Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Foobar2000
Én nem ezt használtam, hanem csak a biosban állítgattam. Most viszont áttértem a laptopos zenehallgatásra mert jobb mint a "nagygépen" mondjuk ez erősebb is processzorügyileg. De a pattogást is a nyakamba kaptam újra, de itt meg nincs lehetőség a biosban turkálni.
Nekem csak 2Gb-nyi az össz RAM-om, tehát ez nem lesz megoldás
Ha már laptop, akkor milyen hangkarit használsz hozzá?
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Foobar2000
Amúgy ezzel sem minden fenékig tejfel ám,mert a Monkey's Audio (APE) fájlok meg torzak. A többi az meg jól megy (flac,vaw, MP3,...)
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Foobar2000
Én nem ezt használtam, hanem csak a biosban állítgattam. Most viszont áttértem a laptopos zenehallgatásra mert jobb mint a "nagygépen" mondjuk ez erősebb is processzorügyileg. De a pattogást is a nyakamba kaptam újra, de itt meg nincs lehetőség a biosban turkálni.
Nekem csak 2Gb-nyi az össz RAM-om, tehát ez nem lesz megoldás
Foobar2000
Nagyon sok bajom volt a Foobarban , alacsony latency esetén , a pattogó hanggal.(ez csak a hangkártya saját ASIO-jával okozott gondot).
Többször agyaltam már azon ,hogy ez miért van.Gondoltam processzor terhelésre ,memóriára ... és a végén tényleg a RAM beállítás oldotta meg.
Néhai mester is említette ,hogy bizonyos memória beállítással nála ez helyrejött. (lehet ,hogy ezt használta Ő is?)
Ezen a mezsgyén haladva keresgéltem én is, (na meg a cPlay beállításban eszközölt AWE settingsben)és lőn, megoldás a pattogás megszüntetésére ,még 2ms esetén is.
Memóriakezelés beállítása a Windowsnál.
(Ui: Az AxisVM programmal a végén,most nem kell foglalkozni)
Foobar2000
Nem baj a sok verzió, javítanak ezt-azt, beleraknak új feature-öket. Mondjuk a hanghoz szerintem szökő évente nyúlnak, legalábbis a changelogot nézve. Pedig abban elég részletesen benne van minden.
Foobar2000
Igazatok van, de én itt most nem a bétákra gondoltam, hanem erre a 2 havonta új foobaros mutatványra...Sok esetben se füle sem farka dolgok lettek, volt ami gyengébb is voolt mint az előzőek bizonyos szempontból, volt ami jobb....Én ezt a 2 havonta új foobar dolgod sokalltam kicsit, ami persze nem baj, h vannak fejlesztések frissitések...
Foobar2000
Jaja, és erre a beta-ra most elég sokat kellett várni "foobar-os léptékkel" nézve - majdnem 2 hónap...
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Gondolom pont a kiadott beta-val történik a "kísérlet", hiszen a visszajelzések alapján tudnak javítani/módosítani adott esetben ha szükséges.
Foobar2000
nem értem minek kiadni ilyen sűrűn ennyiféle verziót, várják ki, kísérletezgessenek, és dobjanak ki egy végleges normális verziót....
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Én sem kapkodom már Mindenesetre ezt föltettem, a beta izgágább, közeltéribb hang de ugyanaz a karakter. Egyelőre marad a régi.
Foobar2000
Van már beta 2 is, de végülis szinte ua. mint az 1.
Az utóbbi időben szinte mindegyiket (betákat is beleértve)felraktam.
Most várok egy kicsit a véglegesre.
Foobar2000
Van már beta 2 is, de végülis szinte ua. mint az 1.
Foobar2000
v1.1.1 beta 1
Foobar2000
Köszi, a zoom elég is nekem. Akkor már csak az srt a gond. Nem hiszem el, hogy nem támogatja.
Szerencséra az ffdshow beépített feliratozója hibátlanul működik, úgyhogy végülis így van felirat
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Foobar2000
Amit tud, az az egér görgőjével történő zoomolás (+/-), de se jobbra/balra, sem fel/le nem lehet mozgatni a képernyőt (Ctrl+...), illetve a szokásos kicsinyítés nagyítás sem megy numpad-al. Amit lehet az a nézet váltás (Ctrl+numpad) gombokkal.
Köszi, a zoom elég is nekem. Akkor már csak az srt a gond. Nem hiszem el, hogy nem támogatja.
Foobar2000
Ez tud olyan gyorsgombos képátméretezést, mint a MPC-HC (a numpad gombokkal)?
Amit tud, az az egér görgőjével történő zoomolás (+/-), de se jobbra/balra, sem fel/le nem lehet mozgatni a képernyőt (Ctrl+...), illetve a szokásos kicsinyítés nagyítás sem megy numpad-al. Amit lehet az a nézet váltás (Ctrl+numpad) gombokkal.
turizoli:
igen közben rájöttem, nekem is az internal volume-t kell használni
Foobar2000
a J. River Media Center-t próbáltad már?
Ez tud olyan gyorsgombos képátméretezést, mint a MPC-HC (a numpad gombokkal)?
Foobar2000
Na kipróbáltam (JRiver Media Center 15.0.95), valóban működik vele az ASIO4ALL filmek alatt is, de
1., nagyon csöndesen szól, hiába tolok fel mindent maximumra
A J Riverben a hangerőszabályzó melletti,kis hangszóró ikonra klikkelve a következő nyílik meg:
Application Volume
Internal Volume
System Volume
Itt nekem az Internal Volume-ra van állítva ...és megy teljes hangerőn.
Foobar2000
nincs kedvem tovább kísérletezni vele
Csak nem hagyott nyugodni. AC3-as filmekkel nem volt gond, csak a DTS nem ment (sima 5.1 DTS). Sikerült odáig eljutnom, hogy AC3Filter dekódolja a DTS hangot ezzel a lejátszóval, viszont a ASIO4ALL használatával (és valóban, leellenőriztem). Első benyomásra nagyon meggyőző a javulás, úgyhogy azért valamennyire mégiscsak bejött
Köszönöm , lehet hogy kéne ennek a lejátszónak (is) egy külön topik?
Foobar2000
Na kipróbáltam (JRiver Media Center 15.0.95), valóban működik vele az ASIO4ALL filmek alatt is, de
1., nagyon csöndesen szól, hiába tolok fel mindent maximumra
2., nem kezeli a nem beépített (pl .srt) feliratokat
3., pont annál a pár zenei HD filmemnél, ahol igazán hasznos lenne, elszáll mint a győzelmi lobogó
Úgyhogy ez sajna nekem nem jött be, nincs kedvem tovább kísérletezni vele
Foobar2000
Igen ,arra ez a legjobb. Filmjátszás jó minőségben és a hang mellette ASIO-n vagy Wasapin.
Kösz a tippet, ki fogom próbálni.
In j.river Media Center, go to Tools > OptionsGo to Playback options
- Choose Output mode: ASIO
- Click Output Mode settings
- Choose ASIO4ALL v2 as the device
- Set channel offset to 0
- Click DSP & Output Format
- For bitdepth, choose "Source Bitdepth"
- For channels, choose "source number of channels"
- For Sample rate, choose "Source sample rate"
- Close Options, and enjoy the music
Foobar2000
Igen ,arra ez a legjobb. Filmjátszás jó minőségben és a hang mellette ASIO-n vagy Wasapin.
Foobar2000
Nem lehet valahogy a filmek hangjának lejátszásához használni a foobart mondjuk MPC-vel vagy MPC-HC-vel?
Ha kimentem a filmből a hangsávot (AC3, DTS) akkor simán le tudom játszani foobar-ban, és bizony jobb mint (az ASIO4ALL-t használni nem képes) AC3Filter-el, ffdshow audio-val, az MPC-HC saját audio lejátszójával vagy akármivel. Csak hát egymástól függetlenül futó két alkalmazást (MPC+foobar) nehéz szinkronban tartani...
Foobar2000
Nem lehet valahogy a filmek hangjának lejátszásához használni a foobart mondjuk MPC-vel vagy MPC-HC-vel?
Ha kimentem a filmből a hangsávot (AC3, DTS) akkor simán le tudom játszani foobar-ban, és bizony jobb mint (az ASIO4ALL-t használni nem képes) AC3Filter-el, ffdshow audio-val, az MPC-HC saját audio lejátszójával vagy akármivel. Csak hát egymástól függetlenül futó két alkalmazást (MPC+foobar) nehéz szinkronban tartani...