Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Superbit: csak vakítás?
-
Vendég
Olyat ne vegyél ami rossz minőségű. Legalábbis én így teszek. Nem feltétlenül a Superbit-re várok hanem egy jobb kiadásra.
-
Vendég
De ha már megvetted elötte, és "kell" a jobb minöség akkor az akkor is plusszkiadás. Vagy semmit se vegyek mert hátha jön a Superbit verzió????
-
Vendég
Csak a pontosítás kedvéért az R2-es Superbit lemezek egy árban vannak a régi -nem Superbit- kiadásokkal.
-
Vendég
naneeee. VHSből sem volt olyan amelyiken néha szaladt a kép, vagy az eredeti nyelv néha hallatszott a szinkron alól... ez nem hozzáállás, hogy egy médium által kinált lehetőségeinek szándékosan csak egy részét használják ki, hogy utána a jobb minöségüt ujra eladhassák... igenis adják ki elsőre jól! Nemár elterjedjen ez a hozzáállás, hogy az egyébként sem olcsó DVD mellett egy, még ennél is drágább tipus is megjelenjen... csak mert van aki szerint jogos hogy a szart drágán kell adni, a kevésbé szart még drágábban, ami nem szar, hanem megüti az elvárható szintet (superbit) az megfizethetetlen.
Az a gond hogy egy filmet csak egy forgalmazó adhat ki, nincs konkurenciaharc :-( mint más termékek esetén.
-
Vendég
Szasztok!
Elsore kellene megpróbálni a tökéletes bitrátára törekedni,
és a leheto legtöbb lemezre sound highlightsokat rakni a lehetoségekhez mérten.
Jamo
-
Vendég
Hát ez az! A fair az lenne, ha egyszerre jelenne meg a két változat és így mindenki el tudná dönteni, melyik kell neki. Csak hát így nem lehetne ugyanazt a filmet kétszer eladni.
-
Vendég
Szerintem csak azt akarta vele sugalni, hogy nem kell Superbit, hanem minden filmet ki lehet adni jő minőségben mindjárt első körben Suberbit jelző nélkül is, és még az extrák is ráférnek. Ezek szerint szándékosan szivatják az embert, hogy kiadják az 5.elemet 5mbs-el, később meg 8mbs-el superbit néven, hol ott, mindjárt az elején is megtehették volna.
-
Vendég
Ismét egy elfogulatlan cikk a Superbitről. The Saint barátom nyilván átnézte a többszáz DVD filmjét és megtalálta az elmúlt 4 évben kiadott filmek közül a négy legmagasabb bitrátájú filmet. Ez nagyon szép. Mi köze ennek a Superbithez azt nem tudom. Ha csak az nem, hogy ezeket a filmeket miért nem hívják annak. De nem esik szó a többi ezer filmről amelyek e tekintetben jócskán alulmúlják a lehetőségeket. Majd ha megjelenik itthon is Superbitben az Ötödik elem vagy a Gattaca akkor lehet őket összehasonlítani a már megjelent változatokkal és áraikkal. Sokkal jobban örülnék ha olyan cikkek jelennének meg amelyek arról szólnak, hogy a DVD-k többsége miért közepes képminőségggel (és 2-3Gb szabad hellyel) jelennek meg.
-
Vendég
Simon!
Nagyon kivanom, hogy igazad legyen. Hiszen akkor mar akkor nem kellene azzal foglalkozni, hogy a draga dvd-ét megvedd-e vagy nem.A minosegi hazimozi elmenyhez igy is hozzajuthatsz.
Amint irasaimbol lathattad en nagy DTS rajongo vagyok.
Jobban elvezem, mint a DD-t.Termeszetesen nem alaasva az elobbi hangformatumot. A magam reszerol jobban preferalnam ha az eredmeny egy kicsit tobb DTS DVD-et hozna a konyhara.
Köszi Jamo
-
Vendég
Bunkó dolognak bunkó dolog az biztos. De legalább van. A választékot ritkán szoktam szidni. Szerintem sokkal rosszabb dolog az, hogy egy filmet évente kiadnak egyre több extrával és egyre több magyar vonatkozással (felirat majd szinkron). Így szegény vásárló már azt sem tudja mit csináljon.
A HM reakciói mindenképpen dícséretesek. Talán pont ezért megy hosszú vita mert látjuk értelmét. És ha a következő kiadványok csak egy kicsit lesznek jobban a fórumban elhangzottak miatt akkor mindkét fél elégedetten dőlhet hátra.
-
Vendég
Meg kell hogy hajoljak az erveid elott... de azert kicsit bunko dolognak tartom a superbites ujrakiadast (de ugyanigy erzek Lucas bacsi irant is, aki 2x adta ki az egesz SW trilogiat, az a dolog se tetszett)
Sokszor hiaba emeljuk fel a hangunkat, ez teny, de pl. HM milyen jol viseli a kritikat, es hajlandosag mutatkozik reszukrol a valtoztatasokra is (azert ez nagy dolog). Persze a Columbia leszar, ez igaz... de legalabb a velemenyunk legyen fuggetlen attol, hogy leszarjak e vagy sem. Remelem, hogy van az ocean masik felen egy hasonlo temaju forum, ahova neha beneznek Columbiasok is, ha masert nem, legalabb rohogni azon a 20 emberen aki atlat a superbit vakitason...
(megtisztel, hogy a minosegre valo torekvest latod a vob keseseben, valoban igy van... a harmadik forgatokonyv alapjan osszeallt verzio keszul mar - volt ket korabbi is, majd egyszer lehet hogy kirakjuk a terveket-, de ez a mostani eleg jol all... 2 het mulva mar menni fog egy rovidebb valtozata az egyik tv csatornan is)
-
Vendég
Szerintem ez alapvetően két különböző dolog. Síkra szálhatnék én a világbéke mellett is nem volna sok értelme ezért nem is teszem. De a környezetemben mindent békés módon intézek. Beleszólni a szórakoztatóipar többszázmilliárdos üzletébe lehet (sokan teszik is ettől biztos marha jól érzik magukat) de az égegyadta világon semmi értelme nincsen. De az, hogy kishazánkban a lehetőségeket nem használjuk ki az nagy baj. Talán még egy buta példa: grafikusként szidhatnám a szoftvergyártókat, hogy miért csinálnak ilyen buta szoftvereket. Nincs semmi értelme. De ettől fügetlneül ezekkel a buta szoftverekkel olyan dolgokat kell csinálnom amely megállja a helyét bármilyen összehasonlításban.
Hogy Te (vagy én) mit tekintessz alapvetőnek az nagyjából senkit nem érdekel. De gondolj bele ha Te dolgoznál egy újságnál felelős beosztásban kiengednél a kezedből mellékletnek egy 4:3-as Pan&Scan DVD filmet? Tudom, hogy régóta dolgoztok a DVDCenter promón. Biztos vagyok benne, hogy a maximumot hozzátok ki belőle ami emberileg technikailag lehetséges. Ha mindenki a háza táján így végezné a dolgát (engedd meg: ahogy mi) akkor nem készülne csúnya sajtóhirdetés, nem lenne félrevezető infomrációktól hemzsegő DVD site... és nem lenne 4:3-as film egy újság DVD mellékletén.
-
Vendég
Simon: az hogy lehet, hogy az egyik topicban kemenyen sikra szallsz az atlagos minoseg ellen es koveteled a maximumot (JM), mig itt azt bizonygatod, hogy a hordozo adta lehetosegeken beluli maximalis minoseget nem kell alapvetonek tekinteni egy DVD lemeznel?
:smile13:
-
Vendég
Alapvetoen abból kellene kiindulni, hogy a DVD legjobb kép és hangminoségére törekedjemek elfogadható extrákkal.Ettol talán kimaradna a "már nem fért rá több anyag" sallang.Próbáljuk végre legyozni a pénzéhséget idehaza.
-
Vendég
Ha nem volna Superbit Edition akkor sem lennének jobbak a lemezek. Ebből kell kiindulni.
-
Vendég
szoval akkor ez normalis, hogy tobbet kell fizetni egy filmert csak azert mert jo minosegu? a master ujragyartasa nehogy mar szempont legyen, csinaljak meg elsore jol!
-
Vendég
amugy pedig, hogy lehet a DVD forgalmozók a keresletet nem veszik figyelembe. Szerintem a Bestiák mestere remastered verziója DTS hanggal + az Ötödik elem remastered deluxe példánya igen kelendo lenne a hazai DVD rajongók körében, utobbi szintén tartalmaz DTS sávot. Véleményem szerint a negativ visszhangokat-Superbit-ezen filmek piacra dobásával lehetne szUkiteni, és a vásárlók igényeit kielégiteni mind képileg mind hangilag.
-
Vendég
Egy filmnek változó a forgalmazója a világon. Gondolom magyarországon nem a Columbiánál voltak a jogok. Ezért vehette meg a Fotexfilm amely sok más filmmel egyetemben kiadta ezt a szart. Mivel azóta sem jelent meg új filmjük gondolom tanultak az esetből és nem próbálkoznak vele újra.
-
Vendég
Simon, mit gondolsz arról a tényrol, hogy a Mnenomic Columbia filmként fut mindenütt a világon, de nálunk csak a Fotexfilm vállalta a forgalmazást,ráadásul egy nagyon gyenge dvd kihozatalával az eredeti DD 5.1-es hang nélkül,olcsó igénytelen tömegcikknek beállítva.
Engem nagyon felbosszantottak vele.
-
Vendég
Már bocsánat, de a digitális feljavításhoz és a master újra készítéséhez pénz kell. Abban igazad van, hogy a minőség elvárható lenne, de ha már nem az, akkor legalább a lehetőség legyen meg. Ahogy már szó volt róla a CD kontra SACD vitában, a CD is lehetne jobb minőségű és akkor nem volna akkora előnye az SACD-nek.
Egyébként a DVD esetében még mindig számolni kell az elektronikai cégek elkötelezettségével és a filmgyárak "leszarom az egészet" motívációjával. A Columbia sosem merne kiadni olyan minőségben egy filmet ahogy a Paramount megtette mondjuk a 48 óra vagy a Fekete eső esetében.
-
Vendég
Abban viszont a cikknek van igaza, hogy bizonyos mértékben ez mégiscsak parasztvakítás. Mert valahol annak kellene az alapértelmezettnek lennie, hogy a kiadványt a helyet kihasználva, a lehető legjobb minőségben adják ki. Ez a superbit csak egy újabb lehetőség arra, hogy drágábban adjanak valamit, mint az természetes volna.
Szerintem éppen az visz a 4:3 Mnemonic irányba, ha már a normálisan elvárhatóért is plusz pénzt kell fizetni.
A magam részéről a suberbit helyett jobban örülnék egy olyan bejelentésnek, amiben xy gyártó elkötelezi magát a lehető legjobb minőségű kiadványok mellett. Alapértelmezetten.
-
Vendég
Szia Simon!
Természetesen osztom a véleményedet,ismét kiderült, hogy az egyoldalú vélemény nem meg alapozott, mindenki másképp látja a dolgokat.
Superbit, Columbia és DTS barátok elonyben.
Csumi jamo
-
Vendég
Néhány gondolat a cikkhez. A Superbit lemezek legfőbb jellemzője a valóban magas bitráta és a DD 5.1 valamint DTS 5.1 hangsáv megléte. Nemcsak arról van szó, hogy lehagyják az előzeteset a lemezről. Ez nyilván amúgy sem sok helyet foglal. A dolog lényege, hogy hitvallást tegyenek a minőség mellett. A legtöbb lemezen az extrák és a film mellett marad még 2-3Gb szabad hely ezt mégsem arra fordítják, hogy a filmet jobb minőségben, magasabb bitrátával digitalizálják. A Columbia/Tristar híres a minőségéről, ha filmet veszek legnagyobb "biztonságban" akkor vagyok ha az ő filmjüket veszem. Ugyanez nem mondható el a Paramount-ról vagy a Fox-ról. Tehát nem az a kérdés, hogy fair-e az összehasonlítás hanem az, hogy akad egy gyártó/forgalmazó amelyik végre a minőségre helyezi a hangsúlyt. Nem annyival drágábbak a Superbit lemezek. Áprilistól végre európában is kaphatóak lesznek, talán egyszer magyar felirattal is és akkor néhány film esetében választásunk lehet, hogy mit helyezünk előtérbe. Nagyon jó kis kezdeményezés ez a 4:3 Mnemonic világban. Talán többen veszik észre a DVD igazi értékeit.