Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: jankó31 »

Nagyon szép, gratula, a két dvd-lejátszó hogy van bekötve hátul ?Én is akarok egy másodikat venni.

Egyet originál, egyet másolt lemezekhez, vagy ami a másikon akadozik.

Hangilag, az író koax a Danon spéci üvegszálas optikaival megy az erősítőbe.
Képileg, az erőlködőbe vannak kötve komponensen mindketten és onnan a projiba.
Illetve a danon scarton össze van láncolva az íróval és úgy a tv-be kompozit jellel, hogy az asszony ne babráljon a projihoz

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

És a venit mivel hajtod az onkyo 12 v-os kiemeneti triggerével vagy az csak kapcsoló szál?

Az egy sima szoba ventillátor amit bedugok a konnketorba ha kell,meg odateszem amikor kell. Szal nem kell semmi extrára gondolni

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Na, szellőssé tettem a cuccost. Ebben a nagy kánikulában azért "izzadnak" rendesen.
Nagyon szép, gratula, a két dvd-lejátszó hogy van bekötve hátul ?
Én is akarok egy másodikat venni.

Egyet originál, egyet másolt lemezekhez, vagy ami a másikon akadozik.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

No ezzel biztonságba helyeztem a drágassszzzágaim.

Bár a szünetmentes részre csak a proji van, meg video, meg még 2 olyan eszköz ami nem vesz fel szinte semmit illetve amikor a proji megy akkor azok biztos nem, meg videó azért hogy ha be van programozva akkor ne felejtse el ha jön egy 5 perces szünet.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Na, szellőssé tettem a cuccost. Ebben a nagy kánikulában azért "izzadnak" rendesen.
Ezzel én is küzdök. A Marantz azt javasolja az erősítőhöz, mindkét oldalán minimum 10cm, felfelé pedig 20cm helyet hagyjunk neki. Háááááááát elég nonszensz igény egy átlagos helyiségben!
Egyébként nagyon sokat javít a hűtésen, ha egy picit meg tudod emelni az erősítőt, hogy alulról jobban tudjon beáramlani a hideg levegő. 1cm már 10fokkal is csökkentheti a hőmérsékletét!

sajti

Én az erősítő hűtését úgy oldottam meg hogy hátulról megküldöm ventivel ami kiviszi a meleg levegőt fölülről és hideget kap, így közel 6-7 óra után is hűvös volt a készülék! Viszont zúg a venti de nekem ez nem kokz akkora lelki traumát mint egyeseknek

És a venit mivel hajtod az onkyo 12 v-os kiemeneti triggerével vagy az csak kapcsoló szál?

Egyébként nekem még ez sem kell, jobb és bal oldalt van kb 14-14 cm felül 3 cm, hátul pedig teljesen nyitott, kicsit még kint is van a segge a "kicsinek".

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezzel én is küzdök. A Marantz azt javasolja az erősítőhöz, mindkét oldalán minimum 10cm, felfelé pedig 20cm helyet hagyjunk neki. Háááááááát elég nonszensz igény egy átlagos helyiségben!
Egyébként nagyon sokat javít a hűtésen, ha egy picit meg tudod emelni az erősítőt, hogy alulról jobban tudjon beáramlani a hideg levegő. 1cm már 10fokkal is csökkentheti a hőmérsékletét!

sajti

Én az erősítő hűtését úgy oldottam meg hogy hátulról megküldöm ventivel ami kiviszi a meleg levegőt fölülről és hideget kap, így közel 6-7 óra után is hűvös volt a készülék! Viszont zúg a venti de nekem ez nem kokz akkora lelki traumát mint egyeseknek

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem nincsenek ilyen hűtés gondjaim.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

sajti

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Én igyekeztem a tápkábelt szeparálni, így a falban lévő elosztó dobozt alakítottam át konektornak. A komponens kábelhez nem tettem fel csatornát. Sztem a színe kicsit dob a szobán . HDMI kábelt majd úgyis belefűzöm a rear csatornájába és akkor valszeg lekerül a kompi kábel.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Nem kevés egy kicsit a kép ebben a topicban a szöveghez képest?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Na, kozkivanatra
Jaj mennyi kábel, meg csatorna.Most tenném fel a közeljövőben a projit,ez vár rám is?!
Meg is válaszolom:Ez!

Azért királyságos ám!

Én úgy alakítottam ki, hogy felvittem a padlástérbe, és ott vezettem el a sok kábelt. Mellesleg ugyanilyen csatornában.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ronin »

OFFTOPIC:

Passz, annyira nem vágom a témát. Csinálok egy képet a szerelőjáratról és felrakom az építkezős topicba. Én is fejből mondtam, lehet hogy valamire rosszul emlékeztem. Na nemsokára megy a kép

momba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: momba »

Majdnem jól mondod. Helyesbítek: 
fólia, üveggyapot, kátrány (elméletileg) és külső dísztégla.

OFFTOPIC:

Érdekes, de a fentieket mi tartja?  
Átmehetnénk az építkezős topikba!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

A következtetésed rossz! Addig amíg Ronin le nem írta, hogy könnyűszerkezetes a ház, addig még igazad is lett volna!

Az ilyen technológiával épült házak falának hangvisszaverő képessége töredéke a hagyományos tégla vagy betonházakhoz képest. Ráadásul a tetőtérben még nagyobb a csillapítás mint a földszinten, mert a tetőtérben fal a következő módon épül föl:: gipszkarton, mögötte fólia, majd üveggyapot aztán jön a már említett 60-70cm széles szerelőfolyosó és csak ezután a pozdorja azon fólia és hungarocell és végül a vakolat. Tiszta koncertterem! Csak nagy hangfal és izmos végfok kell hozzá.

Majdnem jól mondod. Helyesbítek:

Gipszkarton, furnér lemez, fa keret, szerelőjárat, fólia, üveggyapot, kátrány (elméletileg) és külső dísztégla.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Na elhúztam a faltol, ahogy kb. még a legelején volt. Hát így már nem is tudom miért toltam rá. A hang alig módosult (minimálisan kevesebb mély talán 60-100hz küzütt). Viszont a durván 45hz alatti mélyek meg "megerősödtek". Szinte mindegy, hogy 20 vagy 40cm-re van a faltól. Minden esetre marad így, hogy a tisztelt fórumozók is tudjanak aludni...

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Mondjuk ha belegondolok igaza van dokinak,mert egy hangfalat faltol eltolva szabadon kell hallgatni,mert úgy adja vissza amit tud,és ha úgy nem tetszik akkor szerintem ott gáz van,mert ugye falratolva elveszik a tér vagy közép,vagy kinél hogy,és akkor már nem a hangfal által leadott hangot hallod.És ennyi pénzért már szép számmal lehet hallgatózni,ami esetleg képes lett volna visszaadni a kellő erőt. 
De persze ez csak következtetés,

A következtetésed rossz!
Addig amíg Ronin le nem írta, hogy könnyűszerkezetes a ház, addig még igazad is lett volna!

Az ilyen technológiával épült házak falának hangvisszaverő képessége töredéke a hagyományos tégla vagy betonházakhoz képest. Ráadásul a tetőtérben még nagyobb a csillapítás mint a földszinten, mert a tetőtérben fal a következő módon épül föl:: gipszkarton, mögötte fólia, majd üveggyapot aztán jön a már említett 60-70cm széles szerelőfolyosó és csak ezután a pozdorja azon fólia és hungarocell és végül a vakolat. Tiszta koncertterem! Csak nagy hangfal és izmos végfok kell hozzá.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Na, kozkivanatra...
Szerintem egész jól sikerült. Frankó hogy még ilyen kanyar -elemeket is lehet kapni a kábelcsatornákhoz.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Vendég

Jaj mennyi kábel, meg csatorna.Most tenném fel a közeljövőben a projit,ez vár rám is?! Meg is válaszolom:Ez!

Pffffff, és én pont tegnap mikor már ágyamba voltam, kezdtem aludni készülni, jött az ötlet, h most lenne pénzem és kedvem is plafonra szerelni a projit (made my hand)... Ma szét is akartam olvasni a center összes ilyen topicját, de elmaradt.

Jó a csatorna.

Levike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Levike »

Na, kozkivanatra
Jaj mennyi kábel, meg csatorna.Most tenném fel a közeljövőben a projit,ez vár rám is?!

Azért királyságos ám!

Logicsalo kabelek meg el lesznek tuntetve, csak ott meg nem tartok.. Belefernek a csatornaba, csak nem jo a meretuk..
DVD Player: Pioneer DV-737, Audio Player: Philips CD304 by Takacs J., Amp: Denon AVR-3300, Front, Center : AR Status S50, S2, Rear : Tannoy P10, TV: Samsung F6640 IC : Kimber Hero

F41
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: F41 »

Na, kozkivanatra

Azért királyságos ám!

Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206
Hi-Fi: Grundig Space Fidelity PA-6, MiniDisc:Sony MZ-N510

Bíbor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Bíbor »

De persze ez csak következtetés,és eszem ágában sincs beleszólni Ronin dolgába,mert ha neki így tetszik akkor így a tuti. 
Ahány ember annyi szokás.

Ezt kérlyük tisztelni.

OFF:

Egyetértek

De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)

Levike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Levike »

Na, kozkivanatra...

DVD Player: Pioneer DV-737, Audio Player: Philips CD304 by Takacs J., Amp: Denon AVR-3300, Front, Center : AR Status S50, S2, Rear : Tannoy P10, TV: Samsung F6640 IC : Kimber Hero

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Mondjuk ha belegondolok igaza van dokinak,mert egy hangfalat faltol eltolva szabadon kell hallgatni,mert úgy adja vissza amit tud,és ha úgy nem tetszik akkor szerintem ott gáz van,mert ugye falratolva elveszik a tér vagy közép,vagy kinél hogy,és akkor már nem a hangfal által leadott hangot hallod.És ennyi pénzért már szép számmal lehet hallgatózni,ami esetleg képes lett volna visszaadni a kellő erőt.

De persze ez csak következtetés,és eszem ágában sincs beleszólni Ronin dolgába,mert ha neki így tetszik akkor így a tuti.

Ahány ember annyi szokás.

Ezt kérlyük tisztelni.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Vendég

A szobá igen érdekes darab. Könnyű szerkezetű a ház, a szobában mint látszik nem nagyon vannak párhuzamos falak és a fal mögött van kb. egy 60-70cm széles szerelő folyosó. Az jó kis rezonancia nyelő övezet.
Aham,tehát ez is közrejátszhat.A téglaházakban "több" a basszus.

ui.:viszont ha bebútorozza dől is minden,kezdheti előről...

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”