Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

szinkron

Vendég

szinkron

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Kinowelt adja ki azokat a DVD-ket, ahol a felirat eltavolithatatlan, ha jol tudom. Nem kene irni egy peticiot alairasokkal, hogy igenyesebb kiadvanyokra serkentsuk oket, vagy remenytelen?

minimum:
Eredeti hang/eredeti felirat
Magyar szinkron/magyar felirat

Vendég

szinkron

Hadd szoljak a szinkron vedelmeben...

1.
En kenyelmes ember vagyok es ezert jobban szeretem a magyar szinkront mint az angolt. Megiscsak anyanyelv, igy nem kell annyira odafigyelni.

2.
Sok olyan filmem van amin az angol eredtei szovegen kivul semmi mas nyelv nincs (felirat sem) ez OK, de ezeket maceras olyan cimborakkal nezni akik nem tudnak jol angolul. A filmek tobbsegenel nem elegendo az iskolaban tanult "konyhanyelv" mivel azzal csak max a tortenetet erted meg, nem a reszleteket (kozepfok meg messze keves jonehany filmhez). Ezert jonne jol mindig az angol felirat illetve a magyar szinkron.

3.
Egy csomo filmenek tok jo a magyar szinkronja. Gondoljatok a Gyalog Galoppra pld. Fel labamat odaadnam egy szinkronos DVD-ert (de mert nincs igy maradtam az R1-nel)

Optimalis az lenne, ha minden filmen lenne magyar/angol szinkron es ugyanigy magyar/angol felirat. Ki-ki izlese es tudasa szerint valaszthatna. Annakidejen amikor kihoztak a DVD-t, emlekezzetek az volt az egyik nagy durranas, hogy tobbfele nyelvet is valaszthatunk (a kep es hangminoseg mellett termeszetesen)

Alex

Vendég

szinkron

Irtam az HBO-nak egy levelevet, hogy nagyon jo otlet a hetfo 8 oras feliratos valtozat sugarzasa es lehetne-e esetleg leglabb ejszaka feliratos filmeket jatszani, mondjuk 3-8-ig. Erre azt irtak, hogy nem mert akkor kulon meg kell fizetni a jogdijat es kulonben itthon a kutyanak nem kell a felirat... Nem tudom, hogy van-e remeny arra, hogy a rendszervaltas ota fokozatosan keletkezik igeny ezen a teren, foleg, hogy ma mar a fiatalok 1-2 nyugati nyelven tanulnak az iskolaban. Elvileg 25 ev alatt mindenkinek kene angolul tudni legalabb konyha nyelven.

Vendég

szinkron

A válasz egyszerű.Igy piacképesebb,nagyon sokan nem ismernek
1 idegen nyelvet sem.Az is 1 tudati szint hogy egy ember felismeri azt hogy
1 +nyelv /pl. angol/ által mennyire kinyilik számára a világ,információk,és sok más tekintetben.
Ide el kell jutni,bár nem könnyű.
Sajnos nem kedvezett az elmult sok-sok év /40/ a "nyugati" nyelveknek.

Más...

A színész hangjával is játszik,nem csak arcvonásaival,mozdulataival,megjelenésével.
Ha valaki még soha nem hallotta x színész hangját eredetiben annak soha nem hiányzik,de ha egyszer
igen akkor már csak eredetiben akarja majd.

Lehet jó és szellemes,találó,szuperjó szinkronokat csinálni,
de az eredeti hangot nem pótolja.

Elvis Presley-t v. Palcido Domingo-t v. Maria Callas-t....sem próbálja senki
szinkronizálva énekelni mert nem is menne.

A szinkronnal a színész veszik el,hangjával együtt és egy bábuvá válik akinek
jobb esetben adnak egy hozzá nagyon hasonló magyar hangot.

Sajnos megjelentek a magyar DVD piacon is az igénytelen kiadványok,melyen
magyar szinkront ugyan tartalmaznak az eredeti mellett,de már a furcsa piac és profit
védelem és hajhászat hevében már gondosan eltüntetik az eredeti nyelvű feliratot.

Ezzel persze eleve olcsóbb kiadványokat lehet kihozni mert a bekerülés is sokkal olcsóbb.
Sajnos az igénytelen olcsóság ellen nem tiltakozik egy ilyen kis felvevőképességű DVD piac mint a magyar.
Itt örülhet az ember ha kiadnak valamit,bár talán ezzel már annyira nincs gond,de az árakkal
annál inkább.Persze lehetne mondani nem az árakkal van baj hanem a fizetésekkel,azonban
rengeteg DVD van ami Ausztráliában 30-50%-al olcsóbb.
Ott megéri annyiért is???

Persz ez mindenben igy van,csak szét kell nézni,
a piacon mindíg mindenért a mximumot kérik el és ha lanyhul akereslet csak akkor hajlandók csökkenteni az árakon.

Vagy vannak magyar feliratos filmek amiket nem lehet itthon kapni,pl Vadászat a vörös októberre...

Vendég

szinkron

Szeretnem megtudni masok velemenyet ebben a temaban. Miert van az, hogy Magyarorszagon a tulnyomo tobbseg annyira ragaszkodik a szinkronhoz. Megszokasbol? Lustak vagyunk olvasni? En eleg sok idot toltottem olyan orszagokban (Skandinavia, Benelux allamok), ahol termeszetes, hogy a gyerek filmek kivetelevel mindent csak feliratosan kozolnek. Az emberek ezt megszokjak, nyelvet tanulnak es 100%-osan elvezik a filmet. Tudni illik egy szinesz jatekahoz szerintem (es az ott elo emberek tobbsege szerint is) ugyanugy hozzatartozik a hangja mint az arca es a mozdulatai is. En olyan nyelveken is szivesen nezek egy filmet eredetiben, amiket nem vagy csak kevesse beszelek. Pl. egy vietnami filmet (3 evszak) eredetiben lattam felirattal, majd a szinkronizalt valtozatat megnezve oriasi hangulatbeli kulonbseget tapasztaltam. Persze ez biztos szubjektiv.

Belatom persze, hogy a magyar szinkron nagyon magasszintu is lehet, pl. egy vigjateknal sokat adhat a filmhez. Ezert en ugy gondolom, hogy az a normalis, ha egy lemezen az eredeti mellett ott a magyar es a felirat tetszoleges nyelven (mert az angol felirat is sokat segit) ki-/bekapcsolhato. Sajnos ez nem minden kiadonal van igy.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”