Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
nah megjott a kicsike e-bayrol ,eleg olcso volt
(s nem akarom kivasalni )
Arcam ALpha 9 Amp #1
Nagy gratula az Arcamhoz. Nálam is volt ez az erősítő, nagyon jó hangja van, s a hozzátartozó végfokkal kiegészítve rettentően jól is szól.
Naim-ZU
Igen, a chorus SR 700 V jó megoldásnak tűnik...
Köszi. Igazság szerint sosem voltam nagy surround fan, sosem volt olyan szobaelrendezésem ahol igazán tudtam volna figyelmet fordítani a precíz elhelyezésre. Most is a lehetőségekhez képest építkezem, sokkal kisebb elvárásokkal, mint a front tér esetében. A mostani állapot áldatlan, egy SR700-as színtű hangfal sok problémára megoldának tűnik. Ha meglesz beszámolok róla, hogy milyen lett.
Mármint mihez képest? Mert ugye a fő probléma az, hogy jelenleg a fejemtől oldalra 40centire van, tulajdonképpen előttem mivel a hangfal mélyebb, mint amennyire a fejem van a faltól. Ez teljesen használhatatlan megoldás, semmilyen pozínionálás, fókusz nincsen.
Szemezek a Focal 800-as surroundjával (a Polknak az LSi bazinagy, a másik meg nem tetszik), a dipól kimerül abban, hogy az egyik fele rám néz, a másik fele meg a semmibe. De van olyan is (Chorus 700) amelyik nem dipól, cserébe nem is felém néz hanem előre gyakorlatilag elnéz mellettem. Nem könnyű dolog, vergődöm is vele, sajnos ezt meghallgatni csak otthoni körülmények között tudnám. De figyelembe veszem a véleményed.
Igen, a chorus SR 700 V jó megoldásnak tűnik.
Ez a rövid válasz, de ha van időd indoklom, miért is intettelek óvatosságra a hagyományos dipol elrendezésű dobozokkal szemben. Mivel a háttérsugárzókat tekintve ha jól emlékszem az előző szetted is -mx1 tannoy- és a mostani is polcsugárzós, így valószínűleg megszoktad már ezt a formációt.
Én annak idején egy topp rendszerben (onyko integra 989 -thx ultra, jamo thx ultra 7.1 szettel) hallgattam egy rövid demot, és sajnos nem esett le az effektektől az állam. Pedig nagyon egységes volt a hangtér, csak a poziciók voltak "homályosabbak" egy polcsugárzós hátterekkel dolgozó rendszerhez képest. Hangsúlyozom, nekem, és egy rövid teszt alapján. Lehet, hogy pár film, és elsöpör a rendszer lendülete és az egyéb kvalitásai és behódolok.
De sajnos egy régi mozis haveromnál többször és sokat volt alkalmam egy dipolos rendszert hallgatni (igaz, szerényebb sugárzók voltak) és Nála meg aztán szinte már-már csak a front tér volt izgalmas. Érdekes módon a tulaj srácnak így tetszett, így ellen tudott állni a cserére buzdító rohamoknak.
Otthon azidőtájt hátul 602 b&w volt nálam, és pl a nagy kedvenc a toy story elrontott jelenetei közül Woody felhúzójának elszakadásánál hihetően mögöttem csapódott be a srác, vagy a Gladiátorban a nyilvesszők úgy fúródtak be a szoba hátsó sarkába, mintha egy darts tábla lett volna a falon és arra céloztak volna ( a filmek frissessége mutatja jó régen volt ). Aztán a következő lakásban lévő rendszernél nálam is megszűnt a hátrafelé építkezés lehetősége, lévén falra volt tolva a kanapé, így oldalra és fölfelé kerültek a sugárzók (ez már az AR rendszer volt).
A Te "fül elhelyezkedésed" mozizás közben elég speciális, (de érthető -kényelem), így a dipol sugárzók alapértelemzésben sokkal ideálisabb megoldásnak tűnnek, mint a polcsugárzók közül akár egy átlagosabb mélységű doboz is (csak pár gyártó kínál extra kis mélységű háttereket, pl. a tannoy az mx sorozatban, illetve a dynaudio audience-ben is van ilyen lehetőség), de szerintem az sr 700 ötvözheti a forma a hely és a hanghzás által kívánt kompromisszumokat. Formailag dipol, hangszórókészletének elhelyezkedése és így gondolom a hangzása is a pozicionálás tekintetében polcsugárzós lehet. És valóban csinos is
Az, hogy szinte előtted van (és ez később is így lesz, hiszen a fejed, ha jól értelmeztem a hátsó falhoz közelít a dupla párnán ) azzal tudnád egy kicsit tompítani, hogy magasabbra teszed a sugárzókat. Ha megközelítőleg fekvő pozicióban mozizol, akkor valószínűleg sok a thx által javasolt, ha jól emlékszem valahol 180-220 cm környéke, de mondjuk a fejed hallgatói pontjától még vagy 50 cm fölfelé elmenne. Ha fentről jönnek a hangok az hihetőbbnek tűnne. Oldalt és fölfelé gondolom kevésbé pontos az irányhallásunk, mint pontosan oldalra, nekem legalábbis bevált az említett AR rendszerben.
A falba építhető sugárzók (komoly arzenált vonultat fel pl a b&w, de az oktogon audiós Világ László is árul valamilyen tuti márkát -ezt csak azért említem, mert ugye polkaudios alaphelyszín a boltja, így tud segíteni, az Lsi9 frontokhoz mi illene) is jó megolás lehet, hiszen amit bontanak azt utána be is építik, így nem vész kárba, hogy már a falban a vezeték, bár természetesen érthető, hogy nem akarsz újabb bontással járó kényelmetlenségeket.
Bocs, hogy hosszúra nyúlt az amúgy is off hozzászólásom
Akkor lehet, hogy a Chorus 700 lesz belőle. Nem annyire üt el a Polktól, nem is olyan drága és nem is olyan nagy. Nem holnap veszem meg csak szeretek előre gondolkodni, hogy menet közben kitaláljam, hogy miért is nem jó.
Végül is nem néz ki rosszul sőt, hasonlít egy kicsit a többire...
csak szóljon is hasonlóan
bár szvsz ha elől homogén a hangtér, akkor a surroundok nem ütnek el
gordon314.fw.hu
Akkor lehet, hogy a Chorus 700 lesz belőle. Nem annyire üt el a Polktól, nem is olyan drága és nem is olyan nagy. Nem holnap veszem meg csak szeretek előre gondolkodni, hogy menet közben kitaláljam, hogy miért is nem jó.
Végül is nem néz ki rosszul sőt, hasonlít egy kicsit a többire...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Simon
nagyon ritkán alkalmazzák, de elhelyezhetőek a surroundok úgy is, hogy felfelé sugározak, vagy a plafonról lefelé
Én mondjuk a fejmagasság + 50 cm és a fül felé forduló surroundok híve vagyok (így el is tudom elhelyezni) de a dipolnál például egyáltalán nem baj, ha nem a füled irányába sugároz a hangsugárzó egyik motorja sem, attól még ami hátulról szól azt onnan is fogod hallani
gordon314.fw.hu
Pl. A KEF-nek volt egy egészen vékony fali sugárzója a Q szériából. Olyasmi kéne Simonnak szerintem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Azt még hozzá kell tennem, hogy nálunk a hálószoba egy mentsvár. Az egész lakás még félkész állapotban van, de a hálószoba (és persze a gyerekszoba) volt az első amit megcsináltunk. Mikor elegünk van a munkából a mindenből akkor oda vonulunk vissza zenét hallgatni, pihenni, akár játszani vagy éppen filmet nézni. Mindig le van húzva a redőny (most is csak a fénykép kedvéért húztam fel), csak a lámpák fénye világít, olyan mint egy stúdiószoba. Az ágy egy bazinagy Cardo, fél méter magas, olyan mint egy játszótér - és nem a szó "rossz" értelmében.
Simon, Ti egyébként az ágyon fekve moziztok? Vagy összecsukható és akkor ülni lehet?
A falatok milyen vastag? Csak mert vannak inwall hangfalak is.
Fekve. Illetve nem is fekve, hanem két nagypárna a hátam mögé és úgy fekve. Már annyira megszoktam, hogy nem is szeretek másképpen. De van amikor ülünk az ágyon, szóval változó. Nem cserélném semmilyen külön házimozi szobára.
Falat nem bontanék ha lehet, nekem remekül megfelelne egy vékonyabb surround fali sugárzó.
Simon, Ti egyébként az ágyon fekve moziztok? Vagy összecsukható és akkor ülni lehet?
A falatok milyen vastag? Csak mert vannak inwall hangfalak is.
Miért nem forgatod be a füled felé?
Alapvetően úgy van tervezve a szoba, hogy fali sugárzó lesz. A falból jönnek ki a kábelek is hozzá.
Bármilyen polcsugárzó mély. A mostani ideiglenes Tannoy is 20 centi. Hiába forgatom be, akkor is előttem lesz persze valamennyire rám is fog szórni. Viszont fejmagasságban van, tehát a másik oldalit nem hallom, mert kedves feleségem feje kitakarja, ahogy én is az enyémet. Ennél sokkal tisztább egy fali sugárzó, nem kell állvány, fel tudom rakni magasra, nem takarjuk ki egymásnak és még az éjjeli szekrény is elfér.
A galériámban látszik valamennyire a hátsó fertály.
Miért nem forgatod be a füled felé?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
teljesen másképp szól, nem annyira fókuszált, pontos effektek, inkább valami megfoghatatlan, kevésbé pozicionált hang a térben.
Mármint mihez képest? Mert ugye a fő probléma az, hogy jelenleg a fejemtől oldalra 40centire van, tulajdonképpen előttem mivel a hangfal mélyebb, mint amennyire a fejem van a faltól. Ez teljesen használhatatlan megoldás, semmilyen pozínionálás, fókusz nincsen.
Szemezek a Focal 800-as surroundjával (a Polknak az LSi bazinagy, a másik meg nem tetszik), a dipól kimerül abban, hogy az egyik fele rám néz, a másik fele meg a semmibe. De van olyan is (Chorus 700) amelyik nem dipól, cserébe nem is felém néz hanem előre gyakorlatilag elnéz mellettem. Nem könnyű dolog, vergődöm is vele, sajnos ezt meghallgatni csak otthoni körülmények között tudnám. De figyelembe veszem a véleményed.
Chorus 800
Chorus 700
Én ezt a mizériát szándékozom megoldani egy falra szerelhető dipól surrounddal. Nem foglal feleslegesen helyet és ami a legfontosabb, hogy a lehető leghátrébb kerül a hangsugárzója, mivel nem kell számolni a hangfal vastagságával.
Mindenképpen hallgass meg egy rendszert dipól sugárzóval, mielőtt döntenél:
teljesen másképp szól, nem annyira fókuszált, pontos effektek, inkább valami megfoghatatlan, kevésbé pozicionált hang a térben.
Simon, richies, és tsc! Gratula mindhármótoknak!
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Viccen kívül, van köze egymáshoz a két dolognak. ....
én mindig is mondtam, de ettől többen leHeedaltak!
gordon314.fw.hu
omni után nincs min csodálkozni!
Viccen kívül, van köze egymáshoz a két dolognak.
Engem egyébként nem is érdekel a pontos pozícionálása a hangszereknek, lévén semmi olyan zenét nem hallgatok, ahol ez releváns lenne. Full electronica szól egész nap.
Ja és még valami, én szeretek 5 channel sztereóban zenét hallgatni (igen, lőjetek le!) és ahhoz nem tetszett a dipól surround gondolata... A 806V-ből szépen jön a zene hátulról is, nagyon kellemes kis doboz.....
omni után nincs min csodálkozni!
gordon314.fw.hu
A centerre azért gyűjtögess.
Hát igen, jó volna, csak... a frontjaimhoz illeszkedő Focal Profile CC908 hivatalos ára 300e Ft.. Nekem 200-ért hoznák (vagy 250? már nem emlékszem), de még így is egyelőre kihagyom, így lett a CC800V.
Hátha lesz majd használtan v. eBay-en később.. Még addig azt is eldönthetem, hogy tényleg komoly -e ez a mozizás.
- heineken
- Fórumlakó
- Értékelés: 153
Még messzebbről.
A frontokhoz való centerre persze nem volt pénz most , de most is elég koherens a hangkép, nem panaszkodom.
Le a kalappal!
A centerre azért gyűjtögess.
Grat tsc nagyon szép a rendszered!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Ja és még valami, én szeretek 5 channel sztereóban zenét hallgatni (igen, lőjetek le!) és ahhoz nem tetszett a dipól surround gondolata... A 806V-ből szépen jön a zene hátulról is, nagyon kellemes kis doboz.
Ezt az Ikeás asztalt nagyon szívesen cserélném már valami filigránabbra, mivel feleslegesen bazinagy, alig van benne vmi értelmes és kb. 60cm mély, nagyon haragszom rá, az asszony ha nem védené, már rég felgyújtottam volna.
Egyelőre vadásszuk az utódot.. vmivel szélesebbet, kevésbé mélyet és főként alacsonyabbat szeretnék. A plazma is lejjebbmászna ezzel együtt vagy 20-30 cm-rel.