Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Ezek marha jók. Klassz, hogy ilyeneket csináltok házilag, minden elismerésem! :vazeg:
Én baromira nem értek ugyan semmit ezekhez, de lassan felrakok egy képet arról a szerkezetről, amit öcsém csinált hajdanán. Egy konzervdobozból csinált tekercset, meg volt még valami alkatrész, de hihetetlenül egyszerű volt. (Valami rádióamatőr könyve volt. ) Aztán felmentünk az emletes ház tetjére, és legnagyobb meglepetésemre, megszólalt a Kossuth (?) rádió, na jó nem hifi minőségben.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Sajnos a belsejéről nincs kép, mert elhalt az elem a fényképezőgépben.
a neten találtam egy nagyon hasonló belet.
A nagy szürke izéken nálam magyar feliratok voltak, tehát licenc-gép lehetett?
figyelem: ez nem az alábbi gép bele, hanem neten talált kép!
system
Fotó??? :vazeg:
Éppen van. Még 2001 ből, amikor még tellett digit fényképezőgépre
A képan jól látszik(?) az audiofil kezdeményezés, ill. a dobozokra vonatkozó hozzáállásom. Bár ott vannak a 3 sávos hangszínszabályzó potijai, a hangja miatt a panelt közel 10 perc után szanáltam. Most csak egy-egy poti van a jelútban. Még valahol megvan hozzá a távvezérlés (Videoton alapokon SAA1250-51 ill. A273 vagy milyen NDK hangerőszab. IC) de azt eladtam egy külső AMIGA floppyért valamikor 89-90-ben. (Nem érte meg...) Ebben a Quadban egy Color Star tarfo van megtekerve, a 40W.os feszültségekre. Elég stabil ;-), mert amikor a képen látható paneleket próbából rákötöttem, mindent szétlőtt. (a paneleket fejjel lefelé tettem le a próba idejére, de a tápfesz hozzávezetések polaritására ami ilyenkor "megfordul", már nem fordítottam kellő hangsúlyt.)
A HFM1 jobbra a "hátán, a zöld vezetékek alatt van és egy jókora addicionális 470 ohm + 4700+10 mikro RC-tag szűri a tápot (a műszerek "alatt" épp takarásban).
(Régebben ez egy külső egységként lógott a tuchel aljzaton, itt kapott tápot is.)
A hálózati kapcsoló ismerős lehet, mert az pont a "nagy kedvenc" Orion SM1025 magnóé. Az erősítő neve is árulkodó ;-) Revox B1025
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Rokonnál talált http Telefunken rádió, állítólag II.vh. előtti.
system
Ezt a részt úgy kell tekinteni, hogy ez teljesen saját gyártás, a paneltervtől kezdve, a kivitelezésig. Az alkatrészek a
Ismerős :-) Tetszik a doboz! Az amatőrködésben legtöbbször csak az elektronikáig jutottam el, a doboz max. félkész volt, vagy egy deszkalapon maradt az egész. Előnyt élveztek a gyári cuccok (ápgrédje), ahol ezzel nem kellett foglalkozni. A saját HFM1-em a Magazinban megjelent panel alapján készült. A tantálkondikat már az elején kidobtam, mert üresfazék hangja volt, s ezt javaslom ma is. Nem kell feltétlenül 8ezer Ft-os olajfilmpapír-akármi kondi, de sokat segíthet egy jobb, audiora kihegyezett. A korrektor egyébként egy floppytartó doboz elválasztó műanyagján lapul, gyakorlatolag a hozzávezetések tartják. Szállítás után át kell nézni az esetleges rövidzárak miatt. Lenne is szikraeső, mert a trafóm 700VA-es. Ez tényleg amatőr, tudom... de ez is 15, vagy inkább 20 éves múltra tekint vissza.
Egyébként érdekes, hogy az alap Yamahámban még van korrektor, amit manapság talán csak a 7xx szériától felfelé tesznekk bele. Hangilag nem mondhatom, hogy a HFM1 sokkal jobb, köszönhető ez gondolom a gyengus hangszedőnek (is).
Fotó???
Ezt a részt úgy kell tekinteni, hogy ez teljesen saját gyártás, a paneltervtől kezdve, a kivitelezésig. Az alkatrészek a
Ismerős :-) Tetszik a doboz! Az amatőrködésben legtöbbször csak az elektronikáig jutottam el, a doboz max. félkész volt, vagy egy deszkalapon maradt az egész. Előnyt élveztek a gyári cuccok (ápgrédje), ahol ezzel nem kellett foglalkozni. A saját HFM1-em a Magazinban megjelent panel alapján készült. A tantálkondikat már az elején kidobtam, mert üresfazék hangja volt, s ezt javaslom ma is. Nem kell feltétlenül 8ezer Ft-os olajfilmpapír-akármi kondi, de sokat segíthet egy jobb, audiora kihegyezett. A korrektor egyébként egy floppytartó doboz elválasztó műanyagján lapul, gyakorlatolag a hozzávezetések tartják. Szállítás után át kell nézni az esetleges rövidzárak miatt. Lenne is szikraeső, mert a trafóm 700VA-es. Ez tényleg amatőr, tudom... de ez is 15, vagy inkább 20 éves múltra tekint vissza.
Egyébként érdekes, hogy az alap Yamahámban még van korrektor, amit manapság talán csak a 7xx szériától felfelé tesznekk bele. Hangilag nem mondhatom, hogy a HFM1 sokkal jobb, köszönhető ez gondolom a gyengus hangszedőnek (is).
...A kondi nem pupos, hanem tényleg a vaku, amúgy 4700 mikro 35V.A kis teljesítményfelvétel miatt több mint elég, meg van ott még néhány egyéb kondi is.... ahány méret, annyi helyen szűr, simít, vasal...
- a korara valo tekintettel olyan 1000 max. 1500-re tippeltem volna.
Qrva drága is volt akkor... :vazeg:
...A kondi nem pupos, hanem tényleg a vaku, amúgy 4700 mikro 35V.A kis teljesítményfelvétel miatt több mint elég, meg van ott még néhány egyéb kondi is.... ahány méret, annyi helyen szűr, simít, vasal...
- a korara valo tekintettel olyan 1000 max. 1500-re tippeltem volna.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
....Nem púpos az a kék kondi?
- csaloka a fenytukrozodes miatt, de ahogy elnezem a graetz hid utan elegge keves szuresnek tunik nekem
Lacy: amugy mekkora a kapacitasa es feszultsege?
Fiúk, most szedjem szét újra? :vazeg:
A kondi nem pupos, hanem tényleg a vaku, amúgy 4700 mikro 35V.
A kis teljesítményfelvétel miatt több mint elég, meg van ott még néhány egyéb kondi is.... ahány méret, annyi helyen szűr, simít, vasal...
És végül, de nem utolsósorban belülről:
Ezt a részt úgy kell tekinteni, hogy ez teljesen saját gyártás, a paneltervtől kezdve, a kivitelezésig. Az alkatrészek a kornak megfelelő kivitelűek, 15 éve ennyire tellet az alkatrészforgalmazóknál
Bár ez azért annyira jól sikerült, hogy azóta se szedtem szét, alkatrész uppgrade miatt
egy dühöngő alkatrész halmaz :vazeg:
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
....Nem púpos az a kék kondi?
- csaloka a fenytukrozodes miatt, de ahogy elnezem a graetz hid utan elegge keves szuresnek tunik nekem
Lacy: amugy mekkora a kapacitasa es feszultsege?
T A M I . H U
Ezt a részt úgy kell tekinteni, hogy ez teljesen saját gyártás, a paneltervtől kezdve, a kivitelezésig. Az alkatrészek a kornak megfelelő kivitelűek, 15 éve ennyire tellet az alkatrészforgalmazóknál
Bár ez azért annyira jól sikerült, hogy azóta se szedtem szét, alkatrész uppgrade miatt :vazeg:
Gratulálok Lacy, nagyon szép munka!
Nem púpos az a kék kondi?
- ezeket a tranzisztor huttoket birtam nagyon!! kedvenceim voltak
T A M I . H U
Bár ez azért annyira jól sikerült, hogy azóta se szedtem szét, alkatrész uppgrade miatt
2.
Hátulról, itt már egy picivel "zsúfoltabb"
erősítőm is ott van, mint táp, a benne lévő HFM-1 korrektor miatt.
Ha már szóba került
A HFM1 korrektorom:
előlről, ott nem sok minden van
Ebből is látszik, hogy az LP vonal nem túl erős nálam. Egy kollégámnak viszont van vagy 5000 lemeze, meg persze egy irigyelni való "cucca". Na, ott lehet hallgatózni...
A bakelit vonal kb. nálam is ugyilyen erős!
5000 lemez. Te úristen! Hol tárolja Őket? :vazeg:
Azt szeretném kérdezni,hogy amikor a vásznat nézed nem zavaró,hogy a hang ennyivel alacsonyabbról szól?
Ezt tőlem kérded?
Ha igen akkor: nincs vásznam, de a vetített képhez képest nincs alacsonyan a center. Amúgy nem túl zavaró, de mint írtam jobb lenne egy külön moziszoba, ahol nem kellene helyet hagyni a tévének. Igazi 3D-s hang, ahol külön kezelik a függőleges eltéréseket is azt hiszem csak az SDDS rendszer kezel spéci mozikban. Többi rendszernél a hang valójában csak két dimenziós.
gordon314.fw.hu
NZoli: az állványodban, ha jól látom bakelitek vannak, azokhoz van lejátszód, mert nem látom a képeken?
Yessz! Az AKAI AP-Q310 direct drive stb. éppen egy ismerősömnél szolgál, MP3 gyártás folyik. A Quad405 erősítőm is ott van, mint táp, a benne lévő HFM-1 korrektor miatt. Elég jó zajszűrt fájlokat lehet csinálni. Lassan vissza kellene kapnom, mert ígértem valakinek egy digitalizálást.
Ebből is látszik, hogy az LP vonal nem túl erős nálam. Egy kollégámnak viszont van vagy 5000 lemeze, meg persze egy irigyelni való "cucca". Na, ott lehet hallgatózni...
NZoli: az állványodban, ha jól látom bakelitek vannak, azokhoz van lejátszód, mert nem látom a képeken?
És hát a "nagy" kedvenc, első tényleg komoly rendszerem, ami után hónapokat kajtattam, de végre sikerült (dec.13-án ) megvenni.Jelenleg az irodámban működik, ezen van a PC hangja.
Az Orion kishifin elég sokat sikerült gyakorolnom.
Rövid ideig volt egy háromfejes, távirányítós 1025-öm is. Ipari kuriózum ;-) Kívülről nem is látszott rajta semmi különös... kivéve, hogy világított a kazettafészek hátoldala. Szegényt szétreszeltem rendesen, ma már egy dobozban pihen. Egy vagonnyi méregdrága alkatrészt vettem hozzá, hogy véglegesítsem a saját elektronikát, ami aztán azóta is "tart". Az Akai (által is használt) mechanika vezérlő IC 500 Ft volt annoi a 80-as évek közepén.
Végül a center. Szó szerint ide lett teremtve, mármint a méretei. Mikor megvettem, meg se néztem hová is kell majd berakni. Ez most egy szerencsés eset.
Esett már szó régiségekről. Nálam is van pl. a Videoton nagytorony állványa... A felirat is egy Vidi bérgyártmányról (Dinamic Speaker) való, amit a nosztori gyáregységben szereltünk anno.
Jól néz ki a szobád! A hangfalaid gyönyörűek!
Talán így jobb a kép. Ha lesz időm játszogatok egy kicsit, és a photoshop.com-on "veszek" egy projektort "rá". :vazeg: