Már tegnap kibontottam a meglepetésem.

Jó antennára vár az ünnepek után....
Ez valami Entreq mackó a tetején?
Csak neked! Csak most!
Igen, mert a CDM4/19 mechanika élettartama örök élet + 1 nap.alfaati írta: ↑2021.12.19., vas. 23:25A 80-as, 90-es évekbeli nyugati újságokban voltak hasonló, egész oldalas fizetett gyártói hirdetések a szokásos marketing szoveggel...
...gondoltam megpróbálom felidézni a saját vintage cuccaimmal azt a fajta képi világot. Azok a régi szép idok!
A "kis-nagy" Micromega mai napig mukodik. Nem kényeskedik, minden lemezt azonnal beolvas.
Akkor most szólok, hogy nincsenek problémáim a mélyhangokkal, dolgos volt a megvalósítás, de megoldódott.asebestyen írta: ↑2021.12.05., vas. 20:24Túlgondolni nem kell, félremagyarázni se, akkor se, ha az az egyszerűbb. :) A szoba csak azokat a hangokat tudja gerjeszteni vagy kioltani, amit a hangsugárzó lesugároz, nem is volt másról szó. Majd szólj kérlek, ha sikerült lekezelned a 20-60Hz tartományt lakókörnyezetben.xilop írta: ↑2021.12.05., vas. 19:46Ennyire nem kéne túlgondolni a helyiség akusztikát, a végén még kiderül hogy elég egy mini monitor, a hiányzó mélyeket majd hozzáadja szoba mélykiemelése.
igenis tudja az a hangszóró lazán azt a 30Hz-et, a gazdi meg oldja meg az akusztikai környezet kialakítását.![]()
![]()
Túlgondolni nem kell, félremagyarázni se, akkor se, ha az az egyszerűbb. :) A szoba csak azokat a hangokat tudja gerjeszteni vagy kioltani, amit a hangsugárzó lesugároz, nem is volt másról szó. Majd szólj kérlek, ha sikerült lekezelned a 20-60Hz tartományt lakókörnyezetben.xilop írta: ↑2021.12.05., vas. 19:46Ennyire nem kéne túlgondolni a helyiség akusztikát, a végén még kiderül hogy elég egy mini monitor, a hiányzó mélyeket majd hozzáadja szoba mélykiemelése.
igenis tudja az a hangszóró lazán azt a 30Hz-et, a gazdi meg oldja meg az akusztikai környezet kialakítását.![]()
30Hz alá sok minden be tud "nézni". Kérdés milyen minőségben és milyen terhelhetőség mellett. Ennél még van fontosabb is, hogy a helyiség mit csinál a mélyekkel, mert ha 40-50Hz-en van +10dB, akkor a 30Hz-ből nem sokat fogsz érzékelni, ha van se.cannonball írta: ↑2021.12.05., vas. 11:47Passzív, igen.
Én szeretem a mély mélyeket (a puha lábdob), ezért Kell, hogy benézzen 30 hz alá a rendszer.
3 milla?cannonball írta: ↑2021.12.05., vas. 10:57Igen, és van is 1 eladó 3 millért.supravox írta: ↑2021.12.05., vas. 10:52Screenshot_20211205-105028_Google.jpgcannonball írta: ↑2021.12.05., vas. 09:24
Az ATC nekem is piszkálja a fantáziámat, de az még zsebbe nyúlósabb, ha hasonló méretűt szeretnék.
Ez lehet mèretben az alternatíva![]()
Mindazonáltal az alsó határfrekvenciájuk ha jól emlékszem magasabb a Focalnál.
Igen, és van is 1 eladó 3 millért.supravox írta: ↑2021.12.05., vas. 10:52Screenshot_20211205-105028_Google.jpgcannonball írta: ↑2021.12.05., vas. 09:24Az ATC nekem is piszkálja a fantáziámat, de az még zsebbe nyúlósabb, ha hasonló méretűt szeretnék.
Ez lehet mèretben az alternatíva![]()
Ez lehet mèretben az alternatívacannonball írta: ↑2021.12.05., vas. 09:24Az ATC nekem is piszkálja a fantáziámat, de az még zsebbe nyúlósabb, ha hasonló méretűt szeretnék.
Meg is fogalmaztad kèrdèsedre a vàlaszt.Alex_Aston írta: ↑2021.12.05., vas. 09:55De ezek nem olyan dolgok, mint azon vitázni, hogy S Mercedes, vagy 7-es BMW? Nagyjából ugyanazok, max ízlés különbség van köztük.![]()
Úgy van. De én is azért vettem a Focalt: mert évek óta tetszett. Amúgy változik az izlés: mert Tannoyt régen sosem akartam, aztán együtt élve velük megszoktam, megszerettem őket. Kedves kis böszmék nekem.Alex_Aston írta: ↑2021.12.05., vas. 09:55De ezek nem olyan dolgok, mint azon vitázni, hogy S Mercedes, vagy 7-es BMW? Nagyjából ugyanazok, max ízlés különbség van köztük.![]()
Igen, Mezzo U. Hangosan jobb a hangja. A Tannoy ebben is jobb, halkan hallgatva maradnak a szép, telt mélyek, és a tölcséres kialakítás a fókuszált középmagasakkal is előny este. Szerencsére nem gond nálam a hangos zene.dixie-chicken írta: ↑2021.12.05., vas. 09:35ha végleges a döntésed,legyen sok boldogságod a Focal-al (Mezzo Utopia?)cannonball írta: ↑2021.12.04., szomb. 11:54Sajnos a Focal elveri a Tannoyt a legtöbb esetben. 1-2 dögösebb zenén, ahol jól jön a vastagabb basszus, ott a Tannoy nyer. Csöves vas viszont mindkettőnél rosszabb eredményt adott, mint az Accuphase.....a Mezzo hogyan viszonyul a keső esti halkabb zenélgetéshez ?...
De ezek nem olyan dolgok, mint azon vitázni, hogy S Mercedes, vagy 7-es BMW? Nagyjából ugyanazok, max ízlés különbség van köztük.
ha végleges a döntésed,legyen sok boldogságod a Focal-al (Mezzo Utopia?)cannonball írta: ↑2021.12.04., szomb. 11:54Sajnos a Focal elveri a Tannoyt a legtöbb esetben. 1-2 dögösebb zenén, ahol jól jön a vastagabb basszus, ott a Tannoy nyer. Csöves vas viszont mindkettőnél rosszabb eredményt adott, mint az Accuphase.
Szigorúan a sajàt èrtèkrendemben.Alex_Aston írta: ↑2021.12.05., vas. 07:38Sorold.supravox írta: ↑2021.12.05., vas. 07:10Persze,hogy vanAlex_Aston írta: ↑2021.12.04., szomb. 20:28
Csak tovább tanultál?![]()
De tényleg. Van ennél tovább? Nem csak odébb?![]()
![]()
![]()