Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: GOB »

21 hours ago, nemtomm said:

Nekem már legalább három éve van és nagyon jófajta cucc, van xlr is ha tudsz megéri a dugózást..

Az oppo-tól kezdve a sub-ig mindenhova tettem már elég sokat dob a rendszeren, így jellemezném  jobb sávszélek szellősebb hang 

kicsit feszesebb mély szóval ajánlott cuuc ráadásul nem is drága...

Nálam egyik készüléken sincs xlr, de ha lenne, akkor azokra is raknék ilyet.  

Nálam is ezeket a hatásokat váltotta ki annyival kiegészítve, hogy a kapott hangszínpad tisztább lett, ezáltal a hangok közt a csend számomra sokkal drámaibb.
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

21 hours ago, hosszu said:

Egyetlen pillanatra sem megkérdőjelezve a hallott hatást, de meg kell említsem, a saját erősítőmön, legfeljebb a "mintha, de vakteszteben soha el nem találnám" érzést adta. Ettől  kicsit erősebb hatást a CD-DAC párosomon és a digitv set top boxán hozott az AQ lezáródugója. Vannak a lezárásra érzékenyebb és kevésbé érzékeny készülékek.

No-no! Ennyi AQ dugó árából már egész jó virtuális földet is vehetnél...

Ahogy mondod. Készülék válogatja. Nálam beváltak ezek a dugaszok. Nem csak az előerősítőn hozott pozitív eredményt, hanem a cd lejátszó nem használt kimenetét lezárva is.  De persze ahány ember, annyi féle ízlés.  Az ára pedig nem vészes. 

A virtuális földdel nálam csak az a baj, hogy a cd lejátszót nem tudnám rákötni. 

Van, hogy úgy érzed:

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Online store-ból meg tudod vásárolni. 1 szettben 10 db van. És az áruk sem vészes.
Van, hogy úgy érzed:

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

On 2018. 06. 08. at 10:28 AM, tottyi said:

Magyarazat a kephez?

Rövidzár dugók a nem használt bemeneteken
Van, hogy úgy érzed:

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

36 minutes ago, ZolaBA said:

és mi van a bemenetválasztással? ezek a nem használt portok elvileg ugye nincsenek a láncba kapcsolva.

értem a logikus ellen/felvetést :-)

remeljük jol müködik :-)

esetleg ott - nyilvan tipustol, kiviteltöl függöen - olyan kicsik a tavolsagok, hogy ott "siman atugrik" a ... nemtudommi, a bolha.    a zavarjel.

en nem arulok ilyen dugokat igy nincs ra megkomponalt profi (?) marketingdumam. ...most latjuk milyen nehez a varzscuccosok dolga !!!  : meg kell tudni magyarazni, elhitetni. egy latszolag hibamentes müszaki (ál)duma, folyamatsor.

vagy csak siman: ugye Te is hallod, mennyivel jobb a dugoval ? nem, naaaa, ne már.  figyeld, most, ezen a reszen, mennyivel simabb, tisztabb. ugye ? na. huszonharmincezer-ert Neked oda adom, mert latom érdekel es jo helyre kerül. nekem is szinte többe került, de mivel Nalad annyit hoz a rendszeren, muszaj itthagynom.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

és mi van a bemenetválasztással? ezek a nem használt portok elvileg ugye nincsenek a láncba kapcsolva.

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9181

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

6 minutes ago, avl2 said:

en arra gondolok, hogy ez nem "VF", hanem HA (!) a nem hasznalt bemeneteket lezarja elektromagnesesen, learnyekolja, akkor azokon at nem megy be a keszülekbe elektromagneses jel. ilyen dugo nelkül elvileg a kiallo csatlakozoaljzatok "mini antennanak" is tekinthetöek, azaz a terböl elektromagneses jeleket tud felvenni es bevezetni a keszülekbe.

gondoljunk egy taskaradio botantennajara: az hasonlo, mint az RCA aljzat: "kicsit kiall" a keszülekböl es ezert lehet radiozni. ha az antennat learnyekoljuk, nem lehet olyan jol :-)

...neeeem, nekem nincs ilyen. hogy az elvi fejtegetes hallhato valtozast okoz-e, az nagyon sokmindentöl függ.       laktam adotoronyhoz közel, ott VHS-re tv-adas rögzitesen is volt neha kossuth !  vagy lemezjatszorol compact casetta-ra felvetelkor idegen beszed is került a szalagra.

Simán lehet, nem tudom. Csak emlékszem, hogy olvastam valahol és a jótékony hatásáról.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

avl2
V.I.P.
V.I.P.

9 hours ago, Vinkler said:

Olvastam pár éve valahol, hogy lehet ilyen dugókat venni, amikkel lezárod a nem hasznalt csatlakozókat és bizony jótékony hatassal vannak a hangra. Oh my God, csak nem egy spec virtuális föld ez is.

en arra gondolok, hogy ez nem "VF", hanem HA (!) a nem hasznalt bemeneteket lezarja elektromagnesesen, learnyekolja, akkor azokon at nem megy be a keszülekbe elektromagneses jel. ilyen dugo nelkül elvileg a kiallo csatlakozoaljzatok "mini antennanak" is tekinthetöek, azaz a terböl elektromagneses jeleket tud felvenni es bevezetni a keszülekbe.

gondoljunk egy taskaradio botantennajara: az hasonlo, mint az RCA aljzat: "kicsit kiall" a keszülekböl es ezert lehet radiozni. ha az antennat learnyekoljuk, nem lehet olyan jol :-)

...neeeem, nekem nincs ilyen. hogy az elvi fejtegetes hallhato valtozast okoz-e, az nagyon sokmindentöl függ.       laktam adotoronyhoz közel, ott VHS-re tv-adas rögzitesen is volt neha kossuth !  vagy lemezjatszorol compact casetta-ra felvetelkor idegen beszed is került a szalagra.

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 423

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Én ilyeneket használok: http://www.oyaide.com/ENGLISH/AUDIO/pro ... pg760.html

Döbbenetesnek nem nevezném a hatását, de rontani nem ront (és ez jó dolog) ráadásul tiszták a csatlakozók.

Úgy érzem, hogy minél többet használok a rendszerben, annál inkább mintha 
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

1 perce, Vinkler írta:

Olvastam pár éve valahol, hogy lehet ilyen dugókat venni, amikkel lezárod a nem hasznalt csatlakozókat és bizony jótékony hatassal vannak a hangra. Oh my God, csak nem egy spec virtuális föld ez is.

Végülis biztosan van benne valami, de szerintem aki ilyet kihall az már a placebo-n is túlmutat. 20-30 millás high end rendszereknél sem látok ilyen "ledugózást" szóval a kábelgyártó is el akar adni mindent.

De elhiszem neked, csak azt hittem ezek inkább csak védelmi kiegészítők, mint pl a szék lábára a csúsztató filc, hogy ne koptassa a padlót, ne koppanjon stb..

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9181

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

4 minutes ago, fodesz said:

Érdekes hogy azért mert le lettek dugózva a nem használt aljzatok, azért miért lett ennyire pozitív a változás.

Egyébként nagyon praktikus dolog,  illetve szép is, ötletes is, de hogy jobb legyen a hang tőle, holott azok nem is használatosak, az nekem már meredek. Én azt gondolom, hogy elsődlegesen a por és oxidálódás elleni védelem lenne az első ok amiért érdemes lezárni őket. 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

8 órája, hosszu írta:

és a digitv set top boxán hozott az AQ lezáródugója. 

A Minimax-on jobb lett a hang?  

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Érdekes hogy azért mert le lettek dugózva a nem használt aljzatok, azért miért lett ennyire pozitív a változás.

Egyébként nagyon praktikus dolog,  illetve szép is, ötletes is, de hogy jobb legyen a hang tőle, holott azok nem is használatosak, az nekem már meredek. Én azt gondolom, hogy a kábelgyártók inkább egy védelmi segédeszközként készítik ezeket a dugókat elsődlegesen a por és oxidálódás ellen, a nem használatos RCA aljzatok lezárásához. Egy pár évvel ezelőtti csúcs integrált AV erősítőhöz asszem kellene venni vagy 40db-ot belőle. 

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Hozzászólás Szerző: pferi »

Árult itt valaki annak idején saját készítésű lezáró dugókat, 3-400 ft/db. áron.  Én is vettem egy marékkal .
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

7 órája, GOB írta:

Kb 2 hónapja élek együtt velük.  Döbbenetes a hangra gyakorolt hatásuk. Pozitív értelemben.

Nekem már legalább három éve van és nagyon jófajta cucc, van xlr is ha tudsz megéri a dugózást..

Az oppo-tól kezdve a sub-ig mindenhova tettem már elég sokat dob a rendszeren, így jellemezném  jobb sávszélek szellősebb hang 

kicsit feszesebb mély szóval ajánlott cuuc ráadásul nem is drága...
"Az igazi barát szemből támad."

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

6 hours ago, GOB said:

Kb 2 hónapja élek együtt velük.  Döbbenetes a hangra gyakorolt hatásuk. Pozitív értelemben.

Egyetlen pillanatra sem megkérdőjelezve a hallott hatást, de meg kell említsem, a saját erősítőmön, legfeljebb a "mintha, de vakteszteben soha el nem találnám" érzést adta. Ettől  kicsit erősebb hatást a CD-DAC párosomon és a digitv set top boxán hozott az AQ lezáródugója. Vannak a lezárásra érzékenyebb és kevésbé érzékeny készülékek.

1 hour ago, tottyi said:

Akkor ez a VF ha hangra dobbenetes hatassal van. Ahogy nezem eddig a legolcsobb megoldas.  En is kerek ilyet! 

No-no! Ennyi AQ dugó árából már egész jó virtuális földet is vehetnél...

longkft.hu/audioblog/

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

22 perce, supravox írta:

Gondolom a nem használt bejáratok le vannak dugózva..

Akkor ez a VF ha hangra dobbenetes hatassal van. Ahogy nezem eddig a legolcsobb megoldas.  En is kerek ilyet! 
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

2 hours ago, tottyi said:

Magyarazat a kephez?

Gondolom a nem használt bejáratok le vannak dugózva..

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

1 órája, GOB írta:

Magyarazat a kephez?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

GOB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Van, hogy úgy érzed:

avl2
V.I.P.
V.I.P.

10 hours ago, Doky said:

Az nem lehet hogy csak a telóm rögzít gyenge minőségben? 

egy nagy granitlapot biztos gyengen tud rögziteni a telefon !       (komolyan: szerintem is a sok telefonos video alapjan hangminösegre barmit is mondani, minimum ezoteria, vagy nem belegondolás)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

13 órája, rozoga62 írta:

... meg a gránitlaptól, ez meg nem vicc.

Az nem lehet hogy csak a telóm rögzít gyenge minőségben? 
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

4 hours ago, Tctronic said:

Öööö most akkor hogy is van ez? "Mindenki" gránit, márvány lapokkal operál, itt ott amott, (Én mondjuk nem)  Akkor most kell,vagy nem vagy, vagy csak optikai tuning?

Nálam gránit,márványon van minden,de nem hallok semmi negatív hatást a hangzásra,mondjuk jó 30kg/db.Mivel másabb a hangkaraktere ,ha direktben gránit burkolat vagy éppen sima járólapra van helyezve a hangsugárzó?Egyébként keményfa a padlóm,de még az sem tesz hozzá semmit,volt a másik lakásban laminált padló,na az döglesztette rendesen.

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2747

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

7 hours ago, rozoga62 said:

Öööö most akkor hogy is van ez? "Mindenki" gránit, márvány lapokkal operál, itt ott amott, (Én mondjuk nem)  Akkor most kell,vagy nem vagy, vagy csak optikai tuning?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

1 órája, Rotox írta:

Hanem, a Standart-tól? 

Elnézést kérek, természetesen viccnek szántam, túl magas labda volt... 

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”