Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
	Audio szoftverek
- nebulo5
- V.I.P. 
- Értékelés: 56
Audio szoftverek
1.; 4. - Ha azt szeretnéd hogy a ripelés minőségétől függően a lehető legközelebb legyen a minőség az eredetihez akkor a cue fájlt kell használnod (persze mindenféle simítást,normalizálást, ... el kell felejteni!)
2. audio cd-nek csak 44.1/16 anyagot lehet írni (eltekintve a dts, 22/16 4.0 -as, ... cuccoktok)
3. minden író progi az adott audió formátumot kicsomagolja (ha tudja) wav-ba (szal nem lenne semmivel se jobb, bár ez attól is függ miként oldja meg a szoftver és a hardver ...)
5. ezt neked kell kitapasztalni melyik jobb a rendszerednek/fülednek/lemezednek, ezt senki nem tudja neked meg mi lenne "jobb", de általánosságba véve a 4-12 szokott lenni az optimális határ (ez bármelyik tényezőtől függően változhat!)
nézz be ide: klikk
Köszönöm a válaszaid, és a linket!
Üdv: nebulo
						Audio szoftverek
Hello!
A mai napom fő tevékenysége, ennek a topicnak a végigolvasása volt! Sok értékes infót tudtam begyűjteni, ezekért köszönet a postolóknak!
Egy PX-W 2410A külső cd íróval írom a főként flac formátumokat Burrrn író progival. De már APE-ből is írtam ki audió cd-t, és alapjában véve, elégedett vagyok a minőséggel.
Lenne néhány kérdésem, amire nem találtam választ, de lehet, nem is "életbevágóan" fontosak:
1. - Burrrn progi beállítások/replay gain menünél van két alapból pipával aktivált beállítás. Album igazítás és sáv igazítás. Mindkettőnél a "símítás" ki van pipálva, és a legördülő ablakban 4 - 4 intenzitás lehetőség van. Alapból, mindkettőnél a "közepes zajformálással" van kijelölve. Választható lenne még: zajformálás nélkül, kevés zajformálással, sok zajformálással.
Érdemes ezekkel variálni a még jobb eredmény reményében, vagy hagyjam a "gyári" beállítást?
2. - A 24 bit-es flac-ot még nem próbáltam írni. Ezeket is csak ugyanúgy betallózom a "hozzáadás" menüben és nyomok egy "burrrn"-ot, vagy 16 bit-re kell konvertálni?
3. - Esetleg még jobb minőséget kapok cd-n, ha előtte WAV-ba konvertálom a flac-t (foobar2000), vagy a fentebb leírtak alapján hagyjam, had tegye a dolgát a Burrrn?
4. - Esetleg, az íráskor törekedjek használni a cue fájlt? Ha érdemes, akkor azt még pontosan meg kell majd tanulnom és kipróbálnom.
5. - 4x írási sebességet használok. Ez mennyire optimális? Vagy mi lenne a jó? Maxell XL-II 80 music cd-re írok.
Előre is kösz a válaszaitokat!
1.; 4. - Ha azt szeretnéd hogy a ripelés minőségétől függően a lehető legközelebb legyen a minőség az eredetihez akkor a cue fájlt kell használnod (persze mindenféle simítást,normalizálást, ... el kell felejteni!)
2. audio cd-nek csak 44.1/16 anyagot lehet írni (eltekintve a dts, 22/16 4.0 -as, ... cuccoktok)
3. minden író progi az adott audió formátumot kicsomagolja (ha tudja) wav-ba (szal nem lenne semmivel se jobb, bár ez attól is függ miként oldja meg a szoftver és a hardver ...)
5. ezt neked kell kitapasztalni melyik jobb a rendszerednek/fülednek/lemezednek, ezt senki nem tudja neked meg mi lenne "jobb", de általánosságba véve a 4-12 szokott lenni az optimális határ (ez bármelyik tényezőtől függően változhat!)
nézz be ide: klikk
- nebulo5
- V.I.P. 
Audio szoftverek
Hello!
A mai napom fő tevékenysége, ennek a topicnak a végigolvasása volt! Sok értékes infót tudtam begyűjteni, ezekért köszönet a postolóknak!
Egy PX-W 2410A külső cd íróval írom a főként flac formátumokat Burrrn író progival. De már APE-ből is írtam ki audió cd-t, és alapjában véve, elégedett vagyok a minőséggel.
Lenne néhány kérdésem, amire nem találtam választ, de lehet, nem is "életbevágóan" fontosak:
- Burrrn progi beállítások/replay gain menünél van két alapból pipával aktivált beállítás. Album igazítás és sáv igazítás. Mindkettőnél a "símítás" ki van pipálva, és a legördülő ablakban 4 - 4 intenzitás lehetőség van. Alapból, mindkettőnél a "közepes zajformálással" van kijelölve. Választható lenne még: zajformálás nélkül, kevés zajformálással, sok zajformálással.
Érdemes ezekkel variálni a még jobb eredmény reményében, vagy hagyjam a "gyári" beállítást?
- A 24 bit-es flac-ot még nem próbáltam írni. Ezeket is csak ugyanúgy betallózom a "hozzáadás" menüben és nyomok egy "burrrn"-ot, vagy 16 bit-re kell konvertálni?
- Esetleg még jobb minőséget kapok cd-n, ha előtte WAV-ba konvertálom a flac-t (foobar2000), vagy a fentebb leírtak alapján hagyjam, had tegye a dolgát a Burrrn?
- Esetleg, az íráskor törekedjek használni a cue fájlt? Ha érdemes, akkor azt még pontosan meg kell majd tanulnom és kipróbálnom.
- 4x írási sebességet használok. Ez mennyire optimális? Vagy mi lenne a jó? Maxell XL-II 80 music cd-re írok.
Előre is kösz a válaszaitokat!
						- 
				Vendég
Audio szoftverek
http://www.asio4all.com/
Köszi, de sajnos ezt ismerem, s pont ezt szeretném valódira cserélni, ugyanis ez nem valódi asio driver, leginkább egy hankariknak összegyúrt mindenes.
Audio szoftverek
Sziasztok!
Tudtok egy jó és ingyenes AISO drivert külsö, USB-s DAC-hoz? Foobarhoz?
Köszi!
http://www.asio4all.com/
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
						- gyurmaember
- V.I.P. 
- Értékelés: 101
Audio szoftverek
Sziasztok!
Köszi!
Szerintem nézz körül a foobar vagy a pc alapú lejátszás topicban. Szerintem volt róla szó.
- 
				Vendég
Audio szoftverek
Sziasztok!
Köszi!
Audio szoftverek
Szia!
A plextor sajat formatumot hasznal(t), de mar nem emlekszem a nevere.
Mivel nem talaltam programot, ami .cue filebol + wav-ekbol ilyet csinal, irtam egyet.
Ha erdekel elobanyaszom a forrast es forditok neked egyet!
ment egy PM.
Audio szoftverek
Szia!
A plextor sajat formatumot hasznal(t), de mar nem emlekszem a nevere.
Mivel nem talaltam programot, ami .cue filebol + wav-ekbol ilyet csinal, irtam egyet.
Ha erdekel elobanyaszom a forrast es forditok neked egyet!
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Beszereztem egy Plextor kulső cd/dvd írót, és lenne egy kérdésem.
Adott:
flac file-ok + cue + (log)
PleXTools (Professional XL Version:3.16) ezzel szeretném kipróbálni az írást. (Nero-val műkődik a dolog)
problémám: a Plextools iso képfile-t kér.
Kérdésem:
hogyan lehet / mivel lehetne a flac+cue file-okból, ISO képfile-t csinálni?
köszönöm!
Bld
Audio szoftverek
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Beszereztem egy Plextor kulső cd/dvd írót, és lenne egy kérdésem.
Adott:
flac file-ok + cue + (log)
PleXTools (Professional XL Version:3.16) ezzel szeretném kipróbálni az írást. (Nero-val műkődik a dolog)
problémám: a Plextools iso képfile-t kér.
Kérdésem:
hogyan lehet / mivel lehetne a flac+cue file-okból, ISO képfile-t csinálni?
köszönöm!
Bld
- nebulo5
- V.I.P. 
Audio szoftverek
Foobar + SACD plugin
Utána Foobarral már tudsz konvertálni pl. Flac-ba.
Flac-ot célszerű Burrrn nevű ingyenes progival cd-re kiírni.
Köszi!
						- fenyő
- V.I.P. 
- Értékelés: 96
Audio szoftverek
Szép, (hűvösebb) Napot!
Szeretnék SACD iso fájl-ból valami (media player által is) lejátszható fájl formátumot készíteni.
A mennyei boldogság az lenne, ha esetleg még cd-re is kiírhatnám...
Tudna esetleg valaki segíteni?
(használtam a topic keresőt, de nem lettem okosabb)
Foobar + SACD plugin
Utána Foobarral már tudsz konvertálni pl. Flac-ba.
Flac-ot célszerű Burrrn nevű ingyenes progival cd-re kiírni.
- nebulo5
- V.I.P. 
Audio szoftverek
Szép, (hűvösebb) Napot!
Szeretnék SACD iso fájl-ból valami (media player által is) lejátszható fájl formátumot készíteni.
A mennyei boldogság az lenne, ha esetleg még cd-re is kiírhatnám...
Tudna esetleg valaki segíteni?
(használtam a topic keresőt, de nem lettem okosabb)
						- magicvoice
- V.I.P. 
- Értékelés: 57
Audio szoftverek
Végül arra jutottam, hogy beáldozok három írható CD-t, és kipróbálom. Mindhárom anyag a rip leírása szerint eredetileg HDCD volt. Az egyik egy wavpack (Alyn Cosker - Lyn's Une), amit egy külön letöltött CUE fájl segítségével előbb szétdaraboltam, abból HDCD lett, a másik egy FLAC CUE nélkül (Tool - Lateralus), abból sima CD lett, a harmadik egy FLAC CUE-val (Mark Knopfler - The Princess Bride), azt le se tudja játszani a CD-játszó, a PC viszont igen. Mindhármat Nero Burning ROM 12-vel írtam ki Audio CD-nek, ugyanolyan beállításokkal. Az eredmény: semmivel nem lettem okosabb!
Azt esetleg meg tudjátok mondani, hogy van-e olyan szoftver, ami egy adatbázis átvizsgálása után megmondja, hogy melyik fájl vagy könyvtár tartalmaz HDCD információt?
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó 
- Értékelés: 385
Audio szoftverek
Kedves Kakaox!
Köszi a segítséget. Elsősorban olyan szoftverre gondoltam, ami nagyfelbontású FLAC-ből tud HDCD-t írni, mert az általam ismert íróprogramok 16 bit 44.1 kHz-es CD-t írnak.
Azt tudom, hogy ha van egy HDCD-m és átmásolom, akkor a másolt anyag is HDCD marad. De netről letölthető HDCD ISO fájlokkal még nem találkoztam, illetve többségében 16 bites FLAC-be vannak rippelve. Egyébként hogyan tudhatom meg, hogy egy rippelt anyag tartalmaz-e HDCD információt és kiírva HDCD-ként olvassa majd a CD-játszó?
Szia MV!
Sajna a probléma ennél bonyolultabb, (majd személyes találkozás alkalmával kifejtem bővebben) de ezt nem egy szoftver végzi, hanem egy szoftver+hardver
együtt, azaz erre a célra alkalmas gép, amit előbb belinkeltem.
Kérdésed második felére...
A HDCD lejátszáshoz van 'ámítógépen Foobar-hoz ilyen plug-in, a CD játszókon pedig egy visszajelző led.
(van olyan lemez is amin nem mindegyik szám HDCD, csak néhány, ilyenkor a visszajelző led nem világít...)
Hali!
Eleje:  Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel

Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- magicvoice
- V.I.P. 
Audio szoftverek
Kedves Kakaox!
Köszi a segítséget. Elsősorban olyan szoftverre gondoltam, ami nagyfelbontású FLAC-ből tud HDCD-t írni, mert az általam ismert íróprogramok 16 bit 44.1 kHz-es CD-t írnak.
Azt tudom, hogy ha van egy HDCD-m és átmásolom, akkor a másolt anyag is HDCD marad. De netről letölthető HDCD ISO fájlokkal még nem találkoztam, illetve többségében 16 bites FLAC-be vannak rippelve. Egyébként hogyan tudhatom meg, hogy egy rippelt anyag tartalmaz-e HDCD információt és kiírva HDCD-ként olvassa majd a CD-játszó?
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó 
- Értékelés: 385
Audio szoftverek
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni HDCD készítéséhez. Hogyan lehet 24 bites FLAC (esetleg más) anyagokból HDCD lemezt írni? Illetve hogyan kell lemezre kiírni a vw.iso formátumba rippelt HDCD lemezeket?
Szia Magicvoice!
Sajna csak egy módon lehet "házilag" HDCD-t készíteni, ezzel:
http://www.advancedaudiorentals.com/pro ... oductid/64
Egy HDCD encoder-el.
Sajna a Pacific Microsonics cég által '95 körül kitalált speciális eljárást a Microsoft 2000 körül megvette és úgy elásta a hogy tudta,
ugyanis jött az SACD és a Sony meg a Microsoft akkori jó "barátsága" miatt tisztítani kellet a terepet.
Egyébként ha HDCD-s rip-elt anyagod van azt egyszerűen kiírod bármilyen írószoftverrel és az továbbra is HDCD marad.
Nagyobb felbontású anyagból "házilag" meg azzal a ketyerével :-D
Remélem tudtam segíteni.
Eleje:  Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC

- Taksoft
- Lefelé a lejtőn 
- Értékelés: 6
Audio szoftverek
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni HDCD készítéséhez. Hogyan lehet 24 bites FLAC (esetleg más) anyagokból HDCD lemezt írni? Illetve hogyan kell lemezre kiírni a vw.iso formátumba rippelt HDCD lemezeket?
Segíteni nem tudok, csak leírom a tapasztalatomat. Régebben próbálkoztam keverni, készítettem is pár zenét úgy, hogy a CD-ről "lementettem" a vaw fájlokat, majd összevágtam őket, és visszaírtam CD-re. Érdekes módon, a kevert zenében azok a részek, amik HDCD-ről jöttek megmaradtak annak, amik nem, azok nem (a CD lejátszómon világít egy LED, ha HDCD az éppen lejátszott zene). Szám közben be- és kikapcsolt a LED, annak megfelelően, hogy melyik résznél volt.
Ha kiderül, hogy melyikkel lehet, engem is érdekel.
- magicvoice
- V.I.P. 
Audio szoftverek
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni HDCD készítéséhez. Hogyan lehet 24 bites FLAC (esetleg más) anyagokból  HDCD lemezt írni? Illetve hogyan kell lemezre kiírni a vw.iso formátumba rippelt HDCD lemezeket?

Audio szoftverek
próbáld meg a megui-t, annak van egy olyan exe-je hogy MeGUI_2008_x86\tools\tsmuxer\tsMuxerGUI.exe
itt van külön is: http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR
s persze majd a demux legyen bejelölve
Köszönöm segítséget, leszedem és megnézem.
Audio szoftverek
Sziasztok.
Milyen program segítségével tudom az mka formátumomat darabolni külön track-re?
Meglegyen a dts és a flac is.
Köszönöm a segítséget.
próbáld meg a megui-t, annak van egy olyan exe-je hogy MeGUI_2008_x86\tools\tsmuxer\tsMuxerGUI.exe
itt van külön is: http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR
s persze majd a demux legyen bejelölve
Audio szoftverek
Sziasztok.
Milyen program segítségével tudom az mka formátumomat darabolni külön track-re?
Meglegyen a dts és a flac is.
Köszönöm a segítséget.
Audio szoftverek
Sziasztok!
Ha jol gondolom, akkor Windows ala a foobar a legjbb minosegu zenelejatszo program.
De mi va na linux-al? Oda mit ajanlotok?
Elore is koszonom a valaszokat.
Audio szoftverek
Szóval adott volt a kazettás deck-em (Akai hx-a3-as) ennek a vonalkimenetét kötötten rá a PC-re, egy átalakító segítségével ami a sztereó rca-át 3,5-ös jack-re alakította. Ezt mivel a gép nem ismerte fel automatikusan konfiguráltam, utána leszedtem az AVS audio recorder ingyenes programot amivel egyszerűen lehet mp3, wav, wma-át rögzíteni, a végeredményt pedig az mp3 direct cut nevű szintén ingyenes programmal vágom meg. Ez esetben köszönöm magamnak 

HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
						Audio szoftverek
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérném, bár most egy kicsit más a témakör, a régi számomra értékes kazettákat szeretném bedigitalizálni 320-as mp3-ba, milyen -lehetőleg minél egyszerűbb- szoftvert ajánlanátok erre a célra?
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector