Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DIgitálizálás
-
Vendég
DIgitálizálás
Sziasztok !
Virtual Dub-hoz keresnék dvsd codecet, amivel dv kameráról leszedett avit tudok szerkeszteni.
Köszi
-
Vendég
DIgitálizálás
Hi Arty!
A bitráta nem alacsony, hanem a szabványnak megfelelö. A Studio7-el kódoltam DV-t mpeg-re. A gyorsan mozgó képeknél van a hiba, akadozik (sztrboszkóp). Van valami ötleted :smile47: ?
Üdv, Mick
-
Vendég
DIgitálizálás
carrera: nem bitráta gond ! a godzilla trailer interlace, a jelenségről bővebben:
http://www.100fps.com/
Amugy a DVD2AVI-ban is be lehet kapcsolni bizonyos deinterlace-t.ha jol emléxem...
-
Vendég
DIgitálizálás
Arty: Es azt hogyan lehetne megoldani, hogy egy VOB-ot, ha atkonvertalok SVCD formatumura, akkor az ne legyen csikos gyors kepmozgasoknal? Probaltam a Godzilla traileret SVCD-re konvertalni, de mindig csikos lett. Eloszor a TMPGEnc nem tudta megnyitni a VOB-ot, ezert DVD2AVI-val probaltam uncompressed AVI-t csinalni, de mar ott csikos volt az AVI. Aztan mar sikerult a TMPGEnc-el is megnyitni, de az is csikos SVCD formatumot csinalt. A bitrate-tel 9600-ig mentem fel, feljebb nem. Azt hiszem ennyi a DVD is, nem?
:smile47:
-
Vendég
DIgitálizálás
crocodilemick: gondolom az mpeg encodered 1 lépésben csinálta az mpeg-et, akkor van kockásodás (vagy tul alacsony a bitráta)
vati: már hogy a fenébe ne lenne jobb? ha az analóg videót bedigitalizálod 720*576-os mjpegbe, akkor abbol nyilvánvalóan a magasabb felbontásu mpeg jobb lesz !
P+: ne bajlodj ezekkel a naaagy fizetös baromságokkal, egyik sem tartalmaz normális mpeg2 encoder részt ! már leirták hogy tmpegenc vagy CCE legyen az enkoder és több lépéses VBR mpeg2 a kép.Másrészt az mjpeg mérete 720*576 legyen ! vagy ha többet elbir a procid/winyod/digikártyád akár ennél is lehet nagyobb !
ATY: ha mjpegbe digitalizáltad, akkor azt a virtualdubban megnyitod, rápakolsz egy deinterlacer filtert, és frameserveled az AVIt. Ezt a már deinterlacelt AVIt simán mpeggé konvertálod az alább emlitett enkoderekben.Igy progressziv képü mpeged lesz, valahogy lehet csinálni interlacedet is, de erről semmit sem tudok
(frameservelés esetén nem kerül elmentésre az AVI, a létrejövő AVI csak egy link amely az mpeg encoder által kért képkockát továbbitja Virtualdubban: FILE/FRAME SERVER)
-
Vendég
DIgitálizálás
Tulajdonképpen mostmár nekem is az mpeg2 tömörítési beállításokat kellene finomhangolni.
Ha ehhez tudna valaki valami segitséget adni az nagyon jó lenne....
-
Vendég
DIgitálizálás
Sziasztok.Gondom van és segítséget kérek.Dv kamerából bedigizem az anyagot a vinyóra.Letömörítem mpg 2-be SVCD.Kiírom cd-re,de a dvd ben ha lejátszom oldal mozgásnál becsíkozódik a kép.Tudom DEINTERLACE,de akkor is rossz a kép becsíkozódik .Igazából már minden programot kipróbáltam de :smile9: mindíg ez a hiba.Ha valaki csinált már ilyet nagy sikerrel,kérem ossza meg velem a tapasztalatait,beállitásokat,programokat mivel érdemes csinálni.Előre is KÖSZÖNÖM :smile1: .Már nagyon hullik a hajam. :smile9:
-
Vendég
DIgitálizálás
a 352x288 bol nem tudsz rendes svcd-t csinalni hasznald a 640x48a-at
a http://www.ulead.com oldalrol letoltheted a progit es kis ugyeskedessel redesen mukodik. Nekem a digikartyahoz adtak rendes valtozatat.
-
Vendég
DIgitálizálás
A lejátszóm támogatja az SVCD-t (MBO). De a következő kérdések még tisztázatlanok:
Érdemes-e a capturenél nagy felbontásban bevenni (640x480) és később ezt konvertálni, vagy teljesen elég a 352x288 felbontással bedigizni.
Az adobe premiere 6.0 -át probáltam, de az MPEG2 mentést nem találtam benne.
Az Ulead DVD Factory tényleg szuper, én is jónak és egyszerünek tartom SVCD írásra ( Bár Scandata-t nem csinálja meg a treckekhez).
Amiket emlegettetek különböző ULEAD progikat honnan tudnám letölteni használható változatban.
Esetleg ha lenne valakinek konkrét linkje kitehetné, szerintem sokan örülnének neki ... :smile1: :smile1:
-
Vendég
DIgitálizálás
nem tudom miert a ulead video studiot hasznaljatok amikor a ulead MadiaStudio pro ezerszer egyszerubb es sokkal tobbet tud.
sima v8 felvetelrol folosleges svcd-t csinalni mert nem lesz jobb minosegu a film. xvcd 1500 b/sec-el tokeletes vhs minoseget ad vissza.
en ezzel csinalom az arhivalast vhs rol.
-
Vendég
DIgitálizálás
Ha már az Ulead VideoStudio szóba került, ha volna valaki akinek a 6-oshoz van némi okossága, dobhatna egy mélt.
Köszi: Speibl
-
Vendég
DIgitálizálás
Hi!
Igenis, van egy módszer, hogy a legtöbb non-SVCD player lejátsza a SVCD-t. Már leírtam a Hardver - JVC XV-S42 - SVCD+MP3!? topicba. Persze vannak kivételek, pl. a Pioneer DV-717. :smile17: Én Studio 7-el kódoltam VCD és SVCD-re (DV anyagrol), problémák viszont adódtak a gyors mozgású jeleneteknél.
Üdv, Mick
-
Vendég
DIgitálizálás
:smile2: :smile2: :smile2:
VCD-re is lehet menüt készíteni?
Több videoklippet szeretnék kiírni VCD-re,
lehet őket elkülönítve trackenként is valahogyan, vagy
egyesíteni kell őket és egy nagy mpeg-et kell kiírnom?
:smile5:
-
Vendég
DIgitálizálás
Azért az SVCD-nek még ilyen alapanyagról is korrektebb a képe, mpeg2 tömörítést használ. Szvsz mindenképp érdemes kipróbálni, hogy viszi-e a lejátszó, ha igen akkor egyértelmű a választás. Ha jól tudom a video felbontás sem ilyen egyszerű, de már nem emlékszem hogy van.
-
Vendég
DIgitálizálás
P+!
Azt, hogy az asztali DVD lejátszód támogatja-e az SVCD-t, azt a leírásában tudod megnézni, vagy csak egyszerűen kipróbálod. A VCD támogatás szinte biztos.
Hogy van-e szükséged az SVCD felbontására, az számomra kérdéses. A Video8 (és a VHS) sorfelbontása 240, így a 4:3 képarányból következően a a teljes felbontás cca. 320*240. Ezzel szemben az SVCD 480*576 felbontást képvisel, ami szerintem számodra (az alapanyag minőségét tekintve) felesleges. Persze lehetnek előnyei is a az SVCD-nek, de mivel egy CD-re minőségtől függően kb. 35-50 perc anyag rögzíthető (vagy csökkentett minőségben több), inkább ajánlanám számodra a VCD-t. A VCD felbontása PAL rendszerben 352*288, ami bőven elegendő a V8-as anyag rögzítéséhez.
A digitalizáláshoz és vágáshoz ajánlom a Ulead VideoStudio-t, a Pinnacle Studio7-et, az Adobe Premier-t.
Ezek a capture mellett tudnak vágni, editálni és még az MPEG1 (VCD), MPEG2 (SVCD) konverziót is megcsinálják. Persze vannak ettől egyszerűbb programok is.
A végleges CD elkészítéséhez, menükészítés (authoring) ajánlom az Ulead DVD MovieFactory-t, vagy az Ulead DVD WorkShop-ot.
Sok sikert hozzá!
TRider
-
Vendég
DIgitálizálás
A legtöbb DVD lejátszó igenis ismeri az SVCD-t, v. egy kis trükkel rávehető. A minősége meg sokkal jobb a VCD-nél. Először persze nem árt utánaérdeklődni v. egy újraírhatóra próbát írni.
-
Vendég
DIgitálizálás
Hali!
A DVD-lejátszókon az SVCD nem fut.
Sajna VCD-t kell írnod, mert csak az kompatibilis.
Egyébként vannak nagyon szép VCD felvételek.
Üdv.:
-
Vendég
DIgitálizálás
Röviden és nagy általánosságban:
A capture-t VirtualDub-bal valamelyik Mjpg codec-el, minél kevesebb tömörítési aránnyal érdemes csinálni. Ennek csak a procid, meg a Winchester-ed szab határt. Utána ezt mpeg2-be konvertálni pl: CCE-vel vagy LSX-el, esetleg Tmpgenc-el bár ezt kevésbé ajánlom, de ingyenes és könnyen megszerezhető. Utána ezt az mpeg file-t egy íróprogival SVCD formátumban kiírni. Ha frankó menüt is akarsz csinálni hozzá, javaslom az Ulead DVD Workshop-ot (írni is tud) jó kis progi. A film mellé még képekből Slideshow-t is csinálhatsz. Bővebben itt nézz körül:
http://www.vcdhelp.com
http://www.doom9.org
Sok sikert!
-
Vendég
DIgitálizálás
Szeretném a gyerekról készített videókat SVCD formátumba megcsinálni, hogy DVD lejátszón is nézhető legyen.
A lehető legjobb minőséget szeretném.
A rendelkezésre álló eszközeim:
Sony Vide8 kamera RCA kimnetekkel
Elsa Gladiac Video Ki/ Bemnettel
Szoval ez a technikai háttér. A kivetelezéshez milyen szoftwareket, hogyan , milyen beállításban érdemes használni hogy jó minőségben tudjam rögzíteni az anyagot.
A segítségeket köszönöm:
P+