Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dolby Digital PC-s játékok

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mostmár semmit sem értek! Beraktam egy AVI filmet amin CSAK 5.1 DD hang van és az is PCM sztereóban szólt.

Valószínűleg az ac3-as dekóder nem spdif-re van állítva és dekódolja 2 csatornára. Az varázslatosabb lenne ha csak PCM hang lenne a filmen és mégis DD 5.1-ben szólna.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Mostmár semmit sem értek!
Beraktam egy AVI filmet amin CSAK 5.1 DD hang van és az is PCM sztereóban szólt.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tau »

A Farcry oldalán írják: NVIDIA nForce™ or other motherboards/soundcards containing the Dolby Digital Interactive Content Encoder required for Dolby Digital audio

Hát igen, erre találták ki az különböző Xplosion meg hasonló realtime kódoló karikat dd5.1be meg dtsbe, de asszem még arty olvasott utána és mondta elég driverproblémásak, pusztán szoftveres megoldásról sztem nem is lehet álmodni.. realtime kéne ddbe kódolni, lehet nem éri meg nekik ilyet licencelni...

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Van elérhető lista vhol?
Mondjuk enm értem, szoftveresen miért enm lehet ezt megoldani a mai kétmagos procik világában...
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én úgy több játék is tartalmaz Dolby Digital hangot (FarCry, Americas Army, stb.) inkább a hardveroldalon van a probléma.

A Farcry oldalán írják: NVIDIA nForce™ or other motherboards/soundcards containing the Dolby Digital Interactive Content Encoder required for Dolby Digital audio

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Sajnos semmit. A játékok nem tartalmaznank digitális többcsatornás jelet, csak az analóg kijáratokon van surround.
Én már évekkel ezelőtt hevesen érdeklődtem eziránt, de sajnos sikertelenül.
Persze, ha mégis van ilyen játék, akkor ne tartsa senki magában.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Turbo »

Hali!

Nemrég cseréltem az alaplapomat egy SPDIF kimenetesre. Már előre örültem, hogy milyen jól fogok majd játszani 5.1-ben végre az erősítőn keresztűl. Na ehhez képest csak sztereó PCM hangot tudok kicsiholni a játékokból.
Csak a DVD lejátszás szól DD/DTS-ben. A játékok amiket kipróbáltam: Tomb Raider Legend, NFS Most Wanted, Doom 3. Mit rontok el??

Üdv
Turbo

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”