Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Régi idők hifije

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Sziasztok.Van egy AKAI cd 73-as cd lejátszóm,és ahhoz kéne egy távirányító.Ha valakinek van eladó azt kérem jelezze.Telef.06306090619.Előre is köszönöm.

Nem isten bizony de lehet hogy van/van két nagy doboz távom a múltból/.

Laci75
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: Laci75 »

Sziasztok.Van egy AKAI cd 73-as cd lejátszóm,és ahhoz kéne egy távirányító.Ha valakinek van eladó azt kérem jelezze.Telef.06306090619.Előre is köszönöm.

herstal
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 71

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: herstal »

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Régi idők hifije

herstal
Beköltözött
Beköltözött

Régi idők hifije

Technics SA-8000X
Volt már itt, de pár képet felteszek , mielőtt még eladom.

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: JBL L90 »

Üdv!

Köszi a segítséget, mindent beállítottam ahogy mondtad, jól szól tetszik nagyon!!!
Vannak nagyon régi és poros lemezeim, de csak néhány darab ami értékes számomra, szóval inkább azokat szeretném megfelelő formába hozni. Nagyon sok a komolyzenei anyagom, amitől valószínű, hogy meg fogok válni, mint pl.:
Verdi La Traviata
Shakespeare- Szentivánéji álom
Verdi Aida
Verdi-Traviata
Rossini-Mosé, Beethoven, Mozart, Vivaldi
és még sok más amit kaptam, de nem tartoznak a zenei érdeklődési körömbe.

Szép napot! Laci.

Filmhez: Dynavioce Challenger m-63  5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1

A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: tollact »

A sebességet beállítottam, köszi!

A tisztítós dologhoz majd beszerzek egy olyan kefét amit mondtál. a tű beállításával kapcsolatban lenne még kérdésem, ha esetleg ismered ezt a lejátszót Taya dp-510, van rajta anti-skeating is ami 1-en áll. Olvastam, hogy a tű súlyozása miatt tompa lehet a hang, vajon mi lehet a helyes beállítás?

Köszi!

Örülök, hogy sikerült a lemezjátszó megfelelő bemenetét megtalálnod. Fejből nem emlékeztem már rá, de most egyből beugrott, hogy Mg.Pu. a magyar neve ( mágneses pick-up).
A kart a következőképpen tudod alapszinten beállítani:
A lemezjátszót a tányéron mérve állítsd vizszintbe.
Tekerd az "antiskating" tekerőt 0 állásba. Ezután tekerd a kar végén a súly a vége felé addig, amíg a kar vizszintesen lebeg a lemeztányér felett. Ekkor a súly további mozdítása nélkül tekerd a hozzá tartozó számozott tárcsát 0 állásba. Ezután a súly + a tárcsát együtt forgasd 1,5-2 állás közé. Az antiskating tárcsát kb ugyanarra az értékre kell állítani, mint a súly a karon(tehát 1,5-2). Ekkor a tűerő nagyjából jó. Ehhez az alap hangszedőhöz ennél sokkal többet nem is szükséges tenni, de a lemezeket minél tisztább módon célszerű játszani a tű és a lemezek kímélése céljából. Tehát ha régi,poros lemezekről van szó akkor javaslom hogy keress egy helyet, ahol letisztítják, főleg az értékesebbeket javaslom tisztítatni. Én a magam részéről kikisérleteztem egy olcsó, viszonylag egyszerű módot a lemezek tisztítására de ez ahhoz bonyolult, hogy ide leírjam. Ha érdekel keress privátban.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: opel123 »

A tisztítós dologhoz majd beszerzek egy olyan kefét amit mondtál. a tű beállításával kapcsolatban lenne még kérdésem, ha esetleg ismered ezt a lejátszót Taya dp-510, van rajta anti-skeating is ami 1-en áll. Olvastam, hogy a tű súlyozása miatt tompa lehet a hang, vajon mi lehet a helyes beállítás?

Köszi!

Szerintem vidd el valakihez aki be tudja korrektül állítani aztán ennyi. Jópár dolgot kell beállítani vagy leellenőrizni és segédeszközök is kellenek hozzá.

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Köszi!

Filmhez: Dynavioce Challenger m-63  5.0, Sony STR DB-925, HK DVD29, JBL ES 150P, HDD, 50' Plazma.
Zenéhez: Nad c315BEE, HK 970, HK 680, Rotel RCD-965BX, JBL L-90, Yamaha YST-SW300, Heybrook HB1

A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal meg.
Kodály Zoltán

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Régi idők hifije

Valami bolhás lemezzel próbáld, aztán vagy jó lesz vagy nem, de így nem sokat kockáztatsz.

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

üdv!

Van hozzá egy kb 30 éves német spray-m is ami ki sincs még bontva valami wittner Anti-static record spray , de ehhez kellene is valami Plattofix kefe vagy anyag is, mert a hátoldalán rajzon mutatja, meg írja is. Esetleg nem tudom valamivel helyettesíteni? Pamut anyag vagy valami más??

Kodály Zoltán

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Régi idők hifije

A két potival tudod beállítani a sebességet. A potikról húzd le a forgatógombjaikat és fújj be kontakt spray-t mert a beállított sebesség el fog mászni. A pontos sebességet pedig a stroboszkóppal tudod belőni. Akkor lesz 33 1/3 ha a felső sorokban a futó jelek "megállnak" Az alsó sorok meg a kislemezhez 45-ös fordulathoz tartoznak (vagy fordítva :-)

A lemezeket ne tisztogasd egyelőre. Szerezz karbonszálas kefét, azzal lejátszás előtt le tudod húzni a kosz mozdítható részét forgás közben. Csapvízzel eszedbe ne jusson a lemezeket mosogatni, mert a barázdákba kirakódnak a vízben oldott dolgok és pár lemez után borzasztóan torzan fog szólni a tűre rakódott mocsok miatt.

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Igazából rengeteg kérdésem lenne még, mert teljesen új nekem ez a dolog. Pl: a lemezek kezelése, tisztítása, a tűnél mire kell figyelni, helyes beállítása, a lemez forgási sebességének pontos beállítása, ami szintén el volt állítva és úgy tudtam nagyjából belőni, hogy egy ismert számot feltettem és annak az üteméhez. A kar végén a súlyozáshoz nem nyúltam, de lehet az sincs jól belőve.
Szóval ilyen kérdések foglalkoztatnak...

Kodály Zoltán

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

A lemezjátszó biztosan a phono bemenetbe volt dugva? Amennyiben halk , én arra gyanakszom, hogy nem. Valamivel halkabb lehet mint a rádió, vagy a kazettás, de alapvetően nem szabadna sok hangerő különbségnek lennie. A monitorkapcsolót "forrás" állásban kell tartani lemezjátszáskor, ha jól van összedugva akkor ebben az állásban fog megszólalni.

Haha hát köszi!!!
Működik!! Csak nem phono volt a bemenet neve hanem " Mg. Pu. " .

Még egyszer köszi!!

Kodály Zoltán

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Üdv!
Már is megnézem, de a " valamivel halkabb" az nagyon halk sajnos. A rádiót ha negyed hangerőn hallgatom a lemezből még max hangerőn se tudok kicsalni olyan hangerőt.
De mindjárt utána járok a dolognak.

Köszi a választ!!

Kodály Zoltán

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: tollact »

Üdv!

Változás:
Volt időm a rendszer jobban kipróbálni, hajtani és megjavult!

Az erősítőn a szabályzók már nem recsegnek, tökéletesen szuperál és bivaly erős, van benne tartalék bőven, szóval az makulátlan!
A rádió is szuper, megvan a kis piros tekerője, tárolja szépen az állomásokat a memóriába, rádobtam egy darab kábelt az FM részére és hoz mindent, nagyon tetszik, hogy minden kis lépésben befog valamit.
A hangfalak is makulátlanok.
A kazettás részét még meg kell néznem, ha csak az ékszíj ment szarrá azt én is ki tudom szerintem cserélni.
Plusz kaptam hozzá egy csomó mindent: 2 db Aiwa mikrofon, valami Waltham márkájú fülest, ami szintén jól szól, kutya baja, kábeleket, egy bontatlan lemeztisztító spray ami olyan 30 éves lehet
Úgy néz ki az egész mintha valaki 25 éve megvette volna és elfelejtette hallgatni.
Tegnap hallgattam lemezeket is /Liszt Ferenc/ működik minden, csak nagyon fel kell tekerni az erősítőt, az miért van?? Gyenge a jel? Monitoron hallgattam, próbáltam más bemeneten is de ugyan olyan gyenge.

Minden jót. Laci.

A lemezjátszó biztosan a phono bemenetbe volt dugva? Amennyiben halk , én arra gyanakszom, hogy nem. Valamivel halkabb lehet mint a rádió, vagy a kazettás, de alapvetően nem szabadna sok hangerő különbségnek lennie. A monitorkapcsolót "forrás" állásban kell tartani lemezjátszáskor, ha jól van összedugva akkor ebben az állásban fog megszólalni.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

+

Kodály Zoltán

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Üdv!

Változás:
Volt időm a rendszer jobban kipróbálni, hajtani és megjavult!

Az erősítőn a szabályzók már nem recsegnek, tökéletesen szuperál és bivaly erős, van benne tartalék bőven, szóval az makulátlan!
A rádió is szuper, megvan a kis piros tekerője, tárolja szépen az állomásokat a memóriába, rádobtam egy darab kábelt az FM részére és hoz mindent, nagyon tetszik, hogy minden kis lépésben befog valamit.
A hangfalak is makulátlanok.
A kazettás részét még meg kell néznem, ha csak az ékszíj ment szarrá azt én is ki tudom szerintem cserélni.
Plusz kaptam hozzá egy csomó mindent: 2 db Aiwa mikrofon, valami Waltham márkájú fülest, ami szintén jól szól, kutya baja, kábeleket, egy bontatlan lemeztisztító spray ami olyan 30 éves lehet
Úgy néz ki az egész mintha valaki 25 éve megvette volna és elfelejtette hallgatni.
Tegnap hallgattam lemezeket is /Liszt Ferenc/ működik minden, csak nagyon fel kell tekerni az erősítőt, az miért van?? Gyenge a jel? Monitoron hallgattam, próbáltam más bemeneten is de ugyan olyan gyenge.

Minden jót. Laci.

Kodály Zoltán

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Üdv fapaci!

Köszi, hogy foglalkozol a kérdésemmel!
Nemrég kaptam hozzá egy Taya dp-510 lemezjátszót ami tökéletes állapotban van, tűjén védő, karcmentes.
Ígértek még mellé valami Svéd 10 lemezbefogadású, magától pakolgatós cuccot is, de azt még nem láttam, igazából az lenne nagy szám!
A lényeg, hogy van hozzá lemezem, olyan 100-150 db amit kaptam, annyira még nem futottam át, de Pink Floyd, AC/DC, Boney M. ilyesmit láttam benne. Mivel nem abban a korszakban nőttem fel ezért sokat nem ismerek. Régi operák, 60-70 es évek előadói. Szóval azokat a lemezek majd lehet árúba bocsájtom.
Van még 1 lemezjátszóm ami Altus p-100 névre hallgat, de ahhoz nincs tűm.

Kodály Zoltán

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kérdésem: Érdemes-e megcsináltatni, foglalkozni vele?? Mennyit érhet így egyben??? Nekem újabb rendszerem van, de ez is nagyon tetszik. Kipróbáltam lemezjátszóval szépen szólt!

Az "érdemes-e" kérdésre nem tudok válaszolni. Én biztosan belevágnék a készülékek felújításába, ha kapnék egy ilyen legendás tornyot. Ha a HS-500-asokat lecseréled, jó hangdobozokkal szerintem ma is megállná a helyét ez a rendszer. Kérdés, van-e mivel etetni, vannak-e kazettáid, lemezeid.

JBL L90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Régi idők hifije

Sziasztok!!!

Segítség!!
Örököltem egy NAGYON SZÉP állapotban lévő Orion SM-250; ST-240; SE-260; HS-500 hangfallal összerakott szettet.
A gond az vele, hogy bekapcsoltam és az idő "kijött rajta".
Az erősítőn recsegnek a szabályzók, a kapcsolók kapcsolásnál rúgatják a hangfalat, a Kazettás része nem tekeri a kazettát, a rádiónak sztem nincs baja.
Minden világít, ránézésre tökéletes, a hátulján az aljzatok jók, kábelek is, csatlakozók is. Hangfalaknak nincs baja.

Kérdésem: Érdemes-e megcsináltatni, foglalkozni vele?? Mennyit érhet így egyben??? Nekem újabb rendszerem van, de ez is nagyon tetszik. Kipróbáltam lemezjátszóval szépen szólt!

Kodály Zoltán

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: hubee »

Köszi a tippet!
Trafó ügyben meg már egyeztettünk.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: tunerman »

McIntosh előerősítőkben a csövesek a jobb hangúak (C-8, C-11, C-20, C-22), de ezek nem igazán a félvezetős JBL végfok világához valók...
A félvezetős meki előerősítők már a megvehető árkategóriába tartoznak, szerintem ott nézelődjél.

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: hubee »

Sziasztok! Remélem jó topicba írok.

JBL 6260-as végfokhoz keresek előfokot. Régi Mcintosh-okban is gondolkodom (XLR-RCA adapterrel, vagy ilyenre szerelt kábellel kötném össze őket).
Mcintosh előfokokkal valaki képben van? Ez alapján próbálok tájékozódni. Eszerint a C22 a legnagyobb csöves előfok.(az ára is olyan ma is, hogy dobtam egy hátast ) és ahogy én nézem a C24 a legkisebb solid state kiadás. (legnagyobb talán a C33). Azért lenne fontos tudnom, hogy melyik mennyire jó, mert pl. a C26-28 közel azonos áron fut mostanság de találtam C24 és C30ast is eladót. A C30-ast az ára miatt kizártam, de kb. eddig jutottam .

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Régi idők hifije

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Felújításban járatosabbak tanácsát kérem!

A mellékelt képen 40 évesnél is idősebb wharfi dobozok láthatóak. Gondolkozom eme dobozok esztétikai fejlesztésén, de nem módosításán. Pl a csatlakozókat kicserélni, átkábelezni, hátlapot feketére festeni, az elsőlap fekete festését is újrafesteni, a többi lapját leápolni, valami méhviasz-szerű anyaggal, valamint az előlap merev rácsát barna, vagy fekete selyemre cserélni.

Megérheti a csatlakozók, kábelek cseréje?
Lefestenétek a hátát a helyemben feketére (most pozdorjás)?
Hol kapok olyan méhviaszt, vagy lakkot(?) amivel a régi fafurnért fel lehet javítani? Vagy milyen módon lehet az öreg fafurnért javítani, újítani?
Az előlap valami aluminiumos merev, rideg dolog, hol kaphatok elfogadható selymet amivel kiválthatom?

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”