Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Bitrate mérés
-
Vendég
Bitrate mérés
A hatodik érzékkel kacsolatba egyezik a véleményünk. Ok. Majd rákeresek egy bitrate-t is megadó honlapra:)
-
Vendég
Bitrate mérés
Szása: nem tudom. Az én Sony-m csak pillanatnyi bitrate-et mér.
Cimar: Nem adják meg ezeket a paramétereket. Nem is csak ettől függ, hiszen egy rossz masterről akármilyen bitrate mellett is csak rossz minőségű mpeg2 készíthető. Ezért érdemes olvasgatni a fórumokat (esetleg egy itt most meg nem nevezett on-line DVD bolt honlapját) ahol egy film megjelenése után olvashatsz annak minőségéről. Érdemes azért szűrni, hogy kinek a véleményét fogadod el, hiszen olvastam már én is mondjuk a Hatodik érzékről, hogy ilyen olyan kitűnő képminősége van, aztán ki sem leng a bitrate mérő és olyan kockás rosszul tömörített képe van, hogy indulhatna az év legrosszabb DVD-je címért.
-
Vendég
Bitrate mérés
Ja-ja-ja.
Meg bocsika, de mi van, ha valakinek olyan lejátzsója van, ami nem mér bitrae-t. Pl denon.
Egyáltalaán a film megjelenésekor ezeket a paramétereket megadják?
-
Vendég
Bitrate mérés
Ez okés, de honnan tudtok a teljes filmre bitrate átlagot mondani? Mondjuk valahol olvastam: Hatodik érzék - 6,73 Mbps
Vagy ez PC-s erőlködés eredménye?
-
Vendég
Bitrate mérés
Például bármelyik(?) Sony asztali DVD lejátszóval. Egyszerűen lenyomod a display gombot és két indikátoron a lejátszás közben mutatja az aktuális kép és hang bitrate-jét. A hang mondjuk állandó (bár a DTS logó mindig csutkával megy aztán a filmnél visszaveszik), de a kép az eseményektől függően állandóan változik.