Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Mélyláda!30centis hosszúlöketű hangszoró.
szép

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mélyláda!30centis hosszúlöketű hangszoró. Néha filmnézésnél én is megriadok töle! 3méterre van tölem de a reflexcsöböl kiáramló levegő ugy is lebegteti a nadrágszáram néha!

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

amúgy szépek a yamaháid, gratula!!!
ha forgalmaznánk újra yamaha cuccokat, 1-2 év alatt beszereznék részletre pár komolyabb cuccot, de itt nagykanizsán senki nem forgalmaz yamahát
ill. van egy, itt tőlünk 50 méterre, de azoknak 2 kerekük van, hangosak is, csak nem tudnék velük mit kezdeni

Vendég

A dolby stereo, az első mátrix négy csatornás rendszer 1973-ban debütált, talán éppen éppen a Star Wars-al, ezt nem tudom biztosan, lehet hogy csak urban legend, vagy véletlen egybeesés.

Kezdetleges passziv mátrix rendszer volt szar volt a csatornák szeparációja is és korlátolt frekvencia osztás volt.Dolby Surround.
jobb,bal 20Hz-20kHz
center 100Hz-20kHz
surround 100Hz-7kHz

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Törekedjünk a kompromisszúm mentes mozizásra adjuk meg a modját ha már kitalálták a sok csatornát miért ne használjuk ki?
falun, ha hazatalálok anyámékhoz, nálam is beremeg az ablak egy zúzósabb filmnél, de társasházban, mint korábban írtam, "nem bírja el a villanyóra"

Vendég

Törekedjünk a kompromisszúm mentes mozizásra adjuk meg a modját ha már kitalálták a sok csatornát miért ne használjuk ki?

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

ja és zenehallgatáshoz nagyon király, bár pure direct üzemmódban alapból nincsen sub...

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

A szubbasszus se fontos, (sőt legtöbbször inkább káros), ha jó minődégű frontunk van.
nincsen brutkó frontom, de teljesen más lett pár éve, hogy hazatelepítettem a mélyládámat anyámékhoz falura(társasházban lakom, és a harmadik-negyedik alkalom után jöttem rá, hogy éjjel nem az elektromos rendszeremmel van a baj, hogy elszáll, hanem a kedves szomszédok nem komálják a mély hangokat éjfél körül-ők lőtték ki a villanyórámat )
nincsen dörmögős hang, viszont a frontokra szépen átmegy a mély, nem remeg alattam a föld, de kellemes, testes mélyhangok érkeznek a frontokból
ja és azóta nincsen nálam "áramszünet"

Vendég

A filmstudiók már a negyvenes évektől fogva több (általában négy-jobb,bal,közép,effekt)csatornás felvételekre rendezkedtek be.Már az ötvenes években létezett a 35mm-es filmnek négy mágnesszalaggal ellátott verziója.Emelett volt egy 70mm-es szuperszélesvásznú film is,amely 6hangcsatorna tárolására szólgálló mágnescsíkokkal volt ellátva(bal,balközép,jobb,jobbközép,közép,effekt).A háttérhangot effektnek nevezték mert alkalmankénti dramatika effektusokat szolgáltatott,nem folyamatosan szólt.1958-ban adták ki az első sztereó hanglemezeket,amelyekre ha annak idején technikailag megoldható lett volna háromcsatornás hangot rögzitettek vólna(jobb,bal,közép).

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

rendesen kilóg
a lóláb

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

rendesen kilóg

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

itt több valamivel

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

kevés a faltól való távolság

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

hátsók

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

jelenlegi rendszerem

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Na most én raktam be túl nagy képet.
Szerkeszd gyorsan...

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Na most én raktam be túl nagy képet.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nekem a Moziban három egyforma nagyteljesítményű REFLEX adja a L,C,R-ot egy böhöm subbal és az Oscar díjjas Ultra Stereo processornak vastagon megfelel és még bikábelezve sincs.
A THX minősítéssű Swansnál is 3 egyforma van elöl.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Mert jelenleg nekem az a nyűgöm a mostanival mint korábban emlitettem, ha beszéd a centerből átmegy bármelyik frontba nagyon megváltozik a tónusa és nem tetszik olyan 'idegen' az egész hang...
Ezt már én is tapasztaltam, de nekem mindegy volt, h milyen hangfalak. Hogy ezt hogy értem? Volt egy Kenwood tejfölösdoboz-szettem, nem egy nagy durranás, de teljesen ugyanolyan hangszórók voltak a "hangfalakban", és így is megváltozott a tónus. Erre van egy nagyon jó filmrészletem, a Paradicsom meghódításában az a jelenet, amikor Kolombusz vázolja a tervét a nemtomkiknek a templomban.
Arra számítana az ember, hogy azonos tónussal vándorol a hang dobozról-dobozra, ahogyan forog a kamera, de teljesen gusztustalan eredmény lesz belőle.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Na Felder legutóbbi hozzászolásával én is egyetértek.
Szerintem is a mozi az legyen 5.1 vagy több ha nagyobb a tér,
.... a zene meg legyen 2.0 ha persze sztereó, de hogy ebből ne legyen vita mindenki mozizzon úgy és zenéljen úgy ahogyan neki a leginkább tetszik.
Viszont azon már én is elgondolkodom hogy center csak akkor lesz ha ugyanolyan értékű nagyságú hangsugárzó van benne mint a frontba, magyarul szivesen kipróbálnám azt hogy center helyére egy frontot betenni mármint monitort például 2 db mission m32 lefektetve úgy hogy a magasok középen legyen és akkor már kész is valamilyen formában a center, közbe meg mind a center mind a front és szurround ugyanolyan hangsugárzókészletbő láll fel.
Mert jelenleg nekem az a nyűgöm a mostanival mint korábban emlitettem, ha beszéd a centerből átmegy bármelyik frontba nagyon megváltozik a tónusa és nem tetszik olyan 'idegen' az egész hang...

Vendég

Ha egy sima filmet akarsz megnézni DVD-én DD 5.1-es hanggal center nélkül szar lesz az egész mert a frontokra véletlenül se fogja azokat a hangokat rátolni ami a centeren szólna.

Felder, te "phantom" üzemmódról, avagy "No center" beállításról még sohasem hallottál? Ebben az esetben 1/2 C+L és 1/2C+R megy ki általában a két front hangszóróra, amelyeknek természetesen illik ezt helyesen megjeleníteni.

De az szerintem nem az igazi!Mindegy én ezen nem fogok vitázni.Ennyi erővel a surroundokat is leveheted azt is biztosan jól fogja megjeleniteni a front söt frontnak elég egy hangfal is. Milyen jó mono felvételek voltak régen senki nem hiányolta a sztereot.

Vendég

Áhh fülelek! Hogy áll a hangfal?

Vendég

Szerintem egy 5.1-es anyagnál nagy szerepe van a centernek!Ha egy sima filmet akarsz megnézni DVD-én DD 5.1-es hanggal center nélkül szar lesz az egész mert a frontokra véletlenül se fogja azokat a hangokat rátolni ami a centeren szólna.Akkor áttálitod simán sztereó 2.0-ás hangra és ugynézed meg a filmet?Az meg nem mozi!!!Lényeg a lényeg fontos a center és annak minősége.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nekem továbbra sincs szükségem centerre, mivel a frontok kényelmesen leképezik a centert. 
Szerintem alapvetően csúnya is lenne, ha két zenére kitalált hangfalnak gondja lenne a hang érthetőségével, pozícionálásával... pláne egy olyannal, aminek mezeien középen kell megszólalnia. Igaz, nekem csak két-három méterre vannak egymástól a frontok, lehet, hogy ez is belejátszik a szituációba.

Én viszont úgy vélem, hogy ezt a problémát sokkal inkább a receiverek (szándékos?) bénaságával, mint a hangfalakkal lehet magyarázni, hiszen egy zenei rendszernél, jó front hangfalaknál egyszerűen lehetetlennek tartom azt, hogy még egy egyszerű hangot, egy mono jelet (center!) se legyenek képesek hibátlanul megjeleníteni...

Azt persze értem, hogy egy "modern" receiver a négy hangfalra legszivesebben csak effektet adna ki és mindent a centerre nyomna rá, hogy ne terhelje túl a hangfalakat, de ezek szerint tényleg képtelenek arra, hogy a centert rendesen bekeverjék a frontokra...

Más funkciója van a centernek.
Ha nem egyedül nézed a mozit, hanem többen, akkor valaki biztos oldalt fog ülni, és annak a dialógus nem a kép közvetlen közeléből szól, hanem valamennyire oldalról a hangdobozból, és az elég zavaró. Ha csak egy ember nézi/hallgatja a cuccost, (vagy kettő egymás mellett és relative kicsi front bázistávolságnál), akkor teljesen el lehet hagyni a centersugárzót. A szubbasszus se fontos, (sőt legtöbbször inkább káros), ha jó minődégű frontunk van.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”