Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Virtual Dub & TMPG Encoder
Különben visszatérve az én problémámhoz: ez a VIrtualDub nagy macera, még ha ugyanabból a file-ból az elejét átkonvertálod ugyanazzal a codec-kel, s látszólag minden frankó, akkor se lesz jó, mert nem egyformaként ismeri fel, vagyis nem lehet összefűzni (hiába, hogy az 1. videó vége ott folyatódna, ahol a 2. videó eleje).. Lehet még Frame Changer-ekkel próbálkozni, meg hangot kiszedni meg ilyenek, de nekem nem jött össze..
Ilyen esetben mindekinek 1 dolgot ajánlok: használjon AVIDEMUX -ot, az meg tudja csinálni, s ugyanúgy direct stream-ben (csak ott copy-nak hívja) !!!!
Kösz azért mindenkinek
Üdv!
Esetleg még az ImToo MPEG Encoder-t tudom ajánlani...
Az ImTOO Mpeg Decoder jó lett!
A próbaverzió fájlonként 5 percet konvertál, ez a fényképezővel felvett anyagokhoz bőven elég volt.
Köszi!
Szívesen...
Ja amúgy nézzél szét (külföldi) torrent oldalakon, van minden!
Az ImTOO Mpeg Decoder jó lett!
A próbaverzió fájlonként 5 percet konvertál, ez a fényképezővel felvett anyagokhoz bőven elég volt.
Köszi!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Konvertáld át DVD-vé ConvertXtoDvd -vel (innen bármivel le tudod rippelni avi-ba), vagy egyesével avi-tól kezdve bármivé: AVS Video Converter 4 -gyel...Esetleg még az ImToo MPEG Encoder-t tudom ajánlani...
A DVD is jó, mert azt olvassa a Pinnacle Studio. A ConvertXtoDVD-ből csak próbaverziót találtam, ami vízjelet rak a kép közepére.
A QuickTime 7-ből meg csak a Pro verzió konvertál, ami megint pénzes.
Nincs valami freeware, shareware, stb. ami MOV-ot olvas és konvertál?
Használ itt vlki custom matrix-okat? x264-hez kellene(megui).. van pár, de egy örökkévalóság kikisérletezni vlmi jót, a flat meg szörnyű eredményt ad egy koncert dvd-vel.. ugye állandó villogás/lámpák/reflektorok és füst-->na ez az, ami még 5000es bitrátánál is iszonyúan blokkosodik flat matrix-szal.. találtam már 1-2 a neten, de nemtudtok vlmi helyet ahol több van, vagy tippet h erre milyen beállítás passzol a legjobban?
UI: valaki írjon az én problémámra is!!!!
video-t csak keyframe-nél tudtam énis vágni, áthelyezni meg nemhinném lehet, hiszen az maga a kódolt videó..
nekem is az a gyanúm, hogy csak keyframe-nél lehet..
végülis ha belegondolsz logikus, a videonak valamivel elkell kezdődnie, és egy teljes egészében lekódolt frame kell az h legyen, hiszen ha egy olyan frame-mel kezdenénk, ami egy kivágott keyframe-re hivatkozik, borul az egész...
én csak azt tudom, hogy a videó végén meg lehet csinálni a pontos kivágást, csak a zelején nem.. KÁR ÉRTE hogy nem lehet pontosan az elejét belőni.. Mondjuk van benne logika, hiszen a többi program mind konvertál, ott meg mindegy honnan kezdi a program.. a Direct Stream meg nem konvertál..
Szét kellene nézni, milyen programok vannak (kivágósak), még nem néztem meg őket, mert nekem ez a virtualdub bejön, egyedül ezt hiányolom a progiból!
video-t csak keyframe-nél tudtam énis vágni, áthelyezni meg nemhinném lehet, hiszen az maga a kódolt videó..
végülis ha belegondolsz logikus, a videonak valamivel elkell kezdődnie, és egy teljes egészében lekódolt frame kell az h legyen, hiszen ha egy olyan frame-mel kezdenénk, ami egy kivágott keyframe-re hivatkozik, borul az egész...
Mivel lehet .MOV fájlokat más vidofájllá (pl. .MPG) konvertálni?A Pana fényképezőmmel vettem fel videót és a gép .MOV formátumban rögzítette. Ezt szeretném belerakni a kamerával készült felvételeimbe, de a Pinnacle Studio nem olvas .MOV-ot. Át kellene alakítani valami használhatóbb formátumra.
Konvertáld át DVD-vé ConvertXtoDvd -vel (innen bármivel le tudod rippelni avi-ba), vagy egyesével avi-tól kezdve bármivé: AVS Video Converter 4 -gyel...
Mivel lehet .MOV fájlokat más vidofájllá (pl. .MPG) konvertálni?A Pana fényképezőmmel vettem fel videót és a gép .MOV formátumban rögzítette. Ezt szeretném belerakni a kamerával készült felvételeimbe, de a Pinnacle Studio nem olvas .MOV-ot. Át kellene alakítani valami használhatóbb formátumra.
Virtualdubmod + avisynth
telepítsd fel az avisynth 2.56-ot, virtualdubmod megnyit, file megnyitása, keresd meg a mov-ot, és alul van egy olyan h "Use avisynth template", ott válaszd ki a Directshowsource-t.. aztán megnyit, és innen lehet átkódolni abba amibe akarod a file/save as/video rész alatt.. persze a gépeden legyen fenn vlmi quicktime meg egy vfw codec, pl xvid-koepi, hasonló... kb ennyi, én így szoktam
Mivel lehet .MOV fájlokat más vidofájllá (pl. .MPG) konvertálni?
A Pana fényképezőmmel vettem fel videót és a gép .MOV formátumban rögzítette. Ezt szeretném belerakni a kamerával készült felvételeimbe, de a Pinnacle Studio nem olvas .MOV-ot. Át kellene alakítani valami használhatóbb formátumra.
Üdv srácok!
Van 1 problémám a VirtualDub -bal !!! (igazából VirtualDubMod-dal, mert azt használom, de ugyanaz a kettő végülis)
Pontosabban 1 kérdésem:
Miért van az , hogy nem lehet 2 KEYFRAME közötti részt PONTOSAN kivágni ????
Példa: ELEJE...(a)....1.KEY =(.....©....(d)....2.KEY=(e).....(f)...(g)...3.KEY=(h)...(i).....VÉGE
Nekem a © vagy a (d) pontban kellene elvágnom a filmet, de sehogy se akarja. Mindenhogy ragaszkodik az 1. KEY-hez, vagyis a: ( ponthoz.
Magyarul: nem tudom úgy elvágni, hogy © vagy (d)-töl induljon a film, csak úgy hogy (-töl vagy (e)-töl indul.
Remélem értitek mi a problémám.
PRÓBÁLTAM:
1. Próbáltam a "Go to" menüpontnál beállítani a pontos helyet, igazából másodperc pontosan be lehe jelölni honnan szeretném ha indulna, csak mindig elöjön az, hogy elöbbröl kezdődik.
2. Próbáltam "Edit\Set selection start (home)" pontot, semmi eredménye.
3. Próbáltam átállítani a frame-et (Video\frame rate, majd ott 29.000 helyett 25.000 -re) hogy hátha máshol lesznek a Keyframe-ek, de semmi...
Hogy lehetne áltállítani a keyframe-eket, hogy ki tudjam szedni pontosan azt a részt ami nekem kell?
Végülis nekem a lényeg, hogy pontban mondjuk 5 perc 17 másodperctöl induljon.. s direct streambe csinálja meg.. Ugye más programokkal meg lehetne csinálni, csak konvertálná.. na én nem akarok konvertálni, feleslegesen..
4. Próbáltam azt is, hogy beállítottam az elözö Keyframe-re - tehát a példánál maradva - 1.KEY=( -re, s belenéztem majd megállítottam ott ahol jó, vagyis a © pontnál, s ide tettem a kezdést, de megint csak a 1.KEY-től kezdte..
Úgy tapasztaltam, ez a módszer csak akkor működik, ha a film VÉGÉT akarom belőni pontosra, olyankor engedi ott elvágni.. de ha az elejt akarom, akkor valamiért nem jön össze.. S most nekem a film ELEJÉT kellene levágni, ezt eddig nem mondtam!
Valaki aki csinált már ilyet tudna segíteni?
Jó lenne ha valaki tudna segíteni, előre is köszi!!
Email: [email protected]
Üdv
Bakibandi
-
Vendég
de most nézem csak itt egy jonak tünő oldal http://awportal.uw.hu/modules.php?name=DvdVcd szerintem
Sziasztok!
A virtualdub open file>video direct stream copy>audio >waw újra lenyitod a file> ott save waw megadod a könyvtárat és kész.Ja! Az audio legyen ful processing mode és waw.
Ha kell további leirás HTTP://Korongvadász.ingyenprogram.hu
Ott találtok ehez még segitséget és ott van a leforditott magyarositott virtualdubmod.
Csá!
-
Vendég
de most nézem csak itt egy jonak tünő oldal http://awportal.uw.hu/modules.php?name=DvdVcd szerintem
-
Vendég
sziasztok
igen ez a két program tényleg nagyon hasznos lehet aki tudja használni , én is helpet kérnék, hogy hogyan lehet kivenni virtualdubbal a hangot egy avibol, és mi vel lehet átkonvertálni és mire, hogy tmpg hez jo legyen ráadásul még azt is szivesen megtudnám hogy mivel lehet feliratot ráégetni az avira és hogyan.
a helpet előre is köszönöm
üdv
-
Vendég
szia
ha jol emlexem akkor ezt a 2 filtert kell hasznalnod:
field align(0.2)
field shift(0.1)
ezzel elileg lehet.
sok sikert
Emberek!
Szerintem nem csak nekem van bajom az angol nyelvvel, rengeteg leírás van a neten ezekről az igen hasznos programokról, de sajnos csak angolul. Kérem, hogy akinek ez nem gond segítsen rajtam, meg mindenkin, aki ír ide!
Az éne problémám az, hogy nem tudom melyik az a filter Virtual Dub alá, amelyik megszünteti az u. fésű effektust a kameráról digitalizált videóból. Réges rég olvastam ezt, de sajna elfelejtettem. Segítsetek!
LG 50PS8000, JBL Northridge E Series, Harman/Kardon AVR 255