Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igy van. Ha a lejátszódban csak DD dekóder van, akkor a DTS jelet csak a digit kimeneten adja ki. Tehát ilyenkor az erösítöben kéne dekódolni. Mivel ha jól értem a Te erösítödnek csak 5.1-es bemenete van, akkor a DTS nem fog menni. Vagy erösítöt kell cserélned, vagy venni egy olyan player-t amiben DTS dekóder is van.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

A DTS is egy formátum, mint a DolbyDigital (AC-3). Ha sem az erősítő nem tudja dekódolni a beérkező jelet, sem a lejátszó nem tudja kiolvasni a lemezről, akkor reménytelen.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Szeretném kérni annak a türelmes szakembernek a segítségét, aki nem nézi le az amatőrházimozi rajongót...
Szóval van egy AC-3 előkészített házimozi erősítőm egy egy AC-3 dekóderes DVD lejátszóval (természetesen a megfeleő számú hangfallal csatlakoztatva). Ez eddig jó is, szól a Dolby Digital. Ha az erősítőm nem rendelkezik digitális bemenettel, akkor semilyen módon nem fog rajta megszólalni a dts-hang? Tehát: a dts csak digitális összeköttetéssel hallható? Előre köszönöm az intelligens segítséget és hozzászólást
Csaba

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Ok, ok, elnéztem...
Bocs... :smile23:

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Azért a tényszerüség kedvéért:

Available Audio Tracks: English (DTS), English (PCM Stereo)
Audio only DTS bonus track: Seven Bridges Road

Azért így más a leányzó fekvése....

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Ezen van, de az amit én mondtam az nem ugyanez.
Az 1-es régióban megjelent egy csak DTS hangot tartalmazó lemez is. (Nem a DTS audio!) Az oldalon volt, aki panaszkodott is, hogy nem tudja meghallgatni, mert az ő rendszere nem tudja a DTS kódolást.

Ez a csak DTS-es
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... 14-5032911

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Szerintem kár "keresni" a csak DTS-es anyagot. Mivel ha valakinek nincs DTS dekóderes DVD-je vagy erösítöje, a csak DTS hangú cuccost nem tudná meghallgatni. Az alapelv pedig az hogy minden DVD lejátszható legyen bármilyen "alap" cuccal is. Ezért nincs csak DTS-es DVD.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Létezik csak DTS hangot tartalmazó DVD kiadvány.
Pl.: The Eagles - Hell Freezes Over - DTS (1994)
Ezen csak DTS hang van, még sztereo sincs.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Én még mindig azt mondom, hogy legyen itthon is DTS-es kiadás (is) minél több, oszt akinek a D.D. a jobb, az hallgassa azt. De az a baj, hogy ami másutt megjelenik DTS-sel is, az nálunk csak nagyon kivételes esetben. Az sose baj, ha lehet választani, de ha nem, az annál inkább!

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Simon
Olyat keress, amihez egy bakelit korongot adanak!
Az tuti analóg hangú! A lényeg azonban az, hogy a DTS egyenlőre eleve hátránnyal indul! :smile26:

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Pedig gondolhatod, hogy feltúrtam a DVD gyűjteményemet és az összes on-lin bolt kínálatát, hogy találjak egyet. Nehogy már neketek legyen igazatok! :smile15:

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Na azért... Én (és szerintem Gordon is) már remegtem mint a nyárfalevél.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Visszavonva. MPEG PCM-re állítva lejön róla a hang.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

A Csinibabával mi újság? Arról digitális kábelen semmi sem jön le csak analógon. Azon milyen hang van?

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Simon, én is azért nem írtam külön a DPL-röl, mert az végül is "sztereo" hang, ami vagy DD (AC-3) vagy MPEG vagy PCM. A lényeg az, hogy csak DTS-es lemez nincs.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Bocsi, de analóg hang DVD-n nincs, mert eleve digitális tárolóeszköz. Lehet digitálisan tömörített, mint a DD, DTS, Mpeg multichanel vagy a CD-knél használt tömörítetlen PCM.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Erre nem minden esetben tenném a fejem. Sok filmet láttam már analóg Dolby Surround hanggal DVD-n. Persze azokon nem volt DTS sem.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Ja és a Dolby Pro Logic hang Dolby Digital 2.0-ban van tárolva!

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Persze olyan van amelyik a DTS hang mellett tartalmaz Dolby Surround Pro Logic hangot nyilván azért, hogy akinek nincs DTS dekódere az is meg tudja nézni egy sima TV-n.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Elég sok olyan DVD lemez van amelyik a DTS hang mellett nem tartalmaz Dolby Digital hangot.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Ebben van igazság. Mivel a DTS nem része a DVD szabványnak, ezért olyan DVD-t nem lehet kiadni amin CSAK DTS van. Vagy DD, MPEG esetleg PCM hangnak kell mellette lennie. És akkor már lehet hogy a kiadónak nem éri meg a DTS hangot IS rátennie.

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

E mögött megint gazdasági kérdés húzódhat szerintem.
Én nem tudok, arról, hogy DD hangsáv nélkül jelent volna meg DTS lemez. Tehát a DD sejtésem szerinte (nem tudom biztosra) kvázi szabvány. A DD-t kezeli mindegyik lejátszó, legalább stereo megszólaltatásáig.
Vagyis, ha a kiadó DTS-t akar a lemezére, akkor jogdíjat kell fizetnie mint a Dolby, mint a DTS számára. Sőt minda két tömörítést el kell készíttetnie.
Arra akarok kilyukadni, hogy ha lennének lemezek csak DTS hanggal, akkor sem az előállítási költségben, sem a lemezen az extráknak fennmaradó méretben nem lenne olyan nagy különbség. Persze a piacon jelenleg minden DVD lejátszó kezeli a DD hangot, míg csak egy része a DTS-t. A marketing elvek a DD mellett szólnak! :smile14:

Vendég

Mozi/Hazimozi/-DTS hang

Mivelhogy kevés DTS-es film van R2-ben én egyelőre csak a Gladiátort hallgattam meg mind a két változatban. Nekem a DTS-es hang egy kicsit részletgazdagabbnak tűnt. De igazából alig van különbség egyik vagy másik javára. Én is azt mondom legyen jó DD/DTS magyar szinkron minden filmen, mindegy az hogy DTS vagy DD csak ne surround legyen.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”