Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
Kösz a tanácsokat, szerzek egy mérleget, aztán majd megpróbálom újra beállítani.
Marantz SR6015 - Panasonic RA-61 - Dune Smart D1 - Squeezebox Touch - Squeezebox Radio
Pro-Ject 2 Xperience Classic - Pro-ject 9cc Evolution - Ortofon 2M Bronze - Pro-Ject Speedbox S
Clarus Callisto Light 5.0 - Clarus BiSub
AudioQuest DragonFly Cobalt - AKG K-501 - Sennheiser HD 800
Pro-Ject 2 Xperience Classic - Pro-ject 9cc Evolution - Ortofon 2M Bronze - Pro-Ject Speedbox S
Köszi!
Igazad van, de 1,5g-mal kicsit tozított a hang, ezért lett visszatekerve. Fülre így lett tökéletes. Lehet valami negatív hatása a kissebb értéknek?
Jobb lenne mérleggel beállítani. Egyébként inkább a kisebb tűerő szokott hangzásbeli problémát okozni.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Köszi!
Igazad van, de 1,5g-mal kicsit tozított a hang, ezért lett visszatekerve. Fülre így lett tökéletes. Lehet valami negatív hatása a kissebb értéknek?
Feltételezve, hogy a beállítás többi része tökéletes, én nem tekerném vissza kisebb értékre, az új hangszedőknek szükséges bejáratódáson át kell esni, -ez általában pár tíz óra- ezalatt jelentősen változik a kapott hang.
(Az admint kérd meg, hogy pakolja át a lemezjátszó topikba , biztos kapsz még hasznos hozzászólásokat!)
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Üdv a lemezgyalulók között! Gratulálok a géphez! Azt megjegyezném, hogy a képen látható 1g karsúly érték nem egyezik a gyári ajánlott középértékkel, ami 1,5 g!
http://ortofon.com/products/cartridges/ ... /2m-bronze
Köszi!
Marantz SR6015 - Panasonic RA-61 - Dune Smart D1 - Squeezebox Touch - Squeezebox Radio
Sok-sok év után végre sikerült beszereznem egy lemezjátszót. Egy Pro-ject 2 Xperience Classic Bronze Superpackkal bővült a rendszerem. Külső segítséggel sikerült beállítani a beállítanivalókatt és azóta csak a leesett államat keresgélem a zenehallgatás közben. Nem számítottam ilyen gyönyörű hangzásra!
CIMG5477.JPG
CIMG5479.JPG
Üdv a lemezgyalulók között! Gratulálok a géphez! Azt megjegyezném, hogy a képen látható 1g karsúly érték nem egyezik a gyári ajánlott középértékkel, ami 1,5 g!
http://ortofon.com/products/cartridges/ ... /2m-bronze
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Sok-sok év után végre sikerült beszereznem egy lemezjátszót. Egy Pro-ject 2 Xperience Classic Bronze Superpackkal bővült a rendszerem. Külső segítséggel sikerült beállítani a beállítanivalókatt és azóta csak a leesett államat keresgélem a zenehallgatás közben. Nem számítottam ilyen gyönyörű hangzásra!
Hogyan lehet a szürke hétköznapokon túllépni?
Így:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Sziasztok!
Sokat olvastam a tápkábelek fontosságáról,gondoltam beszerzek/készítek párat a fontosabb komponenseknek,kiváncsi is voltam hogy hoznak változást,és hallok külömbséget a gyári után..
Fapaci T3
Audioquest nrg1
Saját készítésű Supra lorad 2.5
Az egyik diy kábelt nad 316 fix tápkábelként szerettem volna beszerelni,de sajna még garis,majd jövőre:-(
..a változás halható,elégedett vagyok az újakkal!
Sziasztok,
Szebbnél szebb képeket töltetek fel, így én is kedvet kaptam feltenni néhány képet a rendszeremről. Legújabb szerzeményem egy Denon X4000 erősítő.
A képek között szerepel asszonykám "rendszere" is, saját kérésére.
Denon AVR X4000 - Nordost Super Flatline Mk II bi-amp - System Audio SA 720 - Martin Logan Dynamo
- Batka
- V.I.P.

- Értékelés: 202
Megvan a hétvégi program
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
A 701 egy megosztó füles. Én pl. egy fülesemtől sem váltam meg olyan gyorsan mint attól. Számomra nehezen hajtható, kicsit fakó, de egyszóval unalmas hangot ad.
Az 550-t is jobbnak tartom. Node nemhiába vannak AKG és Sennheiser pártiak
Ez így normális..., hogy ne csak írogassak. Itt az új fülesem.
SoundMagic E10
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Nekem nem tetszett HD600al igaz rég volt de akkor a Philips Cd füles kijáratával volt egy szinten. Igaz nekem a AKG 701 is jobban tetszik Mac mini kimenetről mint a HD650:-)
A 701 egy megosztó füles. Én pl. egy fülesemtől sem váltam meg olyan gyorsan mint attól. Számomra nehezen hajtható, kicsit fakó, de egyszóval unalmas hangot ad.
Az 550-t is jobbnak tartom. Node nemhiába vannak AKG és Sennheiser pártiak
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Sajnos a 32 ohmos impedanciát (AKG K550) nagyon nem szereti a full csöves AVA, picivel nagyobb hangerőn már betorzít. Szerintem min. 64 ohm kell neki, itt 200 ohm felettiekhez javasolják: LINK
Egyébként semmi gond, valőszínű felcserélem majd a Yaqinnal (mivel annál jobb hangú), azon van impedanciakapcsoló (32ohm/300ohm).
A HD800-al mesésen szól.
Nekem nem tetszett HD600al igaz rég volt de akkor a Philips Cd füles kijáratával volt egy szinten. Igaz nekem a AKG 701 is jobban tetszik Mac mini kimenetről mint a HD650:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ezekből nem lehet elég otthon,mindegyik más és más..
Egyébként meg,inkább ezeket gyűjtse mint a pattanásokat!
Sajnos a 32 ohmos impedanciát (AKG K550) nagyon nem szereti a full csöves AVA, picivel nagyobb hangerőn már betorzít. Szerintem min. 64 ohm kell neki, itt 200 ohm felettiekhez javasolják: LINK
Egyébként semmi gond, valőszínű felcserélem majd a Yaqinnal (mivel annál jobb hangú), azon van impedanciakapcsoló (32ohm/300ohm).
A HD800-al mesésen szól.
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1157
Gyűjtöd őket? Lehet, nekem is lenne egy eladó és még csöves is!!!
Ezekből nem lehet elég otthon,mindegyik más és más..
Egyébként meg,inkább ezeket gyűjtse mint a pattanásokat!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Ez a hang aztán nem AVAs
- Házsé
- V.I.P.

- Értékelés: 84
Ez a hang aztán nem AVAs
Grat hozzá,csöves?
Köszi, igen ez full csöves.
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1157
Grat hozzá,csöves?
Rendszer:
Ez a hang aztán nem AVAs
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
http://kodpiszkalo.blog.hu/2013/09/30/c ... imalajabol
http://www.fenyen.hu/20131207/amirol-ne ... k-az-nincs
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Ezzel kapcsolatosan olvastam pár hónapja ezt:
http://index.hu/tudomany/altudomany/201 ... a_solampa/
ami arra enged következtetni, hogy max az állítható, hogy nem káros az ilyen vagy olyan sótömb a lakásban
Én is olvastam anno a cikket, mint ahogy az elmúlt években sok-sok indexes "tényfeltáró" írást.
Nem vitatva, hogy vannak valós információk a leírtakban (pl. a hamisítás problémája), azért nem tekinteném semmilyen, pláne nem tudományos szempontból "perdöntőnek",
Csak néhány témakör, melyekben pro és kontra egyaránt állást foglaltak, "tudományos" magyarázatot találtak indexes újságírók - igaz, néhány hónapos eltéréssel: mikrosütők egészségkárosító hatása, vagy mégsem; ívelt tv-k előnyei, vagy mégem; a kávé ivás és a stroke / szívinfarktus összefüggése, vagy mégsem; mobiltelefonok okozta agydaganat, vagy mégsem...
Az igaz, olyan cikket még nem olvastam az Indexen, ami a himalájai só egészségkárosító hatásairól szólna... egyenlőre.
De. A himalája só is csak só, mint ahogy a szentelt víz is csak víz*. Ennek ellenére számtalan ember hisz abban, hogy a szentelt víz hatása eltér a sima vízétől. Hit kérdésekben pedig nem lehet a józan észre, vagy a logikára hivatkozni.
*: Mindkettő a szennyezőanyagok mértékében és mennyiségében tér el a sima konyhasótól, illetve a sima ivóvíztől. (El kell gondolni, hogy pl. egy templom szenteltvíztartója, amibe egy nap százak mossák bele kezüket, milyen baktériumtelep.)
.
A szenteltvízbe mártott csavarhúzó mindenhatóságát (ami már majdnem olyan, mint az egyházak szentelt vize), valamint a hit hifistát meggyőző mindenhatóságát lassan negyven éve hirdetik a szkeptikusok. Csak néhány témakör, amivel kapcsolatban a szenteltvíz / szenteltvizes csavarhúzó effektust emlegették, aztán szép lassan minden a "helyére került": állványok a készülékek alá; megfelelő fázis megkeresése; hálózati kábelek jelentősége; készülékek, kábelek bejáratása; kábelek alátámasztása...
Értem. De remélem azt te is tudod, hogy a Himalája só is tengeri só?! (Fuggetlenul attól hol bányásszák vagy termelik ki)
Igen, tudom, mint ahogy azt is, Darwin evolúciós elmélete alapján mindannyian a tengerből "származunk", mégsem vagyunk egyformák.
Nem akarok senkit rábeszélni, nincs sókereskedésem - valaki kérdezett, válaszoltam. Felfigyeltem egy jelenségre, saját szememmel, fülemmel, megtapasztaltam, ezért kipróbáltam a himalájai kősót többféle módon, többféle helyen. Mivel a "sózott" készülékek által nyújtott élmény számomra nagyobb, mint nélküle, ezért használom.
...és, hogy csak hit kérdése-e az egész, arra annyit, az IC- és hangszórókábelek közelébe, esetleg alájuk téve a sót, kifejezetten negatív eredményeket lehet elérni.
longkft.hu/audioblog/
Lányom születése óta ritkán laptoppal ,de leginkább iPaddel netezünk.Ezzel :
Olive 3 HD+Rotel Ra-1070+Focal 806V
- Batka
- V.I.P.

- Értékelés: 202
...a hétköznapi só elsősorban Natrium-Klorid és némi szennyeződés.
A himalájai kősó nátrium és klór elemeken kívül további (a származási helytől függően) kb. 80 elemet tartalmaz, elsősorban fémionokat, aminek köszönhetően alkalmas a levegő ionizálására, elektroszmog csökkentésére. Mára már a "nyugat világban" is elterjedt ezen tulajdonságai miatt, pl. mint sólámpa.
A hétköznapi és himalájai sót közvetlenül nem hasonlítottam össze - az elmúlt évezredekben megtette helyettem már sok-sok generáció, viszont a "barbirózsaszín" változattal, ami akár mély narancsos árnyalatú is lehet, több dolgot is kipróbáltam. Az eredmények legalábbis elgondolkodtatóak - igazából a misztikus eszközökről szóló témakörben kellene kielemezni.
Nagyon off, de de jó lenne, ha a hétköznapi só Nátrium-Klorid lenne... Sajnos manapság leginkább KÁLIUM!! Amiről azt kell tudni, hogy nem távozik el a szervezetből, csak elraktározódik és a szívünk legnagyobb ellensége... Nem véletlen manapság a rengeteg pályán szívhalált halt sportoló... Amerikában ahol még van halálbüntetés kálium-kloridot fecskendeznek be, mivel ez bizonyos koncentráció fölött azonnali szívhalált okoz.
Szóval a Himalája só legalább nagyrészt Nátrium-Klorid, míg a Tesco és egyéb vegyi üzemekben szinte nem tudsz, csak kálium alapú sókat venni... Bezzeg régen az átkosban törvényi kötelesség volt egy sónak minimum 98%-ban nátrium-kloridot tartalmazni. És ez csak egy dolog amivel manapság tudatosan mérgezik az embereket...
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Ráadásul a trafók melegedésének köszönhetően a kősó intenzívebben bocsátja ki a negatív ionokat, ami jót tesz az egészségünknek. Köszönöm az elismerő szavakat.
Ezzel kapcsolatosan olvastam pár hónapja ezt:
http://index.hu/tudomany/altudomany/201 ... a_solampa/
ami arra enged következtetni, hogy max az állítható, hogy nem káros az ilyen vagy olyan sótömb a lakásban
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)