Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Multimédiás DVD-t készítése
Úgy néz ki, hogy a DVD Lab nem támoatja a DTS wav-ot.
Legalább is amikor beimportálom át akarja konvertálni:(
Min jatszod le a kapott .wav vagy .dts allomanyt?
A surCode utan elmeletileg egy digitalisan tomoritett allomanyt kell kapnod, ami ha nem digitalis uton jut el a megfelelo dekoderhez, akkor sztatikus sisterhesre melekeszteto hangokat hall...
Ha szamitogeprol szeretned kiprobalni az eredmenyt, akkor ajanlom a Foobar2000 nevu lejatszot es allomany kiterjesztese legyen .dts
Vagy keszits imagefile-t es mount-old be egy virtualis CD meghajtoba (daemon tools) es akkor esetleg lejatszahod valamilyen DVD lejatszo programmap (en a PowerDVD-t hasznalom)
Vagy a harmadik megoldas, ha kiirod CD-re mint sima AUDIOCD-t es beteszed egy kulso lejatszoba ami kezeli a DTS jelet, vagy tovabbitja egy dekodernek (pl. receiver).
Remelem segitettem, ha van kerdes, akkor elore...
Turbo78
Hello!
Köszi a helpet (válaszoltam volna előbb de nem kaptam mailt, hogy írtak a topicba pedig bepipáltam )
Win DVD-vel le lehet játszani a hangot de már nem fontos:).
Most azzal küzdök, hogy csináljak egy audio dvd-t DTS és DD5.1-es hangformátumban.
Szám választó menüvel és lehessen váltogatni a 2 hangsáv között (a Metallica Fekete albuma található meg ilyen formátumban a neten).
DVD Lab Pro-t nézegetem de nem igazán akar sikerülni, illetve nem találtam hozzá leírást (rendes kezdő user szintűt).
Szóval DVD Lab Pro használatában kellene segítség vagy egy másik progi amivel meg tudom oldani a dolgot.
Kösz a tippeket, közben találtam már programot,csak éppen regisztráltatni kéne.
vagy crackelni.
ez a konverter még jól jöhet, kösz.
Miért, Nero-d nincs?
Tudtam volna még egy tucat progit felsorolni, hogy töltsd le a netről, de a Nero annyira elterjedt, hogy szinte mindenkinek (vagy közeli ismerősének) megvan.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Kösz a tippeket, közben találtam már programot,
csak éppen regisztráltatni kéne.
vagy crackelni.
ez a konverter még jól jöhet, kösz.
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Én normál video fájlokból ( Mpeg, Real Media) szeretnék DVD - videótcsinálni, hogy aztán majd a DVD-lejátszóban is le lehessen játszani
nem tudtok erre valami programot ?
Nero Vision Express v. Nero Vision 4.
A Real Media nehéz eset, a többi fájlodat biztosan viszi.
Én normál video fájlokból ( Mpeg, Real Media) szeretnék DVD - videót
csinálni, hogy aztán majd a DVD-lejátszóban is le lehessen játszani
nem tudtok erre valami programot ?
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect
Hello!
Találtam a neten egy leírást, hogyan lehet DTS audió lemezt készíteni. Adobe Auditionnal a 6 hangsávot létrehozni és SurCode-al összerakni wav-ba az egészet.
Nos, nekem a SurCode után csak sistergés hallható. Külön külön a 6 wav normálisan szól.
Mi lehet a probléma?
Min jatszod le a kapott .wav vagy .dts allomanyt?
A surCode utan elmeletileg egy digitalisan tomoritett allomanyt kell kapnod, ami ha nem digitalis uton jut el a megfelelo dekoderhez, akkor sztatikus sisterhesre melekeszteto hangokat hall...
Ha szamitogeprol szeretned kiprobalni az eredmenyt, akkor ajanlom a Foobar2000 nevu lejatszot es allomany kiterjesztese legyen .dts
Vagy keszits imagefile-t es mount-old be egy virtualis CD meghajtoba (daemon tools) es akkor esetleg lejatszahod valamilyen DVD lejatszo programmap (en a PowerDVD-t hasznalom)
Vagy a harmadik megoldas, ha kiirod CD-re mint sima AUDIOCD-t es beteszed egy kulso lejatszoba ami kezeli a DTS jelet, vagy tovabbitja egy dekodernek (pl. receiver).
Remelem segitettem, ha van kerdes, akkor elore...
Turbo78
DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250
Hello!
Találtam a neten egy leírást, hogyan lehet DTS audió lemezt készíteni. Adobe Auditionnal a 6 hangsávot létrehozni és SurCode-al összerakni wav-ba az egészet.
Nos, nekem a SurCode után csak sistergés hallható. Külön külön a 6 wav normálisan szól.
Mi lehet a probléma?
Sziasztok!A következő kérdésem/kérésem lenne. Szeretnék egy olyan DVD-t készíteni, ami képeket és (később) filmet is tartalmazna, de nem a szokásos sablonos kivitelben, hanem zenei aláfestéssel, egyedi menüvel stb... Az ehez való progikra lenne szükségem, illetve külön hálás lennék, ha a link mellé mellékelnétek egy "rövid" leírást is, mivel ebben még kezdő vagyok. Előre is köszönöm!
Értem a kérdést
Én csináltam is már több ilyet, a legjobb erre az Ulead DVDmovie Factory progi. Ez amúgy fizetős... de próbaverziók vannak, és hát.... :kiraly:
A dolog kb úgy megy, hogy beimportálod a videofilm fájlt, aztán beimportálod a képeket, amiket meg is tudsz szerkeszteni úgy, hogy egy diavetítést csinál belőle a progi, ha akarsz pl a képek közé effekteket, akkor lehet egy jópárból választani, vagy random-ot nyomsz (én is azt szoktam) és így véletlenszerűek lesznek az effektek.
Csatolhatsz hozzá aláfestő zenét, szinte minden hangot elfogad, ami a DVD-n lejátszható (úgyis átalakítja ) mp3 vagy wave szoktam leginkább.
Ha a diavetítés időtartama kb egyezik a zene hosszával, akkor lehetőség van alul egy pipával ezt úgy összehozni, hogy a progi maga beidőzíti hogy valóban egyszerre érjen véget a kép és a hang (nem azért, de nem mindíg sikerül neki, azért jó dolog)
Nagyon köszönöm!!!
-
Vendég
Sziasztok!A következő kérdésem/kérésem lenne. Szeretnék egy olyan DVD-t készíteni, ami képeket és (később) filmet is tartalmazna, de nem a szokásos sablonos kivitelben, hanem zenei aláfestéssel, egyedi menüvel stb... Az ehez való progikra lenne szükségem, illetve külön hálás lennék, ha a link mellé mellékelnétek egy "rövid" leírást is, mivel ebben még kezdő vagyok. :kiraly: Előre is köszönöm!
Értem a kérdést
Én csináltam is már több ilyet, a legjobb erre az Ulead DVDmovie Factory progi. Ez amúgy fizetős... de próbaverziók vannak, és hát....
A dolog kb úgy megy, hogy beimportálod a videofilm fájlt, aztán beimportálod a képeket, amiket meg is tudsz szerkeszteni úgy, hogy egy diavetítést csinál belőle a progi, ha akarsz pl a képek közé effekteket, akkor lehet egy jópárból választani, vagy random-ot nyomsz (én is azt szoktam) és így véletlenszerűek lesznek az effektek.
Csatolhatsz hozzá aláfestő zenét, szinte minden hangot elfogad, ami a DVD-n lejátszható (úgyis átalakítja ) mp3 vagy wave szoktam leginkább.
Ha a diavetítés időtartama kb egyezik a zene hosszával, akkor lehetőség van alul egy pipával ezt úgy összehozni, hogy a progi maga beidőzíti hogy valóban egyszerre érjen véget a kép és a hang (nem azért, de nem mindíg sikerül neki, azért jó dolog)
Sziasztok!A következő kérdésem/kérésem lenne. Szeretnék egy olyan DVD-t készíteni, ami képeket és (később) filmet is tartalmazna, de nem a szokásos sablonos kivitelben, hanem zenei aláfestéssel, egyedi menüvel stb... Az ehez való progikra lenne szükségem, illetve külön hálás lennék, ha a link mellé mellékelnétek egy "rövid" leírást is, mivel ebben még kezdő vagyok. Előre is köszönöm!
A filmeknek általában szokott lenni hangjuk, ez alá akarsz plusz zenét rakni?
Kamerás felvételekről van szó? Azokat lehet utóhangosítani, ha 4 sávos hangüzemmódot választasz felvételkor.
A kép és a hang együtt a High-MAT formátum, ehhez olyan lejátszó kell, ami ezt ismeri. De meg lehet oldani VCD, SVCD, stb formátumban is, a Nero ezt elvileg összerakja (elvileg, mert még nem próbáltam).
Sziasztok!
A következő kérdésem/kérésem lenne. Szeretnék egy olyan DVD-t készíteni, ami képeket és (később) filmet is tartalmazna, de nem a szokásos sablonos kivitelben, hanem zenei aláfestéssel, egyedi menüvel stb... Az ehez való progikra lenne szükségem, illetve külön hálás lennék, ha a link mellé mellékelnétek egy "rövid" leírást is, mivel ebben még kezdő vagyok. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Van egy összerakott filmem, amit ki kéne írnom DVD-re úgy, hogy asztali lejátszón simán menjen.
Nero-val kiírtam (2,4x sebességgel), de két helyen megakad.
Hogy a manóba tudok úgy írni, hogy biztos legyen a sima lejátszás?
üdv:
kjovács
Kicsit késő válasz, de tegnap találkoztam a megoldással:A Nero Recode képes adatfájlokat is felrakni a DVD-Video formátumú lemezre. Az adatfájlokat érdemes könyvtárakba rendezni. A Recode megnyitásakor, ahol DVD fájlokat v. teljes lemezanyagot lehet megnyitni, a bal felső sarokban 2 nagy gomb van, amiből a DVD-Video van alapasetben bekapcsolva, de át lehet váltani az adatfájlok gombjára, ahol ugyanarra a lemezre adatfájlokat és könyvtárakat lehet behúzni. Egy kikötés van: ha adatfájlokat is akarunk rakni a DVD-Video lemezre, akkor nem lehet VOB fájlokat létrehozni, csak ISO lemezképfájlt vagy közvetlenül lemezre kell írni. Ennek az az oka, hogy a Recode-nak a teljes lemezstruktúrát ki kell ilyenkor alakítania.
Ennél egyszerübb, ha Nero Burning room-nál formátumnak az UDF/ISO-t választod ki.
Ekkor a szabványos DVD-videó formátum mellé tudsz adatot is írni. Így készülnek a dvd-rom-os extrák, a gyári lemezeken is. A videóanyagot le tudod játszani gond nélkül asztali lejátszón, az adatfájlokat pedig a számítógépeden. Az, hogy asztalin lejátssz egyazon lemezről szabványos dvd-video anyagot, és mondjuk mp3-at is szerintem nem megoldható.
Sziasztok!Milyen programmal tudnék multimédiás DVD-t készíteni?
Konkrétan: 1 DVD-n kéne elhelyeznem videót (dvd formátumban, menüvel) és MP3-at űgy, hogy asztali DVD-vel lejátszható legyen.
Köszi előre is!
BOCSI A CÍMET ELÍRTAM!
Kicsit késő válasz, de tegnap találkoztam a megoldással:
A Nero Recode képes adatfájlokat is felrakni a DVD-Video formátumú lemezre. Az adatfájlokat érdemes könyvtárakba rendezni. A Recode megnyitásakor, ahol DVD fájlokat v. teljes lemezanyagot lehet megnyitni, a bal felső sarokban 2 nagy gomb van, amiből a DVD-Video van alapasetben bekapcsolva, de át lehet váltani az adatfájlok gombjára, ahol ugyanarra a lemezre adatfájlokat és könyvtárakat lehet behúzni. Egy kikötés van: ha adatfájlokat is akarunk rakni a DVD-Video lemezre, akkor nem lehet VOB fájlokat létrehozni, csak ISO lemezképfájlt vagy közvetlenül lemezre kell írni. Ennek az az oka, hogy a Recode-nak a teljes lemezstruktúrát ki kell ilyenkor alakítania.
Áldassék a segítőkész emberek neve!!!
Pinnacle studio nem igazán vált be, mert csak régi (asszem 9-es) verziót találtam, tehát ha vki tud vmi más progit az érdekelne, valamint még 1 kérdés:
-a pl.Csontdarálón,Madagascar-on található védelmet sikerült "kicseleznem", de pl. a Dick és Jane-en, Fekete vízen lévőt nem...Légyszi ajánljatok erre vmi progit (3.2-es shrinkem van). Kösziiiii
Power Director, a másik dologhoz néz fel IDE .
Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van. És még kemény se legyek?
Pinnacle studio nem igazán vált be, mert csak régi (asszem 9-es) verziót találtam, tehát ha vki tud vmi más progit az érdekelne, valamint még 1 kérdés:
-a pl.Csontdarálón,Madagascar-on található védelmet sikerült "kicseleznem", de pl. a Dick és Jane-en, Fekete vízen lévőt nem...Légyszi ajánljatok erre vmi progit (3.2-es shrinkem van). Kösziiiii
Pinnacle studio. Felhasználóbarát és otthoni dvd készítéséhez tökéletes. Itt van.
Köcce!
Pinnacle studio. Felhasználóbarát és otthoni dvd készítéséhez tökéletes. Itt van.
Hello a segítségeteket szeretném kérni: ha avi-ból csinálok dvd-t a "vso convertxto dvd" programmal a chapterek váltásánál kb 1 másodpercre megakad a film. Valaki tudja mi lehet a baj? Köszi előre is.
Véletlenül nem vágtál bele a filmbe?
Valószínűleg főkép után túl hamar van újra főkép, ez vágáskor szokott előfordulni, de az is lehet, hogy a progid így csinál mindig új chaptert. Keress másik programot.
Nem vágtam bele. Ajánljatok légyszi vmi jó progit!
Hello a segítségeteket szeretném kérni: ha avi-ból csinálok dvd-t a "vso convertxto dvd" programmal a chapterek váltásánál kb 1 másodpercre megakad a film. Valaki tudja mi lehet a baj? Köszi előre is.
Véletlenül nem vágtál bele a filmbe?
Valószínűleg főkép után túl hamar van újra főkép, ez vágáskor szokott előfordulni, de az is lehet, hogy a progid így csinál mindig új chaptert. Keress másik programot.
Épp ez a probléma! A videónak dvd formátumúnak kell lennie. Kaptam egy javaslatot: dvd movie factory
Kipróbálom...
Sok sikert!