Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Régi idők hifije
Régi idők hifije
Alol egy Revox tuner lapul,amin pedig egy régi Arcam erősítő.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Régi idők hifije
Ma csináltam pár képet a régi cuccaim egy részéről:
Quad 405
Webáruház:
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3093
Régi idők hifije
Ezt a neten találtam, a MF hivatalos oldalán, de nem csak az enyémhez, hanem majd minden típushoz is fenn van:
Fine-Tuning - Integrated Amplifier Prices
B1/Tempest integrated amp upgrade schedule
Replace PSU and supply bypass caps with high grade polypropylene
Bypass all audio path electrolytics with high grade polypropylene
Adjust for minimum output DC offset
Measure 8 output transistors for precision matching devices
Refurbish sockets, check for wear, replace if needed
Check channel balance exceeds original specification
Replace decoupling caps polycarbonate/polyester type
Realign volume control
Pure copper noise nulling belly band screen fitted to mains transformer
Check PSU caps ESR, replace if needed
Replace operational amps with selected premium grade types
Check regulators for noise and voltage accuracy, replace if needed
Service selector switch and volume control
Upload latest software specification
Realign power transformer
Customise output chokes for fine tuned matching
Replace internal L/S cables with LC/OFC low resistance type
Bypass PSU electrolytics with polycarbonate/polyester type
Fit premium grade gold plated operational amp sockets
Precision re-bias
Pure copper noise nulling screen fitted to PSU caps
Computer recalibration to confirm that unit exceeds original specification
Soak test over 10 days
Log owner name, model and serial number in Musical Fidelity archives
Issue certificate signed by Antony Michaelson
Csinál valaki ilyesmit M.o.-on, és persze nem annyiért, mint amennyibe maga az erősítő kerül használtan, hacsak nem duplázza meg az árát?
Valakinek tapasztalat? Készülékturkáló kollégák?
Én igen, de csak elektroncsöveseken.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
Vendég
Régi idők hifije
Ezt a neten találtam, a MF hivatalos oldalán, de nem csak az enyémhez, hanem majd minden típushoz is fenn van:
Fine-Tuning - Integrated Amplifier Prices
B1/Tempest integrated amp upgrade schedule
Replace PSU and supply bypass caps with high grade polypropylene
Bypass all audio path electrolytics with high grade polypropylene
Adjust for minimum output DC offset
Measure 8 output transistors for precision matching devices
Refurbish sockets, check for wear, replace if needed
Check channel balance exceeds original specification
Replace decoupling caps polycarbonate/polyester type
Realign volume control
Pure copper noise nulling belly band screen fitted to mains transformer
Check PSU caps ESR, replace if needed
Replace operational amps with selected premium grade types
Check regulators for noise and voltage accuracy, replace if needed
Service selector switch and volume control
Upload latest software specification
Realign power transformer
Customise output chokes for fine tuned matching
Replace internal L/S cables with LC/OFC low resistance type
Bypass PSU electrolytics with polycarbonate/polyester type
Fit premium grade gold plated operational amp sockets
Precision re-bias
Pure copper noise nulling screen fitted to PSU caps
Computer recalibration to confirm that unit exceeds original specification
Soak test over 10 days
Log owner name, model and serial number in Musical Fidelity archives
Issue certificate signed by Antony Michaelson
Csinál valaki ilyesmit M.o.-on, és persze nem annyiért, mint amennyibe maga az erősítő kerül használtan, hacsak nem duplázza meg az árát?
Valakinek tapasztalat? Készülékturkáló kollégák?
-
Vendég
Régi idők hifije
A Google a 3. helyen hozza a találatoknál.
A gugli egyébként csalóka. Megjegyzi, mire keresett az adott gépen a user, és aszerint rangsorolja a találatokat. Sz'al szvsz lehet, hogy te több ilyesmire kerestél már, mint én.
-
Vendég
Régi idők hifije
Nekem a mai napig olyan lemezjátszóm van, mint az aláírásomban (ez is elöltöltős), ha lesz érkezésem, teszek fel saját képet. A neten nem találtam róla.
Nem ilyenre gondoltál?
De, éppen ilyen, csak más hangszedővel. Holnap leporolom (aktuális lesz már), és azért teszek fel néhány saját képet.
- Andromedius
- Nincs visszaút

- Értékelés: 4
Régi idők hifije
Nekem a mai napig olyan lemezjátszóm van, mint az aláírásomban (ez is elöltöltős), ha lesz érkezésem, teszek fel saját képet. A neten nem találtam róla.
Nem ilyenre gondoltál?
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."
-
Vendég
Régi idők hifije
Nekem olyan is volt, ami amelyik minkét oldalt játszotta lemezforgatás nélkül, és a műsorszámokat is lehetett programozni rajta!
Az nem az a függőleges elrendezésű volt, ahol a lemez mindkét oldalán volt egy-egy tangenciális kar?
Nem, az ugyan ilyen fiókos volt, mint az általad felrakott Pioneer! Sajnos a fotó már nincs meg róla, a bedöglött vincseszterem sírba vitte...
Kár, megnéztem volna, hogy milyen volt.
Mert én ilyesmire gondoltam.
Ezek is érdekes megoldások voltak műszakilag.
-
Vendég
Régi idők hifije
Szeretném a kornak megfelelően berendezni és ezekben a bútorokban kiállítani a jobbnál jobb technikát .Ehhez kérek segítséget tőletek ?!!
joe
Mi a célod? A jugó szekrénysorhoz hasonlóan reprezentatív (jórészt nem hifi) kütyükkel foglalkoznál, vagy például olyan magyar gyártmányokkal, melyekre joggal lehetünk büszkék?
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Régi idők hifije
Ő meg az én szerzeményem Kenwood KT-7500
Nagy THX tunerman-nak érte!
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Régi idők hifije
Sziasztok ..............
Segítséget kérek , meglévő MINI-BIZI üzletemet szeretném átalakítani RETRO-BIZI-re.
Már szereztem egy 60-70-es évek beli Jugoszláv szekrénysort illetve egy plüss műbőr ülőgarnitúrát .
Szeretném a kornak megfelelően berendezni és ezekben a bútorokban kiállítani a jobbnál jobb technikát .
Ehhez kérek segítséget tőletek ?!!
joe
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Régi idők hifije
Megjött az új tunerem.....
Kenwood 650T!
Igazi ritka, top kategóriás csemege...
Üdv.
Imi
A hang a lényeg és én utálok is ilyet írni, de ez gyönyörű.
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Régi idők hifije
Megjött az új tunerem.....
Kenwood 650T!
Igazi ritka, top kategóriás csemege...
Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
Régi idők hifije
Ez pedig a Sharp kétoldalas hifim:
Annakidején a Tesla lemezjátszók és Unitra magnók korában úgy néztük ezeket, mint az elérhetetlen műszaki csodákat.
Hát azért 1600 NSZK márka volt, ami nem éppen olcsó. Itthon kb 50e Ft-ba került a bizományiban akkor.
- Andromedius
- Nincs visszaút

Régi idők hifije
Annakidején a Tesla lemezjátszók és Unitra magnók korában úgy néztük ezeket, mint az elérhetetlen műszaki csodákat.
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Régi idők hifije
Volt egy időszak, amikor divatban voltak a front-loading lemezjátszók. Nem tudom, volt-e valakinek szerencséje ilyenekhez, hogy mennyire volt ez stabil felépítés a tálcaszerű mozgás miatt?
Lehetett érezni a hangjukon, vagy nem ez volt a meghatározó, és az egyéb paraméterek számítottak a hangzásnál?
Vajon érdemes lenne egy ilyet felhajtani kuriózumként? Mivel direkt hajtású volt, még gumiszíj sincs benne, ami elöregedhetett volna.
Most adtam el egy Sony PS-FL770-est, az ilyen volt:
És ez meg a Mitsubishi-m:
Régi idők hifije
Így is lehet mondani, de szvsz inkább szörnyűek!
- Andromedius
- Nincs visszaút

Régi idők hifije
Sőt találtam olyanról is képet, amiben minden volt: magnó, rádió.
Mondhatjuk, hogy ez egy vertikális music center
- Andromedius
- Nincs visszaút

Régi idők hifije
Nekem olyan is volt, ami amelyik minkét oldalt játszotta lemezforgatás nélkül, és a műsorszámokat is lehetett programozni rajta!
Az nem az a függőleges elrendezésű volt, ahol a lemez mindkét oldalán volt egy-egy tangenciális kar?
Nem, az ugyan ilyen fiókos volt, mint az általad felrakott Pioneer! Sajnos a fotó már nincs meg róla, a bedöglött vincseszterem sírba vitte...
Kár, megnéztem volna, hogy milyen volt.
Mert én ilyesmire gondoltam.
Régi idők hifije
Régi idők hifije
Köcce...Nagyon örülök neki...Belül sem épp csúnya...
Régi idők hifije
Vajon érdemes lenne egy ilyet felhajtani kuriózumként? Mivel direkt hajtású volt, még gumiszíj sincs benne, ami elöregedhetett volna.
Szerintem gyűjtői szempontból igen,főleg ha többit is megtudnád szerezni hozzá.
-
Vendég
Régi idők hifije
Én most vettem egy ilyet, elég komoly cucc..
Gratulálok!
Köcce...Nagyon örülök neki...Belül sem épp csúnya...
Régi idők hifije
Én most vettem egy ilyet, elég komoly cucc..
Gratulálok!