Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

mov-ból mpeg vagy avi

Vendég

mov-ból mpeg vagy avi

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen, koszi... mar en is utana neztem, hogy ezt csak XVCD-nek lehet megcsinalni. Az en DVD lejatszom is tudja, igy majd kiprobalom, hogy melyik a jobb 4:3-as TV-n, ha atrakom 640x480-ba es alul-felul fekete csik lesz, vagy ha anamorph, es a TV-vel kell osszenyomni. Sajna 16:9-es TV-n mar nem tudom kiprobalni, pedig az anamorph eseteben ott lenne igazan ertelme.

Esetleg azt valamelyikotok tudja, hogy ha XVCD formaban kiiratom a 640x288-as filmet, akkor azt nekem alapbol hogy fogja lejatszani a 4:3-as es a 16:9-es TV?

Vendég

mov-ból mpeg vagy avi

Amit a jobb minosegrol irsz, az csak 16:9-es TV-nel igaz? Mert a 4:3-as TV nem szethuzza vizszintesen, hanem osszenyomja fuggolegesen, ugye? Neked 16:9-es a TV-d? Ha igen, akkor esetleg kiprobalhatnad... ha nem, akkor nem fontos, mert nekem is 4:3-asom van.

Vendég

mov-ból mpeg vagy avi

Carrera a 640x288-as nem szabványos svcd, hanem úgynevezett xsvcd lesz. Egy csomó dvd lejátszó megbírkózik vele, de hogy melyik azt csak kipróbálni tudod! Esetleg tájékozódhatsz a www.vcdhelp.com dvd player listáján. "anamoprhot" meg úgy tudsz készíteni, hogy a forrás formátumát 4:3-nak adod meg anamorph forrásnál, így nem tesz bele csíkokat az enkóder.

Vendég

mov-ból mpeg vagy avi

Jó kérdés. SVCD-ben nem vagyok otthon. Elvileg lehet "anamorph" módon megcsinálni, de a számításaihoz nem értek. Én egyszer csináltam ilyet DVD-ről próbaképpen, de ott már a szoftverben meg lehetett adni a paramétereket. Ott egy 2.35:1 arányú film úgy nézett ki, hogy alul-felül volt egy vékony fekete csík és össze volt nyomva vízszintesen. Ezt ha betetted egy DVD lejátszóba a TV-n széthúzhattad a képet. Ennek így jobb minősége van, mintha a nem anamorph SVCD-t a TV kizoomolnád. Viszont az ilyen SVCD-t nem tudod megnézni olyan TV-n ahol nincs 16:9-es kapcsoló, ott nyújtott fejűek lesznek az emberek. Szóval lehet, de hogy hogyan kell azt nem tudom. :smile16:

Vendég

mov-ból mpeg vagy avi

Nekem sikerult vegre. Azt mar ne kerdezzetek, hogy hogyan... hasznaltam en mar mindent. Amit Simon is irt (szerintem ez nem tul egyertelmu program), es mas programokat is. Vegul sikerult egy rossz minosegu avi-t csinalni, aminek meg hangja is volt, meg a jo minosegu avi-t hang nelkul es a kettobol osszekalapaltam egy jo mpeg-et. Ha kell, akkor feltehetem valahova.

Simon: Ha kiindulunk a 640x288-as alap trailerbol (2,22:1 aranyu) es azt atkonvertalom 384x288-ra, akkor mondhatjuk, hogy anamorph lett belole? Ha ez igaz, akkor egy 16:9-es TV-n ez jobb minosegu lenne, mint az eredeti 640x288-as? Ha a 640x288-as mpeg-bol csinalok egy SVCD-t, akkor azt hogyan jatsza le egy asztali DVD? Egyaltalan ezt a nem szabvany SVCD felbontast lejatszana az asztali DVD lejatszo, vagy csak akkor, ha 480x576(PAL) aranyban csinalom?

Vendég

mov-ból mpeg vagy avi

Először biztató ötlet volt,
de indítás után hiba jelentkezett:

Kell neki a Quicktime player 3

Úgyhogy ez nem jött be.

Segítsetek!
:smile5:

Vendég

mov-ból mpeg vagy avi

Először biztató ötlet volt,
de indítás után hiba jelentkezett:

Kell neki a Quicktime player 3

Úgyhogy ez nem jött be.

Segítsetek!
:smile5:

Vendég

mov-ból mpeg vagy avi

Halló mindenki!

Leszedtem a Mátrix 2 trailerét, de nem tudom megnézni,
mert a gépemre lehetetlen a Quicktime installálása.
Szeretném valahogyan mégis megnézni!

Segítsetek!

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”