Ma már a az áramszolgáltató földkábelen tolja az enyergiját. Persze, a régi szar rondaság még marad.Palm írta: ↑2021.06.08., kedd 10:37Látod. Valahol azokat is el kell vezetni, főleg erőmű és gyárak között, amikből azon a környéken akad.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Képek Magyarországról
- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 472
- Kapcsolat:
Re: Képek Magyarországról
- Kellnerművek
- Fórumlakó
- Értékelés: 548
Hahó, Magyarország !
Pár napja kaptam lencsevégre.
Politika és vallás független.
Villanydrót sincs benne.
Talán kompozíciónak sem utolsó.
Pár napja kaptam lencsevégre.
Politika és vallás független.
Villanydrót sincs benne.
Talán kompozíciónak sem utolsó.
- Csatolmányok
-
- Hahó Magyarország !
- 20210607_073113.jpg (2.25 MiB) Megtekintve 2482 alkalommal
Látod. Valahol azokat is el kell vezetni, főleg erőmű és gyárak között, amikből azon a környéken akad.

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3621
Napkelte:

Villonya és Berhida - Peremarton között egyik reggel az anyós ülésről fotózva:

Mitől értékes és kinek? Nekem nem. Egyáltalán nem érdekel a véleménye.Vinkler írta: ↑2021.05.30., vas. 20:38Nem kell megsértődni, inkább fogadd meg az értékes kritikát. Főleg, ha igaz és a jószándék vezérli.
Jószándék? Ugyan már.

- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9342
Nem kell megsértődni, inkább fogadd meg az értékes kritikát. Főleg, ha igaz és a jószándék vezérli.Palm írta: ↑2021.05.30., vas. 17:13Azt viszont nem tanultad meg, hogy mindenkinek más az ízlése és azt tartsd tiszteletben.![]()
Nem hiszem, hogy olyan bonyolult ide feltölteni pár képet.![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- stx
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Tényleg, nem tanultam meg. Sajnos, a rossz (szar) képeket látom. Azt javaslom, tanulj. Én kb. 30 évig tanultam egy fotóművésztől.Palm írta: ↑2021.05.30., vas. 17:13Azt viszont nem tanultad meg, hogy mindenkinek más az ízlése és azt tartsd tiszteletben.![]()
Nem hiszem, hogy olyan bonyolult ide feltölteni pár képet.![]()
Azt viszont nem tanultad meg, hogy mindenkinek más az ízlése és azt tartsd tiszteletben.

Nem hiszem, hogy olyan bonyolult ide feltölteni pár képet.

- stx
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Nem vagyok profi fotós. De volt fotóművész bírálóm, aki elmondta a képeimről, miért nem jók vagy mi bennük a jó és mi a jó irány.
Blogomban láthatók fotóim, amik közül néhány pályázatokon is helyezést ért el.
Tölts fel képet, ha annyira profi fotós vagy. Vagy csak "kritizálni" tudsz?

- stx
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Nagyon kedvelem minden fotón a mobiltelefon-tornyokat, a kif és köf drótokat és az az életlen, sz@szul komponált fényképeket. Sajnálom, de én látok.
Kicsit megálltam sétálni és csináltam pár fotót.
Királyszentistván Litér felöl a bringa útról a Krematórium szomszédságában (kis érdekesség a képen a település név kőből kirakva a domboldalba):

Királyszentistváni dobtetőről a (vízmű mellől, látható a Fűzfői égető, ami füstöl) Balatonfűzfői öböl:

Királyszentistváni dobtetőről Sóly, Hajmáskér és háttérben a lőtér az a nagy pusztasápg és utána a magas Bakony:

Kis indusztriális hangulatot is csempészek a végére. Királyszentistváni dobtetőről a Litéri erőmű, az épülő új TLC üzem és mögötte Litér:

Királyszentistván Litér felöl a bringa útról a Krematórium szomszédságában (kis érdekesség a képen a település név kőből kirakva a domboldalba):

Királyszentistváni dobtetőről a (vízmű mellől, látható a Fűzfői égető, ami füstöl) Balatonfűzfői öböl:

Királyszentistváni dobtetőről Sóly, Hajmáskér és háttérben a lőtér az a nagy pusztasápg és utána a magas Bakony:

Kis indusztriális hangulatot is csempészek a végére. Királyszentistváni dobtetőről a Litéri erőmű, az épülő új TLC üzem és mögötte Litér:

Gyíkocska a levendulák között a betonpárkányon.

Nem riadt meg, élvezte a napsütést.

Nem riadt meg, élvezte a napsütést.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Nem teljesen kép, vagyis sok kép egymás után 
De hazai, és nagy kedvencem ez a bakancs.
https://index.hu/belfold/2021/04/18/bal ... re-kerult/

De hazai, és nagy kedvencem ez a bakancs.
https://index.hu/belfold/2021/04/18/bal ... re-kerult/
Csak a Marantz! :-D
Én is így gondolom. Köszönöm, megnyugtattál, hogy nem vagyok egyedül.Palm írta: ↑2021.04.16., pén. 05:08
A valóságot preferálom, nem az idealizált dolgokat. Szeretem bemutatni a különbségeket egy képen. Szerintem pont ettől jó egy kép, hogy a valóságot mutatja, a múló idő és változó valóság egy röpke egyedi soha vissza nem térő pillanatát. Másként gondolkodunk. Ami egyiknek értéktelen, az a másiknak kincs.
Igaz szívesen nézek olyan képeket is, melyeket megkomponáltak, és több mondandója lehet a valós tartalomnál.
"megjöttek az okoskodó középkorú férfiak"
Az asszony szavai kellenek ide:
"megjöttek az okoskodó középkorú férfiak"
Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.
Így van. Az ember egy ilyen helyen feltöltődik. Nem kell hozzá elrepülni több ezer km-t.avl2 írta: ↑2021.04.16., pén. 08:43...ha már hozzaszoltak kepeidhez, nekem ezek kapcsan ez jutott eszembe: aki ilyet latott, az beleégetheti az agyába, tudatába, hogy ilyen is van, sok szép van a világban (ha elmúlik, ha nem! ...minden változik, így el is múlik valamikor ;-) ...szóval ez annyi jo erzest adhat, hogy csuda, minden "panaszokot" ellensulyoz !
...ha már hozzaszoltak kepeidhez, nekem ezek kapcsan ez jutott eszembe: aki ilyet latott, az beleégetheti az agyába, tudatába, hogy ilyen is van, sok szép van a világban (ha elmúlik, ha nem! ...minden változik, így el is múlik valamikor ;-) ...szóval ez annyi jo erzest adhat, hogy csuda, minden "panaszokot" ellensulyoz !
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Úgy tudom, hogy ez nem profi fotós topik, így nem nagyon értem a trollcsorda ténykedését. 

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Amúgy panoráma az 2 perc, nem? Nekem Canon esetében ennyi volt anno. Megnyitni a photo stich programban az adott képeket, és kész. Aztán a széleket fél perc volt levágni.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Egy szifon (vagy bármilyen csúcs telefon) sosem fog ilyen jó képeket csinálni. Kényelmesnek kényelmes, ezt aláírom. De ennyi.Aszpirin írta: ↑2021.04.16., pén. 07:44Naugye :) 180 fokos panoráma, jól látszik, hogy a panorámaképeknél azért vigyázni kell a fényviszonyokra is. Igen, termeszetesen a torzítás miatt van így. És igen, a fotós árnyéka nem kellene... Na ezért kell a kompozícióról is olvasni egy keveset (ezt most ZolaBA-nak írom, mert szerinte az fölösleges).Alex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 07:28Pedig a kép közepén, mintha az futna végig.
És tényleg, a fotós (fotózás alapjai, hogy a fotós nem látszódik!) és a fák árnyéka nincs szinkronban
![]()
De ez pont a panoráma torzítás miatt van, nem?
Nem, az ott nem illesztés, hanem a fátyolfelhők körvonala adja azt a mintát. Az illesztés nem ott van (egyébként pedig jó sok (legalább 6-8) képből lett összegyúrva, és szerintem az említett hibán kívül nem rossz a kép. Valamikor még bajlódtam ilyenekkel, de mára a panoráma-ragasztgatással járó irtózatos macera teljesen fölöslegessé vált, mert egy ilyen képet, amin elég messze van minden, es az előtér is elégge diffúz ahhoz, hogy a parallaxishibák láthatatlanok maradjanak, egy iphone-nal másodpercek alatt készít el az ember, és nem legalábbegy óra alatt, mint én anno ezt a siroki váras képet...
Amúgy panoráma az 2 perc, nem? Nekem Canon esetében ennyi volt anno. Megnyitni a photo stich programban az adott képeket, és kész. Aztán a széleket fél perc volt levágni.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6123
Naugye :) 180 fokos panoráma, jól látszik, hogy a panorámaképeknél azért vigyázni kell a fényviszonyokra is. Igen, termeszetesen a torzítás miatt van így. És igen, a fotós árnyéka nem kellene... Na ezért kell a kompozícióról is olvasni egy keveset (ezt most ZolaBA-nak írom, mert szerinte az fölösleges).Alex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 07:28Pedig a kép közepén, mintha az futna végig.Aszpirin írta: ↑2021.04.16., pén. 07:25Nem látszanak az illesztési pontok :) De figyeld meg az árnyékokat :)Alex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 07:22
Panoráma kép így első ránézésre, meg mintha az össze illesztési pont is látszana.
És tényleg, a fotós (fotózás alapjai, hogy a fotós nem látszódik!) és a fák árnyéka nincs szinkronban
![]()
Nem, az ott nem illesztés, hanem a fátyolfelhők körvonala adja azt a mintát. Az illesztés nem ott van (egyébként pedig jó sok (legalább 6-8) képből lett összegyúrva, és szerintem az említett hibán kívül nem rossz a kép. Valamikor még bajlódtam ilyenekkel, de mára a panoráma-ragasztgatással járó irtózatos macera teljesen fölöslegessé vált, mert egy ilyen képet, amin elég messze van minden, es az előtér is elégge diffúz ahhoz, hogy a parallaxishibák láthatatlanok maradjanak, egy iphone-nal másodpercek alatt készít el az ember, és nem legalább egy óra alatt, mint én anno ezt a siroki váras képet...
Szerk.: nem írtam eddig, mert talán egyértelmű: természetesen ezt a képet én készítettem, tehát a saját hibáimról beszélek.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
És tényleg, a fotós (fotózás alapjai, hogy a fotós nem látszódik!
) és a fák árnyéka nincs szinkronban
- Alex_Aston
- V.I.P.
Pedig a kép közepén, mintha az futna végig.Aszpirin írta: ↑2021.04.16., pén. 07:25Nem látszanak az illesztési pontok :) De figyeld meg az árnyékokat :)Alex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 07:22Panoráma kép így első ránézésre, meg mintha az össze illesztési pont is látszana.
És tényleg, a fotós (fotózás alapjai, hogy a fotós nem látszódik!

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6123
Nem látszanak az illesztési pontok :) De figyeld meg az árnyékokat :)Alex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 07:22Panoráma kép így első ránézésre, meg mintha az össze illesztési pont is látszana.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem