Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Vob-ot hogyan
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Hi!
Most már megtudom csinálni hogy ne rontsa el a szzineket mert egy teljesen másik gépen csinálom és az tök tutin megcsinálja!
De most meg az a gondom, hogy ha Workshop-al kimentem Vob-okba menü+minden akkor a menüm kicsit pixeles lesz ami zavar mert a minőségre azért adok és ez így nem jó, de ha TMPGEnc-el csinálom ott meg nem pixeles ikább csak kicsit homájos de az nemolyan nagy cink!
Miért van ez?!
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Más felvételek színe is elmegy, vagy csak a sötétben készülteké?
Bármilyen videónál elrontja a színt!
Lehet valami gyári pl: XXX, ...bármi!
Vob-ot hogyan
Én is valami plugin-re gyanakszok csak milyen plugin? De nem csak a TMPGEnc rontja el a szineket hanem az összes program ami ilyen DVD-s!
PL: Magix Movies, Ulead DVD MovieFactory 4, Ulead DVD Workshop, VSO.PhotoDVD, WinAvi....
Más felvételek színe is elmegy, vagy csak a sötétben készülteké?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Ezek szerint nálad a TMPGEnc rontaná el a színeket?Ez érdekes, én ma is használtam, szintén VOB-okat állítok elő vele, de semmi gond. Igazából el sem lehet rontani a beállításait ebből a szempontból. Talán valami plugin probléma lehet(?).
Én is valami plugin-re gyanakszok csak milyen plugin?
De nem csak a TMPGEnc rontja el a szineket hanem az összes program ami ilyen DVD-s!
PL: Magix Movies, Ulead DVD MovieFactory 4, Ulead DVD Workshop, VSO.PhotoDVD, WinAvi....
Vob-ot hogyan
Nem közvetlenül írok a TMPGEnc-el hanem először Vob-okba aztán Nero-val kiírom de nem írom ki mert rossz lesz a szín!Más progit nem használok amikor már vob-okba van!
Ezek szerint nálad a TMPGEnc rontaná el a színeket?
Ez érdekes, én ma is használtam, szintén VOB-okat állítok elő vele, de semmi gond. Igazából el sem lehet rontani a beállításait ebből a szempontból. Talán valami plugin probléma lehet(?).
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Peace: Jazker
A TMPGEnc DVD Authorral közvetlenül írsz DVD lemezre, vagy winyóra mented valamilyen formátumban (ISO v. VOB fájlok) ki és utána még más progit is használsz?
Nem közvetlenül írok a TMPGEnc-el hanem először Vob-okba aztán Nero-val kiírom de nem írom ki mert rossz lesz a szín!
Más progit nem használok amikor már vob-okba van!
Vob-ot hogyan
Nem a lejátszó progival van baj szerintem mert kiírtam már dvd-re is kipróbálni hogy milyen dvd lejátszóba (asztali) de ott is erősek a szinek mint a gép! De amúgy Power dvd 6 van a gépen ezzel nézek bármilyen dvd-t.
Asus dvd lejátszó progival is néztem de abba is olyan volt!
A TMPGEnc DVD Authorban még jó csak kiírva (Winyó/lemez) lessz rossz!
De a Workshopba is ugyan ez a helyzet.
Úgyhogy passz!
A TMPGEnc DVD Authorral közvetlenül írsz DVD lemezre, vagy winyóra mented valamilyen formátumban (ISO v. VOB fájlok) ki és utána még más progit is használsz?
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Például a TMPGEnc DVD Authorban, amikor a kis ablakban nézed a filmedet, ott még jó, de amit kiír a winyóra, az már túl zöld?Milyen lejátszóprogit használsz? Próbáltad már másikkal?
Nem a lejátszó progival van baj szerintem mert kiírtam már dvd-re is kipróbálni hogy milyen dvd lejátszóba (asztali) de ott is erősek a szinek mint a gép!
De amúgy Power dvd 6 van a gépen ezzel nézek bármilyen dvd-t.
Asus dvd lejátszó progival is néztem de abba is olyan volt!
A TMPGEnc DVD Authorban még jó csak kiírva (Winyó/lemez) lessz rossz!
De a Workshopba is ugyan ez a helyzet.
Úgyhogy passz!
Vob-ot hogyan
De a túl erős szinekre nemtud(sz) senki se nekem segíteni, hogy amikor kinyomom akkor mér lesz nagyon erős a szín?Felraktam a legújjabb nvidia frissítést hátha avval volt a gond de NEM!
Például a TMPGEnc DVD Authorban, amikor a kis ablakban nézed a filmedet, ott még jó, de amit kiír a winyóra, az már túl zöld?
Milyen lejátszóprogit használsz? Próbáltad már másikkal?
-
Vendég
Vob-ot hogyan
A TMpGenc DVD Author-nál meg állandóan a menüt a videó végire rakja, mármint hogy nem a menü jön be először hanem a film indul el és csak mikor vége van akkor adja be! Pedig egyszer nagyon faszán megcsinálta még a kezdetekbe de csak 1szer, DE MÉR??
A Create menu részben a jobb felső sarokban van a Firstplay action beállítás, itt a Display Main menu-t kell kiválasztani.
Köszönöm szépen az infót, tényleg a Display Main menü-t kell választani!Köszi
De a túl erős szinekre nemtud(sz) senki se nekem segíteni, hogy amikor kinyomom akkor mér lesz nagyon erős a szín?
Felraktam a legújjabb nvidia frissítést hátha avval volt a gond de NEM!
Vob-ot hogyan
A TMpGenc DVD Author-nál meg állandóan a menüt a videó végire rakja, mármint hogy nem a menü jön be először hanem a film indul el és csak mikor vége van akkor adja be! Pedig egyszer nagyon faszán megcsinálta még a kezdetekbe de csak 1szer, DE MÉR??
A Create menu részben a jobb felső sarokban van a Firstplay action beállítás, itt a Display Main menu-t kell kiválasztani.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Általában 45-50 percet szoktam kiírni, de nem a mennyiségtől függ hogy eltolja-e a szinét vagy nem, mert bármekkorát próbálok akkor is rossz lesz a kép (nagyon erős lesz a szine)! A program(ok)ba jó nincs vele gond csak amikor kinyomom gépre!
Lehet valami kodek nemjó hozá vagy kéne??Vagy a videókártyám miatt rossz?
Mert bátyámnál egyszer csináltam ott jó lett csak mikor felrakott valami Divx-es hülyeséget akkor onnastól már az is ugyan úgy elrontotta!
CyberLink.PowerDirector.v5.0.Deluxe, vagy a 3-assal kódolom le mpeg-be utánna próbálkozok a DVD szerkesztőkkel!
Lehet gond a lejátszóprogival, pl. a PowerDVD-ben lehet színt állítani (RGB állítható).
A kamera menüjében van fehér egyensúly beállítás, ami arra való, hogy ami fehér v. szürke, az az aktuális megvilágításnál se színeződjön el a felvételen rózsaszín, zöld v. kék irányba. Fontos: az 'auto' beállítás szinte sohasem jó! Használd az aktuális megvilágításnál a 'set' opciót egy fehér (esetleg szürke) területve irányítva a kamerát.
Esetleg lehet codec probléma is, próbáld meg újratelepíteni a programokat miután a régieket leszedted.
Hi!
Már megpróbáltam úgy csinálni, hogy újratelepítettem a programot, meg úgy is hogy fullra leformáztam a winyóm és csak progit felrakni és megcsinálni de igyse-úgyse jó
Ezért is kértem a segítséget!
Vob-ot hogyan
Általában 45-50 percet szoktam kiírni, de nem a mennyiségtől függ hogy eltolja-e a szinét vagy nem, mert bármekkorát próbálok akkor is rossz lesz a kép (nagyon erős lesz a szine)! A program(ok)ba jó nincs vele gond csak amikor kinyomom gépre!
Mert bátyámnál egyszer csináltam ott jó lett csak mikor felrakott valami Divx-es hülyeséget akkor onnastól már az is ugyan úgy elrontotta!
CyberLink.PowerDirector.v5.0.Deluxe, vagy a 3-assal kódolom le mpeg-be utánna próbálkozok a DVD szerkesztőkkel!
Lehet gond a lejátszóprogival, pl. a PowerDVD-ben lehet színt állítani (RGB állítható).
A kamera menüjében van fehér egyensúly beállítás, ami arra való, hogy ami fehér v. szürke, az az aktuális megvilágításnál se színeződjön el a felvételen rózsaszín, zöld v. kék irányba. Fontos: az 'auto' beállítás szinte sohasem jó! Használd az aktuális megvilágításnál a 'set' opciót egy fehér (esetleg szürke) területve irányítva a kamerát.
Esetleg lehet codec probléma is, próbáld meg újratelepíteni a programokat miután a régieket leszedted.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Helló mindenkinek!Nekem olyan problémám van hogy amit kiírok DVD-be (házi felvételeket) videókat azoknak a szinét a program(ok) eltólják!
pl: az éjszakai felvétel az olyan halványzöldes de mikor kiírom akkor meg brutál zöld lessz!
De ez érvényes az egész videóra!
Miér van ez és mit tegyek hogy ne csinálja ezt nekem a progi???
Ezeket használom: Ulead DVD Workshop V2.0 DVDR, TMPGEncDVDAuthor meg ilyenek.
Választ előre is köszönöm mert már vagy egy éve ilyen hibával küszködöm és csak gyűlik a kiírni valóm
www.jazker@vipmail.hu
Én is használom az Ulead DVD Workshop 2-t, meg a TMPGEnc DVD Authort, de ilyennel még nem találkoztam.
Időtartamban mennyi anyagot szoktál 1 lemezre kiírni? Mivel tömörítesz 1 rétegre?
Általában 45-50 percet szoktam kiírni, de nem a mennyiségtől függ hogy eltolja-e a szinét vagy nem, mert bármekkorát próbálok akkor is rossz lesz a kép (nagyon erős lesz a szine)!
A program(ok)ba jó nincs vele gond csak amikor kinyomom gépre!
Vob-ot hogyan
Helló mindenkinek!Nekem olyan problémám van hogy amit kiírok DVD-be (házi felvételeket) videókat azoknak a szinét a program(ok) eltólják!
pl: az éjszakai felvétel az olyan halványzöldes de mikor kiírom akkor meg brutál zöld lessz!
Választ előre is köszönöm mert már vagy egy éve ilyen hibával küszködöm és csak gyűlik a kiírni valóm
www.jazker@vipmail.hu
Én is használom az Ulead DVD Workshop 2-t, meg a TMPGEnc DVD Authort, de ilyennel még nem találkoztam.
Időtartamban mennyi anyagot szoktál 1 lemezre kiírni? Mivel tömörítesz 1 rétegre?
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Helló mindenkinek!
Nekem olyan problémám van hogy amit kiírok DVD-be (házi felvételeket) videókat azoknak a szinét a program(ok) eltólják!
www.jazker@vipmail.hu
Vob-ot hogyan
A Nero Visionexpress az tudja. A tmpeg-hez meg némi okosság kell, aztán örökéletes...
Pl olyan okosság, hogy honnan kell letölteni:)))
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Hellosztok azt szeretném én megkérdezni, hogy melyik most a piacon lévő legjobb dvd menü készítő progi???
Köszi
-
Vendég
Vob-ot hogyan
A Nero Visionexpress az tudja.
A tmpeg-hez meg némi okosság kell, aztán örökéletes...
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
ELőre elnézést kérek, de én is teljesen kezdő vagyok és remélem nem gond, hogy nem
akartam új topikot nyitni a kérdésemnek.
Kaptam egy adat dvd-t, amire egy közel 4Gb-os Mpeg-2-es kódolású file van felírva.
Ebből szeretnék dvd-t csinálni. Nem akarok nagyon menüt gyártani hozzá, csak
zavar, hogy adatfile-ként van felírva.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Eccerű...
Fogod és behívod egy DVD szerkesztő progiba, vagy a Nero 6.xxx felett a Nero Visionexpress mint tartozéka, vagy TmpgencDVDauthor progi, vagy még 100 másik, és ott szépen megszerkeszted. Ha a menü nélküli opciót választod, akkor egyből a filmmel indul majd, és nem lesz indító menüje.
Köszönöm a gyors választ, de hol lehet esetleg a TmpgencDVDauthor-t letölteni, valamilyen próbaverzióban, mert ha jól látom, akkor nem ingyenes.
Illetve létezik-e ingyenes program, amivel meg tudom csinálni?
Nero-m van, adták az íróval, megyek haza és meglesem, hogy tudja-e.
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
ELőre elnézést kérek, de én is teljesen kezdő vagyok és remélem nem gond, hogy nem
Kaptam egy adat dvd-t, amire egy közel 4Gb-os Mpeg-2-es kódolású file van felírva.
Eccerű...
Fogod és behívod egy DVD szerkesztő progiba, vagy a Nero 6.xxx felett a Nero Visionexpress mint tartozéka, vagy TmpgencDVDauthor progi, vagy még 100 másik, és ott szépen megszerkeszted. Ha a menü nélküli opciót választod, akkor egyből a filmmel indul majd, és nem lesz indító menüje.
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
-
Vendég
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy olyan problémában hogy leszedtem a Spruce Dvd Meastro 2.915 verzióját a minap, hogy menüt szerkesszek a filmem elé, meg több hangsávot, sub-ot rakjak alá; DE mikor megnyitom vele a Tmpeg-ben elkészített m2v kiterjesztésű fileomat akkor kiírja hogy "This Media is Unsuported" (vagy valami hasonlót)! Minden mást (hangot menüképet mindent) elfogad csak a videót nem. A segítséget előre is nagyon köszönöm Abe
DVDLab és 30 napig ingyenes és teljesen korlátozás nélkül használható.Garantáltan megnyitja neked az m2v-t is tudsz több hangsávot adni hozzá és ami a legfontosabb menüt.Vannak saját menü sablonjai is kíválóak.
Konvert
Köszönöm a segítséget! Már be is szereztem egyet és téleg nagyon kiváló program. Valamelyest hasonlít is a Maestrora. Még 1X köszi.
Vob-ot hogyan
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy olyan problémában hogy leszedtem a Spruce Dvd Meastro 2.915 verzióját a minap, hogy menüt szerkesszek a filmem elé, meg több hangsávot, sub-ot rakjak alá; DE mikor megnyitom vele a Tmpeg-ben elkészített m2v kiterjesztésű fileomat akkor kiírja hogy "This Media is Unsuported" (vagy valami hasonlót)! Minden mást (hangot menüképet mindent) elfogad csak a videót nem. A segítséget előre is nagyon köszönöm Abe
DVDLab és 30 napig ingyenes és teljesen korlátozás nélkül használható.Garantáltan megnyitja neked az m2v-t is tudsz több hangsávot adni hozzá és ami a legfontosabb menüt.Vannak saját menü sablonjai is kíválóak.
Konvert