A jelenlegi 1210GR-emnek egyik őse, amit anno a japánok audiofil célokra gyártottak kar nélkül.
Nos ő egy SME 3009-est kapott és egy Ortofon VMS 10E mk II rója a köröket, csupa őskövület...

Én ismerem a műszert, de azoknak akik meg nem, talán nem hátrányos leírni, hogy mi is a kijelző helyzet.tamagaba írta: ↑2025.11.30., vas. 15:25Nem ment át a vicckaef2 írta: ↑2025.11.26., szer. 15:50Az Audio Precision SYS-2722-nek nincs saját beépített grafikus kijelzője, csak előlapi gombjai, LED-jei és csatlakozói vannak. A mérések beállítása és a grafikonok/eredmények megjelenítése PC-n futó AP2700 szoftveren keresztül történik, tehát mindig számítógépes vezérléssel használják.![]()

Nem ment át a vicckaef2 írta: ↑2025.11.26., szer. 15:50Az Audio Precision SYS-2722-nek nincs saját beépített grafikus kijelzője, csak előlapi gombjai, LED-jei és csatlakozói vannak. A mérések beállítása és a grafikonok/eredmények megjelenítése PC-n futó AP2700 szoftveren keresztül történik, tehát mindig számítógépes vezérléssel használják.
Az Audio Precision SYS-2722-nek nincs saját beépített grafikus kijelzője, csak előlapi gombjai, LED-jei és csatlakozói vannak. A mérések beállítása és a grafikonok/eredmények megjelenítése PC-n futó AP2700 szoftveren keresztül történik, tehát mindig számítógépes vezérléssel használják.

Miért nem forditja meg, hogy látni is lehessen valamit a kijelzőn?
Készített Gábor a kérésemre egy mérési jegyzőkönyvet.phyton71 írta: ↑2025.11.14., pén. 22:00Köszönöm az infót!kaef2 írta: ↑2025.11.06., csüt. 08:3810 mikro Volt körül van a táp zaja, és talán 127 dB a jel-zaj viszony. Ha jól emlékszem arra, mit mondott, éppen vezettem és nem tudtam felirni.kaef2 írta: ↑2025.10.25., szomb. 14:33
Majd megbeszélem T. Gáborral, aki a tervezője, hogy adjon mérési eredményeket. A többi DAC Meitner DA2 és MA3, Gustard A22, R26, Merging Anubis és Hapi II, Naim 333 streamer, Accuphase DP-570 SACD/DAC és egy Audio-GD volt, aminek most nem emlékszem a pontos típusára.![]()
Az azért az már erősen a legfelső liga, amennyiben tényleg pontosak és hitelesek a mérések.
Szégyen vagy nem, nálam nem is járt még ilyen ultra alacsony zajú tápos készülék.
Az un Hóbagoly aktív, DSP-s, D osztályú erősítős 3 utas hangsugárzóban (aminek az erősítőjét, DSP boardját ugyanaz a T Gábor fejlesztette, mint a képen látható DAC-ot) az előző DSP boardban használt un multi-path ADC konstrukció miatt közel 130 dB körül volt a jel - zaj viszony. Az új DSP board, ami sokkal jobban szól, két fokkal jobb AKM chipekkel, valamivel rosszabb jel-zaj viszonyú, viszont sokkal jobban szól, minden elvárható tekintetben. A beépített D osztályú erősítők jel-zaj viszonya, kb 130 dB és az erősítők torzítása 450W-on kb 0,004%, miközben a kimeneti impedancia < 1mOhm (at 1kHz). A hangsugárzón belüli jelútvonal full szimmetrikus (6 erősítő csatrna megy a 3 útvonalon). A beépített (1x 6,5 inches AMT, 4x5 inch közép és 1x 18 inch mély) hangszórók érzékenysége 98 - 102 dB/W/m körüli, így a 450W mondjuk csak kb egy kézilabda csarnokban lenne kihasználható. Otthon talán még 1W-tal sem ment soha. Mondjuk eléggé gyors és eszköztelen is a hangja.phyton71 írta: ↑2025.11.14., pén. 22:16Na ezt megfűszerezve egy jó D-osztállyal, aktív váltással igencsak hátradőlős megolgás lehet, bár az aktív váltót is hozzá kellene valamilyen formában gyártani, hogy ne legyen "fojtás" a DAC-hoz képest.kaef2 írta: ↑2025.11.14., pén. 22:04A végleges verzió az Amanero768 kártyával és végleges firmware-rel, ettől minden mérését tekintve jobb lesz (megmérni sem egyszerű). Ha termék lesz belőle (talán januárban kiderül), minden példány mellé megy majd a mérési jegyzőkönyv is egy bőséges felhasználói kézikönyv mellett.
Nálam jelenleg, talán a 100dB lehet a reális rendszer sinad értéke(aktív váltó miatt), azért egy nagyobb jel-zaj viszonnyal bíró rendszerre rá hallgatnék, bár innen már sokszorozódnak a bekerülési öszzegek.
Na ezt megfűszerezve egy jó D-osztállyal, aktív váltással igencsak hátradőlős megolgás lehet, bár az aktív váltót is hozzá kellene valamilyen formában gyártani, hogy ne legyen "fojtás" a DAC-hoz képest.kaef2 írta: ↑2025.11.14., pén. 22:04A végleges verzió az Amanero768 kártyával és végleges firmware-rel, ettől minden mérését tekintve jobb lesz (megmérni sem egyszerű). Ha termék lesz belőle (talán januárban kiderül), minden példány mellé megy majd a mérési jegyzőkönyv is egy bőséges felhasználói kézikönyv mellett.
A végleges verzió az Amanero768 kártyával és végleges firmware-rel, ettől minden mérését tekintve jobb lesz (megmérni sem egyszerű). Ha termék lesz belőle (talán januárban kiderül), minden példány mellé megy majd a mérési jegyzőkönyv is egy bőséges felhasználói kézikönyv mellett.phyton71 írta: ↑2025.11.14., pén. 22:00Köszönöm az infót!kaef2 írta: ↑2025.11.06., csüt. 08:3810 mikro Volt körül van a táp zaja, és talán 127 dB a jel-zaj viszony. Ha jól emlékszem arra, mit mondott, éppen vezettem és nem tudtam felirni.kaef2 írta: ↑2025.10.25., szomb. 14:33
Majd megbeszélem T. Gáborral, aki a tervezője, hogy adjon mérési eredményeket. A többi DAC Meitner DA2 és MA3, Gustard A22, R26, Merging Anubis és Hapi II, Naim 333 streamer, Accuphase DP-570 SACD/DAC és egy Audio-GD volt, aminek most nem emlékszem a pontos típusára.![]()
Az azért az már erősen a legfelső liga, amennyiben tényleg pontosak és hitelesek a mérések.![]()
Köszönöm az infót!kaef2 írta: ↑2025.11.06., csüt. 08:3810 mikro Volt körül van a táp zaja, és talán 127 dB a jel-zaj viszony. Ha jól emlékszem arra, mit mondott, éppen vezettem és nem tudtam felirni.kaef2 írta: ↑2025.10.25., szomb. 14:33Majd megbeszélem T. Gáborral, aki a tervezője, hogy adjon mérési eredményeket. A többi DAC Meitner DA2 és MA3, Gustard A22, R26, Merging Anubis és Hapi II, Naim 333 streamer, Accuphase DP-570 SACD/DAC és egy Audio-GD volt, aminek most nem emlékszem a pontos típusára.![]()

Igen, Isoacoustics Gaia 2. Azt, hogy mennyire viszi át a basszust a padlóra arról fogalmam sincs. Nem tudok ilyeneket mérni.A saját tüskéivel nem is használtam a Novákat. Ezek a Gaia 2-k már rég megvannak, több hangfal alatt is ezt használtam. Köszönöm az elismerést ami a szobát illeti. A fotel eredeti "fotel" természetesen. Viccet félre téve, nem Vitra gyártmány, de nagyon magas minőségű utánzat. Valódi bőr huzatolással, gyönyörű dió furnérozással, kivitelezéssel.tottyi írta: ↑2025.11.06., csüt. 15:26Azok IsoAcoustics hangfalalatetek? Ha igen irhatnal rola mennyire viszik at a basszus remegest a hangfalrol a padlora. Egyebkent nagyn szep instalacio szep kornyezetben. Azt hittem valami ceg reklamszobaja annyira jol sikerult. :)
Az a fotel eredeti? :)
Na meg havernak vannak ugyanilyen hangfalai es most hetvegen fogunk hozza menni kiprobalni egy Velodyne subwoofert mert szerintunk keves benne a melyhang.

Azok IsoAcoustics hangfalalatetek? Ha igen irhatnal rola mennyire viszik at a basszus remegest a hangfalrol a padlora. Egyebkent nagyn szep instalacio szep kornyezetben. Azt hittem valami ceg reklamszobaja annyira jol sikerult. :)roka.tamas írta: ↑2025.11.06., csüt. 14:59Igen az én rendszerem.

10 mikro Volt körül van a táp zaja, és talán 127 dB a jel-zaj viszony. Ha jól emlékszem arra, mit mondott, éppen vezettem és nem tudtam felirni.kaef2 írta: ↑2025.10.25., szomb. 14:33Majd megbeszélem T. Gáborral, aki a tervezője, hogy adjon mérési eredményeket. A többi DAC Meitner DA2 és MA3, Gustard A22, R26, Merging Anubis és Hapi II, Naim 333 streamer, Accuphase DP-570 SACD/DAC és egy Audio-GD volt, aminek most nem emlékszem a pontos típusára.phyton71 írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:21Valamilyen mérés a DAC-ról esetleg, elég lenne számszerűsitve (sinad).? A többi DAC-ról lehetne némi infót kapni, gyártó?kaef2 írta: ↑2025.10.16., csüt. 12:08Prototípus hazai D/A konverter a rendszerben. Csak USB csatlakozás van rajta és csak XLR kimenete. Amanero USB interfész, AKM csip. Kiválóan hajtja előfok nélkül is az aktív hangfalaimat.
6A3D7C1A-914B-4CDF-91C2-CED6F60FB506.JPEG
Az elmúlt években több tucat DAC járt nálam, 30-40 ezer eurós árúakkal bezárólag. Egyik sem mutatott olyan életszerűséget, a kevéssé utómunkázott koncertfelvételekkel, emlékeim szerint, mint ez. Nemsokára lesz belőle egy még véglegesebbnek tűnő verzió is, még fejlettebb verzió, de már ez is egyfajta csoda.
(Szerintem és nálam)

Ez a renszer a tied?

Majd megbeszélem T. Gáborral, aki a tervezője, hogy adjon mérési eredményeket. A többi DAC Meitner DA2 és MA3, Gustard A22, R26, Merging Anubis és Hapi II, Naim 333 streamer, Accuphase DP-570 SACD/DAC és egy Audio-GD volt, aminek most nem emlékszem a pontos típusára.phyton71 írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:21Valamilyen mérés a DAC-ról esetleg, elég lenne számszerűsitve (sinad).? A többi DAC-ról lehetne némi infót kapni, gyártó?kaef2 írta: ↑2025.10.16., csüt. 12:08Prototípus hazai D/A konverter a rendszerben. Csak USB csatlakozás van rajta és csak XLR kimenete. Amanero USB interfész, AKM csip. Kiválóan hajtja előfok nélkül is az aktív hangfalaimat.
Az elmúlt években több tucat DAC járt nálam, 30-40 ezer eurós árúakkal bezárólag. Egyik sem mutatott olyan életszerűséget, a kevéssé utómunkázott koncertfelvételekkel, emlékeim szerint, mint ez. Nemsokára lesz belőle egy még véglegesebbnek tűnő verzió is, még fejlettebb verzió, de már ez is egyfajta csoda.
(Szerintem és nálam)
Valamilyen mérés a DAC-ról esetleg, elég lenne számszerűsitve (sinad).? A többi DAC-ról lehetne némi infót kapni, gyártó?kaef2 írta: ↑2025.10.16., csüt. 12:08Prototípus hazai D/A konverter a rendszerben. Csak USB csatlakozás van rajta és csak XLR kimenete. Amanero USB interfész, AKM csip. Kiválóan hajtja előfok nélkül is az aktív hangfalaimat.
(Szerintem és nálam)
Szia!merida írta: ↑2025.10.19., vas. 11:52"Szia! Köszönöm a méltató szavakat.
Nem veszem magamra a kritikát.
Végülis az erősítő dizájn bemutatása volt a célom. Úgy gondolom, hogy nem mindennapi a kialakítása, kicsit eltér a megszokott formáktól, ami sokaknak érdekes lehet.
Szóval a hang bemutatása, másodlagos volt a teló nem alkalmas rá."
Nagyon szép munka, gratulálok ! Esetleg összetettebb zenei anyag, többet árulna el a hangjáról, képességéről.