Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Interneten talált képek
Re: Interneten talált képek
Nagyon szép, nagyon jó, de ezeket a JBL gyártmányú hangsugárzókat érdekes módon még sem találjuk meg a a legjobbak listáján. 

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8872
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
Gyártás alatt…
.
.
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 127
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2697
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
ebben a mondatban csak az elvileg sántít, mert gyakorlatilag a helyes kifejezés.Stereophile írta: ↑2024.06.05., szer. 12:56Elvileg az utolsó 1-2-3 méter számít, ami a készülék előtt van közvetlenül.
érdekes kérdés a kábelek világa és főleg a tápkábeleké, mert mindenki, csak mint vezetőt veszi figyelembe. De rég szemezgetek a gondolattal, hogy ezek a kábelek, nemcsak vezetők, hanem antennák is és valami fenemód hatnak egymásra is, vagyis a rendszer eredő megszólalására. pl, ha az erősítőre be van kötve a CD játszóm a KSL Lp ezüsttel,ami az ezüstök között rangosabbnak minősül, de ha csak bedugok az erősítő másik bemenetére egy gyengébb audio note ezüstöt és lóg szabadon a földön, a hang kezd elmenni a gyengébb kábel irányába. A vezetéshez, nyilván semmi köze és mivel nincs áramkörben, csak be van dugva, talán a terhelő impedanciát se nagyon buzerálja, de akár, lehet.
a kábelek világa túl bonyolult, hogy megértsük. Azt gondolom, ha egy Nikola Tesla hifibuzi lenne, talán, de csak talán, tudna rá valami okosat mondani. mindenesetre, akár fél méternyi ezüstdrótot (vagy bármit, csak nekem pont van egy félméteres AN SPX a lemezjátszó tápegységéhez) is megérez azonnal a készülék, hiába előtte mezei egyeres rézdrót van a falban.
Továbbra is az antenna elvet látszik erősíteni, hogy épp Tesla volt az, aki az éterből összegyűjtött rezgéseket antennákkal felfogva, elektromos áramot indukált, amivel kb 100 mp/h-val száguldó elektromos autót épített 1930 környékén. Mindezt egy kb nagyanyáink csöves rádiójának méretével bíró dobozzal, amiből antennák lógtak ki. Úgy tűnik ,az éter tele van elektromos szmoggal, amit a hifiantennák (drótok) akár össze is szedhetnek és módosíthatják a rendszer viselkedését.
persze, viccesek ezek a képek, de ez is csak azt mutatja, mennyire nem értünk semmit ehhez (nem csak mi, senki). Ettől még a hifi rendszerek kábelrengetege igen megdöbbentő dolgokat művel. Minél bonyolultabb a rendszer (hogy rohadna le,az enyém az), annál nyűgösebb, de ez mezei egyenes arányosság: Több drót >>> több variációs lehetőség >>> több probléma
régen azt az analógiát dobta be valaki, hogy a plázában lévő szökőkutak, félméteres íves "köpését" is az utolsó méter ívelés és átmérő határozza meg, hiába jön klasszik csőhálózaton addig a víz. De azt gondolom, magában, csak a vezetőképességben keresni a drótok titkát nem elegendő. én nem tudom, nem is keresem, csak elfogadom és igyekszem körültekintő lenni, de még érnek így is meglepetések. Nemrég úgy jártam, hogy kicseréltem az egyik hangfaldrótot (trikábelezés van nálam a 3 útnak külön) és meg kellet fordítanom a CD játszó tápdrótját (fázishelyesség). Magyarul, az egyszer belőtt dugó (fázis) állás nem örökérvényű, bármi változik, próbát kell tenni újra és nem elég kimérni, mi a helyes fázisállás, mert nekem már volt,hogy pont fordítva lett jobb a hangja.
rábaxtatok

ui: van a "kábel nem csak összeköt,hanem elválaszt is" elmélet, csak-hogy, egyszerűbb legyen az élet

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Tctronic
- Beköltözött
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
Pláne, hogy hegedű (brácsa...)
- Stereophile
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 25
- Kapcsolat:
Elvileg az utolsó 1-2-3 méter számít, ami a készülék előtt van közvetlenül.
Arcam Diva 85a,Cambridge Audio >> CXC v1,CXN v1,Azur 350c,Rega R dac,Fyne Audio F302
Reloop RP 7000 mk2, Musical Fidelity XLPS, Sommer Galileo+
Hydra Gold Fuse Graphene
Sony KDL-43 W807c, Zidoo Z1000
Kácsa Fp25,Furutech e-TP80-E
Neotech,Nordost
Reloop RP 7000 mk2, Musical Fidelity XLPS, Sommer Galileo+
Hydra Gold Fuse Graphene
Sony KDL-43 W807c, Zidoo Z1000
Kácsa Fp25,Furutech e-TP80-E
Neotech,Nordost
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Nem rossz, de aminek igazan orulok, hogy mar csinalnak uveg elolappal hutoket. :) Nem kell percekig allnom mostmar a nyitott huttonel es az asszonyt hallgatni, hogy mar megint ott allok es csukjam be. Lehet, hogy vannak meg paran igy vele.
Csak fel perces reklam de nekem nagyon tetszett, belekepzeltem magam.

youtu.be/dZBJ1yRfuck
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
Egy igazán transzparens hangsugárzó.

- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Pedig az igazi az lenne a tápellátás érdekében, hogy végig ezüst kábelt használj. Az erőműig !

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3247
Csak a Marantz! :-D
- Vinkler
- Adminisztrátor
No comment.
Illetve mégis: az üzenőfalon zajlott polémiához kis illusztráció.

Illetve mégis: az üzenőfalon zajlott polémiához kis illusztráció.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
EZ az optikai tuning (legalább is nekem nagyon az) :
- Tctronic
- Beköltözött
Optikai tuning, vagy mégsem ?Snipi írta: ↑2024.05.28., kedd 10:23Amúgy vannak olyan műanyag csellók amik egész jól szólnak. Másként mint egy klasszikus, másra is való, más zenei stílusra, de az igazság az, hogy a hangjuk nagyon jó (is) tud lenni.
(Lásd Caroline Lavelle ... na jó vele kapcsolatban elfogult vagyok, mert bele vagyok zúgva)
https://www.carbonfiberviolin.com/
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Az a műanyag inkább karbon, vagy kevlár szövet, és bizony tud nagyon jó lenni, ráadásul nem érzékeny a páratartalomra.Snipi írta: ↑2024.05.28., kedd 10:23Amúgy vannak olyan műanyag csellók amik egész jól szólnak. Másként mint egy klasszikus, másra is való, más zenei stílusra, de az igazság az, hogy a hangjuk nagyon jó (is) tud lenni.
(Lásd Caroline Lavelle ... na jó vele kapcsolatban elfogult vagyok, mert bele vagyok zúgva)
Amúgy vannak olyan műanyag csellók amik egész jól szólnak. Másként mint egy klasszikus, másra is való, más zenei stílusra, de az igazság az, hogy a hangjuk nagyon jó (is) tud lenni.
(Lásd Caroline Lavelle ... na jó vele kapcsolatban elfogult vagyok, mert bele vagyok zúgva
)
(Lásd Caroline Lavelle ... na jó vele kapcsolatban elfogult vagyok, mert bele vagyok zúgva

Vagyis kb semmit nem ér akusztikailag, a levegő rezeg inkább, amit szépen átvesz a hangszer, aztán még gerjeszteni is fogja magát bizonyos frekiken. Mindent a szemnek, hmm...
A paneleket a háttérből viszont elfogadnám!
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 873
Elismerésre méltó az elhivatottság a jobb hang érdekében, azért az az elcsatoló platform nem semmi!
Vagyis kb semmit nem ér akusztikailag, a levegő rezeg inkább, amit szépen átvesz a hangszer, aztán még gerjeszteni is fogja magát bizonyos frekiken. Mindent a szemnek, hmm...

A paneleket a háttérből viszont elfogadnám!
Nem szotkam hibázni.