Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Egy olyan gondom lenne, hogy újratelepítettem a gépem, és az új foobar nem rendeli magához a file típusokat. És a beállítások között se találom azt az opciót, mint régebben. Hozzárendelhetném egyenként a filetípusokat a foobarhoz, de akkor az összes típusnak ugyanolyan fekete lesz az ikonja. Régebben tök jó volt, hogy az apple file kék, az mp3 piros ikonnal, pl jelent meg

shell integration
vista/win7-nél a manage file type associations
xp-n a file types

Sikerült megoldani. A win 7ben van külön ilyen opció.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Egy olyan gondom lenne, hogy újratelepítettem a gépem, és az új foobar nem rendeli magához a file típusokat. És a beállítások között se találom azt az opciót, mint régebben. Hozzárendelhetném egyenként a filetípusokat a foobarhoz, de akkor az összes típusnak ugyanolyan fekete lesz az ikonja. Régebben tök jó volt, hogy az apple file kék, az mp3 piros ikonnal, pl jelent meg

Sikerült megoldani. A win 7ben van külön ilyen opció.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mickey »

Van újabb dvd-a plugin:

http://sourceforge.net/projects/dvdadecoder/files/

Mickey

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Most éppen töltögetek a rapidról full sávszélen, meg upload is megy és most nálam is vannak szép 2-3K-s csúcsok, de a zenében egyáltalán nem hallani ebből semmit.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Nem nagyon (<200us), kicsit elszórakozva vele pl. az Everest-el bármilyen teszt elindítása, (memória írás-olvasás, processzor) azonnal 15.000us körüli csúcsokat produkál, válószínűleg azért mert a teszthet valóban 100%-ban kihasználja az adot eszközt, amíg egy egy alkalmazás nem, hiába látod, hogy 100%-on fut a proci.

nekem meg akkor produkál 3-4k-s csúcsokat mikor ki vagy be kapcsolok dolgokat, de csak akkor mikor kapcsolom őket
aztem egy kicsit egyértelműbb lesz ez a dolog

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Ezt a progit már régen használom, de pattogáskor sem jelez semmit, legalábbis nálam. 50-80us között van normál géphasználat közben.

nem is ugrik fel, indőnként?

Nem nagyon (<200us), kicsit elszórakozva vele pl. az Everest-el bármilyen teszt elindítása, (memória írás-olvasás, processzor) azonnal 15.000us körüli csúcsokat produkál, válószínűleg azért mert a teszthet valóban 100%-ban kihasználja az adot eszközt, amíg egy egy alkalmazás nem, hiába látod, hogy 100%-on fut a proci.

Henryk
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Henryk »

kiváncsi lennék "kinek"(konfig) milyen értékeket dobál fel, ill. hogy esetleg mivel tudta az értéket visszaszorítani s esetleg jelentkezett e alacsonyabb latency-vel

Kipróbáltam ezt is, nem jelzett semmi károsat, nem is piszkáltam bele semmibe.

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

ERROR!
NOT FOR THIS SYSTEM!

Ennyit ír ki.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Nem volt hozzáférése, és nem indokolta.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ezt a progit már régen használom, de pattogáskor sem jelez semmit, legalábbis nálam. 50-80us között van normál géphasználat közben.

nem is ugrik fel, indőnként?

Nagyon nem hagy nyugodni ez a latency dolog, de egyelőre sehogysem tudom átállítani a cas latency-t. BIOS kilőve, MemSet nem futtatható - talán Intel proci miatt? - szóval semmi ötletem sincs. Ismertek még olyan progit, amivel lehet CL-t állítani?

pedig ha biosba nem lehet akkor ilyennel kéne
esetleg ír valamit hogy miért nem lehet?

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Nagyon nem hagy nyugodni ez a latency dolog, de egyelőre sehogysem tudom átállítani a cas latency-t. BIOS kilőve, MemSet nem futtatható - talán Intel proci miatt? - szóval semmi ötletem sincs. Ismertek még olyan progit, amivel lehet CL-t állítani?

istvan170
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: istvan170 »

Helló! Tud valaki abban segíteni, hogy van-e az 1.1-es foo-hoz valami dinamika kompresszor éjszakai zenehallgatáshoz? A Vlevel dsp, amit régebben használtam, nem megy. Csak veszteségmentes anyagot hallgatok. Illetve szeretném beállítani, hogy a különböző zenéim egy hangerőn szóljanak. Ez lehetséges anélkül, hogy több Terabyte-nyi anyagon lefuttassam a Replay Gain parancsot? Végül pedig érdekelne, hogy a buffert kell-e állítani a programban egy Konnekt8 hangkártyához, vagy maradhat az 1000 ms. Van ennek szerepe egyáltalán a hangzásban? A hangkártya saját szoftvere 1.5ms-en gond nélkül megy. Köszönöm a segítséget!

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

na találtam egy ilyen oldalt -> oldal - progi
itt le lehet monitorozni a konfig/rendszer latency-t (globálisan)

röviden:
megnézed hogy mennyire magas értékeket dobál a progi (természetesen itt is a kisebb /zöld/ a jobb)
majd bemész az eszközkezelőbe s pl. a hálózati kártyát letiltod s megnézed ez milyen esetleges javulást hozott
így ki lehet szűrni hogy mi okozza az esetleges "magas" latency-t

gondolom ez kihat az egész rendszerre így a hang továbbításába is és így annak latency-ébe

kiváncsi lennék "kinek"(konfig) milyen értékeket dobál fel, ill. hogy esetleg mivel tudta az értéket visszaszorítani s esetleg jelentkezett e alacsonyabb latency-vel

Henryk

Foobar2000

mint írtam hiába terheled a procit a memóriát a vgat a hdd-t lényegesen rosszabb nem lesz
legalábbis nálam nem lett rosszabb, csak akkor ha az ablakot rángatom vagy a win7-es aero funkció működik (pl. tálcáról feljön a kiskép, főleg ha az ie tele van ablakkal)

az én konfigom E8-as, szal a két gépközött érdemeleges különbség (zenehallgatás szempontjából) az hogy neked közvetlen kapcsolat van a memkezelésbe

mik azok a teszt hangok?
lehet nem tartalmaz elég "információt"
mert zene és zene között nagy különbségek vannak azért írtam hogy olyan kéne ami "sokhangszeres" (lehetőleg élő hangszer!)

Teszt hang alatt a már említett jó minőségű komolyzenéket értem, jobb híján, ha lenne trance vagy techno 24/192-es nyilván azzal tesztelnék, de sajnos..

Ezzel a 2 számmal teszteltem, szerintem volt bennük elég hangszer. nem értek ehhez a műfajhoz hogy mi micsoda a nevükben, csak copiztam foobarbol. mindkettő 4800-5000kbps FLAC 24/192-es

Engegårdkvartetten - [sTRING QUARTETS Beethoven - Nordheim - Bartók CD1 #01] BEETHOVEN Op. 74 “Harp”: Poco Adagio - Allegro
Tone Wik / Barokkanerne - [2L Audiophile Reference Recordings CD1 #13] VIVALDI: Recitative and Aria from Cantata RV 679, "Che giova il sospirar, povero core"

meghallgattam a felvételedet is, igen olyan pattogást hallottam én is, de nem ilyen rendszeresen, csak akkor ha komolyabban le volt terhelve a gép. ablakhúzásra csak a legkisebb értékeknél és csak 192kHz-es zenénél reagál. win7-ben minden aero ketyere megy állandóan, 1-1 játék vagy filmlejátszó progi kapcsolja csak ki néha, bár szerintem feleslegesen.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

nekem így néz ki a pattogás/laggolás:
30mp-nél kezdtem rángatni az ablakot 50mp-ig!

Record.flac

s szépen látszik hogy szimetrikusan benne vannak a zavarok:

Na asszem tisztázódik a dolog.
Sikerült előidéznem "végre" a pattogást
Igaz elég extrém körülmények között jön csak elő, 48 samplén ráindítottam 2 játékot egyszerre a gépen a foobarra, és töltéskor hallható volt. 64samplén már nagyon ritka volt.
Majd előhúztam a LinX prociterhelő progit, amivel sikerült feltornászni a terhelést 100%-ra, így már előjött 128-on és 256-on is, fölötte már csak a foobar rángatózott, hang tökéletes volt.
De ez 100%os terhelésnél, amit számomra lehetetlen elérni, zenével és játékkal átlag 15-20% szokott lenni, tehát kb a 64-128sample amit simán visz átlag használat mellett, 192 kHz-es zeném pedig csak ezek a teszt cuccok vannak, az összes többi 44.1 kHz-es, sajna csak régi komolyzenék vannak mindenhol jó minőségben, az én általam kedveltekből még nem találtam semmit.

Tehát ha az általam hallgatott zenékkel számolunk, amik 44.1 kHz-esek, úgy megy 48samplen is, ami a progi szerint 1ms-nek felel meg, ez bármilyen körülmény mellett gond nélkül megy.
A határ meg kb 0.6 körül lehet a 192-es alapján ahol még jól megy.

mint írtam hiába terheled a procit a memóriát a vgat a hdd-t lényegesen rosszabb nem lesz
legalábbis nálam nem lett rosszabb, csak akkor ha az ablakot rángatom vagy a win7-es aero funkció működik (pl. tálcáról feljön a kiskép, főleg ha az ie tele van ablakkal)

az én konfigom E8-as, szal a két gépközött érdemeleges különbség (zenehallgatás szempontjából) az hogy neked közvetlen kapcsolat van a memkezelésbe

mik azok a teszt hangok?
lehet nem tartalmaz elég "információt"
mert zene és zene között nagy különbségek vannak azért írtam hogy olyan kéne ami "sokhangszeres" (lehetőleg élő hangszer!)

Henryk

Foobar2000

a tuti hogy mekkora latency-t használ a hw
letesztelni hogy benne van e a pattogás szvsz úgy lehetne hogy fogsz egy "sokhangszeres" muzsikát s lemonitorozod azt ami a kimenetből a bemenetbe megy
ha van benne pattogás azt úgyis lehetlesz látni a sima spectrogrammal is

majd ezt megnézem milyennek kéne lennie monitorozva

Na asszem tisztázódik a dolog.
Sikerült előidéznem "végre" a pattogást
Igaz elég extrém körülmények között jön csak elő, 48 samplén ráindítottam 2 játékot egyszerre a gépen a foobarra, és töltéskor hallható volt. 64samplén már nagyon ritka volt.
Majd előhúztam a LinX prociterhelő progit, amivel sikerült feltornászni a terhelést 100%-ra, így már előjött 128-on és 256-on is, fölötte már csak a foobar rángatózott, hang tökéletes volt.
De ez 100%os terhelésnél, amit számomra lehetetlen elérni, zenével és játékkal átlag 15-20% szokott lenni, tehát kb a 64-128sample amit simán visz átlag használat mellett, 192 kHz-es zeném pedig csak ezek a teszt cuccok vannak, az összes többi 44.1 kHz-es, sajna csak régi komolyzenék vannak mindenhol jó minőségben, az én általam kedveltekből még nem találtam semmit.

Tehát ha az általam hallgatott zenékkel számolunk, amik 44.1 kHz-esek, úgy megy 48samplen is, ami a progi szerint 1ms-nek felel meg, ez bármilyen körülmény mellett gond nélkül megy.
A határ meg kb 0.6 körül lehet a 192-es alapján ahol még jól megy.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Nem úgy volt hogy ez a progi megmondja a tutit? Akkor mivel lehet megnézni hogy mennyi a valós érték?

a tuti hogy mekkora latency-t használ a hw
letesztelni hogy benne van e a pattogás szvsz úgy lehetne hogy fogsz egy "sokhangszeres" muzsikát s lemonitorozod azt ami a kimenetből a bemenetbe megy
ha van benne pattogás azt úgyis lehetlesz látni a sima spectrogrammal is

majd ezt megnézem milyennek kéne lennie monitorozva

Henryk

Foobar2000

az a tesztelés nem jelent semmit
a progi inkább a valós asio használt értékét mutatja
hisz nekem is simán dob annyit mégis közelse az a hallgatható érték

Nem úgy volt hogy ez a progi megmondja a tutit? Akkor mivel lehet megnézni hogy mennyi a valós érték?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

No akkor beszéljenek a számok, megcsináltam újra a tesztet, előhoztam a memó infókat is, hátha kiderül mi a helyzet, hogy most lehet, nem lehet, miért lehet, a teszt progi gondolom nem hazudik.

Itt az eredmény:
Link

az a tesztelés nem jelent semmit
a progi inkább a valós asio használt értékét mutatja
hisz nekem is simán dob annyit mégis közelse az a hallgatható érték

Henryk

Foobar2000

mint írtam nem a mem mhz a fontos hanem a cas latency (CL) érték
DDR1: ~ 2-3,5
DDR2: ~ 4-7
DDR3: ~ 6-9
a kisebb a jobb!

nekem olyan 3-nál van az a pont hogy nem lehet belaggoltatni
ahoz képest a 0,25-öt cirka 12x javulás

No akkor beszéljenek a számok, megcsináltam újra a tesztet, előhoztam a memó infókat is, hátha kiderül mi a helyzet, hogy most lehet, nem lehet, miért lehet, a teszt progi gondolom nem hazudik.

Itt az eredmény:

Link

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ááá, mind1 akk. inkább nem erőltetem.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Memset nevű progi? Ott lehetne késleltetést állítani, de érdemes vele foglalkozni?

notin szvsz fölösleges ezzel időt pazarolni

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Memset nevű progi? Ott lehetne késleltetést állítani, de érdemes vele foglalkozni?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftver:CD-k,DVD-k írása”