Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Nagyon szép, gratula, a két dvd-lejátszó hogy van bekötve hátul ?Én is akarok egy másodikat venni.
Egyet originál, egyet másolt lemezekhez, vagy ami a másikon akadozik.
Hangilag, az író koax a Danon spéci üvegszálas optikaival megy az erősítőbe.
Képileg, az erőlködőbe vannak kötve komponensen mindketten és onnan a projiba.
Illetve a danon scarton össze van láncolva az íróval és úgy a tv-be kompozit jellel, hogy az asszony ne babráljon a projihoz
És a venit mivel hajtod az onkyo 12 v-os kiemeneti triggerével vagy az csak kapcsoló szál?
Az egy sima szoba ventillátor amit bedugok a konnketorba ha kell,meg odateszem amikor kell. Szal nem kell semmi extrára gondolni
Na, szellőssé tettem a cuccost. Ebben a nagy kánikulában azért "izzadnak" rendesen.
Nagyon szép, gratula, a két dvd-lejátszó hogy van bekötve hátul ?
Én is akarok egy másodikat venni.
Egyet originál, egyet másolt lemezekhez, vagy ami a másikon akadozik.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
No ezzel biztonságba helyeztem a drágassszzzágaim.
Bár a szünetmentes részre csak a proji van, meg video, meg még 2 olyan eszköz ami nem vesz fel szinte semmit illetve amikor a proji megy akkor azok biztos nem, meg videó azért hogy ha be van programozva akkor ne felejtse el ha jön egy 5 perces szünet.
Na, szellőssé tettem a cuccost. Ebben a nagy kánikulában azért "izzadnak" rendesen.
Ezzel én is küzdök. A Marantz azt javasolja az erősítőhöz, mindkét oldalán minimum 10cm, felfelé pedig 20cm helyet hagyjunk neki. Háááááááát elég nonszensz igény egy átlagos helyiségben!
Egyébként nagyon sokat javít a hűtésen, ha egy picit meg tudod emelni az erősítőt, hogy alulról jobban tudjon beáramlani a hideg levegő. 1cm már 10fokkal is csökkentheti a hőmérsékletét!
sajti
Én az erősítő hűtését úgy oldottam meg hogy hátulról megküldöm ventivel ami kiviszi a meleg levegőt fölülről és hideget kap, így közel 6-7 óra után is hűvös volt a készülék! Viszont zúg a venti de nekem ez nem kokz akkora lelki traumát mint egyeseknek
És a venit mivel hajtod az onkyo 12 v-os kiemeneti triggerével vagy az csak kapcsoló szál?
Egyébként nekem még ez sem kell, jobb és bal oldalt van kb 14-14 cm felül 3 cm, hátul pedig teljesen nyitott, kicsit még kint is van a segge a "kicsinek".
Ezzel én is küzdök. A Marantz azt javasolja az erősítőhöz, mindkét oldalán minimum 10cm, felfelé pedig 20cm helyet hagyjunk neki. Háááááááát elég nonszensz igény egy átlagos helyiségben!
Egyébként nagyon sokat javít a hűtésen, ha egy picit meg tudod emelni az erősítőt, hogy alulról jobban tudjon beáramlani a hideg levegő. 1cm már 10fokkal is csökkentheti a hőmérsékletét!
sajti
Én az erősítő hűtését úgy oldottam meg hogy hátulról megküldöm ventivel ami kiviszi a meleg levegőt fölülről és hideget kap, így közel 6-7 óra után is hűvös volt a készülék! Viszont zúg a venti de nekem ez nem kokz akkora lelki traumát mint egyeseknek
sajti
Én igyekeztem a tápkábelt szeparálni, így a falban lévő elosztó dobozt alakítottam át konektornak. A komponens kábelhez nem tettem fel csatornát. Sztem a színe kicsit dob a szobán . HDMI kábelt majd úgyis belefűzöm a rear csatornájába és akkor valszeg lekerül a kompi kábel.
Nem kevés egy kicsit a kép ebben a topicban a szöveghez képest?
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Na, kozkivanatra
Jaj mennyi kábel, meg csatorna.Most tenném fel a közeljövőben a projit,ez vár rám is?!
Meg is válaszolom:Ez!
Azért királyságos ám!
Én úgy alakítottam ki, hogy felvittem a padlástérbe, és ott vezettem el a sok kábelt. Mellesleg ugyanilyen csatornában.
OFFTOPIC:
Passz, annyira nem vágom a témát. Csinálok egy képet a szerelőjáratról és felrakom az építkezős topicba. Én is fejből mondtam, lehet hogy valamire rosszul emlékeztem. Na nemsokára megy a kép
Majdnem jól mondod. Helyesbítek:
fólia, üveggyapot, kátrány (elméletileg) és külső dísztégla.
OFFTOPIC:
Érdekes, de a fentieket mi tartja?
Átmehetnénk az építkezős topikba!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
A következtetésed rossz! Addig amíg Ronin le nem írta, hogy könnyűszerkezetes a ház, addig még igazad is lett volna!
Az ilyen technológiával épült házak falának hangvisszaverő képessége töredéke a hagyományos tégla vagy betonházakhoz képest. Ráadásul a tetőtérben még nagyobb a csillapítás mint a földszinten, mert a tetőtérben fal a következő módon épül föl:: gipszkarton, mögötte fólia, majd üveggyapot aztán jön a már említett 60-70cm széles szerelőfolyosó és csak ezután a pozdorja azon fólia és hungarocell és végül a vakolat. Tiszta koncertterem! Csak nagy hangfal és izmos végfok kell hozzá.
Majdnem jól mondod. Helyesbítek:
Gipszkarton, furnér lemez, fa keret, szerelőjárat, fólia, üveggyapot, kátrány (elméletileg) és külső dísztégla.
Na elhúztam a faltol, ahogy kb. még a legelején volt. Hát így már nem is tudom miért toltam rá. A hang alig módosult (minimálisan kevesebb mély talán 60-100hz küzütt). Viszont a durván 45hz alatti mélyek meg "megerősödtek". Szinte mindegy, hogy 20 vagy 40cm-re van a faltól. Minden esetre marad így, hogy a tisztelt fórumozók is tudjanak aludni...
Mondjuk ha belegondolok igaza van dokinak,mert egy hangfalat faltol eltolva szabadon kell hallgatni,mert úgy adja vissza amit tud,és ha úgy nem tetszik akkor szerintem ott gáz van,mert ugye falratolva elveszik a tér vagy közép,vagy kinél hogy,és akkor már nem a hangfal által leadott hangot hallod.És ennyi pénzért már szép számmal lehet hallgatózni,ami esetleg képes lett volna visszaadni a kellő erőt.
De persze ez csak következtetés,
A következtetésed rossz!
Addig amíg Ronin le nem írta, hogy könnyűszerkezetes a ház, addig még igazad is lett volna!
Az ilyen technológiával épült házak falának hangvisszaverő képessége töredéke a hagyományos tégla vagy betonházakhoz képest. Ráadásul a tetőtérben még nagyobb a csillapítás mint a földszinten, mert a tetőtérben fal a következő módon épül föl:: gipszkarton, mögötte fólia, majd üveggyapot aztán jön a már említett 60-70cm széles szerelőfolyosó és csak ezután a pozdorja azon fólia és hungarocell és végül a vakolat. Tiszta koncertterem! Csak nagy hangfal és izmos végfok kell hozzá.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Na, kozkivanatra...
Szerintem egész jól sikerült. Frankó hogy még ilyen kanyar -elemeket is lehet kapni a kábelcsatornákhoz.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Jaj mennyi kábel, meg csatorna.Most tenném fel a közeljövőben a projit,ez vár rám is?! Meg is válaszolom:Ez!
Pffffff, és én pont tegnap mikor már ágyamba voltam, kezdtem aludni készülni, jött az ötlet, h most lenne pénzem és kedvem is plafonra szerelni a projit (made my hand)... Ma szét is akartam olvasni a center összes ilyen topicját, de elmaradt.
Jó a csatorna.
Na, kozkivanatra
Jaj mennyi kábel, meg csatorna.Most tenném fel a közeljövőben a projit,ez vár rám is?!
Azért királyságos ám!
Logicsalo kabelek meg el lesznek tuntetve, csak ott meg nem tartok.. Belefernek a csatornaba, csak nem jo a meretuk..
DVD Player: Pioneer DV-737, Audio Player: Philips CD304 by Takacs J., Amp: Denon AVR-3300, Front, Center : AR Status S50, S2, Rear : Tannoy P10, TV: Samsung F6640 IC : Kimber Hero
Na, kozkivanatra
Azért királyságos ám!
Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206
Hi-Fi: Grundig Space Fidelity PA-6, MiniDisc:Sony MZ-N510
De persze ez csak következtetés,és eszem ágában sincs beleszólni Ronin dolgába,mert ha neki így tetszik akkor így a tuti.
Ahány ember annyi szokás.
Ezt kérlyük tisztelni.
OFF:
Egyetértek
De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)
Na, kozkivanatra...
DVD Player: Pioneer DV-737, Audio Player: Philips CD304 by Takacs J., Amp: Denon AVR-3300, Front, Center : AR Status S50, S2, Rear : Tannoy P10, TV: Samsung F6640 IC : Kimber Hero
Mondjuk ha belegondolok igaza van dokinak,mert egy hangfalat faltol eltolva szabadon kell hallgatni,mert úgy adja vissza amit tud,és ha úgy nem tetszik akkor szerintem ott gáz van,mert ugye falratolva elveszik a tér vagy közép,vagy kinél hogy,és akkor már nem a hangfal által leadott hangot hallod.És ennyi pénzért már szép számmal lehet hallgatózni,ami esetleg képes lett volna visszaadni a kellő erőt.
De persze ez csak következtetés,és eszem ágában sincs beleszólni Ronin dolgába,mert ha neki így tetszik akkor így a tuti.
Ahány ember annyi szokás.
Ezt kérlyük tisztelni.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
A szobá igen érdekes darab. Könnyű szerkezetű a ház, a szobában mint látszik nem nagyon vannak párhuzamos falak és a fal mögött van kb. egy 60-70cm széles szerelő folyosó. Az jó kis rezonancia nyelő övezet.
Aham,tehát ez is közrejátszhat.A téglaházakban "több" a basszus.
ui.:viszont ha bebútorozza dől is minden,kezdheti előről...