Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audio Cd irása
Audio Cd irása
Üdv!
lenne egy kérdésem:
EAC + win7 64: cd irás elött kiirja h:"there is no writeable disk in drive"
NERO: mukodik rendesen
esetleg vkinek vmi ötlete?
(offset: beállítva, test cd-t megirja)
koszonom
p
Esetleg próbáld meg más interfésszel
EAC/EAC Options/Interface
(persze utána indítsd újra a progit)
milyen író? (ata, sata, usb ... ?)
- perlonvatta
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 2
Audio Cd irása
Üdv!
lenne egy kérdésem:
EAC + win7 64: cd irás elött kiirja h:"there is no writeable disk in drive"
NERO: mukodik rendesen
esetleg vkinek vmi ötlete?
(offset: beállítva, test cd-t megirja)
koszonom
p
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11282
- Kapcsolat:
Audio Cd irása
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és várom a többi véleményt is, mert szerintem sokakat érdekel a kérdés ...
Talán ezért írták tele a kérdéssel foglalkozó topicokat az elmúlt években. Érdemes visszaolvasni.
Audio Cd irása
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és várom a többi véleményt is, mert szerintem sokakat érdekel a kérdés ...
Ha meggyőződök arról, hogy a Plextools miatt érdemes beszerezni egy Plextort, akkor megteszem (ezért is a kérdés.. ).
Audio Cd irása
Tisztelt fórumlakók !
Szia!
Konkrétan nem tudok segíteni...
Anno csináltunk egy CD tesztet ,nem is ennek a kimenetele a lényeg hanem vannak olyan meghajtók/szoftverek amikkel le lehet tesztelni hogy az adott lemez milyen minőségbe olvasható/"audio célra mennyire alkalmas".
Nos a hallgatózás után kicsit megkésve megcsináltam ezt a tesztet: -> klikk
akaratlanul is vannak összefüggések az általunk hallott hangminőség és a letesztelt lemezek adatai között (ha nem is szóról szóra de nagyságrendileg mindenféleképpen)
Szal ha van ilyenre lehetőséged akkor egy próbát mindenféleképpen megér!
Esetleg ha több embert is érdekel, ki lehetne beszélni, (egy másik topikba az átláthatóság miatt, az összegzést meg átrakni akár ide) hogy az ottani értékek valójába mit is jelentenek.
Audio Cd irása
Tisztelt fórumlakók !
Arra lennék kíváncsi, hogy Cd másolás (és kizárólag másolás) esetén ki, melyik író szoftvert ajánlja, ha a hangminőség a fontos !!!
Ebben az esetben nem érdekelne a program bonyolultsága-egyszerűsége, csak és kizárólag a másolt CD hangminősége az eredetihez képest.
Én, mint annyian Néróval kezdtem, de audiora nem az igazi... Aztán kipróbáltam az Ashampoo-t, de akkor is elég nagy volt az észrevehető minőségi romlás. Mintha egy pokkróccal letakartam volna a hangfalakat. Tompább lett, eltünt a tere.
Jön a Plextools XL 3.16, és/vagy amit esetleg ajánlotok. Kiprólálom ezeket. Vettem hozzá Maxell audiót, (fekete audio Memorexet nem kaptam !36_7_11.gif )
Ha van valakinek ilyen tapasztalata, kérem ossza meg (velünk, amatőrökkel)
üdv
Plextools-sal csak akkor tudsz írni,ha az íród Plextor.Én ezzel írtam sok lemezt,sok fajtát.Szerintem a legjobbak egyike.Nekem Fuji Audio,Kodak Gold Pro vált be a legjobban.Ár-érték arányban jó a Maxell audio is
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Audio Cd irása
Tisztelt fórumlakók !
Arra lennék kíváncsi, hogy Cd másolás (és kizárólag másolás) esetén ki, melyik író szoftvert ajánlja, ha a hangminőség a fontos !!!
Ebben az esetben nem érdekelne a program bonyolultsága-egyszerűsége, csak és kizárólag a másolt CD hangminősége az eredetihez képest.
Én, mint annyian Néróval kezdtem, de audiora nem az igazi... Aztán kipróbáltam az Ashampoo-t, de akkor is elég nagy volt az észrevehető minőségi romlás. Mintha egy pokkróccal letakartam volna a hangfalakat. Tompább lett, eltünt a tere.
Jön a Plextools XL 3.16, és/vagy amit esetleg ajánlotok. Kiprólálom ezeket. Vettem hozzá Maxell audiót, (fekete audio Memorexet nem kaptam !36_7_11.gif )
Ha van valakinek ilyen tapasztalata, kérem ossza meg (velünk, amatőrökkel)
üdv
ami a képen van úgy állisd be, szal ...
cue fájl berakása az input-ba (hogy tudja a progi a vágások helyét)
aztán a Mode résznél: Tracks
másnem ha végképp nem "meggy" akkor küld el az eredeti hang és cue fájlt s megcsinálom
Sikerült! Köszi!
Audio Cd irása
másnem ha végképp nem "meggy" akkor küld el az eredeti hang és cue fájlt s megcsinálom
Sikerült! Köszi!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2 - Rel T/9X
Audio Cd irása
Most kaptam egy vaw fájlt, ez jó! De a probléma megmaradt! Egy track az egész, vagyis léptetni lejátszáskor nem lehet. Már az eredeti flac is ilyen volt. Hogy tudnám úgy track-ekre osztani, hogy lejátszáskor ne keletkezzen szünet a számok között?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11282
- Kapcsolat:
Audio Cd irása
Most kaptam egy vaw fájlt, ez jó! De a probléma megmaradt! Egy track az egész, vagyis léptetni lejátszáskor nem lehet. Már az eredeti flac is ilyen volt. Hogy tudnám úgy track-ekre osztani, hogy lejátszáskor ne keletkezzen szünet a számok között?
A normálisabb, audio CD égetésre alkalmas író szoftverekben ki tudod kapcsolni a trackek közötti - amúgy szabványos - 2 másodperces szünetet.
Audio Cd irása
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2 - Rel T/9X
s így?
Megvan!!! Köszönöm!
Audio Cd irása
s így?
Megvan!!! Köszönöm!
Audio Cd irása
Biztos nagyon láma vagyok, de nekem nem sikerül a Cue Tools-al wav-ba része a dolognak!
Valaki leírná hogyan kell?
s így?
Szia!
Nekem még ilyen gondom nem volt pedig sok koncert lemezt írtam már ki!
Én így szoktam: CueTools-al darabolás wav-ba a pontos írási offset értékkel majd írás Burrn nevű progival.
Medieaval Cue Splitter használatát szeintem kerüld!!
Biztos nagyon láma vagyok, de nekem nem sikerül a Cue Tools-al wav-ba része a dolognak!
Audio Cd irása
Szia!
Én így szoktam: CueTools-al darabolás wav-ba a pontos írási offset értékkel majd írás Burrn nevű progival.
Audio Cd irása
Köszönöm!!!
Audio Cd irása
"Megírod Feurioval úgy, hogy a beállítátásoknál a szektorok feltöltését választod, valamint kiírtod az egyes trackok elején és végén lévő digitális szüneteket. (Megfelelő opciók bekattintása) Így sem szünet, sem kattanás nem lesz. Ha nem illeszkednek a trackok (pl. hiányzik fél ütem), azt persze észre lehet venni..."
szerintem erre gondolnak:
de ha van cue akkor az alapján kéne megírnod
Audio Cd irása
Gyakori problémám, hogy flac fájlokat egyben kapok meg. A darabolás után viszont idegesítő szünetek keletkeznek.
van hozzá cue fájl?
a többire meg livestrong már válaszolt
a Feurio-nak meg utánanézek
- livestrong
- Nincs visszaút

- Értékelés: 656
Audio Cd irása
Gyakori problémám, hogy flac fájlokat egyben kapok meg. A darabolás után viszont idegesítő szünetek keletkeznek. Ez főleg élő felvételeknél fordul elő.
Állítólag a Feurio progi ki tudja küszöbölni ezt a hibát.
Hol található a progin belül ez a funkció?
Itt hivatkoznak rá!
"Megírod Feurioval úgy, hogy a beállítátásoknál a szektorok feltöltését választod, valamint kiírtod az egyes trackok elején és végén lévő digitális szüneteket. (Megfelelő opciók bekattintása) Így sem szünet, sem kattanás nem lesz. Ha nem illeszkednek a trackok (pl. hiányzik fél ütem), azt persze észre lehet venni..."
Szia!
ha írok audio-t akkor az elsődleges, hogy cue szerint
nagyon szeretem az imgburn-t (persze itt elötte a fájlokba beleégetem az írási offset értéket)
de nyilván ha olyan meghajtója van az embernek amit lehet finomhangolni (lézer érzékenység és hasonlók) vagy amqr akkor olyat érdemes használni ami ki is tudja ezeket aknázni
ha meg nincs cue fájl akkor a burrrn-t (ez figyel a 44,1khz/16bit meglétére)
Gyakori problémám, hogy flac fájlokat egyben kapok meg. A darabolás után viszont idegesítő szünetek keletkeznek. Ez főleg élő felvételeknél fordul elő.
Itt hivatkoznak rá!
Audio Cd irása
nagyon szeretem az imgburn-t (persze itt elötte a fájlokba beleégetem az írási offset értéket)
de nyilván ha olyan meghajtója van az embernek amit lehet finomhangolni (lézer érzékenység és hasonlók) vagy amqr akkor olyat érdemes használni ami ki is tudja ezeket aknázni
Itt hivatkoznak rá!
Audio Cd irása
Te melyik íróprogit használod, audio célra?
és tényleg beveszi úgy mint egy sima 44.1/16-ost ...
hálistennek már rég elfelejtettem hogy létezik a nero
Audio Cd irása
Audio Cd irása
Pl: Nero,easy cd... simán megírták.
Audio Cd irása
s ezeket mivel írtad ki?
mert egy "normális" progi szokott szólni, hogy ez bizony nem megfelelő audio cd-nek
Pl: Nero,easy cd... simán megírták.
Audio Cd irása
Pieces Of A Dream - Loves Silhouette (Heads Up.SACD.2002) 24-96 hdtracks
s ezeket mivel írtad ki?
mert egy "normális" progi szokott szólni, hogy ez bizony nem megfelelő audio cd-nek
Audio Cd irása
Ez is szabványos audio formátum (96kHz/24bit HD Free Lossless Audio file), csak nem alkalmas közvetlenül Audio CD-re. Ha nem akarsz ilyen problémákat és kizárólag CD-ről hallgatnád, 16/44 formátumokat tölts le!
Még egyszer köszi mindenkinek! Akkor ilyet nem töltök le.