Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házi kedvenceink
Házi kedvenceink
Alfi kutyám a hóban...
1,
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Házi kedvenceink
TV: LG 42LF652V Media Player: PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
Házi kedvenceink
Mennyi idős a kutyád?Szuka vagy kan?
Kaja:Mivel etetitek?Egy nap hányszor?
Ivás:Nem túl jó a tej persze ha mást nem iszik meg...Azzal kéne próbálkozni hogy a kajáját öntitek fel vizzel így kénytelen a vizet is meginni ha enni akar.
Játék:Teljesen normális hogy egy csomót játszik ilyen lesz világ életében de meg kell tanítani az alapvető dolgokra (ül,fekszik,marad,hozzám) így könnyebb lesz vele a lakásban.Valószínüleg a sétánál az igazodás és hogy ne húzzon nagyon nehezen vagy egyáltalán nem fog menni (általában a vizsla póráz nélkül sokkal könnyebben irányítható) ez persze nem azt jelenti hogy engedd el mostantól sétánál amíg nem tudja az alapvető dolgokat.Ezeket jutalommal lehet a legjobban elérni a vizsláknál mert túlságosan érzékenyek.Mindennap kell tanítani kb. fél órát
-többet nem mert összezavarodik-utánna meg fél óra aktív játék.
Megkomolyodás:Nagyban függ a kutya nemétől,habitusától illetve hogy egyetlen kutya vagy van-e mellette másik kutya.
Nekem két vizslám van az első képen a nagyobbik van a másodikon (futva) a kissebbik (anya-lánya).
Hogyha szeretitek a kutyát és foglalkoztok vele akkor egy nagyon jó társ lesz belőle sok-sok éven át.És hát ha ez a kutya ráadásul egy vizsla...
Szuka, és most lesz 6 hónapos. Eddig Pedigré és Chappy száraz Juniort evett, illetve ezek konzerv változatát. Most szárazból átálltunk a Dogland Juniorra, konzervből viszont nem eszi meg csak a megszokott ízeket. (Ízesített selejtnek hívja pár kutyás ismerősöm.) Keverve kapja a szárazat konzervvel. Néha házi leves maradék, tészta, kis rágósabb husi. Az megy. Drága kis kutyánk... Most propagálták az étrendjébe a főtt csirkefejet, nekünk undor, a kutyának királyság. (Még nem kapott ilyet.)
Járunk vele oktatásra, de inkább fél a többi kutyától, mint barátkozna. Volt rossz tapasztalata, egy fele akkora dugó belekapott, a kis vizsla pedig nem harapott vissza. A nagyoktól még én is tartok, azok nem a simogatható típusok. Visszük sétálni, jutalom falatokkal tréningezünk. Okos, de nagyon szertelen. Vizsla... Újra és újra bepróbálkozik azokkal a trükkökkel, amelyeket már próbáltunk kinevelni belőle. Szerencsére egyre tovább bírja ki, mint "jókutya". Az idegenek összeugrálása ellen még nem tudtam kieszelni semmit, a pórázon kívül. Főleg a lepusztult kocsma előtt dülöngélőket kedveli...
NZS
Ha szuka akkor minden tüzelés után egyre komolyabb lesz főleg a második után fog sokat komolyodni(ha ivartalanítani akarod jobb kivárni a második végét).
Házi kedvenceink
Száraz kaják:Eukanuba,Royal Canin,Acana ezek jó tápok.Ebből vegyél kölyköknek valót.Vigyázzni kell az adagolással könnyen túl lehet vele lőni a kutyát!
Egy-Másfél éves kora után pedig azt veszel neki amit akarsz akkor már mindegy lehet Tesco gazdaságos is.
Konzerv kaják:Egyáltalán nem kell megvenni őket.Fölöslegesek.Nulla táptartalmúak.
A kutya kajájában pedig mindig legyen normális kaja!Az egy dolog hogy rá fog szokni de ez kell a kutyának.Nem kell mindig főzni rá.Én így kajáltatom a mieinket:1/3-ad:száraz kaja 1/3-ad hús,kevés kivétellel minden nap(bármi lehet akár halkonzerv is olaj nélkül) 1/3ad bármi:rizs,tészta,főzelék (akár burgonya főzi is csak ne napokon keresztül) rántotta,káposztástászta,nokedli bármi ami maradt.
Egyszer egy héten be szoktunk iktatani egy hús mentes napot is mondjuk spenótos tészta+száraz.Kéthetente kapnak egy nyers tojást is a kajájukba.
És a kaját mindig fölengedjük vízzel színig.Nekünk így eddig bejött.
Ha csak szárazzal akarod etetni a kutyát-bár meg fogja unni és nem is túl jó-akkor fel tudod dobni ill. meg tudod téveszteni sok dologgal:
száraz+víz+paradicsom konzervból egy evőkanálnyi
száraz+víz+nyers tojás (kéthetnte csak egyszer)
száraz+langyos erőleves (húslékockából-2 perc alatt)
száraz+víz+főtt sárgarépa stb,stb
Házi kedvenceink
Nálunk akkor van boldogság, ha bent lehet tartózkodni a lakásban. A kaja ilyenkor mellékes.
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Házi kedvenceink
Sziasztok!
Kemény dió ez a kutyaetetés.
Úgy volt, hogy régen én is abban voltam, hogy a Chappy, meg a Pedigree az eledelek netovábbja.
Aztán mondták fórumokon, hogy Acanát adjak a Beaglenek.
De mivel nem konkrétan az enyém a kutya, hanem nagyszülőké, és nehézfejűek, ezért a 3 ezer Ft-s 1.5 Kg-s Acana csak amolyan jutalomfalatknét megy náluk, mert nehogymár ilyen szárazságot egyen a kutya.
Helyette megy keményen a főtt étel, maradék, palacsinta, sültkrumpli, túrós tészta, diós tészta, káposztás tészta, az a szemtelen eb meg fal be mindet örömmel.
Persze Acanából is enne dögivel ha kapna, szóval étvágáyval nincs baj, csak szakértők szerint nem épp kutyénak való dolgok ezek a tészátk/krumplik.
Sőt, még az eddig űbernek hitt Pedigree sem jobb semmivel egy Tesco gazdaságos 300Ft/10kg kutyaeledeltől.
Ez pedig tényleg hihetetlen.
Az mindenesetre tény, hogy egy Acana 1.5 kg=2000 Ft, a Pedigreeből pedig 15KG kijön ennyiből.
Szerintetek? Tényleg moslék a pedigree?
(orvos ismerős szerint hülyeség az egész, neki már 40 éve díjnyertes németjuhásza volt, hosszúéletű, sportos kutya és az is evett szárazkenyértől kezdve midnenféle főtt tésztát, meg süteményt. Átalakult ezeknek a bélrendszerük már épp eléggé,hogy ilyeneket is bírjanak. Ezzel is egyetérthetünk végülis).
Sőt, faluhelyen mit gondoltok mit eszik a legtöbb kutya? Nagynéném el is ismeri, hogy sokszor moslékot. Láncon tartva. Mégis a legutbbi tacsijuk is 16 évet is megélt, ha nem többet. -bár az igaz, hogy olyan kövérke volt, hogy szinte két lában gy tudott ülni, hogy a mellső lábai a levegőben voltak)
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Házi kedvenceink
A főtt kajával vigyázni! Ha egyszer rászoktatod a kutyát nem eszi meg magában a száraz tápot soha többet (legalábbis ha egyedül van a kutya). A mi kutyánk nem tudta megemészteni a száraz tápokban lévő gabonafajtákat (meg amúgy is nagyon rossz evő volt) , ezért elkezdtünk főzőcskézni nyúlgerincet csirkefarhátat. Azóta eszik mint a bolond, de baromi nagy macera (mondjuk az sem mindegy, hogy egy 20 kg-os kutyának főzől, vagy egy 50 kg-osnak). Mostanában váltottam Acana Origen-re (ez gabonamentes) és igyekszem 70-30 arányban nyomni a szárazat és főtt kaját. Sajnos ha csak főtt kaját adsz neki akkor külön figyelni kell az egyéb táplálékkiegészítőkre is(főleg amíg kicsi a kutya) , mert a hús nem tartalmaz minden szükséges cuccot.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
Házi kedvenceink
Ivás:Nem túl jó a tej persze ha mást nem iszik meg...Azzal kéne próbálkozni hogy a kajáját öntitek fel vizzel így kénytelen a vizet is meginni ha enni akar.
Játék:Teljesen normális hogy egy csomót játszik ilyen lesz világ életében de meg kell tanítani az alapvető dolgokra (ül,fekszik,marad,hozzám) így könnyebb lesz vele a lakásban.Valószínüleg a sétánál az igazodás és hogy ne húzzon nagyon nehezen vagy egyáltalán nem fog menni (általában a vizsla póráz nélkül sokkal könnyebben irányítható) ez persze nem azt jelenti hogy engedd el mostantól sétánál amíg nem tudja az alapvető dolgokat.Ezeket jutalommal lehet a legjobban elérni a vizsláknál mert túlságosan érzékenyek.Mindennap kell tanítani kb. fél órát
Megkomolyodás:Nagyban függ a kutya nemétől,habitusától illetve hogy egyetlen kutya vagy van-e mellette másik kutya.
Nekem két vizslám van az első képen a nagyobbik van a másodikon (futva) a kissebbik (anya-lánya).
Hogyha szeretitek a kutyát és foglalkoztok vele akkor egy nagyon jó társ lesz belőle sok-sok éven át.És hát ha ez a kutya ráadásul egy vizsla...
Szuka, és most lesz 6 hónapos. Eddig Pedigré és Chappy száraz Juniort evett, illetve ezek konzerv változatát. Most szárazból átálltunk a Dogland Juniorra, konzervből viszont nem eszi meg csak a megszokott ízeket. (Ízesített selejtnek hívja pár kutyás ismerősöm.) Keverve kapja a szárazat konzervvel. Néha házi leves maradék, tészta, kis rágósabb husi. Az megy. Drága kis kutyánk... Most propagálták az étrendjébe a főtt csirkefejet, nekünk undor, a kutyának királyság. (Még nem kapott ilyet.)
Járunk vele oktatásra, de inkább fél a többi kutyától, mint barátkozna. Volt rossz tapasztalata, egy fele akkora dugó belekapott, a kis vizsla pedig nem harapott vissza. A nagyoktól még én is tartok, azok nem a simogatható típusok. Visszük sétálni, jutalom falatokkal tréningezünk. Okos, de nagyon szertelen. Vizsla... Újra és újra bepróbálkozik azokkal a trükkökkel, amelyeket már próbáltunk kinevelni belőle. Szerencsére egyre tovább bírja ki, mint "jókutya". Az idegenek összeugrálása ellen még nem tudtam kieszelni semmit, a pórázon kívül. Főleg a lepusztult kocsma előtt dülöngélőket kedveli...
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Házi kedvenceink
A vizslám még nagyon kölyök. Eszik, de nem mindig akar rendesen étkezni. Soványnak tűnik mostanában. Lehet, hogy növekszik, és ilyen a fajta is. Vizet nem hajlandó inni, csak langyos tejet. Harmadik gyererek, sok bajjal.dodelijk a te vizslád már megkomolyodott? Mikor éri el azt a szintet, hogy többször beengedjem, jelenleg csak a játék ami érdekli.
A Spektrumon van egy jó sorozat. A póráz két végén címmel. Tanulságos!
Üdv: NZS
Házi kedvenceink
A vizslám még nagyon kölyök. Eszik, de nem mindig akar rendesen étkezni. Soványnak tűnik mostanában. Lehet, hogy növekszik, és ilyen a fajta is. Vizet nem hajlandó inni, csak langyos tejet. Harmadik gyererek, sok bajjal.dodelijk a te vizslád már megkomolyodott? Mikor éri el azt a szintet, hogy többször beengedjem, jelenleg csak a játék ami érdekli.
Házi kedvenceink
A vizslám még nagyon kölyök. Eszik, de nem mindig akar rendesen étkezni. Soványnak tűnik mostanában. Lehet, hogy növekszik, és ilyen a fajta is. Vizet nem hajlandó inni, csak langyos tejet. Harmadik gyererek, sok bajjal.
dodelijk a te vizslád már megkomolyodott? Mikor éri el azt a szintet, hogy többször beengedjem, jelenleg csak a játék ami érdekli.
Házi kedvenceink
ah, azt hittem vmi teliver
igy hosszu szor nelkul teccett volne, de mindket ose ezekszerint az...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Házi kedvenceink
Picúr:
ez milyen kuttty?
Ha jól tudom bichon freese és bolognese keverék.
Házi kedvenceink
Picúr:
ez milyen kuttty?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Házi kedvenceink
Egy boldog eb. Sajnos sokszor nem bírja betartani a bentléthez szükséges szabályokat. (Nem a sáros lábnyom a lényeg, hanem a féktelen rohangálás, rágás, ugrálás.) NZS
Házi kedvenceink
Picúr:
Házi kedvenceink
Tintin:
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Házi kedvenceink
Enyém ilyet ásítt!
Volt egy hasonló képem tavaly, de véletlen töröltem.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.