Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Tegnap nagy csőteszt estet tartottam. Mullard, Telefunken, Tesla és Electroharmonix (?) E88CC-k voltak porondon.
Utóbbin nincs szita, ezért a kérdőjel, eredetileg ezek voltak az F22-ben. Egészen jók amúgy azok is. Term. a 'funkenek lezenélték az összes résztevőt.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
A bedobozolas utan maris adodott ketto problema az egyik a PP kartyaval azt megirtam a PC-es topikban a masik pedig a HDD felfogatasaval megpedig az, hogy a HDD atvitte a butorra a remegest eloszor ezt ugy oldottam meg, hogy filc korongokat raktam a haz ala na de az egesz gepek belulrol remegtette ezert ugy dontottem, hogy igy oldom meg, lasd a kepet. (egyenlore, mert igy nem hordozhato)
Jó ez véglegesre is. A vinyó tetejére rakj egy vékony ( de elég vastag) szivacs csíkot és a ház résein keresztül le tudod vele szorítani a vinyót keresztben kifeszített gumi szalagokkal.
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
A bedobozolas utan maris adodott ketto problema az egyik a PP kartyaval azt megirtam a PC-es topikban a masik pedig a HDD felfogatasaval megpedig az, hogy a HDD atvitte a butorra a remegest eloszor ezt ugy oldottam meg, hogy filc korongokat raktam a haz ala na de az egesz gepek belulrol remegtette ezert ugy dontottem, hogy igy oldom meg, lasd a kepet. (egyenlore, mert igy nem hordozhato)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
Sikerult olcson vennem egy dobozt.
Regi -->
Es uj -->
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Megnyugtatlak, csak szanaszétkevert filmeknél jönnek a hangok meglepő helyekről.
Nono
Még nem volt időd végighallgatni a zenéidet - időnként nagyon meg fogsz lepődni!
Mentem én már ki a konyhába és fel az emeletre, hogy ki beszél, dobol, szöszmötöl, tapsol amikor rajtam kívül senki sincs a lakásban. Időnként még ennyi év után is frászt kapok egy-egy nem várt helyen megszólaló hangszertől, effektől...
longkft.hu/audioblog/
earforce, on 18 Jan 2016 - 20:36, said:
De csak mert LP-ről toltad :-)
Picture Disc!
Ugye tudjátok, hogy valós dologról beszéltek?Az első videolemezek mechanikusan rögzítették barázdáikban a képinformációt, amit LP-ként lemezjátszóval lejátszottak - tehát az Oblivion megnézése LP-ről teljesen valós lehetőség!
longkft.hu/audioblog/
Hallottam már nagyobb ML hangsugárzókat. Nekem fura volt , direktebb, "megfoghatóbb" hangzáshoz vagyok szokva. A maga módján tetszett ettől függetlenül.
A nagyon drága ML-ek már tetszettek, de kb. 1M HUF-ig (használt áron) nekem nem jön be a ML hang.
A Magnepanok sokkal jobb ár/érték aránnyal rendelkeznek és szvsz azért eléggé más hangjuk van, mint az elektrosztatikoknak + messze nem olyan irányítottak.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Elhiszem, hogy sokan kétkedve álltok ehhez a lesugárzási elvhez, de nagyon jó! Megnyugtatlak, csak szanaszétkevert filmeknél jönnek a hangok meglepő helyekről. Tegnapi filmnél pl. aszittem' hogy az alsó szomszéd kopog fel, holott ő ilyet sosem tesz :-)
Hallottam már nagyobb ML hangsugárzókat. Nekem fura volt , direktebb, "megfoghatóbb" hangzáshoz vagyok szokva. A maga módján tetszett ettől függetlenül.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Picture Disc!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Megnéztem ma én is az Obliviont. Annyira nem volt rossz:)
..és az jó, hogy a plafonról is jön a hang? Nyugtass meg, hogy ilyen talán csak mozizás közben fordul elő.
Elhiszem, hogy sokan kétkedve álltok ehhez a lesugárzási elvhez, de nagyon jó! Megnyugtatlak, csak szanaszétkevert filmeknél jönnek a hangok meglepő helyekről. Tegnapi filmnél pl. aszittem' hogy az alsó szomszéd kopog fel, holott ő ilyet sosem tesz :-)
Kicseréltem az MG12-ben a gyári kotvány jumpert egy Habia-ra, nem gondoltam volna hogy ennyit hoz
Néha olyan helyről jönnek a hangok, mennyezettről, leghátulról, totál balról/jobbról és néha hátulról is hogy megijedek
Nem csak zenén, de filmen is elképesztően brillíroz
..és az jó, hogy a plafonról is jön a hang? Nyugtass meg, hogy ilyen talán csak mozizás közben fordul elő.
Höhö, ami késik nem siet alapon még bármi előferdülhet
Ki kéne próbálnod mozin az 1.7-et, lenne meglepetés
Megnéztem ma én is az Obliviont. Annyira nem volt rossz:)
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
...még szinte haza sem vitte, már tuningolja!
Lesz még az a jumper forrasztással helyettesítve, hangfal "levetkőztetve", gyári keretből kiszedve, a válóper pedig megreszkírozva...
Höhö, ami késik nem siet alapon még bármi előferdülhet
Ki kéne próbálnod mozin az 1.7-et, lenne meglepetés
Kicseréltem az MG12-ben a gyári kotvány jumpert egy Habia-ra, nem gondoltam volna hogy ennyit hoz
...még szinte haza sem vitte, már tuningolja!
Lesz még az a jumper forrasztással helyettesítve, hangfal "levetkőztetve", gyári keretből kiszedve, a válóper pedig megreszkírozva...
longkft.hu/audioblog/
Néha olyan helyről jönnek a hangok, mennyezettről, leghátulról, totál balról/jobbról és néha hátulról is hogy megijedek
Nem csak zenén, de filmen is elképesztően brillíroz
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 433
Most épp így:
Nincs jobb a saját tapasztalatnál!
Egész nap zenét hallgattam és az az érzés, az a nyugodtság, amikor nem fészkelődöm, nem keresem a hibákat, csak nem akart megjelenni, ezért egy hirtelen felindulástól vezérelve megléptem azt, amit korábban csak kérdés formájában fogalmaztam meg. Tekintettel arra, hogy nem készültem a beavatkozásra, a rendelkezésre álló eszközök erősen korlátozottak voltak. Egy öt méteres, teljesen átlagos, "3G1.0 mm2" jelöléssel ellátott, 3 eres, sodrott réz vezetőkből álló hosszabbító volt a kiindulási pont. A levágott elosztó rész helyére egy régi kábelemből megmaradt csatlakozót szereltem, majd így csatlakoztattam az Omega 500-hoz, amely korábban egy fali csatlakozóból, egy Vincent tápkábelen keresztül kapta az áramot.
Mivel a projekt egyéb átszervezést/átrendezést is igényelt a kábel korlátozott hossza miatt, így az észlelt változások egy része ezek együttes hatásának tudható be. Ezekről néhány szóban: a hosszanti oldalfal mentén elhelyezett, egy erre a célra készült állványról a készülékek átkerültek egy üveglapokkal szerelt, hétköznapi tv állványra. Így már nem volt szükség a kb. hat méter hosszúságú, SAL 2x2,5 mm2-es high purity OFC kábelre sem, amely helyére a jóval rövidebb, azonos vastagságú, de lapos szövésű Oehlbach kábel (Type 1135) és Tellurium Q jumperek kerültek.
Ezen kívül a oldalfalnál és a hangsugárzók között lévő egy-egy elnyelő panelt áthelyeztem a hangsugárzók mögé.
Igen, tudom, hogy ezek már önmagukban is jelentős változást hoznak. Korábban volt már ilyen felállás, de akkor a tápellátást a fali csatlakozóból oldottam meg. És még egy fontos mozzanat: a hangsugárzók közötti távolságot 20 cm-rel megnöveltem és még inkább befelé fordítottam azokat. Így a köztük lévő távolság 1,8 méter, a hallgatási pozíciótól mért távolságuk pedig 3 méter lett.
És végül azok a bizonyos változások:
A zenei tér (színpad) szélessége és mélysége egyaránt nőtt. Ez utóbbi jelentősen. Szellősebb lett a produkció, az előadás hihetőbbé vált, életszerűsége nőtt. Apró, eddig nem hallott részletek is előtérbe kerültek. A mély tartomány pontosabb és erőteljesebb lett.
A kapott hang még messze attól az - egyelőre csak fejemben létező - referencia hangtól, amelyre törekszem. De a kb. két órányi rendezgetés eredményeként kicsit közelebb kerültem hozzá.
A változtatások után:
Újratervezés
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Végre besüt a nap a "hifisarokba".
Hogy mennyit változik egy rendszer... pár év alatt...
Gratula!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
FURUTECH tobzódás egy AVA házban, nagyon OK lett
Ez a teljes DM 70 project, kellemes zene hallgatást:
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Jeff Rowland 102S Hangfal: Usher MD One - Hifi rack:Pisti80
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Furutech FP-314AgII
Köszi az infót!!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Jól néz ki! Milyen kábelt használtál?
Furutech FP-314AgII
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Jeff Rowland 102S Hangfal: Usher MD One - Hifi rack:Pisti80
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Jól néz ki! Milyen kábelt használtál?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Nem biztos, hogy az asszonynak rossza hallása amikor azt mondja, hogy nem hallja a különbséget. Amikor az átlag hifista azt mondja, hogy mintha javult volna a hang, akkor általában semmi változás nem történik a placebón kívül. Ilyenkor kell hívni az asszony, és ő megmondja kíméletlenül, hogy hülyék vagyunk, mert elköltöttünk x ezer ft-ot a semmire Lehet még igaza is van néha
Tegnap szerelgettem kicsit a pörgető karját. Kész lett, szokásos próbalemez fel, hangerő fel. Kint a konyhában a család egyből nekiállt rázni. Kérdezték is hogy másik lemezt vettem ebből v mitől jobb? Persze mindhárom nőnemű volt:)
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal