Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Kizártnak tartom, hogy a hangzást relevánsan befolyásolja az, hogy a doboz hajlítása milyen ívben történik. De az végképp nem számít ha a dobozra csak kívülről rahgasztott elemek lennének és a teste megmaradna.
Persze most azt fogják mondani, hogy nem értek az akusztikához.
Na mindegy este rakok fel képeket és akkor nem leszek OFF.
Gandalf remélem nem bántottalak meg, nem volt célom.
Elmondom, h én hogyan éltem meg ilyeneket. Sokszor voltam már Vadásznál és kérdésekkel mentem hozzá, de legtöbbször úgy távoztam Tőle, h egy világ dőlt össze bennem. Rá kellett jönnöm, h amit eddig vh gondoltam, az gyökeresen másh van.
Kizártnak tartom, hogy a hangzást relevánsan befolyásolja az, hogy a doboz hajlítása milyen ívben történik. De az végképp nem számít ha a dobozra csak kívülről rahgasztott elemek lennének és a teste megmaradna.
Persze most azt fogják mondani, hogy nem értek az akusztikához.
Na mindegy este rakok fel képeket és akkor nem leszek OFF.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sokszor pedig ilyen apróságokkal is lehet szebb megjelenést kihozni.
De a legjobb talán a sör. Azzal egyaránt lehet a hangzást ÉS a kinézetet is javítani.
Hátránya: elmúlik a hatása egy idő után.
...mert van aki a hangulati elemeket részesíti előnyben és van aki a reprodukció mérhető hűségét...
Ez egy érdekes dolog,kiváncsi lennék hogy Ki hová sorolná magát,illetve milyen mértékben.
Szerintem ez pénzkérdés. Ha mindenkinek végtelen pénze lenne vagy a hangfalak lennének végtelenül olcsóak, nem kéne ezen gondolkodni.
Aztán amikor jönnek a limitációk, mindenki eldöntheti, mi a fontosabb neki. Ráadásul szerintem hangulatfüggő is, néha nem érdekel semmi, csak szóljon jól. Néha meg felülkerekedik az emberben az IKEA ösztön és elkezdi a hangfal színét az íróasztaléhoz méregetni.
...ha feltételezzük,hogy egy konstrukcióban kihoztuk a maximumot,és ez úgy néz ki ahogy,akkor bármilyen módosítás(hiába lesz szebb) csak ront az eredményen,márha a jó hang volt a cél.Lásd AN!(má ha igaz,amit DDL írt)
Érdekes, hogy egy fafunér ront a hangján az AN-nak, de az MDF lap fóliázása és az előlap festése nem...
Én még azt el tudom képzelni, hogy egy furnér vagy vinil fólia változtatás változtat a hangon, hiszen ezek tovább merevíthetik a dobozt és adott esetben kevésbé "zenél" a hangsugárzó teste, de mondjuk a fólia színe, mintája, biztosan nem vezet változáshoz. Sokszor pedig ilyen apróságokkal is lehet szebb megjelenést kihozni.
gordon314.fw.hu
...mert van aki a hangulati elemeket részesíti előnyben és van aki a reprodukció mérhető hűségét...
Ez egy érdekes dolog,kiváncsi lennék hogy Ki hová sorolná magát,illetve milyen mértékben.
Csináljunk erről egy szavazós topikot
"A hifi a zenehallgatásról szól"
Nem, nem arról szól, illetve nem csak arról. A zenehallgatásról a hegedű, a kotta, a koncertbérlet szól...
A hifi szvsz az otthoni zenehallgatásról szól, illetve a valódi zene legnagyobb mértékű reprudukálásáról. Itt már ketté válik a hifi-világ, mert van aki a hangulati elemeket részesíti előnyben és van aki a reprodukció mérhető hűségét.
Én hallotam az Envoy-okat, igaz csak 20 percig kb., de engem nem varázsoltak el, ettől függetlenül megértem ha mást igen. Kicsit többet hallottam Enigmát, ami azért jóval olcsóbb és ott igazából az volt az érzésem, hogy szép teres hangja van, de az a tér nem az, amit felvétel helyszínén hallanék. Kicsit számomra érthetetlen is a dolog logikája, hiszen a legtöbb jó felvételnél eleve alkalmaznak omnidirekcionális mikrofonozást is.
Én kicsit "hifistaként" hallgatom a zenét, ha úgy tetszik, nem hallgatom, hanem "elemzem" is. Ebben szvsz sem az Envoy, sem az Enigma nem partner.
Meg kell mondjam, hogy élőben kevésbé volt szép számomra, mint Tsc fotóin, de ezt elmondhatom a Dynaudiokról is.
Az envoy-ra tényleg nem lehet azt mondani, hogy csúnya, de a maga árkategóriájában, azért sok, merem mondani sokkal szebb doboz is van.
Visszatérnék a hozzászólásom elejéhez: szvsz az otthoni zenehallgatásnak lényeges eleme, hogy egy otthonban kerülnek elhelyezésre. Ha képesek vagyunk 10-100 ezreket elkölteni mondjuk egy álmennyezetre vagy egy szép dísztárgyra, akkor nyugodtan költhetünk egy kicsivel többet a szép használati eszközeinkre is.
Egyébként ha már funkcionalitás: a porvédő selymet hiányolom innen is! Filléres dolog és ha azt szeretnénk, hogy a hangsugárzó sokáig jól szóljon, akkor egy hasznos dolog. Nem csak a portól, hanem a fénytől is óvja az alkatrészeket.
Egyébként az íves forma az envoynál szvsz is csak úgy valósulhatna meg, ha a mérete nőne és a mostani testét venné körbe az íves doboz. ("TL" konstrukció)
Amúgy az íves dobozoknak sok előnye van: nagyobb a szilárdságuk, merevségük (inercia miatt), álló hullámok nehezebben alakulnak ki bennük viszont alaposan megnöveli a gyártási költséget.
Szerintem csak az lehet jó, ami szép is. Sinki nem botránkozik meg, amikor egy hangszernél, aminél a hang lagalább olyan szoros viszonyban van a formával, mint egy hifi eszköz esetén, természetesnek vesszük az igényes megjelenést. Vajon milyen lenne egy, ha egy lakkozatlan, farostlemez zongora elé üllne le a művész és nem az alkalomhoz illően felöltözve, hanem mondjuk egy overálban. Akármilyen szépen is szólhatna a hangszer valahogy nem lenne az igazi.
gordon314.fw.hu
...ha feltételezzük,hogy egy konstrukcióban kihoztuk a maximumot,és ez úgy néz ki ahogy,akkor bármilyen módosítás(hiába lesz szebb) csak ront az eredményen,márha a jó hang volt a cél.Lásd AN!(má ha igaz,amit DDL írt)
Érdekes, hogy egy fafunér ront a hangján az AN-nak, de az MDF lap fóliázása és az előlap festése nem...
Igen,de itt és most ez a konkrét eset az,amiról szó van.De végülis tök mindegy melyik esetről vitázunk,mert ha feltételezzük,hogy egy konstrukcióban kihoztuk a maximumot,és ez úgy néz ki ahogy,akkor bármilyen módosítás(hiába lesz szebb) csak ront az eredményen,márha a jó hang volt a cél.Lásd AN!(má ha igaz,amit DDL írt)
itt pl. kéréds, miből, mi a maximum? - de nem akarok ezen tovább vitatkozni, mert értelmetlen. Ahogy írtam is,a alpvetően semmi bajom az Envoy külsejével, mert amolyan se nem szép, se nem csúf kategória. De ha minden jól megy rövidesen én is hallani fogom ezt a dobozt és utána talán más sem fogok mondani róla, mint hogy istenkirálycsászár és már a külseje is húdeszimpatkius lesz.
nem mintha ez a véleményem bárkit is érdekelne..
És akkor még csak a problémák felszínét érintettük,és be sem kukkantottunk a doboz belsejébe.
Nem is erről van szó. Hiszen az egyértelmű, hogy egy az egybe, némi csiszolgatással, nem megvalósítható ez a fajta design a hangminőség romlása nélkül. Viszont ez nem jelenti azt, hogy maga az elképzelés teljesen elvetélt ötlet, hogy egy adott esetben valami hasonló - vagy épp egész más, de kevésbé szögletes - megjelenésű doboz ugyanolyan minőségben szólaljon meg, mint most az envoy.
Igen,de itt és most ez a konkrét eset az,amiról szó van.De végülis tök mindegy melyik esetről vitázunk,mert ha feltételezzük,hogy egy konstrukcióban kihoztuk a maximumot,és ez úgy néz ki ahogy,akkor bármilyen módosítás(hiába lesz szebb) csak ront az eredményen,márha a jó hang volt a cél.Lásd AN!(má ha igaz,amit DDL írt)
Mert ez a kapizsgálás már sokkal több, mint a hozzá nem értés.
Szerintem Doki már érvelt párszor. Ha nem látod át így sem, akkor jogtalan a felháborodásod.
leborulok előtted..
Ez elég irónikusra sikeredett...
Szerintem Doki már érvelt párszor. Ha nem látod át így sem, akkor jogtalan a felháborodásod.
leborulok előtted..
Ha te is csak kapisgálod, akkor honnan tudod ennyire biztosan, hogy nem lehet megoldani?
szvsz ahelyett, hogy "fingod sincs" inkább írj érveket, és akkor talán mi buták is tudni fogjuk...
És akkor még csak a problémák felszínét érintettük,és be sem kukkantottunk a doboz belsejébe.
Nem is erről van szó. Hiszen az egyértelmű, hogy egy az egybe, némi csiszolgatással, nem megvalósítható ez a fajta design a hangminőség romlása nélkül. Viszont ez nem jelenti azt, hogy maga az elképzelés teljesen elvetélt ötlet, hogy egy adott esetben valami hasonló - vagy épp egész más, de kevésbé szögletes - megjelenésű doboz ugyanolyan minőségben szólaljon meg, mint most az envoy.
szvsz ahelyett, hogy "fingod sincs" inkább írj érveket, és akkor talán mi buták is tudni fogjuk...
Mit nem lehet ezen érteni?Megváltoztatod a doboz formáját,vele a felszínét(és ez az apróbb gond),hangolását(ez a nagyobb)...
Ebből egy laikusnak is kéne egy-két következtetést levonni,vagy nem?
...Neked fingod nincs egy hangszóró mitől hangszóró. Azok az íves momentumokkal igen kíváncsi lennék milyen átvitelt lehetne elérni, mert a magassugárzónál az sem mindegy, h milyen a fedőlap formája.
Hát látod, mi ilyen tuskók vagyunk (nem Rólad van szó Tusi ). Biztos nektek magasabb röptű fórumra van szükségetek
Gandalf mert fogalmad sincs az akusztikáról!Ez nem baj, és én is csak kapizsgálom, de nem értem miért kell állandóan az okfejtés!
Ha te is csak kapisgálod, akkor honnan tudod ennyire biztosan, hogy nem lehet megoldani?
Doki! Ez alapvetően házimozis fórum!
Szívesen olvasnám az audiodiy-t, de ott sincs mozgás.
Hát igaz!De én nem nagyon írogatok a hazimozis részébe például azért,mert nem értök hozzá.Nem is ott próbálkozgatnak támadgatásokkal az ámbörök,mert nem a fősodrásírányú beírogatásaimmal erősítem a gulyát.
Skipper:Elolvastam mind (elég unalmas volt), de én Doki mellett állok. Erről a design dologról már beszéltünk, és hiába kedveljük egymást, ebben gyökeresen eltér a véleményünk.
OFFTOPIC:
Az érzelmekről ne itt, cicca
Megint kezdik.
Skipper:Elolvastam mind (elég unalmas volt), de én Doki mellett állok. Erről a design dologról már beszéltünk, és hiába kedveljük egymást, ebben gyökeresen eltér a véleményünk.
OFFTOPIC:
Az érzelmekről ne itt, cicca
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609