Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Foobar2000
Igen a firmware frissítést is beállítom. Köszi, akkor nekiállok a win7 32 telepítésnek. Szerencsére a laptop csak internetre meg média lejátszási dolgokra van. Egyébként, ha win7 32-ön működni fog, akkor az emu bekaphattya, de csak egy kicsit
Mickey
Próbáltad a latencyt feljebb tenni? Akkor is csinálja?
Foobar2000
Igen a firmware frissítést is beállítom. Köszi, akkor nekiállok a win7 32 telepítésnek. Szerencsére a laptop csak internetre meg média lejátszási dolgokra van. Egyébként, ha win7 32-ön működni fog, akkor az emu bekaphattya, de csak egy kicsit
Mickey
Foobar2000
Tigris, te is használsz emu0202-t? Mert az említett probléma csak ezzel a kártyával áll/állt fenn, más USB-s DAC-al és hangkártyával sosem produkálta. Tehát a probléma hardver specifikus ill. a kis emu ASIO driverével van valami.
Igen a 0202 és a 1212 amin hallgattam...Egyik esetben sem tapasztaltam...
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Foobar2000
...Kedves Tigris és nehai, akkor erősítsetek meg mégegyszer, hogy ez nálatok tökéletesen működik.Ha így van, akkor jön a win7 32 a laptopra a 64 helyett.
Mickey
Igen, rendesen működik. Mindkét gépemen WIN7 Ultimate 32bit-es OS van. Az egyik AMD, a másik Inteles. A driver feltelepítésénél feszoktad tenni a firmware frissítést? Mondjuk alacsony latencyn nálam is pattog, 50ms kell neki, amíg a nagy EMU vígan elmegy 2ms-on, sz*r ehhez az ASIO driver az biztos.
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Tigris, te is használsz emu0202-t? Mert az említett probléma csak ezzel a kártyával áll/állt fenn, más USB-s DAC-al és hangkártyával sosem produkálta. Tehát a probléma hardver specifikus ill. a kis emu ASIO driverével van valami.
Foobar2000
Leszedtem a foobart, user mappából is minden foobar-os dolgot letakarítottam. Felraktam újra, de így sem megy a kimeneti eszköz megjegyzése. Kíváncsiságból ráraktam egy másik gépre is a drivert azon win xp 32 van. Ott sem jegyzi meg a kimeneti eszközt
A laptopomon van a win7 64 és amd platformon. Az asztalimon van a winxp32 és intel. Most akkor ez csak win7 32-őn menne?
A félreértések elkerülése végett mégegyszer: tehát azt szeretném, ha bekapcsolom a gépet és elindítom a foobart, akkor ne kelljen megint az asio résznél és az outputnál beállítani az emu-t. Kedves Tigris és nehai, akkor erősítsetek meg mégegyszer, hogy ez nálatok tökéletesen működik.
Ha így van, akkor jön a win7 32 a laptopra a 64 helyett.
Mickey
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Valóban, a saját ASIO driverével kiugróan magasabb a hangminősége, nem csak nálad KS-el mennie kell, de azzal is rosszabb. Mivel a probléma nálam már nem áll fenn, a dolgot szofvteresen megoldották, nálad kell lenni valaminek.
Foobar2000
Hétvégén kipróbálom köszi a tanácsot, ma este már nincs kedvem hozzá. Esküszöm, ha nem megy, akkor egy win7 32 telepítést is meglépek. Engem ez a nem jegyzi meg az asio kimeneti eszközt dolog idegesít a legjobban. Már azon gondolkoztam veszek egy média lejátszót. Amúgy szerintem az emu0202usb saját asio driverrel sokkal, de sokkal jobb hangot ad, mint a wasapi, ds, vagy akár az asio4all-lal (ks nálam nem megy).
Mickey
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Nekem is emu 0202 usb van és foobarral hallgatom win7 64-en. Megörültem én is az új drivernek fel is raktam. Nálam sajnos most sem jegyzi meg a foobar a kimeneti eszközt, valamint ha az egeret megmozdítom zenehallgatáskor rögtön elkezd pattogni. Latency-t 5 ms-en használom. A régi driver csak akkor pattogott, ha elindítottam egy másik alkalmazást is zenehallgatás közben. Van még ezen mit reszelni. Én visszateszem a régi drivert.
Mickey
Pedig már jól kellene működnie, mert nekem sem volt jó régen, most meg ok. WIN7 32bit-en. Próbáld a foobart ne csak frissíteni, hanem egy teljesen szűz új verziót rakj föl a gépedre valahová, persze ehhez a user rejtett könyvtárat is ki kell pucolni, szerintem benn maradt ott valami ami miatt nem műkszik, mert nálam csak ettől javulhatott meg, mivel mást nem csináltam.
Foobar2000
Érdekes nekem win7 32 biten megy asioval, és nem pattog...A latencyt próbáld feljebb 10 re pld...Akkort is pattog?
Foobar2000
Nekem is emu 0202 usb van és foobarral hallgatom win7 64-en. Megörültem én is az új drivernek fel is raktam. Nálam sajnos most sem jegyzi meg a foobar a kimeneti eszközt, valamint ha az egeret megmozdítom zenehallgatáskor rögtön elkezd pattogni. Latency-t 5 ms-en használom. A régi driver csak akkor pattogott, ha elindítottam egy másik alkalmazást is zenehallgatás közben. Van még ezen mit reszelni. Én visszateszem a régi drivert.
Mickey
Foobar2000
Akkor indulsz az X-Faktorban?
:DD Ezt lecsaptad ahogy kell Természetesen nem nekem lett jobb hangom
Foobar2000
facocó!
ezt csúnyán leütötted
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Foobar2000
Igen lehet, épp a minap irtam erről....Nagyságrendileg jobb hangom lett ugyan azon hangkarival...Ami történt, h táp és alaplap csere volt egy jobbra...Kimértebb, finomabb, dinamikusabb hangom lett...
Foobar2000
Igen lehet, épp a minap irtam erről....Nagyságrendileg jobb hangom lett ugyan azon hangkarival...Ami történt, h táp és alaplap csere volt egy jobbra...Kimértebb, finomabb, dinamikusabb hangom lett...
Foobar2000
Korrekt válasz. Sztem tutira lehet olyan asztali gépet összerakni, amin az 1212M egyértelműen jobb. Nyilván a táp + tápkábel + alaplap, amik elsőkörben fontosnak mondhatók hangminőség szempontjából. Másodlagosan memória + winyó, ezeket szokták még említeni, mint befolyásoló tényező.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Nem akarom a topik témáját elferdíteni, csak félreértések elkerülése végett az EMU1212 mérve is, és hangminőségben is jobb a kis 0202USB-nél, de mivel önmagában egyik hangártya sem képes megszólalni, hangjukat erősen befolyásolja a hardver környezet ill. a kábelezés. Jelen pillanatban a kis EMU laptopról az új fejlesztésű USB kábelemmel jobb, mint a nagy EMU az ezüst digit kábelemmel, ezt az ellentmondást okozhatja a kábelek közötti különbség is, de ennek kimutatását nem tudom megejteni lévén az egyik koax, a másik egy négyeres kábel. De mindenestre ez azt mutatja, hogy a két kártya közötti különbség kisebb mint két adott, viszonylag jó minőségű drót között van, legalábbis nálam.
Foobar2000
Kicsit meglepetésként ér amit írsz, de végülis miért ne? Akkor elképzelhető, hogy még jobban is jártam a 0404 USB-vel, csak egy jóféle USB kábel kéne hozzá? - Szintén notiról hajtom.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
- nehai
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Foobar2000
Ha már laptop, akkor milyen hangkarit használsz hozzá?
Az USB kábel fejlesztése miatt előkotortam az EMU0202-met és bizony nem rossz kis hangkari ez, persze ehhez kellett normális kábel is bár ez minden USB-s cuccra áll. Így most az új kábelemmel jobb a nagy EMU-nál és az AD1865-nél is (nálam/nekem). Sajnos hiába az új driver, igaz annyi előnye van, hogy legalább már megjegyzi a foobar kimeneti eszköz beállításokat vele, de néha pattog, KS-n semmi baja, cserébe romlik a hangja jelentősen, főleg felbontás és a magashangok veszítenek a minőségből. Megpróbálom ma a cPlay-t az mit csinál ASIO-n.
Mivel DSP alapú aktív váltós rendszert építgetek, ez sem végleges megoldás. Csak megemlítettem, hogy a laptop nem feltétlenül rosszabb egy asztali masinánál, mert régebben ez volt a véleményem ami most megdőlt az itthoni próba során.
Foobar2000
Az új E-Mu beta driver sem segít ezen? Vagy azt használod éppen?
ui. Az USB-s cuccokhoz is kijött a Win 7-es beta driver.
Igen az újabb beta driver megy...
Azt megnéztem ,hogy Wasapin ,ASIO4ALL-on,Kernel St.-en tökéletes az APE hangja is.
Itten most Foobar -E-mu ASIO összeférhetetlenség leledzik.(vagy fennforgás van... nem tom...)
Foobar2000
Ez egyébként Foobarnál jelentkezik csak ,mert sem a J Rivernél (ott is az E-MU ASIO-ját használom) sem a cPlaynél (szintén E-mu saját ASIO-val) nem jelentkezik kicsit sem a pattogás.
Csak az ASIO4ALL-al nem pattog a Foobar ,alacsony latencynél sem.
Az új E-Mu beta driver sem segít ezen? Vagy azt használod éppen?
ui. Az USB-s cuccokhoz is kijött a Win 7-es beta driver.
Foobar2000
Ezt most nem egészen értem, hogy lehet, hogy nem bírja az ape-t?
Ezt most én sem .Meg kell néznem , ha visszaállítom a memória beállítás akkor az APE helyre áll-e?
Most eszméletlen torz. Hogy miért ,nem tudom?
Foobar2000
De a pattogást is a nyakamba kaptam újra, de itt meg nincs lehetőség a biosban turkálni.
Ez egyébként Foobarnál jelentkezik csak ,mert sem a J Rivernél (ott is az E-MU ASIO-ját használom) sem a cPlaynél (szintén E-mu saját ASIO-val) nem jelentkezik kicsit sem a pattogás.
Csak az ASIO4ALL-al nem pattog a Foobar ,alacsony latencynél sem.
Foobar2000
Amúgy ezzel sem minden fenékig tejfel ám,mert a Monkey's Audio (APE) fájlok meg torzak. A többi az meg jól megy (flac,vaw, MP3,...)
Ezt most nem egészen értem, hogy lehet, hogy nem bírja az ape-t?