyet. Egy szobai mérés túl sok mindent nem árul el a hangjáról, így ilyet sem teszek közzé. Egyébkén igen, ívelt a dobozok oldala.
Nekem a sogorom is mesterember az asztalos szakmaban de fizetni tenyleg nem igen akarnak. :)
Üdv, Zoli
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Mive ennyit beszeltunk rola akkor thetne fel egy egeszalakos kepet rola vagy roluk. :)Szgaborsz6 írta: ↑Tegnap, 13:05Mivel igény van rá, de megfizetni nem akarnák, ezért másnak nem gyártok ilyet. Egy szobai mérés túl sok mindent nem árul el a hangjáról, így ilyet sem teszek közzé. Egyébkén igen, ívelt a dobozok oldala.tamagaba írta: ↑Tegnap, 09:15Nedves adatok? Mérés pl. Freki thd. Ivelt a forma jól látom a képen? Nagy igény lenne jól sikerült doboz konstrukciókra, szép asztalos munkára.Szgaborsz6 írta: ↑Tegnap, 07:46
Köszi.
Száraz adatok: 8ohm, 89dB, 28Hz-27kHz.
A cél az volt, hogy bizonyos összegből jobb hangot, és igényesebb kinézetet hozzak létre, mint amit ezért az összegért a gyártók adnak.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Szgaborsz6
- Fórumlakó

Mivel igény van rá, de megfizetni nem akarnák, ezért másnak nem gyártok ilyet. Egy szobai mérés túl sok mindent nem árul el a hangjáról, így ilyet sem teszek közzé. Egyébkén igen, ívelt a dobozok oldala.tamagaba írta: ↑Tegnap, 09:15Nedves adatok? Mérés pl. Freki thd. Ivelt a forma jól látom a képen? Nagy igény lenne jól sikerült doboz konstrukciókra, szép asztalos munkára.Szgaborsz6 írta: ↑Tegnap, 07:46Köszi.
A cél az volt, hogy bizonyos összegből jobb hangot, és igényesebb kinézetet hozzak létre, mint amit ezért az összegért a gyártók adnak.
Üdv, Zoli
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Nedves adatok? Mérés pl. Freki thd. Ivelt a forma jól látom a képen? Nagy igény lenne jól sikerült doboz konstrukciókra, szép asztalos munkára.Szgaborsz6 írta: ↑Tegnap, 07:46Köszi.kasumi írta: ↑2026.09.02., szer. 13:26Szép!Szgaborsz6 írta: ↑2026.09.02., szer. 13:03Saját építésű dobozaim. Igazából a képen látható erősítőn és a sólámpán kívül minden saját készítés.
20260606_100035.JPG
Mit tud? Mi a koncepció?
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Szgaborsz6
- Fórumlakó

Köszi.kasumi írta: ↑2026.09.02., szer. 13:26Szép!Szgaborsz6 írta: ↑2026.09.02., szer. 13:03Saját építésű dobozaim. Igazából a képen látható erősítőn és a sólámpán kívül minden saját készítés.
20260606_100035.JPG
Mit tud? Mi a koncepció?
Üdv, Zoli
Ez ma jött és nagyon győzött
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|GUSTARD H10|DAN CLARK NOIRE X
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 492
Szép!Szgaborsz6 írta: ↑2026.09.02., szer. 13:03Saját építésű dobozaim. Igazából a képen látható erősítőn és a sólámpán kívül minden saját készítés.
20260606_100035.JPG
Mit tud? Mi a koncepció?
Újratervezés
- Szgaborsz6
- Fórumlakó

Saját építésű dobozaim. Igazából a képen látható erősítőn és a sólámpán kívül minden saját készítés.
Üdv, Zoli
Még '82-ben Svédországból úgy érkeztünk haza, hogy a bőröndben egy Yamaha K-360-as kazettás magnó lapult, mellette az akkori svéd nyelvű Yamaha prosi, benne azzal az eszközzel, amely azóta is vágyaim tárgya volt.
Csak 44 évet kellett várnom, de tegnap végre megérkezett, gyakorlatilag új állapotban, teljes felújítás, kondicsere után, és alaposan bemutatott a csöves előerősítőmnek...
Csak 44 évet kellett várnom, de tegnap végre megérkezett, gyakorlatilag új állapotban, teljes felújítás, kondicsere után, és alaposan bemutatott a csöves előerősítőmnek...
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Ha kell egy kis magas..
- Csatolmányok
-
- Aperion Super Tweeter
- 1787633177433.jpg (51.46 KiB) Megtekintve 1093 alkalommal
-
- 1787633177517.jpg (93.98 KiB) Megtekintve 1093 alkalommal
-
- 1787633177629.jpg (36.59 KiB) Megtekintve 1093 alkalommal
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Audiolab 7000N, DAC: RIF DAC, Erősítö: Musical Fidelity A1; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Nordost Red Dawn, Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid., Chord clearway.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2925
A Tannoy D700 és D900 egy elég jól sikerült széria. A mai napig keresettek és elég jól tartják az árukat, ellentétben pl. a Saturn sorozattal ami megszólalásig hasonló csak 
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 747
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Az Avantgarde-ra is azt hiszi mindenki, bármi elhajtja, pedig az aktív szub matt (én erre tippelek) nem. Nekem is a kis kondo nem véletlen. hajszoltuk sokat ezeket SE,PSE Kondokkal, de egy idő után elvéreznek. az Overture meg kiveri belőle a xart (már, ha kell
) , de azért csak Kondo. (és 17-18 Ohmos, ill 107-109dB érzékenységű Avantgartdeokkal is próbáltuk, a helyzet ugyanaz. nekem, már keverem az ohmokat, de talán 18 Ohmos és 107dB, kell a delej alá)
a Tannoy meg lehet marad egy régi kellemesen kellemetlen szájízű történet, de ha egyszer nyerek a lottón, lehet csak poénból veszek egyet, hogy kipipáljam a sztorit, így 30 évvel később. (már a lottó a bazi nagy kecóra kellene, ahova befér
jelenleg már ha veszek egy lemezt is át kell rendezzem a polcokat. készülék meg már semmi nem fér sehova
az asszony szerint telepakolok mindent... nemtom...
)
igen, az érzékenység néha becsapós tud lennidixie-chicken írta: ↑2026.08.24., hétf. 09:48@revi:ahogyan már megirták,Tannoy D700S2...Definition sorozat (D300,D500,D700 és D900),és azon sorozatnak a késöbbi változata (S2)...a Profile sorozat kinézetre hasonló,mintahogyan a Saturn sorozat is,csak itt egy picit több anyagot raktak bele,mint a Profile,vagy Saturn sorozatokban (frontlap 50mm,valódi furnér stb.)revox írta: ↑2026.08.23., vas. 22:16Jól látom, hogy az álomhangfalaimat használod? Tannoy Profile 638?dixie-chicken írta: ↑2026.08.19., szer. 14:01..tegnap hirtelen felindulásombol (volt egy igen jól leárazott pédány),lett egy ilyen "Box"-om...kezdésnek,a lemezjátszó falikonzolnak elkészitettem egy + védőpajzs deszkát,mivel úgy veszem észre hogy még jobban gerjeszti a hőt,mint a valamikori Copland CTA 401sem...
![]()
Még suliba jártam, egy csávó hirdetett valami kisebb eladót. Kb 1997... Elmentem megnézni,tetszett, de rajolt a Tannoyyal és, hogy az is eladó. Azt mondja 70e. Az akkor nem volt kevés lóvé nekem, de amit tudtam eladtam (2 nap alatt) , Akkor még voltak bizományik, akik kp-ra is vettek be. De pl egy NAD decket, az utcán csávó megkérdezte, mi ez? Mondom deck, viszem bizibe. Mennyi? 20e. Aztán kicsapta a 20ast![]()
Xal 70 a zsebben,megyek faszihoz, azt mondja, inkább 100... Anyád...
Nem állítom, hogy nem tervezgettem olyat, hogy az autóját leönteni sebbenzinnel és gyufát neki, vagy csak simán valahol megvárni es jól elverni, de idővel elmúlt... Mindenesetre,nem lett. Aztán valahogy kimaradt, de ha meglátom, dobban egyet a szívem. Majdnem ilyen lett az első értelmes hangfalam![]()
végülis, míg elmentem a csávóhoz, zsebemben a 70el, úgy érsztem,már az enyém,már van
![]()
...nem igazán amplifikáció barát,nem papirmembrános,vigyázni kell nagyon mivel párositod,magasabb az érzékenysége 93dB,de névleges 6Ohm,és ezen belül van egy 3Ohmos "kirándulás" 250Hz környékén,igy vannak követelmények az ampolifikáció felé
![]()
Az Avantgarde-ra is azt hiszi mindenki, bármi elhajtja, pedig az aktív szub matt (én erre tippelek) nem. Nekem is a kis kondo nem véletlen. hajszoltuk sokat ezeket SE,PSE Kondokkal, de egy idő után elvéreznek. az Overture meg kiveri belőle a xart (már, ha kell
a Tannoy meg lehet marad egy régi kellemesen kellemetlen szájízű történet, de ha egyszer nyerek a lottón, lehet csak poénból veszek egyet, hogy kipipáljam a sztorit, így 30 évvel később. (már a lottó a bazi nagy kecóra kellene, ahova befér
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2917
@revi:ahogyan már megirták,Tannoy D700S2...Definition sorozat (D300,D500,D700 és D900),és azon sorozatnak a késöbbi változata (S2)...a Profile sorozat kinézetre hasonló,mintahogyan a Saturn sorozat is,csak itt egy picit több anyagot raktak bele,mint a Profile,vagy Saturn sorozatokban (frontlap 50mm,valódi furnér stb.)revox írta: ↑2026.08.23., vas. 22:16Jól látom, hogy az álomhangfalaimat használod? Tannoy Profile 638?dixie-chicken írta: ↑2026.08.19., szer. 14:01..tegnap hirtelen felindulásombol (volt egy igen jól leárazott pédány),lett egy ilyen "Box"-om...kezdésnek,a lemezjátszó falikonzolnak elkészitettem egy + védőpajzs deszkát,mivel úgy veszem észre hogy még jobban gerjeszti a hőt,mint a valamikori Copland CTA 401sem...
![]()
Még suliba jártam, egy csávó hirdetett valami kisebb eladót. Kb 1997... Elmentem megnézni,tetszett, de rajolt a Tannoyyal és, hogy az is eladó. Azt mondja 70e. Az akkor nem volt kevés lóvé nekem, de amit tudtam eladtam (2 nap alatt) , Akkor még voltak bizományik, akik kp-ra is vettek be. De pl egy NAD decket, az utcán csávó megkérdezte, mi ez? Mondom deck, viszem bizibe. Mennyi? 20e. Aztán kicsapta a 20ast![]()
Nem állítom, hogy nem tervezgettem olyat, hogy az autóját leönteni sebbenzinnel és gyufát neki, vagy csak simán valahol megvárni es jól elverni, de idővel elmúlt... Mindenesetre,nem lett. Aztán valahogy kimaradt, de ha meglátom, dobban egyet a szívem. Majdnem ilyen lett az első értelmes hangfalam![]()
végülis, míg elmentem a csávóhoz, zsebemben a 70el, úgy érsztem,már az enyém,már van
![]()
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6720
Tudom, azért köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
a kettő egyébként majnem ugyanaz, csak a 700-as már a következő széria csúcsa volt
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6720
Az aláírása alapján D700S2.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
azon agyalok, nem is 100, hanem 120ra pattintotta fel a faszi az árát. Az nekem totál elérhetetlenné tette. De pl volt egy, akkor ritka és menő Avirex baseballdzsekim, azt is eladtam gyorsban, gyors, vagyis nagyon mèlyáron
utána elég nagy hidegzuhany volt, hogy fölöslegesen
Nem emléxem a tagra, de még biztos hifizik. Jó lenne egyszer vele összefutni
ha valaki magára ismert, üdvözlöm
Nem emléxem a tagra, de még biztos hifizik. Jó lenne egyszer vele összefutni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Még suliba jártam, egy csávó hirdetett valami kisebb eladót. Kb 1997... Elmentem megnézni,tetszett, de rajolt a Tannoyyal és, hogy az is eladó. Azt mondja 70e. Az akkor nem volt kevés lóvé nekem, de amit tudtam eladtam (2 nap alatt) , Akkor még voltak bizományik, akik kp-ra is vettek be. De pl egy NAD decket, az utcán csávó megkérdezte, mi ez? Mondom deck, viszem bizibe. Mennyi? 20e. Aztán kicsapta a 20ast
Nem állítom, hogy nem tervezgettem olyat, hogy az autóját leönteni sebbenzinnel és gyufát neki, vagy csak simán valahol megvárni es jól elverni, de idővel elmúlt... Mindenesetre,nem lett. Aztán valahogy kimaradt, de ha meglátom, dobban egyet a szívem. Majdnem ilyen lett az első értelmes hangfalam
Jól látom, hogy az álomhangfalaimat használod? Tannoy Profile 638?dixie-chicken írta: ↑2026.08.19., szer. 14:01..tegnap hirtelen felindulásombol (volt egy igen jól leárazott pédány),lett egy ilyen "Box"-om...kezdésnek,a lemezjátszó falikonzolnak elkészitettem egy + védőpajzs deszkát,mivel úgy veszem észre hogy még jobban gerjeszti a hőt,mint a valamikori Copland CTA 401sem...
![]()
Még suliba jártam, egy csávó hirdetett valami kisebb eladót. Kb 1997... Elmentem megnézni,tetszett, de rajolt a Tannoyyal és, hogy az is eladó. Azt mondja 70e. Az akkor nem volt kevés lóvé nekem, de amit tudtam eladtam (2 nap alatt) , Akkor még voltak bizományik, akik kp-ra is vettek be. De pl egy NAD decket, az utcán csávó megkérdezte, mi ez? Mondom deck, viszem bizibe. Mennyi? 20e. Aztán kicsapta a 20ast
Nem állítom, hogy nem tervezgettem olyat, hogy az autóját leönteni sebbenzinnel és gyufát neki, vagy csak simán valahol megvárni es jól elverni, de idővel elmúlt... Mindenesetre,nem lett. Aztán valahogy kimaradt, de ha meglátom, dobban egyet a szívem. Majdnem ilyen lett az első értelmes hangfalam
halfnote.hu
halfnote.hu
köszi tezsvírem, nem hallottam még róluk, de utánuk nézek
- dixie-chicken
- V.I.P.

Mastersound Box..trane írta: ↑2026.08.19., szer. 15:53'ő' kicsoda, Petyadixie-chicken írta: ↑2026.08.19., szer. 14:01..tegnap hirtelen felindulásombol (volt egy igen jól leárazott pédány),lett egy ilyen "Box"-om...
? nagyon kicsi a képek felbontása, ránézésre meg számomra ismeretlen (amúgy meg a Magnat-vonalra hasonlít)
![]()
- Csatolmányok
-
- IMG_6157.JPG (94.03 KiB) Megtekintve 1703 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
'ő' kicsoda, Petyadixie-chicken írta: ↑2026.08.19., szer. 14:01..tegnap hirtelen felindulásombol (volt egy igen jól leárazott pédány),lett egy ilyen "Box"-om...
- dixie-chicken
- V.I.P.

-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 158
Mi lett az M6si-vel?