Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Saját hifis cuccaimról készült képek

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Nem néz ki rosszul.
De az Onkyo se.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Denon AVR3808 érkezett.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Fogalmam sincs, miből készült (őszintén szólva nem is érdekel), de 9,5 kg darabja.

Gordon, ha tudsz 24 ezerért jobbat, ne tartsd vissza az infot!

Amúgy, ha valakinek nem elég masszív, vagy nem elég nehéz az állvány, homokkal is fel lehet tölteni. Én inkább a hangfalkábelt vezettem át rajta.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Az állvány tuti teljesen fémből van. Ez élőben tisztán látszott. Én nem emeltem meg, de aki pakolgatta annál látszott, hogy jó nehéz lehet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

én (a kérésemre készített) egyedi méretű DT1600-ast használok, pár éve amikor vettem 2x eFt volt, de az biztos, hogy 25 alatt fizettem értük
most megnéztem a honlapjukat és már tényleg 33 eFt
lehet kicsit elvoltam tévedve

az azért látszik a képekről is, hogy valamiféle rétegelt fa/műanyag lemezből van ez az állvány ami azért nagyságrendekkel olcsóbban elkészíthető, mint az acéllemezből és tömör fából készült söund arts DT1600 állványok. Nem beszélve arról mennyivel drágább dolog porfestéssel ezeket színre fújni, mint fóliás rétegelt lemezt használni.
Aztán a funkcionalitás. Lehet rosszul látom a képet, de én úgy nézem, hogy ezeket az állványokat nem igazán lehet korrekt módon feltölteni homokkal (vagy söréttel, márványporral)

Gandalf
a kínaiak nagyon jók abban, hogy valami igényesen nézzen ki (és ezek tényleg szépek a képen), de ez nem feltétlenül elég egy hangsugárzó állványnál
gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Én láttam élőben és bár nem emelgettem elég masszívnak tűnt és tényleg igényes kivetel.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: tsc »

az az éállvány 30 eFT?!
én őszintén a felét sem adnám érte

Mondjuk így képek alapján nehéz megmondani, hogy élőben milyen kivitel, milyen súly, mennyire masszív... De a jó állványok ennél sokkal drágábbak, újonnan még a Söund Artstól is csak a középkategóriát mérik ennyiért.
Ismétlem, fogalmam sincs, ez milyen nehéz, mennyi anyag van benne, így innen nézve nem tűnik igénytelennek, az ára nagyjából reális.

Összehasonlításképpen egy JmLab Electra Stand itthon hivatalos áron 250e Ft

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

5. Végleges helyén

Az eggyik ismerősöm is pont eggy Hivi Stand-et tolt a AE Linear1 alá...

Bezony, és nem ál rosszul rajta.
30E-ft-ot megért az álvány.

az az éállvány 30 eFT?!
én őszintén a felét sem adnám érte
gordon314.fw.hu

wakolat
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: wakolat »

5. Végleges helyén

Bezony, és nem ál rosszul rajta.
30E-ft-ot megért az álvány.
Marantz SR6003, Marantz PM-15S1, NEC Cd-600, Philips BD-9600
, Swans D-stand, AE Linear1(Palko tunig), Phonar ethos c 140g, Phonar ethos 100, Jungson Super Tweeter , Hangfal kabel Wireman fele ezust(Palko Cable), Wireman ezust XLR, Jungson XLR ,Sheng Ya CD10
Letölhető Zenék(Falc,Ape)

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: Wireman »

5. Végleges helyén

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

5. Végleges helyén

Szépek!

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

5.
Végleges helyén

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

4.

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

3.
Gumival borított talp a kábelcsatornával

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

2.
Ilyen textil zsákba csomagolják az állványt

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Szegedi kirándulásom eredményeképpen megérkeztek a hangfalállványaim.
1.
Méretes dobozok. Először azt hittem, egy dobozba rakják az állványpárt, de kiderült, külön-külön van csomagolva.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

nah megjott a kicsike e-bayrol ,eleg olcso volt
(s nem akarom kivasalni )

Arcam ALpha 9 Amp #1

Nagy gratula az Arcamhoz. Nálam is volt ez az erősítő, nagyon jó hangja van, s a hozzátartozó végfokkal kiegészítve rettentően jól is szól.
Naim-ZU

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen, a chorus SR 700 V jó megoldásnak tűnik...
Köszi. Igazság szerint sosem voltam nagy surround fan, sosem volt olyan szobaelrendezésem ahol igazán tudtam volna figyelmet fordítani a precíz elhelyezésre. Most is a lehetőségekhez képest építkezem, sokkal kisebb elvárásokkal, mint a front tér esetében. A mostani állapot áldatlan, egy SR700-as színtű hangfal sok problémára megoldának tűnik. Ha meglesz beszámolok róla, hogy milyen lett.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Mármint mihez képest? Mert ugye a fő probléma az, hogy jelenleg a fejemtől oldalra 40centire van, tulajdonképpen előttem mivel a hangfal mélyebb, mint amennyire a fejem van a faltól. Ez teljesen használhatatlan megoldás, semmilyen pozínionálás, fókusz nincsen. 
Szemezek a Focal 800-as surroundjával (a Polknak az LSi bazinagy, a másik meg nem tetszik), a dipól kimerül abban, hogy az egyik fele rám néz, a másik fele meg a semmibe. De van olyan is (Chorus 700) amelyik nem dipól, cserébe nem is felém néz hanem előre gyakorlatilag elnéz mellettem. Nem könnyű dolog, vergődöm is vele, sajnos ezt meghallgatni csak otthoni körülmények között tudnám. De figyelembe veszem a véleményed.

Igen, a chorus SR 700 V jó megoldásnak tűnik.

Ez a rövid válasz, de ha van időd indoklom, miért is intettelek óvatosságra a hagyományos dipol elrendezésű dobozokkal szemben. Mivel a háttérsugárzókat tekintve ha jól emlékszem az előző szetted is -mx1 tannoy- és a mostani is polcsugárzós, így valószínűleg megszoktad már ezt a formációt.
Én annak idején egy topp rendszerben (onyko integra 989 -thx ultra, jamo thx ultra 7.1 szettel) hallgattam egy rövid demot, és sajnos nem esett le az effektektől az állam. Pedig nagyon egységes volt a hangtér, csak a poziciók voltak "homályosabbak" egy polcsugárzós hátterekkel dolgozó rendszerhez képest. Hangsúlyozom, nekem, és egy rövid teszt alapján. Lehet, hogy pár film, és elsöpör a rendszer lendülete és az egyéb kvalitásai és behódolok.
De sajnos egy régi mozis haveromnál többször és sokat volt alkalmam egy dipolos rendszert hallgatni (igaz, szerényebb sugárzók voltak) és Nála meg aztán szinte már-már csak a front tér volt izgalmas. Érdekes módon a tulaj srácnak így tetszett, így ellen tudott állni a cserére buzdító rohamoknak.
Otthon azidőtájt hátul 602 b&w volt nálam, és pl a nagy kedvenc a toy story elrontott jelenetei közül Woody felhúzójának elszakadásánál hihetően mögöttem csapódott be a srác, vagy a Gladiátorban a nyilvesszők úgy fúródtak be a szoba hátsó sarkába, mintha egy darts tábla lett volna a falon és arra céloztak volna ( a filmek frissessége mutatja jó régen volt ). Aztán a következő lakásban lévő rendszernél nálam is megszűnt a hátrafelé építkezés lehetősége, lévén falra volt tolva a kanapé, így oldalra és fölfelé kerültek a sugárzók (ez már az AR rendszer volt).

A Te "fül elhelyezkedésed" mozizás közben elég speciális, (de érthető -kényelem), így a dipol sugárzók alapértelemzésben sokkal ideálisabb megoldásnak tűnnek, mint a polcsugárzók közül akár egy átlagosabb mélységű doboz is (csak pár gyártó kínál extra kis mélységű háttereket, pl. a tannoy az mx sorozatban, illetve a dynaudio audience-ben is van ilyen lehetőség), de szerintem az sr 700 ötvözheti a forma a hely és a hanghzás által kívánt kompromisszumokat. Formailag dipol, hangszórókészletének elhelyezkedése és így gondolom a hangzása is a pozicionálás tekintetében polcsugárzós lehet. És valóban csinos is
Az, hogy szinte előtted van (és ez később is így lesz, hiszen a fejed, ha jól értelmeztem a hátsó falhoz közelít a dupla párnán ) azzal tudnád egy kicsit tompítani, hogy magasabbra teszed a sugárzókat. Ha megközelítőleg fekvő pozicióban mozizol, akkor valószínűleg sok a thx által javasolt, ha jól emlékszem valahol 180-220 cm környéke, de mondjuk a fejed hallgatói pontjától még vagy 50 cm fölfelé elmenne. Ha fentről jönnek a hangok az hihetőbbnek tűnne. Oldalt és fölfelé gondolom kevésbé pontos az irányhallásunk, mint pontosan oldalra, nekem legalábbis bevált az említett AR rendszerben.

A falba építhető sugárzók (komoly arzenált vonultat fel pl a b&w, de az oktogon audiós Világ László is árul valamilyen tuti márkát -ezt csak azért említem, mert ugye polkaudios alaphelyszín a boltja, így tud segíteni, az Lsi9 frontokhoz mi illene) is jó megolás lehet, hiszen amit bontanak azt utána be is építik, így nem vész kárba, hogy már a falban a vezeték, bár természetesen érthető, hogy nem akarsz újabb bontással járó kényelmetlenségeket.
Bocs, hogy hosszúra nyúlt az amúgy is off hozzászólásom

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Akkor lehet, hogy a Chorus 700 lesz belőle. Nem annyire üt el a Polktól, nem is olyan drága és nem is olyan nagy. Nem holnap veszem meg csak szeretek előre gondolkodni, hogy menet közben kitaláljam, hogy miért is nem jó. 
Végül is nem néz ki rosszul sőt, hasonlít egy kicsit a többire...

csak szóljon is hasonlóan
bár szvsz ha elől homogén a hangtér, akkor a surroundok nem ütnek el
gordon314.fw.hu

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: saca »

Akkor lehet, hogy a Chorus 700 lesz belőle. Nem annyire üt el a Polktól, nem is olyan drága és nem is olyan nagy. Nem holnap veszem meg csak szeretek előre gondolkodni, hogy menet közben kitaláljam, hogy miért is nem jó. 
Végül is nem néz ki rosszul sőt, hasonlít egy kicsit a többire...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Vendég

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Simon
nagyon ritkán alkalmazzák, de elhelyezhetőek a surroundok úgy is, hogy felfelé sugározak, vagy a plafonról lefelé
Én mondjuk a fejmagasság + 50 cm és a fül felé forduló surroundok híve vagyok (így el is tudom elhelyezni) de a dipolnál például egyáltalán nem baj, ha nem a füled irányába sugároz a hangsugárzó egyik motorja sem, attól még ami hátulról szól azt onnan is fogod hallani
gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Pl. A KEF-nek volt egy egészen vékony fali sugárzója a Q szériából. Olyasmi kéne Simonnak szerintem.

Vendég

Azt még hozzá kell tennem, hogy nálunk a hálószoba egy mentsvár. Az egész lakás még félkész állapotban van, de a hálószoba (és persze a gyerekszoba) volt az első amit megcsináltunk. Mikor elegünk van a munkából a mindenből akkor oda vonulunk vissza zenét hallgatni, pihenni, akár játszani vagy éppen filmet nézni. Mindig le van húzva a redőny (most is csak a fénykép kedvéért húztam fel), csak a lámpák fénye világít, olyan mint egy stúdiószoba. Az ágy egy bazinagy Cardo, fél méter magas, olyan mint egy játszótér - és nem a szó "rossz" értelmében.

Válasz küldése

Vissza: “Galéria”