Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Készülékbelsők
Készülékbelsők
Akkor ezt megfejettük...
Gondolom ez csak baki, bárkivel előfordul.
Készülékbelsők
Sajnos 1987 régen volt, akkor végeztem az orvoskaron Szegeden, azóta sokat felejtettem, a stressz kinyírja a memóriát.
Akkor ezt megfejettük...
Készülékbelsők
Az is kutatás tárgyát képezhetné, hogy ennyi idősen miért is nem sikerült még megismerkedni a magyar nyelvvel...
Sajnos 1987 régen volt, akkor végeztem az orvoskaron Szegeden, azóta sokat felejtettem, a stressz kinyírja a memóriát.
Készülékbelsők
Az viszont egy kutatás tárgyát képezhetné, hogy szmájli kell ahhoz, hogy értelmezni tudjanak egy magyar mondatot.
Az is kutatás tárgyát képezhetné, hogy ennyi idősen miért is nem sikerült még megismerkedni a magyar nyelvvel...
Készülékbelsők
Öcsém, eddig semmilyen tudományos kutatás nem mutatott ki szoros összefüggést a szmájlik használata és az életkor között...
Az előző beírást nézve van...
Készülékbelsők
Öcsém, eddig semmilyen tudományos kutatás nem mutatott ki szoros összefüggést a szmájlik használata és az életkor között...
Az viszont egy kutatás tárgyát képezhetné, hogy szmájli kell ahhoz, hogy értelmezni tudjanak egy magyar mondatot.
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Készülékbelsők
Ez a "2 Ohm" dolog, csak táp és hűtés és megfelelő számú végtranzisztor, meg nagy kondik kérdése. Ezek meg mind pont azok, amik sokba kerülnek egy félvezetős erősítőben. Ja meg a doboz, abból is nagy és megfelelően masszív kell hogy legyen, az is drága. Ezért nem készít mindenki ilyet. Nem sokan adják meg ennek az árát.
Az meg, hogy a Dynaudio házon belüli teszteléshez ilyen paraméterekkel rendelkező erősítőt tervezett igenis jelent valamit a gyártó preferenciáit és elképzeléseit illetően, mármint hogy szerintük mivel szól igazán jól a hangfaluk.
És egyébként, álltalában 4-6 ohm-esek a Dyno-k nem igen kell hozzájuk erős erősítő, én sem hinném azt hogy ez az erősítő azért lenne 2ohm mert az a Dyno doboz amihez ez az erősítőt tervezték az nehezen hajtható lenne. Ez egy speciálisan valamihez tervezett erősítő ha 2 ohm-en minden jóbban szólna, akkor mindenki 2ohm-es erősítőt építene.
http://carbon4copy.blogspot.com/
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Készülékbelsők
Elmúltam 53 éves, megleszek szmájli nélkül, a három pont viszont ott van a mondat végén.
Készülékbelsők
És egyébként, álltalában 4-6 ohm-esek a Dyno-k nem igen kell hozzájuk erős erősítő, én sem hinném azt hogy ez az erősítő azért lenne 2ohm mert az a Dyno doboz amihez ez az erősítőt tervezték az nehezen hajtható lenne. Ez egy speciálisan valamihez tervezett erősítő ha 2 ohm-en minden jóbban szólna, akkor mindenki 2ohm-es erősítőt építene.
Dynaudio Arbiter specifications:
Power Ouput (IEC @ Full Bandwidth)
8 Ohm 620 Watt
4 Ohm 1072 Watt
2 Ohm 1670 Watt
Maximum Current 120 Ampere
Frequency Bandwidth
-3db 0.3Hz-300KHz
+/-0.1db 20Hz-20KHz
THD Level (IEC @ Full Bandwidth, 1Khz, 8Ohm) < 0.005%
THD Level @ Max. Ouput (Under All Conditions) < 0.008%
Offset < 5mV
Signal Noise (A-Weighted) > 103db
Signal Noise (Unweighted) > 99db
Input Impedance 2.000Ohm
Input Sensitivity (For Rated Output) 2.25V or 6.75V
Készülékbelsők
Dynaudio Arbiter mono végerősítő, 1670W/2Ω, így könnyű érzéketlen hangdobozt tervezni, gyártani...
Készülékbelsők
Ok, te nyertél. Nincs kedvem folytatni ezt a szokásos (magyaros) úgyisazénapukámalegerősebb vitát.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8947
Készülékbelsők
Ugyan már!
Van még pár erősítő a piacon, ami meghajt egy Dynot is.
Egyébként meg ki mondta a gyártóknak, hogy "csirke" erősítőt gyártsanak?!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Készülékbelsők
Nincs baj a humorérzékemmel. Azonban ilyen esetben egy szmájli sokat segít a kétértelműség elkerülésében.
Teszt.
Az oroszok rendeltek a svédektől láncfűrészeket, amivel állítólag száz fát lehet kivágni óránként. Kiadják a melósoknak, de a legügyesebb is csak ötvenet tud kivágni. Hívják a svéd szerelőt aki berántja, erre az orosz megkérdezi, mi ez a búgás...
Elmúltam 53 éves, megleszek szmájli nélkül, a három pont viszont ott van a mondat végén.
Készülékbelsők
Tisztában vagyok vele, hogy 20 évvel ezelőtt tesztelés céljából tervezték és pár tucat készült belőle, csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy egy ilyen erősítő egy szék lábába is belepumpálná az energiát. A humorérzék nem mindenki sajátja.
Nincs baj a humorérzékemmel. Azonban ilyen esetben egy szmájli sokat segít a kétértelműség elkerülésében.
Készülékbelsők
Ez egy eléggé bugyuta beírás volt. A Dyno nem ehhez tervezi az érzéketlen (nem csak ő gyárt ilyeneket) hangsugárzóit, hanem a csúcs (Consequence, Evidence stb) dobozaihoz tervezett egy méregdrága erősítőt (a biznisz ugye...)
Tisztában vagyok vele, hogy 20 évvel ezelőtt tesztelés céljából tervezték és pár tucat készült belőle, csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy egy ilyen erősítő egy szék lábába is belepumpálná az energiát. A humorérzék nem mindenki sajátja.
Készülékbelsők
Dynaudio Arbiter mono végerősítő, 1670W/2Ω, így könnyű érzéketlen hangdobozt tervezni, gyártani...
Ez egy eléggé bugyuta beírás volt. A Dyno nem ehhez tervezi az érzéketlen (nem csak ő gyárt ilyeneket) hangsugárzóit, hanem a csúcs (Consequence, Evidence stb) dobozaihoz tervezett egy méregdrága erősítőt (a biznisz ugye...)
Készülékbelsők
Készülékbelsők
Alesis RA 500
- Batka
- V.I.P.
- Értékelés: 202
Készülékbelsők
Furutech - ADL Stratos
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 484
Készülékbelsők
Norma Revo IPA 140, ma belekerült a phono.
Készülékbelsők
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7000
Készülékbelsők
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Készülékbelsők
Pioneer LX-300T receiver 1969-ből. szemügyre vettem ma egy kicsit.
Készülékbelsők
Nagra HD Dac
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Készülékbelsők
T+A
Luxman Cl-38C Csöves előerősítő, Luxman MQ-88uC csöves végerősítő, Luxman M-200 végerősítő, Luxman D-380 Csöves CD, Sonus Faber Maxima Amator, Zu Audio Soul MK2, Aurender A100 Streamer, Thorens TD2001,TP-90, Audio-technica AT-ART9, Siltech LS180 G3, Furutech tp609-e