Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Készülékbelsők
Készülékbelsők
Én a közép/magas hangal nagyjából elégedett vagyok de a mély hangokat mindig keveseltem a hangszórók méretéhez képest!
Készülékbelsők
Ha veszek normális kondikat az elektrolitok helyett akkor honnan tudjam,hogy helyes a polarittás?
Pont ez a lényeg, hogy ezek a kondik polaritás nélküliek!!!
Ezért (majdnem) indegy merre vannak, de nem árt, ha mégis egyformán szereled be, tehát pl a felirat a hangszórócsatlakozás irányába legyen mindíg
Készülékbelsők
És akkor vettem Bennic kondikat
Megszűnt a szőrös fülbántós magas, és teljesen jó lett a hang
( és nem jóbb )
Készülékbelsők
Na nekem először ilyen vacak kondik lettek a hangfalamba mikor új váltót gyártottam (Léva is) de olyan szúrós volt a hang, bár magasban jobb lett sokkal, de nem tetszett, hosszútávon fárasztó volt hallgatni.
És akkor ...
Készülékbelsők
Nem mindegy a vezeték keresztmetszet sem, főleg a mélyeknél, minima 1 vagy 1,2 mm átmérőjű legyen a drót amiből van a tekercs.
szép böszme lesz
Vagy ha már vasmagos, akkor ferritmagos legyen... az olyan kerek szürke porvasmag
Hát ami most van benne az elég vastag szerintem több mint 1mm-es.Amugy elfér nagy tekercs is van hely böven! Tekercset milyet és kinél érdemes?Ha veszek normális kondikat az elektrolitok helyett akkor honnan tudjam,hogy helyes a polarittás?
Készülékbelsők
Igen, azok légmagosak, maradhatnak is, de a kondikat minima Bennicre cserléni, rettentő sokat jelent.
A mélynél mindkét tekercset szeretném kicserélni!Tekercsbe milyet érdemes venni?Csak mH érték van ráirva az a lényeg vagy van más adat is ami számit a tekercseknél?
Nem mindegy a vezeték keresztmetszet sem, főleg a mélyeknél, minima 1 vagy 1,2 mm átmérőjű legyen a drót amiből van a tekercs.
szép böszme lesz
Vagy ha már vasmagos, akkor ferritmagos legyen... az olyan kerek szürke porvasmag
Készülékbelsők
Igen, azok légmagosak, maradhatnak is, de a kondikat minima Bennicre cserléni, rettentő sokat jelent.
A mélynél mindkét tekercset szeretném kicserélni!Tekercsbe milyet érdemes venni?Csak mH érték van ráirva az a lényeg vagy van más adat is ami számit a tekercseknél?
Készülékbelsők
Készülékbelsők
Hát apukám a mélynél a kondik a legszarabb legócskább fajtájúak, tulajdonképpen polaritásjelölés nélküli elektrolit kondik, azért is van kettő szemközt egymással, a vasmagos tekercsről meg már ezer éve tudni illik, hogy sokkal trágyább a hangja, mint a légmagosnak, csak az ebben a méretben kicsit nagy termetű lenne...
A sárga kondik a Bennic-re hajaznak, de a Remix fénykorát idéző szinekkel, de azok legalább jók... Mexico nem az a tipikus elektronika gyártó nagyhatalom
Szerintem megérné mégha ugyanezekkel az értékekkel is, de egy ujat csinálni beléjük... kivácsi lennék, mennyire változna meg a hangja.
Igen gondolkodom rajta!A magas/közép hangváltóba légmagos tekercsek vannak asszem.
Készülékbelsők
Hát apukám
a mélynél a kondik a legszarabb legócskább fajtájúak, tulajdonképpen polaritásjelölés nélküli elektrolit kondik, azért is van kettő szemközt egymással, a vasmagos tekercsről meg már ezer éve tudni illik, hogy sokkal trágyább a hangja, mint a légmagosnak, csak az ebben a méretben kicsit nagy termetű lenne...
A sárga kondik a Bennic-re hajaznak, de a Remix fénykorát idéző szinekkel, de azok legalább jók... Mexico nem az a tipikus elektronika gyártó nagyhatalom
Szerintem megérné mégha ugyanezekkel az értékekkel is, de egy ujat csinálni beléjük... kivácsi lennék, mennyire változna meg a hangja.
Készülékbelsők
...hát ez gyönyörű, igényes munka egy 160ezres hangfalban...
350ezerért vettem az 1párt.Kicsit gondolkodtam a tuningon de elég jó minőségünek néznek ki az alkatrészek és ezek a hangváltok nem nyákra vannak épitve hanem vastag 15mm-es rétegelt falapra és szerintem igy még jóbb is!
Készülékbelsők
Közép/Magas hangszorók.
Készülékbelsők
Mélyhangszorók.
Készülékbelsők
...hát ez gyönyörű, igényes munka egy 160ezres hangfalban...
Készülékbelsők
Ezekre a nagy sárga kondikra is Mexico van irva.
Készülékbelsők
Közép/magas hangváltó.3tekercs 4nagyobb sárga kondenzátor meg 1kisebb.
Készülékbelsők
A nagyobb tekercsekre meg kondenzátorokra Made In Mexico van irva.
Készülékbelsők
Szétszedtem a Yamaha NS-8HX hangfalat megnézni. Ez a mélyhangszorók hangváltója!2db.nagy tekercs egyik 4.50mH másik 3.50mH meg két kondenzátor mindkettö 100V 33uF
Készülékbelsők
onkyo txds 575
Ennek mi a gondja?
Most már minden
- tannoy j303
- V.I.P.
- Értékelés: 137
Készülékbelsők
onkyo txds 575
- tannoy j303
- V.I.P.
- Értékelés: 137
Készülékbelsők
onkyo házimozi műtét
Készülékbelsők
Marantz SR6003, Marantz PM-15S1, NEC Cd-600, Philips BD-9600
, Swans D-stand, AE Linear1(Palko tunig), Phonar ethos c 140g, Phonar ethos 100, Jungson Super Tweeter , Hangfal kabel Wireman fele ezust(Palko Cable), Wireman ezust XLR, Jungson XLR ,Sheng Ya CD10
Letölhető Zenék(Falc,Ape)
, Swans D-stand, AE Linear1(Palko tunig), Phonar ethos c 140g, Phonar ethos 100, Jungson Super Tweeter , Hangfal kabel Wireman fele ezust(Palko Cable), Wireman ezust XLR, Jungson XLR ,Sheng Ya CD10
Készülékbelsők
HIVI D 2.1SE tunigolva!
Hangváltó
Marantz SR6003, Marantz PM-15S1, NEC Cd-600, Philips BD-9600