Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

VCD Segítség!

Vendég

VCD Segítség!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem szabványos VCD-ként sem jó. :smile23:
Újra fogom kódolni. Köszönöm a válaszokat! :smile1:

Vendég

VCD Segítség!

A Neroval fel tudod írni újrakodolás nélkül is, de NEM szabványos VCD-ként! Ha szeréncséd van akkor a DVD lejátszód viszi! Egy próbát megér.

Vendég

VCD Segítség!

Hát azt bizony újra kell kódolni szvsz.
Először is nézd meg, hogy az fps 25 vagy 23,976 netán 29,97. Előbbi PAL, utóbbi kettő NTSC. Ha megvan akkor töltsd be mondjuk a TmpegEncoder-be, add meg a profilt (PAL/NTSCFilm/NTSC -VCD) egy kis finomítás a beállításoknál (ha szükséges) és indulhat az enkódolás.

VCD felbontása:
PAL esetén: 352x288
NTSC esetén: 352x240 (Ezért nem fogadja el a VCDEasy...)

Vendég

VCD Segítség!

Sziaszok!
320x256 felbontású mpg-t ki lehetne valahogy írni VCD-re PAL vagy NTSC formátumba? Esetleg kell vmi program amivel konvertálni kell? A VCDEasy nem hajlandó kiírni. :smile16: Hibaüzenet: "320x256" nem elfogadható felbontás "PAL" kódolt szekvenciához. :smile47:

Vendég

VCD Segítség!

Lacy!
Bocs, az elején egy régebbi címet adtam meg az Ulead-hez, ahogy speibl is írta, a helyes cím:
www.ulead.com
Itt le tudod venni a 15 napos Trial verziót, aztán irány az astalavista.box.sk, ott találsz hozzá crack-et.
Emilben elküldeni kicsit nagy lenne, kb. 13. Mb.

Ha mégsem sikerül, írd meg, találunk rá valami megoldást
:smile1:

Üdv!
TRider

Vendég

VCD Segítség!

Digitális kamerával felvett anyagot szeretnék DVD-re íratni.
Ki tud nekem ebben segíteni ?

Sajna mélem nincs, de telefonom igen : 06-209-516-023

Előre is köszönet!

Vendég

VCD Segítség!

Bocs, most látom, hogy már más is válaszolt... Ez a nyamvadt böngésző csak a kérdést töltötte be... :smile22:

Vendég

VCD Segítség!

Szia!

Van lehetőség ilyesmire. Én úgy tudom, hogy több olyan speciális photoCD-készítő progi van, ami tulajdonképpen VCD-t csinál. A Nerohoz képest az a különbség, hogy ezek több tracket is készítenek (99 képpel mindegyikban).

Ez azért van, mert ez a VCD-menü korlátja (mármint a 99 db).

A Ulead DVD PictureShow például tud ilyesmit, de biztos van még több is.

Remélem segítettem.

Üdv!

Suicid

Vendég

VCD Segítség!

Sajna az www.uleadsystems.com cím nem,jó, legalábbis nekem nem jött fel, mindíg csak az, hogy a lap nem jeleníthető meg. Ha van más tipped az elérésre, esetleg emilben el tudnád küldeni nekem, az nagy dolog lenne számomra. köszi előre is Lacy
Ui: másik emil címet írok, mert az Indexes valamiért nem működik, (ez egy ilyen nap??? :smile22: ) az meg a jelszavam nem fogadja el amit már vagy 10 éve használok mindenhova, így oda is!! Lehet hogy elfelejtettem? És hogyan találtam haza? :smile23:

Vendég

VCD Segítség!

Köszönöm mindenkinek a tippeket, megyek próbálkozni. :smile21: :smile21:

Vendég

VCD Segítség!

Udv!

Ha a Nero-ban kikapcsolod a menu opciot, annyi fotot tehetsz a lemezre, ammennyi csak rafer. En SVCD-ket irtam ki ilyet anno, 1 hatranya hogy tudnod kell, melyik kep hol all a sorban. (Csaladi fotoalbumot eleg ciki igy tarolni a kezeles miatt.)

A WINONcd 3.8 segitsegevel viszont menuzott fotoalbumot tudsz csinalni, (hatter es betuk megadhatok, preview van) a DVD-k vcd-kent felismerik es lejatsszak.

:smile40:

Vendég

VCD Segítség!

Lacy!

Hasonló problémám volt nekem is, de azt hiszem sikerült megoldanom.
A Nero sajnos nem túl jó megoldás erre, egyrészt mert csak 99 képet tudsz rátenni, másrészt nem minden DVD lejátszó szereti az így felírt anyagot, harmadrészt pedig elég gyenge a menüje.

Ajánlom figyelmedbe az Ulead PictureShow nevű programot. www.uleadsystems.com
Kimondottan erre találták ki, 99 témában 99 képet tud (elvileg) tárolni, csak a CD kapacitása szab határt. VCD-n ez kb 1900! kép. Nagyon jól használható, egy varázsló készítteti el veled a CD-t. Menüt készít a képekhez, zenét tehetsz a képek alá, maga fel is írja a CD-t. Tudsz vele VCD-t, SVCD-t vagy DVD-t is készíteni. A legújabb változat már fel tudja rakni magukat a képeket is JPG formátumban a CD-re, így egyszerre az archiválás is meg van oldva. A képeket 720*576 méretre húzza le (ha nagyobbak), ami ugye nem semmi egy VCD-től smile29:

Szerintem nagyon tuti a program, nekem nagyon tetszett. Semmi hiba nem volt vele, minden DVD lejátszó gond nélkül olvasta a CD-t. Ha zenét teszel a képek alá, akkor csak SlideShow szinten tudod nézegetni a képeket, persze előre beállított időzítéssel. Ha nincs zene, akkor szabad a pálya, lapozgathatsz, léptethetsz oda-vissza.

Szóval próbáld ki, érdemes. Ha valami gondod van vele, írd le.

Remélem tudtam segíteni!
TRider

Vendég

VCD Segítség!

szerintem próbálj egy avi-t csinálni és beleteszed a képeket azt fut magától.
Vagy probald meg ulead DVD factoryval megcsinálni a menüt, ott nemtudom még hogy hogyan de azt tudom hogy vcd-hez csinál menüt és a képek (menu alá) zenét is be tudsz tenni (bár ez nagyon megdobja mb-be a dolgot)

Vendég

VCD Segítség!

Tudom,nem egészen idevágó téma, de szeretnék VCD formátumban CD-re fényképeket írni.
Addig jó, hogy a Néro megírja, a DVD meg szépen lejátssza, csak ott a bökkenő, hogy összesen max. 99 képet, merthogy a menüben ennyi tracket lehet léptetni.
Az lenne a nagy kérdésem, hogy tud-e valaki nekem olyan módot javasolni, ami DVD-vel nézhető megoldást kínál, és a több párszáz kép is látható legyen, ami egyébként rajta lenne a cd-n.
Van- emód, VCD-n valamilyen almenü készítésére, amit a dvd is elfogad??
Előre is köszönettel... :smile23: :smile47: :smile47:

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”