Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Külföldön készült képek - van élet a hifin túl is!
- Lancer-2015
- Fórumlakó
- Értékelés: 114
Re: Külföldön készült képek - van élet a hifin túl is!
Sziasztok!
Nosztalgiáztam egy kicsit ezeken a borongós téli estéken s vissza kanyarodtam egy görög nyaraláshoz,pontosabban Lefkadához. Gondoltam hátha valaki még nem járt itt és lehet kedvet kap hozzá,ebből a megfontolásból teszek ide egy kis ízelítőt... (képek sajna mint majdnem mindig telósak) A lényeg azért kivehető.
Nosztalgiáztam egy kicsit ezeken a borongós téli estéken s vissza kanyarodtam egy görög nyaraláshoz,pontosabban Lefkadához. Gondoltam hátha valaki még nem járt itt és lehet kedvet kap hozzá,ebből a megfontolásból teszek ide egy kis ízelítőt... (képek sajna mint majdnem mindig telósak) A lényeg azért kivehető.
Németország - Nürnberg karácsony előtt a karácsonyi vásáron és a belvárosban készültek a képek 2019-ben:

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Lancer-2015
- Fórumlakó
- Értékelés: 114
Horvátország-Vinjerac (sajna csak telefonos kép van)
Anglia, Nottinghamshire
Asahi Optics Co. 200mm F3.5, gyártották 1958 és 1964 kozott.
Fuji X-T1 /crop sensor/
Asahi Optics Co. 200mm F3.5, gyártották 1958 és 1964 kozott.
Fuji X-T1 /crop sensor/
- Csatolmányok
-
- DSCF5600 W TITLE.jpg (3.23 MiB) Megtekintve 4305 alkalommal
Stuttgart-ban ültem Panamera-ban a Porsche-nél és tetszett. Ha megengedhetném magamnak pénzügyileg, akkor vennék. Remélem sikerül olyan munkahelyet találnom, ahol ilyen szintű fizum lesz.

Mercedes-Benz rajongó vagyok.

....valami Turbo...
Alapvetően nem vagyok Porsche-fan,de ez bejött nagyon.
Az....

Alapvetően nem vagyok Porsche-fan,de ez bejött nagyon.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Szép!
A Machu Picchu igencsak érdekes, ha 90 fokkal elforgatva nézzük. Az emberi arc, amit látunk vajon a véletlen műve?

Nem hiszem.
Panamera?
Sajnos"csak" vittek.....
....de az se volt piskóta. Gyakorlatilag egy métert sem mentünk egyenesen...

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2634
nappali opció...tesztvezetés volt?
- Csatolmányok
-
- P5020036.JPG (125.94 KiB) Megtekintve 5425 alkalommal
-
- P5020035.JPG (171.87 KiB) Megtekintve 5425 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Így van......
- dixie-chicken
- V.I.P.
mindenki másképp élvez...

- Csatolmányok
-
- P2.jpg (83.35 KiB) Megtekintve 5473 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Offtopic....
Van élet....dehogy van.
Burmester- Porsche Center Lipcse.
Van élet....dehogy van.
- dixie-chicken
- V.I.P.
Palm Beach,horgász"csónakok" (4x300LE,vagy 4x350LE)..gyanitom nem törpeharcsákra vannak felkészülve 

- Csatolmányok
-
- 20181118_101418.jpg (226.57 KiB) Megtekintve 5506 alkalommal
-
- 20181118_094009.jpg (282.94 KiB) Megtekintve 5506 alkalommal
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
A héten megjártuk Izlandot. Nagyon tudom ajánlani azoknak, akik templomok, múzeumok és zsúfolt városok helyett a természet szépségeit keresik :)
A net tele van profi képekkel a látványosságokról, nagy vízesések, gleccserek, gejzír, stb... ezért én inkább csak egyszerű telefonos képeket mutatnék köztes utazás szépségéről :)
A net tele van profi képekkel a látványosságokról, nagy vízesések, gleccserek, gejzír, stb... ezért én inkább csak egyszerű telefonos képeket mutatnék köztes utazás szépségéről :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5956
Ha már Horvátország, íme egy - valószínűleg itt kevesek által látott - látvány a Peljasac félszigetről, annak legmagasabb csúcsáról, a Szent Illés (Sveti Ilija, 960 m) csúcsról keleti irányba fényképezve. A Peljasac félsziget egy kb 60 km hosszú, a tengerből kiemelkedő meredek, éles hegygerinccel rendelkező hegyvonulat, amely Dubrovniktól kb 40 km-re a szárazföldből kiindulva északnyugati irányban nyúlik be hosszan az Adriába. A Dubrovnik felé haladó tengerparti útról jobbra nézve hosszan jól látható a tengerből kiemelkedő hegygerinc.
A Sveti Iliját egy Orebicből kiinduló ösvényen lehet megmászni, és az erre fogékonyak számára külön élmény egy 960 méter magas sziklás csúcsra a tengerpartról feljutni. Fönn pedig elképesztő a látvány: mindkét iranyba lenézve kétoldalt ott a mélyben a tenger, az éles gerinc pedig hosszan kígyózik a szárazföld felé...
A felső képen baloldalt nagyon halványan a szárazföld látszik a ködös távolban, előtte pedig az Peljasac félsziget és a szárazföld közötti széles, de egyre keskenyedő öböl. A kép jobb oldalán az Adria partjának egy kis része kandikál be. Középen jól látszik az éles hegygerinc. Elnézést, hogy személyemmel belerondítok a képbe, de sajnos jobb felvételt nem találtam erről az igazán izgalmas látványról.. mea culpa!
Ha valaki a környéken jár, és nem riad vissza egy oda-vissza fél-egy napnyi, kissé fárasztó túrától, akkor ki ne hagyja, mert a látvány egy életre szóló! A képen sajnos nem jön ki a teljes gyönyörűség, de higgyétek el, megéri! Nyáron, nagyon korán hajnalban kell elindulni (lehetőleg még napfelkelte előtt), és rengeteg vizet kell vinni az útra, mert a visszaereszkedés egy déli kitettségű sziklás hegyoldalban történik, és ha süt a nap, bizony tikkasztó a hőség, vibrál a levegő!
A második képen a Googlemaps segítségével mutatom a helyet, a piros x-szel a fényképezés helyét (a Sveti Ilija csúcsot) jelöltem be, a piros nyíllal pedig a fényképezés hozzávetőleges irányát.
A Sveti Iliját egy Orebicből kiinduló ösvényen lehet megmászni, és az erre fogékonyak számára külön élmény egy 960 méter magas sziklás csúcsra a tengerpartról feljutni. Fönn pedig elképesztő a látvány: mindkét iranyba lenézve kétoldalt ott a mélyben a tenger, az éles gerinc pedig hosszan kígyózik a szárazföld felé...
A felső képen baloldalt nagyon halványan a szárazföld látszik a ködös távolban, előtte pedig az Peljasac félsziget és a szárazföld közötti széles, de egyre keskenyedő öböl. A kép jobb oldalán az Adria partjának egy kis része kandikál be. Középen jól látszik az éles hegygerinc. Elnézést, hogy személyemmel belerondítok a képbe, de sajnos jobb felvételt nem találtam erről az igazán izgalmas látványról.. mea culpa!
Ha valaki a környéken jár, és nem riad vissza egy oda-vissza fél-egy napnyi, kissé fárasztó túrától, akkor ki ne hagyja, mert a látvány egy életre szóló! A képen sajnos nem jön ki a teljes gyönyörűség, de higgyétek el, megéri! Nyáron, nagyon korán hajnalban kell elindulni (lehetőleg még napfelkelte előtt), és rengeteg vizet kell vinni az útra, mert a visszaereszkedés egy déli kitettségű sziklás hegyoldalban történik, és ha süt a nap, bizony tikkasztó a hőség, vibrál a levegő!
A második képen a Googlemaps segítségével mutatom a helyet, a piros x-szel a fényképezés helyét (a Sveti Ilija csúcsot) jelöltem be, a piros nyíllal pedig a fényképezés hozzávetőleges irányát.
- Csatolmányok
-
- 6BECA8FA-D8C4-4D1E-A8FC-651162C5D56B.jpeg (757.2 KiB) Megtekintve 5726 alkalommal
-
- 15AE0540-177A-4882-9EB4-0F4912556C10.jpeg (704.25 KiB) Megtekintve 5726 alkalommal
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- pepi
- Fórumlakó
- Értékelés: 102
Biztosan többen jártatok már erre,Dubrovnik felé.
- Csatolmányok
-
- IMG_20180717_184316.jpg (2.92 MiB) Megtekintve 5726 alkalommal
De a lényeg: bár akár aludhattam volna menedékházban is (ott az említett Zöldtavi-menedékház például), de ezt konkrétan egy nap alatt “nyomtam” le, és az említett okok miatt (bármelyik csúcs elérhető egynapos túraval) még soha nem aludtam menedékházban a Magas-Tátrában (nem úgy az Alacsony-Tátrában, ahol telente egy-két éjszakát mar többször eltöltöttem a Stefanika menedékházban a Gyömbér-csúcs alatt, téli gerinctúrázás idején).
A tátrai zergéről még annyit, hogy fokozottan védett, veszélyeztetett állatfaj, és genetikailag tiszta állomány csak itt található belőlük, a Fehér-tavi csúcs környékén. Eredetileg tudomásom szerint az Alacsony-Tátrában is honos, de ott annyira kihalás szélére kerültek, hogy a megmentésükre betelepítettek alpesi zergéket, amelyek genetikailag kompatibilisek a tátrai fajjal, és így az ottani tátrai zergeállomány már sajnos genetikailag nem tiszta...)
A tátrai zerge a legszebb zergefaj, vöröses-élénkbarna színezetű szőrzetéről ismerhető fel, míg a nem veszélyeztetett alpesi zerge sokkal fakóbb, szürkés, kevésbé látványos (Ausztria tele van alpesi zergével, ott vadásszák is őket, osztrák menedékházak némelyikében lehet is “Gamsbraten-t” és “Gamsgulasch”-t azaz zergesültet meg zergepörköltet enni) .
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A Magas-Tátra talán a világ egyik legkisebb kiterjedésű összefüggő valódi magashegysége. Ha csak egy csúcsot célzol meg (a gerinctúra már nagyon képzett hegymászóknak való, felszereléssel), akkor lényegében bármelyik csúcsa egynapos túrával elérhető. A Fehér-tavi csúcs a Fehérvíz melletti parkolóból kiindulva kb 23 km oda-vissza, és kb 1300 m szintkülönbséget kell legyőzni fel, és ugyanennyit le. Azért ez a 23 km ne tévesszen meg, ez nagyon nem egyenlő egy 23 km-es hazai, mondjuk Bakony-túrával... akarom mondani, nem a legkönnyebb túrák közé tartozik...
De a lényeg: bár akár aludhattam volna menedékházban is (ott az említett Zöldtavi-menedékház például), de ezt konkrétan egy nap alatt “nyomtam” le, és az említett okok miatt (bármelyik csúcs elérhető egynapos túraval) még soha nem aludtam menedékházban a Magas-Tátrában (nem úgy az Alacsony-Tátrában, ahol telente egy-két éjszakát mar többször eltöltöttem a Stefanika menedékházban a Gyömbér-csúcs alatt, téli gerinctúrázás idején).
A tátrai zergéről még annyit, hogy fokozottan védett, veszélyeztetett állatfaj, és genetikailag tiszta állomány csak itt található belőlük, a Fehér-tavi csúcs környékén. Eredetileg tudomásom szerint az Alacsony-Tátrában is honos, de ott annyira kihalás szélére kerültek, hogy a megmentésükre betelepítettek alpesi zergéket, amelyek genetikailag kompatibilisek a tátrai fajjal, és így az ottani tátrai zergeállomány már sajnos genetikailag nem tiszta...)
A tátrai zerge a legszebb zergefaj, vöröses-élénkbarna színezetű szőrzetéről ismerhető fel, míg a nem veszélyeztetett alpesi zerge sokkal fakóbb, szürkés, kevésbé látványos (Ausztria tele van alpesi zergével, ott vadásszák is őket, osztrák menedékházak némelyikében lehet is “Gamsbraten-t” és “Gamsgulasch”-t azaz zergesültet meg zergepörköltet enni) .
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
[/quote]
Ha már állatvilág, és pózolás... alant egy tátrai zerge, ilyenekkel lehet találkozni a Fehér-tavi csúcs környékén (Zöldtavi menedékháztól fel a gerinc felé vezető ösvény), nagyon bátrak, egész közel engedik az embereket, gyakran “pózolnak is”).
Magas-Tátra, Szlovákia.
[/quote]
Nagyon szép állat. Jól elkaptad! Ilyeneket én is fotóznék. Ilyenkor fent alszol a hegyen? Mert gondolom ez nem egy egynapos túra volt?!
Legutóbbi kattintásom egy móki. Mondhatni off ebben a topikban, hiszen Magyarországon is van mókus, de amennyire én tudom otthon inkább a voros elterjedt és nagyon félnek. Nagy Britanniában konnyebben lehet oket fotózni még egy ilyen amatornek is mint én, mert nem félnek. Egy Carl Zeiss Jena 135mm-es lencsét használtam mely 50 év után is szépen dolgozik.
Ha már állatvilág, és pózolás... alant egy tátrai zerge, ilyenekkel lehet találkozni a Fehér-tavi csúcs környékén (Zöldtavi menedékháztól fel a gerinc felé vezető ösvény), nagyon bátrak, egész közel engedik az embereket, gyakran “pózolnak is”).
Magas-Tátra, Szlovákia.
[/quote]
Nagyon szép állat. Jól elkaptad! Ilyeneket én is fotóznék. Ilyenkor fent alszol a hegyen? Mert gondolom ez nem egy egynapos túra volt?!
Legutóbbi kattintásom egy móki. Mondhatni off ebben a topikban, hiszen Magyarországon is van mókus, de amennyire én tudom otthon inkább a voros elterjedt és nagyon félnek. Nagy Britanniában konnyebben lehet oket fotózni még egy ilyen amatornek is mint én, mert nem félnek. Egy Carl Zeiss Jena 135mm-es lencsét használtam mely 50 év után is szépen dolgozik.
- Csatolmányok
-
- DSCF0859 W.jpg (1.43 MiB) Megtekintve 5622 alkalommal
-
- DSCF0854skylumWresize.jpg (1.74 MiB) Megtekintve 5622 alkalommal
Magas-Tátra, Szlovákia.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Magas-Tátra, Szlovákia.
- Csatolmányok
-
- CB9F6B77-36B5-4026-8BF6-431F6B5B3829.jpeg (587.17 KiB) Megtekintve 5582 alkalommal
Vivitar 135mm F2.5
Ez az ozike igazan fotogén és jól pózolt a fotózás alatt.
Ez az ozike igazan fotogén és jól pózolt a fotózás alatt.
- Csatolmányok
-
- DSCF9594classiclens resize VIVITAR 135 F2pont5.jpg (1.51 MiB) Megtekintve 5385 alkalommal
Engedjetek meg még egy képet a szakrális meditaló helyemrol naplementével. /Fujinon manual fókusz lencsével a 70-es évekbol/. Peak District Nemzeti Park, UK
- Csatolmányok
-
- DSCF9205CLASSIC LENSresize fujinon.jpg (1.52 MiB) Megtekintve 5304 alkalommal
Wollaton, Nottingham. A park ahol 1 méterre meglehet kozelíteni ezeket a gyonyoru állatokat.
- Csatolmányok
-
- 9078-2 psgimp-kicsinyitett.jpg (1.11 MiB) Megtekintve 5349 alkalommal
-
- 9086-zoom lrgimp-kicsinyitett.jpg (356.56 KiB) Megtekintve 5349 alkalommal
Kelet-Anglia, Whitby városka (északi tenger) (James Cook, Dracula, stb)
- Csatolmányok
-
- DSCF5113resize.jpg (636.81 KiB) Megtekintve 5205 alkalommal
-
- DSCF5172resize.jpg (757.87 KiB) Megtekintve 5205 alkalommal
-
- DSCF5154resize.jpg (1.16 MiB) Megtekintve 5205 alkalommal
-
- DSCF5148resize.jpg (1.36 MiB) Megtekintve 5205 alkalommal