Tervezem egy Arcam cd s 50 vásárlását, de sok mindent nem értek én itt...
Pld. a GEDEON videóban, a hozzászólásokban hivatkoznak az ESS DAC cipp korlátaira.
Mivel a gép könyv is a 10/11.? oldalt akár az usb/ neten kersztül elérhető max FLAC felbontást 24 bit/192 kHz ben adja meg.
...Ez konkrétan hogyan is értelmezendő?
Pld. a radioparadise 1400bit/sec-44,1khz mintavételezést ír a honlapján...akkor ebből az 1400bit/sec ből ez az Arcam a teljes mélységet meg tudja mutatni?
Vagy csak a felét ..mint ahogy az egyik vágó képen is látszik 2:35"-nél...764 kb/sec.....
Nem tudom a két értéket, számot értelmezni.....
Vagy ez szigorú üzletpolitika, és tudatosan van lebutítva a rádió része, hogy nagyobb kedvet kapj a Tidal előfizetésre?
Köszönöm a segítséget!
juliush írta: ↑2021.07.19., hétf. 19:14Attila, az egész csak nómenklatúra kérdése valóban. A "Master"-nek mint a terjesztésre kerülő tartalom mesterpéldányának (remélem ebben a definícióban azért egyetértünk) az autentikációja csak egyetlen helyen értelmezhető, mégpedig a Vevő oldalán. Én csak azt mondom, és a legelső bemutatkozó előadásaik alapján ez jött le szándékként, hogy az MQA mesterpéldány tartalmát garantálják, azt csak az MQA-ra csupán egyfajta hiper-mp3 kóderként tekintő tudorok kezdték belegondolni, hogy ezzel automatikusan az eredeti "ős-mesterszalagok" veszteségmentes továbbítását ígérik és ezt kezdték vizsgálni, megkérdőjelezni.Aszpirin írta: ↑2021.07.19., hétf. 18:36
Ne haragudj, Gyula, de ezt milyen forrásból bányásztad ki, ha nem vagyok indiszkrét? Ja, "a mérnök", de mégis melyik mérnök? Mert nekem eddig nem az jött le, hogy az MQA-ba alakításnak van köze az eredeti masterhez és az azt előállító mérnökhöz... ha máshol nem, a régebbi felvételeknél ez biztosan megdől... A botrányt kirobbantó GoldenSound története sem erre mutat. Persze lehet filozófiát építeni arra is, hogy egy eredetileg 24/96-ban masterelt anyag MQA-ba konvertálása is (re-)mastering, tehát master-quality. Hehe. ide jutottak az érvekkel?... És ennek mentén, ha "hitelesített stúdió-körülmények" között készül az MP3, akkor az is felfogható re-masteringnek, nem? Vagyis az is master quality lesz...
De egyébként is: miért hinnünk el bármit nekik (pl. amit az MQA név sugall), ha néhány korábbi kijelentésük, pl. hogy az MQA veszteségmentes, már hazugságnak bizonyult?
Az ígéret - amennyiben én megértettem, az eredeti anyag hatékony (nem veszteségmentes, de ...és erről elfeledkezni tűnik mindenki, bizonyos szemszögből még JOBB hangzást is biztosító) csomagolása volt, majd ennek "autentikált" eljuttatása a megfelelően felkészített DAC-hoz.