Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
T-boy az utolsó képen a Jamo frontokkal már jobb az összkép de az elrendezéssel kezdeni kellene valamit. A frontok egymáshoz vannak nyomva ezért a térhatás a hangszínpad eléggé pontszerű lehet. Nincs más lehetőség elrendezni a rendszert?
Sajnos nincs rá lehetőségem (egyik oldalt szekrénysor, másik oldalt ajtó). 36_2_18.gif Én örülnék neki a legjobban ha széjjelebb tudnám húzni a rendszer elejét, de mint azt már oly sokszor írtam túl zsúfolt a szoba sajnos.
Egy sima átrendezéssel meg nem tudnék jobbat előállítani, csak ha menne ez-az a szobából. De arra meg nem sok esélyt látok, nem tudnám a házban hová tenni a "kidobandó" bútorokat.
Szoktam ezen törpölni, agyalni, de eddig semmi használható nem jutott a eszembe.
Viszont, azért a kb. 1.5évvel ezelőtti állapothoz képest így is jelentősen javult a összkép-összhang. Már ennek is örülök, ahhoz képest, hogy akkoriban azt mondtam magamnak, hogy csak a erősítőt cserélem le vmi combosabb darabra meg az egykori kis gyári Pioneer aktív mélyládát (a lejjebb beszúrt képeken nincs rajta), mert az már kevéske. Ahhoz képest szinte minden ment a "levesbe".
Még ami tervben van, hogy csináltatok egy 2polcos rendszert és az alsó részébe megy a Onkyo hm erősítő, mellé a cd- és a bd-játékos. A felső polcra meg a center majd, hogy végre az is fülmagasságba kerüljön. És ezek felé a plazma, s mellette ugyanúgy ott lesz a kis Reckhorn monoblokk.
Ahol pedig most vannak a elektronikák oda megy majd a 35literes 30cm-es zárt mélyláda, persze, lesz alatta kis szigetelés, hogy a láda ne érintkezzen közvetlenül a dohányzó asztallal és ne rázza úgy a elektronikákat, meg hogy ne ugorjon a lemez lejátszás közben.
Egyelőre ennyi van tervben.
Nem pont ilyenre gondolok, de hasonlóra.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
T-boy az utolsó képen a Jamo frontokkal már jobb az összkép de az elrendezéssel kezdeni kellene valamit. A frontok egymáshoz vannak nyomva ezért a térhatás a hangszínpad eléggé pontszerű lehet. Nincs más lehetőség elrendezni a rendszert?
Egy kis akkor és most képekben (elnézést a rossz képminőségért)! Elnézve a régebbi képeket magam is siralmasnak vélem.
Persze, még mindig van hová fejlődni (van is pár ötlet még a tarsolyomban) ahogy az lenni szokott amikor megindul a ember a leejtőn.
2011.08.10-én.
2011.10.11-én.
2012.05.06-án.
Napjainkban . . .
:kiraly:
250 Hz nem lehet, az már bőséges középtartomány. Ha felső basszusról beszélünk, az olyan 100 és 160 Hz közötti tartomány
Akkor lehet hogy mégse nyomtam mellé... A fene emlékszik már rá melyik is volt a jó vágás. Próbálgattam mindenféleképpen.
Az biztos hogy egész jó hangot ki tudtam hozni belőle! Majd este megnézem újra...
És, hogy beáljak a sorba én Sonusom is Bélátol van:-) sőt a Michell lemezjátszó is... azt hiszem...
Bizony bizony.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Vagyis 250 Hz-nél... (mellényomtam)
250 Hz nem lehet, az már bőséges középtartomány. Ha felső basszusról beszélünk, az olyan 100 és 160 Hz közötti tartomány
Jó lenne ez másnak is....hidd el.
Nem biztos hogy mindenkinek tetszik... Már közel 10éve hallgatom...volt itt már sokminden...
És, hogy beáljak a sorba én Sonusom is Bélátol van:-) sőt a Michell lemezjátszó is... azt hiszem...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Jófajta szoftveres EQ-t kipróbálhatnál, pl.: Fabfilter Pro Q
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
A felsőbasszust milyen akusztikai elemmel lehetne csillapítani? (Ha lehet egyáltalán...)
Tegnap este próbáltam eq.-val, ha 150 Hz-nél vágok 3 dB-t, egész jó lesz! Csakhát nem szeretnék így belenyúlni...
Anno ez volt az első, amit kipróbáltam én is, nekem nem jött be...
Akkor nem ezt mondtad!
Nem a kérdésedre válaszolok, inkább kérdezek.
Próbáltad már bedugózni a sonus reflex csövét? Simán működhet a dolog! Első körben egy teljes dugózás szivaccsal. Ha így nagyon kevéssé válna a mély, akkor megpróbálhatod "félig" dugózni. Nagyon eredményesen lehet hangolni így egy reflex dobozt a szobához, illetve az aktuális lehallgatási pozícióhoz!
Esetleg még megpróbálhatod a hallgatási pozíciódat változtatni, vagy a dobozok elhelyezésével is variálhatsz. Az esetek nagy részében, ezekkel a módszerekkel meg lehet találni egy optimálishoz közeli mélyátvitelt!
Igen, természetesen próbáltam! Mindkettőt bedugtam teljesen szivaccsal...
A legmélyebb hangok elmentek (amik maradhatnának ) A felsőbasszus meg megmaradt teljes egészében ugyanakkora!
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 818
Pedig már páran majdnem lehülyéztek,mert nem tetszik a Sonnet.
Sonusokból is volt már pár hulladék dobozom.Az álló Concerto Domus bűn rossz volt.
Ha ez a Signum,akkor az lehet az enyém volt.
Nagyon jó doboz,de picit keveselltem a mélyét,de azt is hozzáteszem,hogy ez 40 nm-es szobában volt.
Igen a Signum... és csak 18 nm-en zenél.
Ugyan ezt hallottam...annak idején mikor megjelent, a Show-n bemutatták. Azt hittem csak valami ott nem klappol , de ezek szerint nem
Volt Chario "nagy" monitorom, amit a HiFi Choice az egekig dícsért, és az is picit fakó, zárt hangú volt, ráadásul brutál mélyekkel! Biztos ők máshogy gondolják...
Azóta Sonusban utazom, lehet a tieid voltak, Béla... !
Az új helyükön...bár mostanában kacérkodom valamilyen állóval.:
Pedig már páran majdnem lehülyéztek,mert nem tetszik a Sonnet.
Sonusokból is volt már pár hulladék dobozom.Az álló Concerto Domus bűn rossz volt.
Ha ez a Signum,akkor az lehet az enyém volt.
Nagyon jó doboz,de picit keveselltem a mélyét,de azt is hozzáteszem,hogy ez 40 nm-es szobában volt.
Webáruház:
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 818
.
A Sonnettel totál más bajom.Egyszerűen fakó a hangja.
Már nagyon sokféle erősítővel próbáltam,de hiába.
Ráadásul már hárman elvitték megfülelni,de idáig még senkinek sem tetszett.
Ugyan ezt hallottam...annak idején mikor megjelent, a Show-n bemutatták. Azt hittem csak valami ott nem klappol , de ezek szerint nem
Volt Chario "nagy" monitorom, amit a HiFi Choice az egekig dícsért, és az is picit fakó, zárt hangú volt, ráadásul brutál mélyekkel! Biztos ők máshogy gondolják...
Azóta Sonusban utazom, lehet a tieid voltak, Béla... !
Az új helyükön...bár mostanában kacérkodom valamilyen állóval.:
Most olvasom... tényleg csak egy lehet rajta:
In the lower part is positioned the bass reflex with a diameter of 75mm and with a length of 185mm.
Nem baj, így is lehet próbálgatni a hangolást.
Én kettőt látok a képen. A másiknak látszik a pereme...
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Ahogy nézem két cső is van rajta. Ilyenkor érdemes az egyiket ledugózni szivaccsal, zoknival, polifoammal, bármivel... Ekkor jóval lentebb hangolódik a doboz, és kevésbé hajlamos a szobával "összeveszni". Ha még így sem érezni jónak, akkor a másikat is be lehet dugózni, ekkor egy egyszerű zárt doboz lesz belőle.
Csak egy cső van rajta.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- suminator968
- V.I.P.

Anno ez volt az első, amit kipróbáltam én is, nekem nem jött be. Ellenben a jobb hangfalkábel pontosabbá tette, és mélyebre is ment. Plussz Mundorf a magashoz, és egész jó lett....
Csak drágább volt a kábel , meg a kondi, mint a hangfal......
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Ahogy nézem két cső is van rajta. Ilyenkor érdemes az egyiket ledugózni szivaccsal, zoknival, polifoammal, bármivel... Ekkor jóval lentebb hangolódik a doboz, és kevésbé hajlamos a szobával "összeveszni". Ha még így sem érezni jónak, akkor a másikat is be lehet dugózni, ekkor egy egyszerű zárt doboz lesz belőle.
- suminator968
- V.I.P.

Beteg egy konstrukció.... Viszont ha ott a cső az alján, akkor van lehetőség a hangolásra.
Anno ez volt az első, amit kipróbáltam én is, nekem nem jött be. Ellenben a jobb hangfalkábel pontosabbá tette, és mélyebre is ment. Plussz Mundorf a magashoz, és egész jó lett....
Úgy is van, hangszóró is, meg reflex port is van az alján.
Akkor valóban lehetne vele játszadozni.
Webáruház:
Beteg egy konstrukció.... Viszont ha ott a cső az alján, akkor van lehetőség a hangolásra.
- suminator968
- V.I.P.

Azt tudtam,hogy nem zárt,de azt hittem az alján van egy szub hangszóró.
Meglepődnék, ha zárt lenne. Szerintem az alján van a cső.
Azt tudtam,hogy nem zárt,de azt hittem az alján van egy szub hangszóró.
Webáruház: