Na ki jön rá ez min van?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Re: Saját hifis cuccaimról készült képek
10 évvel ezelőtti fotóm.
Na ki jön rá ez min van?
Na ki jön rá ez min van?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Pár hónapja érdeklődtem itt a fórumon, hogy milyen rendszert rakjak össze rock-metál zenére és többen ajánlották a Canton dobozokat. Megfogadtam a tanácsokat és örülök a végeredménynek. Ez az első “komolyabb” stereo rendszerem.
| NAD C325BEE, NAD C542, Canton karat 920 |
| NAD C325BEE, NAD C542, Canton karat 920 |
Ezt csak úgy itthagyom
A mostani állapot
- Csatolmányok
-
- IMG_1512.JPG (1.85 MiB) Megtekintve 5311 alkalommal
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 230
Nem is fából volt a membrán,nem is hangsugárzó volt sőt,nem is láttam semmit.hosszu írta: ↑2019.02.06., szer. 19:44Mivel látom, hogy a "fogadj isten" stílusra nagyon érzékeny vagy, az "adjon istent" pedig nem érzékeled, vagy egyszerűen többet engedsz meg magadnak, így pusztán a többiek miatt, akiket nem kellene még ebben az abszolút pitiáner ügyben sem félrevezetni kicsit tovább "mammogok".Smart845 írta: ↑2019.02.06., szer. 18:42Azért nem kell mindjárt a földbe döngölni azért mert nem ugyan azt a típust láttam mint amit te mammogtatsz!hosszu írta: ↑2019.02.05., kedd 22:38
Te egy nagyon szerencsés ember lehetsz!
Miközben a konkrét hangsugárzót Japánon kívül sehol nem forgalmazzák (az európai JVC még csak nem is hallott róla), az E-bay-en és az Amazonon ugyanattól az egyetlen japántól lehet megrendelni bizonytalan szállítással horribilis áron plusz vám, plusz áfa, s ezen okokból Tokióban vásároltam meg, veled csak úgy "simán" szembejön egy budapesti kiállításon és ráadásul még mosolygásra is késztet.
Őszintén kezdelek irigyelni!
Minden esetre a membrán anyaga ugyan az volt.
Nem, még a membrán anyag sem ugyanaz.
Amilyen az adjon isten,olyan a fogadj isten.
Hajrá fa membrán!
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Mivel közel 5 hónapig hallgattam a 20+ éve tervezett "legkisebb" változatot - afféle nulladik verzió -, aminek hangja alapján eldöntöttem, hogy beszerzem a "legnagyobbat", nyugodtan beírhatod a naptáradba, hogy egy év múlva nálam találkozunk. :)
longkft.hu/audioblog/
Mivel látom, hogy a "fogadj isten" stílusra nagyon érzékeny vagy, az "adjon istent" pedig nem érzékeled, vagy egyszerűen többet engedsz meg magadnak, így pusztán a többiek miatt, akiket nem kellene még ebben az abszolút pitiáner ügyben sem félrevezetni kicsit tovább "mammogok".Smart845 írta: ↑2019.02.06., szer. 18:42Azért nem kell mindjárt a földbe döngölni azért mert nem ugyan azt a típust láttam mint amit te mammogtatsz!hosszu írta: ↑2019.02.05., kedd 22:38Te egy nagyon szerencsés ember lehetsz!
Miközben a konkrét hangsugárzót Japánon kívül sehol nem forgalmazzák (az európai JVC még csak nem is hallott róla), az E-bay-en és az Amazonon ugyanattól az egyetlen japántól lehet megrendelni bizonytalan szállítással horribilis áron plusz vám, plusz áfa, s ezen okokból Tokióban vásároltam meg, veled csak úgy "simán" szembejön egy budapesti kiállításon és ráadásul még mosolygásra is késztet.
Nem, még a membrán anyag sem ugyanaz.
longkft.hu/audioblog/
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2861
Ha egy év múlva is meg lesz, elmegyek meghallgatni
(Egyébként valszeg. jó kis hangfal, de inkább csak a méretéhez képest meglepő amit tud)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Smart845
- V.I.P.

Azért nem kell mindjárt a földbe döngölni azért mert nem ugyan azt a típust láttam mint amit te mammogtatsz!hosszu írta: ↑2019.02.05., kedd 22:38Te egy nagyon szerencsés ember lehetsz!
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Köszönöm az információkat!kimber írta: ↑2019.02.06., szer. 07:06Szerintem ott lehet köztetek a félreértés, hogy annak idején a JVC csinált ebből a kis szélessávú dobozból woodcone hangszóróval mini hifi rendszereket is, amiket évekkel ezelőtt itthon is kiállítottak a hi-fi show-n. Sajnos nem volt bekapcsolva, ennek ellenére a kvalitásait el tudom képzelni, mert a lányomék ennek a sima membrános változatát hallgatják a szobájukban, és én is mindig elképedek milyen enegrikusan tud megszólalni ez a kis 5 cm-es egyutas dobozka. (korábban te is ilyet hallgattál)hosszu írta: ↑2019.02.05., kedd 22:38Te egy nagyon szerencsés ember lehetsz!
https://prohardver.hu/hir/woodcone_hang ... c-tol.html
https://www.arukereso.hu/mini-hifi-c340 ... p79208659/
Elég drágák voltak egyébként ezek a fa membrános mini hifik is, utolsó ismert ára 132.990,-Ft 2015-ben az árukereső szerint. Ezt a fajta woodcone hangszórót a JVC már több, mint 10 éve gyártja.
Viszont a látszat ellenére ez nem ugyanaz, mint ami most neked van, a képeket elnézve a te hangfalad tényleg valami speciális kiadás lehet, nagyobb, masszívabb, merevebb házban. Biztos nagyon jól szól, gratulálok hozzá.
Az igazat megvallva nem láttam értelmét hogy fórumtársunkat megingassam hitében, de a többiek kedvéért egy kis plusz kiegészítés.
A JVC-nél ugyanaz az ember foglalkozott az egyutas kis dobozokkal, melynek első példánya (afféle nulladik verziója) az általad is említett, ősrégi, 5 cm-es membránátmérőjű "játékszer".
Az első műanyag membránt követte a kerámia (ami szintén sárga), majd a magnézium és ezután jött a fa. Állítólag a konstruktőr 26 évet szentelt a problémának, annak, hogy miként lehetne a legzeneibb és ugyanakkor elfogadhatóan "nagy" hangot kihozni a hangsugárzás szempontjából előnyös minél kisebb hangdobozból, minél kisebb (fa) membránátmérőből.
Többféle típus készült, melyeket a különféle típusjelzésben szereplő számokkal lehetett legegyszerűbben megkülönböztetni: 1-3-5-7, amiből az 1-3 viszonylag gyakori, az 5-7 az ára miatt már sokkal ritkább, a 9 pedig a végállomás, amiből nem lett tömegtermék.
Akit érdekel, eljön és meghallgatja (ez egy meghívás) - aztán majd kiderül hogy leereszkedő mosolygás, vagy paradigma váltás lesz az eredmény. :) Én mindenesetre elhatároztam, hogy elutazom Japánba és lerovom hálámat a tervezője sírjánál, akinek ez a hangdoboz volt élete végállomása.
longkft.hu/audioblog/
Te egy nagyon szerencsés ember lehetsz!Smart845 írta: ↑2019.02.05., kedd 16:50Én láttam ilyet valamelyik hazai High-End Shown.
Amikor ott jártam épp nem szólt.
Jót mosolyogtam rajta.
longkft.hu/audioblog/
- Smart845
- V.I.P.

Én láttam ilyet valamelyik hazai High-End Shown.
Amikor ott jártam épp nem szólt.
Jót mosolyogtam rajta.
JVC sx-wd9vnt
Egyutas, famembrános hangsugárzó, ami a tervezőjének afféle "hattyúdala". Szabad kezet kapott a tervezésnél, bármilyen megoldást felhasználhatott a minél zeneibb hangminőség eléréséhez. Csak Japánban került forgalomba.
longkft.hu/audioblog/
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Valamikor én is szerettem volna statikust, de rájöttem hogy a dinamikust jobban szeretem.hosszu írta: ↑2019.02.05., kedd 14:39Egyetértek és (így utólag) bocsánatot is kértem tőlük (és az MMG-től, meg az 1.4-től is, és a Sonus Fabertől, Spendortól, Shahiniantól, Audiostatictól is). :)
Azt csak nagyon halkan és csak neked írom, hogy egy pár MG20-as tulajdonosa is hozatott magának Japánból egy pár ilyen "mütyürkét" és cseréli le rá kapu nagyságú paneljét...
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Egyetértek és (így utólag) bocsánatot is kértem tőlük (és az MMG-től, meg az 1.4-től is, és a Sonus Fabertől, Spendortól, Shahiniantól, Audiostatictól is). :)
Azt csak nagyon halkan és csak neked írom, hogy egy pár MG20-as tulajdonosa is hozatott magának Japánból egy pár ilyen "mütyürkét" és cseréli le rá kapu nagyságú paneljét...
longkft.hu/audioblog/
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Ez is egy rendszer, bár a két denon csak vendégeskedik nálam. 
- Csatolmányok
-
- 20190205_140519.jpg (2 MiB) Megtekintve 4303 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Örülök, hogy végre megérkeztek!
Azért ha ezt hallanák a Magneplanarok, akkor most forognának a sírjukban.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Nagyon nehezen írom le, és abszolút értetlenül "állok" a jelenség előtt, de a legjobb hangsugárzó, ami az elmúlt 40 évben nálam járt.
longkft.hu/audioblog/
Rendszerem:
Esti nyugalomnak latszó látkép.
De nem mert Dorfmeister.szól nem halkan
De nem mert Dorfmeister.szól nem halkan

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- ottoisis
- Fórumlakó

- Értékelés: 98
tonya írta: ↑2017.12.15., pén. 19:22Ez a legújabb szerzeményem, Celestion SL600, mikor hozzám került igen ramaty állapotban volt, de a hangszórói rendben voltak, az eredeti váltója is megvolt az eredeti vezetékekkel, a doboza katasztrofálisan nézett ki. (méhsejt szerkezetes alumíniumból van). Homok fúvattam, a sérüléseket, horpadásokat kijavítottam, lefestettem (az sikerülhetett volna jobban is), a váltó alkatrészeit bemértem és csodák csodájára minden kondi, tekercs értéke rendben volt, így nem cseréltem benne semmit sem. Összeraktam és gyönyörűen megszólalt . Járatom és szépen javul a hangja, marad a gyűjteményben.
Gratula hozzá! - Nálam hosszú évekig egy SL-6 zenélt. Bár ez két nullával rövidebb, de egészen különleges holmi ez is. Bár a ma sokak által kedvelt (?) ultra-felbontásnak pont az ellentétje, hihetetlen megjelenítő képességgel rendelkezett. Jópár évvel ezelőtt eladtam egy cimborámnak, aki mind a mai napig megelégedéssel használja.
használd egészséggel
![]()
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Black
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
Ez lemaradt.
-
Gilberto
Másodrendszerbe érkezett egy NAD C320 BEE.
Na ez már tényleg meghajtja a Quadokat.
Na ez már tényleg meghajtja a Quadokat.
- Csatolmányok
-
- IMG_20190119_145417.jpg (747.92 KiB) Megtekintve 4545 alkalommal