Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitalizáló kártya...Milyet érdemes?
-
Vendég
Bocsi...talaltam kepet rola, tenyleg kulonbozo. Kulfoldon vagyok es az ealdoval nem tudtam szoterteni :smile23:
-
Vendég
Egy JVC GR-DVX44 digitalis kameram van, vettem egy firewire kartyat hozza, amin a csatlakozo joval nagyobb, mint ami a kameran van csatlakozo. mindkettore IEEE 1394 van irva. Hogy nez ki ehhez a kabel? Egyik fele ilyen masik olyan?
Lehet hogy hulye a kerdes, de meg uj vagyok a temaban.
-
Vendég
A video format-nál (ha jól emlékszem, majd megnézem) nem az asus av2-t kell választani, hanem át kell állítani YUV-re. Ezután a compression-nél bármilyen telepített codec-et lehet választani.
-
Vendég
Hát pl. a "DV camera SVCD írás" topicban a 25-os hozzászólásban Puttty írta:
http://dvd.index.hu/forum/list.php?t=2008
Talán vedd fel vele a kapcsolatot....
Én az enyémet ennyiért nem adnám oda :-)
Sanyi
-
Vendég
Hali!
Érdekelne, hogy kinek a keze alatt lehet venni ennyiért... :smile27: Mivel még most is kapható és nettó 100e körül van az ára.
Doc
-
Vendég
Nekem sem enged mást a kártya, csak az Asus codec-et. Mi a megoldás, hogy más codec is használható legyen?
-
Vendég
:Godking!
Hogyan csinálod hogy nem Asus2 codecet használsz?
Nekem nem enged mást a kártya.
Köszi, Rozetti
-
Vendég
Tudni kell, hogy kétfajta digitalizáló kártyatípus létezik: hardveres és szoftveres kodekkal. A hardverkodekes kártyák saját maguk intéznek mindent, a Pc dolga csak elrakni a HDD-re a stream-et. A szoftveres kártyák (Asus, Matrox, meg mittoménmilyen grafikus kártyákra épulo szornyedvények)épp csak az analógról digitálissá torténo konverziót végzik el, video formátumba a PC CPU-ja alakítja át egy szoftvers kodek segítségével. Ilyenkor a minoség (felbontás, kompresszióarány) szinte teljes mértékben a CPU-tól fugg, És az ugye mást is csinál a digitalizálás alatt...
Az általam említett hardveres FAST AV Master (vagy a hozzá minoségben kozel álló Miro DC30) simán megy akár P200-as processzorral is. A leńyeg, hogy a HDD bírja a 4.5 MB (megabájt) /s sebességet. Ezzel már az 1996-ban gyártott HDD-k is vastagon megbirkóztak (ma a 20 MB/s sem okoz gondot nekik)
A hardveres kártyáknál természetes a TBC (time base correction), ez tobbek kozt marha jól jon a macrovision védelem kikerulésére is...
Sanyi
-
Vendég
szimplán virtualdub + picvideo mjpeg kodek, esetéeg morgan mjpeg kodek...
egy defragment sem árthat digiizés előtt!! a virtualdubnak amugy van benchmark opcioja is, testeld le mit bir a géped!
-
Vendég
Nekem egy Asus V3400 őskövület van, 900-as Celeronnal. Mjpeg-be 704*576-ban minden gond nélkül lehet felvenni frame dobás nélkül. Ue. áll az Asus kodec-re is. Nálad szerintem a wincsi sebességével van gond, mert elég sok adatot kell írnia folyamatosan.
-
Vendég
:Arty! Szoftvert is tudnál ajánlani hozzá?
Nekem most egy Asus 3800 deLuxe-om van. 352*288-nál semmi probléma, nagyszerűen dolgozik. Nagyobb felbontásnál viszont kezd interlace-elni, frame-eket kihagyni. Ez szerintem az Asus2 kódolás gyengéje - túl sok a lemezre írandó adatmennyiség... Próbálkoztam már más kodekkel is, de úgy tűnik, hogy a kártya csak a ASUS-szal hajlandó dolgozni. :smile39:
Rozetti
-
Vendég
ha mpegbe vagy divxbe akkor elég erős gép nem létezik ;-)
mjpeghez elég a 900as AMD, és azt utána ujratömöritheted DivXnek/SVCDnek.
-
Vendég
Olyat nem tudtok, amin TV-tuner is van? (lehetőleg stereo)
Milyen erős gép kell egyébként egy 704*576-os frame-vesztés nélküli rögzítéshez?
Kösz, Rozetti
-
Vendég
Azért gondolkozz el a FAST AV Master-on is... :-)
Kéz alatt már 30000-ért találsz. Egy baja van, ha jól tudom, Win2000 alá (meg talán XP is) nincs driver (Win95, 98, NT4 van)
A FAST-ot megvette a Dazzle, ezért keresd a:
http://www.dazzle-europe.com címen
Sanyi
-
Vendég
Természetesen video forrásra gondoltam. A jövőben a filmeket (elsősorban sorozatok: X-akták, Jóbarátok) közvetlenül gépre (SVCD, DivX) szeretném rögzíteni.
Köszi, Rozetti
-
Vendég
Hi!
Talán a Pinnacle DC10 Plus-t (FBAS/S-VIDEO ki/be)a Studio7-es progival. Megnézheted a www.pinnaclesys.com oldalon. Nekem is ez van, meg vagyok vele elégedve. Az ára kb. 300 EUR.
Üdv, Mick
-
Vendég
Az, hogy digitalizáló kártya, még magában nem sokat mond. Ha, például TV-ről szeretnél digitalizálni filmeket, akkor jelen pillanatban a MIRO alias Pinnacle PCTV Pro verziója a legjobb minőséget nyújtó darab a placcon. Ugyanennek megvan a digitális TV verziója is. Ha, DV kazetták digitalizálására gondoltál, akkor szinte teljesen mindegy, mert csak egy Firewire portra van szükséged, amivel a kamerát a géphez csatlakoztatod. Ennyit röviden, ha pontosítasz a kérdésen biztos többen tudnak segíteni. :smile47:
-
Vendég
A nem túl borsos (40-60e Ft netto) árkategóriában milyen digizőkártyát érdemes megvenni? (Jó lenne, ha tuner is volna a kártyán...)
Köszi a segítséget, Rozetti
Ui. A gépem 900-as AMD, úgyhogy lehet, hogy hardveres megoldásban kéne gondolkodnom...