Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Készülékbelsők
Készülékbelsők
Szerintem lehet nagyobb ...
nálam okosabbak majd elmondják precízen, de szvsz ha egy trafón 10-szer annyi áram folyik át, akkor az általa keltett elektromágneses hullámok is erősebbek.
Persze biztosan sokat számít a trafó kostrukciója is, de én úgy tudom, hogy nem a torroid büszkélkedhat a legkisebb szórással, hanem a hiperszil trafók (?). A torroidot inkább a jó beépíthetőség miatt szokták választani.
Wireman
Még egy érdekes dolog: annak idején az egyik fórumtárs (talán Pjotr?) szétkapta a CA CD lejátszóját és lekapta a torroidnak hitt trafóról az árnyékolást. Alatta pedig hát nem is torroid volt. Na most a jobbik énem azt mondja, hogy ésszerűbb a meglévő alkatrészeket felhasználni és ha elfért a torroidhoz való árnyékolás, akkor miért ne, de a kisörgdög meg azt, hogy bizony sokkal könyebb eladni egy Cd lejátszót, ha torridnak látszik trafója, mint ha nem. Meg hát nem is véletlenül kerülnek fel az utobbi időben egyes készülékek belsejéről készült fotók, amiből azért csak felületes következtetéseket lehet levonni.
Az autógyártásban már évek óta küzdenek a marketingesek azért, hogy egy felnyitott motorháztató jól nézzen ki, pedig hát ha belegondolunk sem az autónál sem a hifi berendezéseinknél (leszámítva perverz kiváncsiságunkat) nem túl örömteli dolog ha fel kell nyitni a készüléket.
Elvileg a legjobb tulajdonságokkal rendelkező trafó, audio célokra az R vasmagos.
http://www.custommag.com/products/r-core.shtml
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Készülékbelsők
....Szerintem javítana a hangon, ha ezt az apró szabályt minden gyártó betartaná...
....
biztosan igazad van, de érdekes módon az élet nem mindig igazolja ezeket a szabályokat
például én simán be mernék vállalni egy Creek 5350SE vs. a képen látható Vincent (?) próbát!
Sőt a Technics-et is volt alkalmam már összehasonlítani pár dologgal és futóműként nincs szégyenkezni valója!
de ha az árában szereplő CD lejátszókkal hasonlítjuk csak, akkor pedig kifejezetten kimagasló amit nyújt.
Benne lennék, csak nagyon elszortan van időm, és már az eggyik barátomé a szett.
A Creek szerintem jóval drágább lehetett...
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Készülékbelsők
nálam okosabbak majd elmondják precízen, de szvsz ha egy trafón 10-szer annyi áram folyik át, akkor az általa keltett elektromágneses hullámok is erősebbek.
Persze biztosan sokat számít a trafó kostrukciója is, de én úgy tudom, hogy nem a torroid büszkélkedhat a legkisebb szórással, hanem a hiperszil trafók (?). A torroidot inkább a jó beépíthetőség miatt szokták választani.
Wireman
Még egy érdekes dolog: annak idején az egyik fórumtárs (talán Pjotr?) szétkapta a CA CD lejátszóját és lekapta a torroidnak hitt trafóról az árnyékolást. Alatta pedig hát nem is torroid volt. Na most a jobbik énem azt mondja, hogy ésszerűbb a meglévő alkatrészeket felhasználni és ha elfért a torroidhoz való árnyékolás, akkor miért ne, de a kisörgdög meg azt, hogy bizony sokkal könyebb eladni egy Cd lejátszót, ha torridnak látszik trafója, mint ha nem. Meg hát nem is véletlenül kerülnek fel az utobbi időben egyes készülékek belsejéről készült fotók, amiből azért csak felületes következtetéseket lehet levonni.
Az autógyártásban már évek óta küzdenek a marketingesek azért, hogy egy felnyitott motorháztató jól nézzen ki, pedig hát ha belegondolunk sem az autónál sem a hifi berendezéseinknél (leszámítva perverz kiváncsiságunkat) nem túl örömteli dolog ha fel kell nyitni a készüléket.
gordon314.fw.hu
Készülékbelsők
....Szerintem javítana a hangon, ha ezt az apró szabályt minden gyártó betartaná...
....
biztosan igazad van, de érdekes módon az élet nem mindig igazolja ezeket a szabályokat
például én simán be mernék vállalni egy Creek 5350SE vs. a képen látható Vincent (?) próbát!
Sőt a Technics-et is volt alkalmam már összehasonlítani pár dologgal és futóműként nincs szégyenkezni valója!
de ha az árában szereplő CD lejátszókkal hasonlítjuk csak, akkor pedig kifejezetten kimagasló amit nyújt.
gordon314.fw.hu
Készülékbelsők
A pickup tényleg az eggyik legérzékenyebb alkatrésze eggy CD játékosnak...
Főként az optikát függőlegesen mozgató apró elektromágnes lehet érzékeny a külső mágneses behatásra.
Viszont amiről képet tettem fel CD toroidján, eggy műanyag borítású fém harang található, amely árnyékolja az adott szórást.
Szerintem javítana a hangon, ha ezt az apró szabályt minden gyártó betartaná...
Viszont erre nincs gyártási szabbvány.
A CD-hez tartozó erősítő is hasonló elven készült
Készülékbelsők
Jó de mondjuk egy toroidnak nincs is akkora szórása....
mint minek?
mert ugye nem azt akartad mondani, hogy a Technicsbe lévő 20-30 VA-es trafónak nagyobb a szórása, mint a Creekben lévő torroidnak, aminek legalább 10-szeres a teljesítménye
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
Készülékbelsők
mint minek?
mert ugye nem azt akartad mondani, hogy a Technicsbe lévő 20-30 VA-es trafónak nagyobb a szórása, mint a Creekben lévő torroidnak, aminek legalább 10-szeres a teljesítménye
gordon314.fw.hu
Készülékbelsők
Uhhh...Az a Technics SL-PG 490, elég rossz tervezésű.
A magas (táp), és alacsony jelszint (Line out) egymás mellett fut abban a nagy házban.
mihez képest
meglepődnél ha megnéznél egy-két dolgot, hogy a jelkábelek és a táp milyen távolságra futnak egymástól
pl ha megnézed az erősítőmet (Creek 5350SE) akkor azon a sokkalta nagyobb torroid mellett közvetlenül ott a passzív előfok hangerőszabályozása
és hát sok mindent lehet mondani erre a Creek-re, de hogy Michel Creek rosszul tervezte volna meg azt még nem olvastam róla
visszatérve a Technicsre, azért a lényeg, hogy milyen táp van benne. Én inkább választok egy hagyományos, árnyékolt táphoz közeli vonali kimenetet, mint egy olcsó kapcsoló üzemű készülékben a táptól legtávolabb elhelyezett kimenetet
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
Készülékbelsők
itt van pl egy Micromega Aria Cd játékos, ami azért kellően komoly készülék
Hát itt sincs éppen fényévekre a táp vezetékvezetése az analog és a koax kimenetektől!
gordon314.fw.hu
Készülékbelsők
Hát, a kapcsolóüzemű tápokat én is ipari hulladéknak tartom...Csak nekem még úgy tanították, ha tervezek eggy készüléket, akkor az alacsony és magas jelszintű áramköröket, a lehető legtávolabb kell elhelyezni egymástól.
Ezesetben, ez picit sem valósult meg...
De a táp mellett elhelyezett potméter sem rossz.
Csak eggy észrevétel...
Én a köv. képen látható elrendezést tartom egészségesnek.
Én gépészként pedig azt tartom a legkevésbé jónak, mert a mechanika rezgései a leginkább középmechanikás elrendezésben megvalósíthatóak.
Amúgy a képen tényleg nagyon szépen elkülönül a trafó és a mechanika az egyik oldalon és az elektronika a másikon, csak szerintem nem szabad elfelejteni, hogy az egész készülékben a zavarokra valószínűleg legérzékenyebb elektronikai rész a pickup és környéke lehet.
Ha jól tudom a Naim azt a tervezési elvet követi a CD lejátszóinál, hogy minél kisebb legyen a jelút, ezért maga a DAC is a pickup közvetlen közelében helyezkedik el.
Mindig fel felbukkanak tervezési elvek a hifiben, amit aztán szépen meg is szegnek újabbakkal. Pl a Linn az utobbi időben esküszik az alkatrészek miniatűrizálására, meg a kisebb alakatrész kisebb "antenna felületet" jelent a zavarok összeszedésében. Megint mások pedig csak diszkrét alkatrészekkel szeretnek építkezni és kerülik az integrált áramöröket.
A kapcsoló üzemű tápoknál sem lehet általánosítani, hiszen vannak nagyon komoly erősítők komoly magasfrekvencián üzemelő kapcsoló üzemű tápokkal, amik beváltak.
De visszatérve a Technicsre, azért nyilván nem tud kitörni a saját árkategóriájából és a tömeges gyártástechnológiában meg komoly előny lehet hogy a szerelt nyáklapok száma egyel kevesebb.
(Meg próbálok keresni készülékbelsőt a neten pl. Micromega CD-kről. Na az is meglepő lesz!)
gordon314.fw.hu
Készülékbelsők
A magas (táp), és alacsony jelszint (Line out) egymás mellett fut abban a nagy házban.
mihez képest
meglepődnél ha megnéznél egy-két dolgot, hogy a jelkábelek és a táp milyen távolságra futnak egymástól
pl ha megnézed az erősítőmet (Creek 5350SE) akkor azon a sokkalta nagyobb torroid mellett közvetlenül ott a passzív előfok hangerőszabályozása
és hát sok mindent lehet mondani erre a Creek-re, de hogy Michel Creek rosszul tervezte volna meg azt még nem olvastam róla
visszatérve a Technicsre, azért a lényeg, hogy milyen táp van benne. Én inkább választok egy hagyományos, árnyékolt táphoz közeli vonali kimenetet, mint egy olcsó kapcsoló üzemű készülékben a táptól legtávolabb elhelyezett kimenetet
Hát, a kapcsolóüzemű tápokat én is ipari hulladéknak tartom...
Csak nekem még úgy tanították, ha tervezek eggy készüléket, akkor az alacsony és magas jelszintű áramköröket, a lehető legtávolabb kell elhelyezni egymástól.
Ezesetben, ez picit sem valósult meg...
De a táp mellett elhelyezett potméter sem rossz.
Csak eggy észrevétel...
Én a köv. képen látható elrendezést tartom egészségesnek.
Készülékbelsők
mihez képest
gordon314.fw.hu
Készülékbelsők
Uhhh...
Az a Technics SL-PG 490, elég rossz tervezésű.
Készülékbelsők
Pioneer DV-668AV
Jé ilyen van nekem is!
Nagyon jóóó!
Készülékbelsők
Pioneer DV-668AV
Készülékbelsők
Pioneer DV-668AV
Készülékbelsők
Pioneer DV-668AV
Készülékbelsők
Én is teszek fel egy CD lejátszóról
Technics SL-PG 490 Dunaudio tuninggal
gordon314.fw.hu
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Készülékbelsők
7.)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- GTomi
- V.I.P.

Készülékbelsők
6.)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- GTomi
- V.I.P.

Készülékbelsők
5.)
- GTomi
- V.I.P.

Készülékbelsők
4.)
- GTomi
- V.I.P.

Készülékbelsők
3.)