Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDShrink DVD-Maker
DVDShrink DVD-Maker
Az én tippem az, hogy már tönkretetted a lejátszódat ezzel a szenny lemezzel. Ennyit a spórolásról, most spórolj -> vehetsz új lejátszót!
Vagy vegyél eredeti lemezeket! Ha azt még viszi...
DVDShrink DVD-Maker
No, végignyálaztam a topikot, de az igen kényes problémámra elvileg nem találtam semmi épkézláb megoldást.
Adott egy LG 4081B vas, Princo lemez és DVD Shrink 3.1.7.6. Eddig nem tűnt fel, viszont mostanában a lemezek visszanézésénél egyre többször kapom azon magam hogy a film vége felé (vagy pontban 1 óra 10 perceknél, vagy a film utolsó 5 percénél) - nagyon néha a film közben is - elkezd akadozni az asztali lejátszóm (olcsó kis Daytek, ami egyébként minden lemezt rohadt jól visz). Az a baj, hogy nem tudom eleinte (a vas megvásárlása után) is csinálta-e vagy sem, mert egy jó ideje nem ellenőriztem a copy-kat, szóval nehéz kiszűrnöm mi lehet a baj.
1. A Princo lemez szar? Van olyan Princos, általam irt lemez amelyen végig tök jól fut a film... Habár elképzlehető hogy hibás szériát fogtam ki - valahol előbb olvastam, hogy a lemez végénél előforduló problémák ezt jelentik.
2. Haldoklik a lejátszóm? Ezt megcáfolja egy - asszem - Philips masina, amelynél a hiba dettó előfordul, csak ott a kép vertikálisan "szétcsúszik" (olyat se láttam még!!).
3. DVD Shrink? Eddig úgy tűnt jól ír, szépen, a minősége sem kifogásolható. Vagy bugos lenne?
4. Az íróval olvasok, tehát akkor előfordulhat hiba, de így hogy vigyem vissza? "Bocsi, de nem tudok biztonsági másolatot csinálni hat tucat DVD-ről?" Vagy az írást rontja el esetleg?
Ha valakinek van valami ötlete, kérem ossza meg velem, mert így is a guta üt meg... thx!
Próbáltál már más lemezre írni?
Miért kezd mindenki a legsilányabbal?
Verbatim, TDK, Fuji az ajánlottak. Kicsit drágábbak ugyan, de nekem ilyen hiba még soha nem fordult elő ezekkel.
DVDShrink DVD-Maker
No, végignyálaztam a topikot, de az igen kényes problémámra elvileg nem találtam semmi épkézláb megoldást.
Adott egy LG 4081B vas, Princo lemez és DVD Shrink 3.1.7.6. Eddig nem tűnt fel, viszont mostanában a lemezek visszanézésénél egyre többször kapom azon magam hogy a film vége felé (vagy pontban 1 óra 10 perceknél, vagy a film utolsó 5 percénél) - nagyon néha a film közben is - elkezd akadozni az asztali lejátszóm (olcsó kis Daytek, ami egyébként minden lemezt rohadt jól visz). Az a baj, hogy nem tudom eleinte (a vas megvásárlása után) is csinálta-e vagy sem, mert egy jó ideje nem ellenőriztem a copy-kat, szóval nehéz kiszűrnöm mi lehet a baj.
1. A Princo lemez szar? Van olyan Princos, általam irt lemez amelyen végig tök jól fut a film... Habár elképzlehető hogy hibás szériát fogtam ki - valahol előbb olvastam, hogy a lemez végénél előforduló problémák ezt jelentik.
2. Haldoklik a lejátszóm? Ezt megcáfolja egy - asszem - Philips masina, amelynél a hiba dettó előfordul, csak ott a kép vertikálisan "szétcsúszik" (olyat se láttam még!!).
3. DVD Shrink? Eddig úgy tűnt jól ír, szépen, a minősége sem kifogásolható. Vagy bugos lenne?
4. Az íróval olvasok, tehát akkor előfordulhat hiba, de így hogy vigyem vissza? "Bocsi, de nem tudok biztonsági másolatot csinálni hat tucat DVD-ről?" Vagy az írást rontja el esetleg?
Ha valakinek van valami ötlete, kérem ossza meg velem, mert így is a guta üt meg... thx!
DVDShrink DVD-Maker
Hello.Már pár helyen kerestem válszt a kérdésemre de nem találtam.Gondoltam itt is megprobálkozom.Aki használja az instant copyt az mondja meg nekem miért nincs hang a filmen.A menünél meg van.Több filmet használtam.Köszi.
Hello.
Ha jól emlékszem a Mátrix-al jártál így, én most csináltam az Alient. Dettó ez lett a probléma. Szerintem az IC8 nem tudja kezelni a multi angle filmeket (főleg ha a különböző verzióknál a hangok sem ugyan azok). A Mátrix-nál a kövesd a fehér nyulat, az Alienek a kétféle verzió (mozis+rendezői) miatt ilyen jellegűek. A Mátrix-nál ha csak a főfilmet csinálod egy hangal megcsinálja a Shrink is szépre, re-authornál az egyes Title a jó.
Valaki tudna nekem egy progit ajánlani az Alienekhez? Shrink a nagy tömörítési arány miatt nem jó, és ezen plusz az IC8-on kivül csak a DVD2DVDR van meg és ez nem tud komplett lemezt csak fő filmet. Mivel ezeken a lemezeken a menü és az extrák szinte semmi helyet nem foglalnak a kétféle verzió miatt egyben szeretném megcsinálni. Állítólag a Rebuildernek is gondja van a multi angle filmekkel.
Üdv: Sz. Csaba
DVDShrink DVD-Maker
Hello.Már pár helyen kerestem válszt a kérdésemre de nem találtam.Gondoltam itt is megprobálkozom.Aki használja az instant copyt az mondja meg nekem miért nincs hang a filmen.A menünél meg van.Több filmet használtam.Köszi.
Egyedi hiba lehet, csak egyszer találkoztam ilyennel. Próbálj meg még 1 hangsávot rajtahagyni (bármelyiket) a jelenlegin kívül.
Ezután szerintem menni fog rendesen.
DJK
Minden hangsávot rajtahagyva sem jo.
Akkor nem tudom mi a probléma...
DVDShrink DVD-Maker
Egyedi hiba lehet, csak egyszer találkoztam ilyennel. Próbálj meg még 1 hangsávot rajtahagyni (bármelyiket) a jelenlegin kívül.
DJK
Minden hangsávot rajtahagyva sem jo.
DVDShrink DVD-Maker
DJK
DVDShrink DVD-Maker
Hello.
Már pár helyen kerestem válszt a kérdésemre de nem találtam.Gondoltam itt is megprobálkozom.Aki használja az instant copyt az mondja meg nekem miért nincs hang a filmen.A menünél meg van.Több filmet használtam.Köszi.
DVDShrink DVD-Maker
Hát az Instantcopy nem ilyen, nyugodtan próbáld ki, észre fogod venni a különbséget.
Én kipróbáltam és nem vettem észre különbséget a végeredményben (ismerősők sem).
Az Instant Copy macerásabb, lassabb. Hozzáteszem max. 85%-ig tömörítek, az alatt inkább megveszem vagy 2 lemezre írom ki, újratömizés nélkül.
Ennyi...
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
DVDShrink DVD-Maker
Nem értem miért használtok shrinket, amikor ott a Pinnacle Instantcopy 8 ami sokkal jobb minőséget csinál.
Free, egyszerű használni, gyors és a produktum minősége sem annyira rossz.
Nekem meg úgy általában tele van a hócipőm a különböző, úgymond "szuper" programok kipróbálásával, mert nem vagy csak alig tudnak többet mint az addig használtak, de tökéletes uninstall egyikhez sincs. Egy idő után teljesen teleszemetelik a registryt és a gépem eszméletlenül lelassul tőlük.
Hát az Instantcopy nem ilyen, nyugodtan próbáld ki, észre fogod venni a különbséget.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
DVDShrink DVD-Maker
Nem értem miért használtok shrinket, amikor ott a Pinnacle Instantcopy 8 ami sokkal jobb minőséget csinál.
Free, egyszerű használni, gyors és a produktum minősége sem annyira rossz.
Nekem meg úgy általában tele van a hócipőm a különböző, úgymond "szuper" programok kipróbálásával, mert nem vagy csak alig tudnak többet mint az addig használtak, de tökéletes uninstall egyikhez sincs. Egy idő után teljesen teleszemetelik a registryt és a gépem eszméletlenül lelassul tőlük.
DVDShrink DVD-Maker
DVDShrink DVD-Maker
Emberek légyszi valaki mondjameg a shrinkben still-pictures mit jelent.
Ezt légyszi valaki magyarázza el Fixed various problems in still-picture encoder:
- PTS/DTS set correctly
- timestamp of sequence end code recorded in NV_PCK
- 3:2 pulldown disabled
KÖSSSSSSSSZI ELÖRE IS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
DVDShrink DVD-Maker
Én 80 % alá nem szoktam menni, amit alig lehet észrevenni egy 82 cm-es tévén.
Na és ha hosszabb a tömöritendő motyó, akkor milyen prg.-ot használsz ?
Hosszabb anyagot ketté lehet vágni, de meg is lehet venni az eredeti lemezt.
Egyik esetben sincs minőségromlás.
DVDShrink DVD-Maker
Én 80 % alá nem szoktam menni, amit alig lehet észrevenni egy 82 cm-es tévén.
Hello
Na és ha hosszabb a tömöritendő motyó, akkor milyen prg.-ot használsz ?
Mi a tatasztalat, melyik prg. -al hány %-ig lehet élvezhető minöséget tömöriteni ?
Vagy ahogy én olvasgattam 70% v. alatti tömöritésnél mindegy, jobb minöséget
már csak a CCE produkál ?
DVDShrink DVD-Maker
Deep nélkül még sosem csináltam, esetleg, amit nem kell tömöríteni, mert az ugye 100%
azért nem egy óra pluszt jelent, olyan 20-30 maxban! ettől nem kell félni, és megéri!
DVDShrink DVD-Maker
most valaki komolyan egy ora megtakaritas miatt kikapcsolna egy kepjavito eljarast ??
erre inkabb semmit nem mondok ...
a shrink egy mai modern gepen deep-analizissel egyutt kb. fel ora ....
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVDShrink DVD-Maker
Hi All!
A Shrinkel hogyan lehet kiszedni mondjuk 1 olyan filmet amit nem szeretnék a backupban látni?Pl a videóelőzetes ne legyen a másolatban.
Csak a hngot tudom leszedni róla a képben csak a still picturest tudom beállítani?Vagy van más megoldás is?
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
DVDShrink DVD-Maker
Tehát,ha beteszem a lemezt ...analizál...majd közli.hogy mik találhatok rajta.Ezután eldöntöm, hogy tömöritek-e vagy nem, (csak ha kell persze) de ha tömöritenem kell és jobb képet szetetnék akkor, klikk a Deep analysis.....
majd megint egy csomó ídő..........majd ezután tömörit ???
Megmondom öszintén még nem probáltam ki mert olyan idöket ír ki,hogy hú-hú.
A; Van valakinek tapasztalata mekora a javulás ??
B; Szerintetek mekkora az a tömöritési % amit még elvisel képromlás vagy kockázás nélkül a Shrink ??
Nem olyan sok idő az a Deep analysis! Nálam csak kb 20-40 perc pluszt jelent, igaz előtte a teljes lemezt áttöltöm a vinyóra.
Hogy mekkora a javulás, azt nehéz megmondani, mert egyrészt függ a filmtől, másrészt a százaléktól is. De elhiheted, nem véletlenül csinálták ezt a funkciót és a profibb tömörítők is a multi-pass eljárást alkalmazzák.
Mivel veszteséges tömörítésről van szó, ezért minőségromlás mindenképpen lesz, legfeljeb csak nagyon mininmális! Ráadásul mindenkinek a szemére van bízva, hogy neki mi a még éppen elfogadható maximális tömörítés. Attól is függ, hogy min nézed. Egy kisebb tévén akár a maximális tömörítést sem veszed észre, de egy projektornak sokszor az eredeti gyári lemez is pocsék minőség. Én 80 % alá nem szoktam menni, amit alig lehet észrevenni egy 82 cm-es tévén.
DVDShrink DVD-Maker
Tehát,ha beteszem a lemezt ...analizál...majd közli.hogy mik találhatok rajta.
Ezután eldöntöm, hogy tömöritek-e vagy nem, (csak ha kell persze) de ha tömöritenem kell és jobb képet szetetnék akkor, klikk a Deep analysis.....
majd megint egy csomó ídő..........majd ezután tömörit ???
Megmondom öszintén még nem probáltam ki mert olyan idöket ír ki,hogy hú-hú.
A; Van valakinek tapasztalata mekora a javulás ??
B; Szerintetek mekkora az a tömöritési % amit még elvisel képromlás vagy kockázás nélkül a Shrink ??
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
DVDShrink DVD-Maker
Sziasztok !Az lenne a kérdésem a Shrinknél az a DEEP ANALYSIS az mit jelent, és mit csinál, mi változik ?
Jobb lesz a kép.
DVDShrink DVD-Maker
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem a Shrinknél az a DEEP ANALYSIS az mit jelent, és mit csinál, mi változik ?
DVDShrink DVD-Maker
Hi mindenki!
Van egy kis gondom, ha tudtok légyszi segítsetek, mert elég idegesítő. Vettem egy Philips DivX kompatibilis dvd-lejátszót. Szuperül le is játszik minden filmet, csak egy problémám van vele. Ha feliratos filmet szeretnék nézni, akkor olyan kicsi a felirat, hogy azt szinte lehetetlen elolvasni.
Hogyan lehetne növelni a betűméretet és esetleg megváltoztani a betűk színét?
Előre is köszi a segítséget!
wins-03