Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Foobar2000
Oké, oké, csak azt hittem, hogy fapaci hozzászólása egyértelmű volt. De akkor megpróbálom részletesen leírni, hogy mit csinálj:
1. Megy a foobar.
2. Jobb klikk a tálcára --> feladatkezelő indítása. Vagy ctrl+alt+del.
3. Folyamatok fül.
4. A CPU oszlop fülét kattintgatva állítsd be, hogy a legtöbbet használó legyen felül. Ekkor értelemszerűen csökkenő sorrendben látod, hogy mi eszi a procit.
Csak ezek után lehet továbblépni.
Bocsánat, megint nem írtam le részletesen mindent...
Természetesen azért mondtam (írtam) hogy a Foobar pörgeti a procit... mert ő tette (megnéztem)!!!
De köszönöm hogy leírtad, segítettél, minden ötlet jól jön!
és ne legyen mappa frissítés/keresés
Ezt hogyan tudom beállítani?
Egyébként valszeg a keresés miatt ette a procit... mert most már karaj a dolog!
Minimálisan pörgeti a prockót és nem is melegszik!
Az alap hangkari meg olyan amilyen!
Éppen ezért hajtok valami USB-s hangkarit aminek van digi kijárata (a H/K-ban nem rossz a DAC)!
Köszönöm a segítségeteket!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Foobar2000
Tulajdonképpen nem állítottam el semmit rajta!
A lapos egy Asus K50IJ-SX258D (ilyen).
Nincs külön hangkari (a gyári driver van fent) sem DAC!
hááát egy ilyen integrált hangkarit kár értékelni hogy milyen a hangja
sőőőt az ilyeneknek jobb ha be van effektelve az egész, mint pl. a jetaudio
nézd meg hogy lejátszásnál melyik folyamat kapja a legtöbb cpu használatott
a Media Library mappakijelölésnél meg szvsz csináld úgy hogy külön legyenek a fix. muzsikák és az újak
és ne legyen mappa frissítés/keresés
és ha a friss mappába kerül muzsika akkor manuálisan befrissíted ...
Foobar2000
Gondolom, mert csak akkor pörög a proci rendesen!
Pl. kicsomagolásnál és adat másolásnál sem szokott ennyire pörögni!
És melegedik is rendesen (olyan 60 fokig)...
Mint ahogy írtam már... nem értek hozzá csak használom a pc-t!
Oké, oké, csak azt hittem, hogy fapaci hozzászólása egyértelmű volt. De akkor megpróbálom részletesen leírni, hogy mit csinálj:
1. Megy a foobar.
2. Jobb klikk a tálcára --> feladatkezelő indítása. Vagy ctrl+alt+del.
3. Folyamatok fül.
4. A CPU oszlop fülét kattintgatva állítsd be, hogy a legtöbbet használó legyen felül. Ekkor értelemszerűen csökkenő sorrendben látod, hogy mi eszi a procit.
Csak ezek után lehet továbblépni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Foobar2000
De egészen biztos, hogy a foobar a ludas?
Gondolom, mert csak akkor pörög a proci rendesen!
Pl. kicsomagolásnál és adat másolásnál sem szokott ennyire pörögni!
És melegedik is rendesen (olyan 60 fokig)...
Mint ahogy írtam már... nem értek hozzá csak használom a pc-t!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Foobar2000
Doky, nézd meg a feladatkezelőben, milyen processz terheli a masinádat! A Foobar önmagában nem fogyaszt ennyit, hacsak nincs bekapcsolva néhány DSP plugin.
Sajnos most is pörgeti a procit olyan 70%-on!
A kimenet Wasapira van állítva (ASIO-t nem ajánlja fel, gondolom ezt nem támogatja a gépem) 16bit-re, dither nincs bepipálva (egyébként az mi?).
Aktív DSP-nél nincs semmi kijelölve! A másik oldalon van 12 lehetőség de egyik sem aktív... ha jól értelmezem!
Media Library-nél ki van jelölve pár mappa (ami nem az alap volt, én adtam hozzá!)... lehet hogy amiért "folyamatosan" keres... azért pörgeti a procit?
Jó dolog ez hogy egyszerűen látható és elérhetőek a zenék!
Szóval nem értem a dolgot!
Köszönöm a segítségeteket!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Foobar2000
Sikerült valamelyest beállítanom a Foobar-t... és valóban jobb lett a zene a gyenge lapos tudásához képest!
Viszont pörgeti a procit mint az állat!!!
Ha nem megy szinte semmi más akkor is 50-70%-on pörgeti a procit... és melegszik is rendesen!
Én állítottam el valamit rosszul?
Sajnos én nem értek a pc-hez... csak használom... és mindent magamtól tanultam...
Előre is köszönöm!
Doky, nézd meg a feladatkezelőben, milyen processz terheli a masinádat! A Foobar önmagában nem fogyaszt ennyit, hacsak nincs bekapcsolva néhány DSP plugin.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Foobar2000
mint mondtam a kimeneten kívül más nemigazán hoz változást ...
ellenkező esetbe ha össze vissza állítasz mindent akkor ide jutsz ...
gyenge lapos? mihez képest? ill. mivel hallgatod a zenét (külön hangkari, integrált hangkari, külső hangkari/dac)?
Tulajdonképpen nem állítottam el semmit rajta!
A lapos egy Asus K50IJ-SX258D (ilyen).
Nincs külön hangkari (a gyári driver van fent) sem DAC!
Foobar2000
Hát nekem is csak 0-2% közötti terhelés van ha csak zenét hallgatok, netezek, letöltök ilyesmi... igaz ez egy Phenom II X4 BE Ott valami komoly gond lehet. Akár vírusra is gyanakodnék
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
Foobar2000
Sikerült valamelyest beállítanom a Foobar-t... és valóban jobb lett a zene a gyenge lapos tudásához képest!
Ha nem megy szinte semmi más akkor is 50-70%-on pörgeti a procit... és melegszik is rendesen!
Sajnos én nem értek a pc-hez... csak használom... és mindent magamtól tanultam...
Előre is köszönöm!
Mekkora proci az? Nekem 10-20 százalékon megy a többi programmal együtt, msn, fórum, foobar...Meg sem kottyan neki..
Foobar2000
Előre is köszönöm!
mint mondtam a kimeneten kívül más nemigazán hoz változást ...
ellenkező esetbe ha össze vissza állítasz mindent akkor ide jutsz ...
gyenge lapos? mihez képest? ill. mivel hallgatod a zenét (külön hangkari, integrált hangkari, külső hangkari/dac)?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Foobar2000
Előre is köszönöm!
Foobar2000
Hali megint!
Közben rájöttem még 3 dologra Foobar-Squeezebox-szal kapcsolatban:...
Remek leírás, köszi
Foobar2000
Hali megint!
Közben rájöttem még 3 dologra Foobar-Squeezebox-szal kapcsolatban:
- A default UPnP Controllert előre ki lehet választani, így egy lépés megspórolható.
- Playback Stream Capture-höz MP3 kodeket kell kiválasztani.
- Jobb kattintással a Controller listára küldhetők a számok.
Tehát a Foobar-Squeezebox "együtthasználati útmutatót" a teljesség kedvéért összefoglalom az alábbiakban, kiegészítve az újabb infókkal.
Kell hozzá a SqueezeBox-on, SqueezeBox Server-en és a Foobar-on kívül az alábbi kettő:
- Whitebear Media Server
- foo_upnp plugin a Foobar alá.
A Whitebear Media Server egy UPnP interfész a Squeezebox Server-hez. Ennek segítségével lehet a Squeezebox-szal a szabványos UPnP protokollal kommunikálni. Ezt a programot fel kell telepíteni (minimum 2.0.1.1051 verzió szükséges), csak el kell indítani, nincs szükség semmi külön beállításra. Persze a Squeezebox Server-nek ugyanúgy futnia kell mellette.
A foo_upnp pedig a "UPnP/DLNA Renderer, Server, Control Point" plugin a Foobar-hoz, azaz a Foobar számára biztosít UPnP interfészt. Ezt be kell másolni a Foobar pluginok közé. Ennél néhány beállítást be kell állítani a működéshez, ez az útmutató végén lesz.
Ha a kettőt összeeresztjük, akkor mindketten az UPnP-n keresztül tudnak egymással kommunikálni!
I. Ha a Foobar a lejátszó
Ez az eset, amikor a Squeezebox Library-ból akarunk Foobar-ral számokat lejátszani a helyi gépen, a Foobar-ral megszokott módon, a számítógép saját hangkártyájára. Ebben az esetben a Squeezebox Server stream-eli a zenét a Foobarnak.
Ezt nagyon egyszerű, így kell:
Foobar-ban View menü -> "UPnP Browser". Egy kis ablak feljön, ebben hamarosan megjelenik a "Squeezebox library (by Whitebear)" szerver. Ebbe belemenve, ugyanúgy ki lehet választani a zenéket, mintha a Squeezebox-on tallóznánk. Kijelölve egy mappát, megnyílik egy "UPnP Browser Selection" nevű playlist, benne a kiválasztott zenével. Azt le kell játszani ugyanúgy mint normálisan és kész.
II. Ha a Squeezebox-ot akarjuk hangkártyaként használni
Ez az eset az előbbi fordítottja. Amikor Foobar-ral akarunk számokat lejátszani a helyi gépen, de nem a hangkártyán akarjuk megszólaltatni, hanem azt akarjuk, hoogy a Squeezebox szóljon. Egyszóval, a Squeezebox-ot akarjuk kvázi hangkártyaként használni. Ebben az esetben, a Foobar stream-eli a zenét a Squeezebox-nak!
Ennek módja az alábbi:
1. Foobar-ban View menü -> "UPnP Controller". Az "UPnP Controller" ablak feljön. Ezzel egyidejűleg megnyílik egy "UPnP Controller Playback Queue" nevű playlist.
2. Ebben az ablakban ki kell választani ezt: "Squeezebox (by Whitebear)". Ezzel egyidejűleg az "UPnP Controller Playback Queue" listája törlődik, azaz felesleges rá tenni számokat előbb. Az "UPnP Controller" ablakot ne zárd be!!
3. Erre az "UPnP Controller" ablakra csak rá kell húzni a lejátszandó fájlokat a lokális vinyóról a fájlmenedzserből! Ez egyúttal a fájlokat ráteszi az "UPnP Controller Playback Queue" listára, és egyúttal elkezdi lejátszani az első számot!
4. Ezután lehet az "UPnP Controller" ablakban lévő gombokkal vezérelni a lejátszást.
5. Fontos! Ezt az "UPnP Controller" ablakot nem szabad bezárni! Ha bezáródik, akkor a vezérlés megszakad a Squeezebox-szal.
Megjegyzés 1:
A 2.-es lépést meg lehet spórolni! A "Squeezebox (by Whitebear)" legördülő listától jobbra lévő "..." gombra kattintva ha bejelöljük, hogy "Enable on startup", akkor a Squeezebox-ot nem kell mindig kiválasztani, hanem az UPnP Controller indításkor ez lesz automatikusan kiválasztva.
Megjegyzés 2:
A 3.-as lépésben a lejátszás (Squeezebox-ra való küldés) még az alábbiképpen is lehet:
- Nemcsak a lokális fájlrendszerből, hanem pl. az "UPnP Browser Selection" playlistáról is át lehet húzni fájlokat a "UPnP Controller Playback Queue" listára. Ez egy olyan eset, amikor a fájlok a SqueezeBox Serveren vannak és a Squeezebox játssza le, de a Foobar vezérli.
- A Foobar akármelyik lejátszási listáján ha jobb gombbal kattintunk, és ha az UPnP Controller ablak meg van nyitva, akkor a "UPnP Controller Playback Queue" listára küldhetők a számok a jobb gomb menü "UPnP Controller -> Play on Squeezebox vagy Enqueue on Squeezebox" menüben.
- Az UPnP Controller ablakban a második Play gomb, amiben egy "c" betű van, az a "Play foobar2000 Playback Stream Capture". Ez azt jelenti, hogy bármi szól a Foobar-on, azt a kiválaszott kodekkel (jelenleg csak MP3-ba tömörítve megy) a Squeezebox-ra küldi. Ezt nem érdemes használni.....
Megjegyzés 3:
A "Play foobar2000 Playback Stream Capture" funkcióhoz hasonló tulajdonképpen a "wavin" plugin megoldás a Squeezebox Server-hez. De az nem túl elegáns megoldás. Egyrészt sok késleltetése van, másrészt átkvantálja a zenét, ezáltal nem egzaktan kapja a Squeezebox a stream-et! Ezt sem érdemes használni.
Kellenek még beállítások a Foobar-ban:
Ezek a II-es esethez kellenek.
Először is tudni érdemes, hogy a SqueezeBox Server a következő kodekeket kezeli közvetlenül, amikor kapja a stream-et: FLAC, MP3, WMA, AAC, OGG. Érdekes azonban, hogy nem kezeli a WAV és LPCM-et. Ezért az alábbikat kell beállítani:
a ) Foobar -> Preferences -> Tools -> UPnP -> Server -> Streaming Profiles : itt létrehozni egy új profile-t. Use profile when User-Agent contain "Squeezebox". Itt a Squeezebox idézőjel nélkül. Azután ebben a profile-ban az alábbiakat:
b ) Decoding to PCM: Decode Never to WAV, except m4a. Fontos, hogy itt az "Except" után ne legyen benne FLAC, MP3, WMA, AAC, OGG! Ugyanis ezeket a formátumokat a SqueezeServer közvetlenül kezeli, és nem kell őket WAV-ba kódolni! Ha benne marad, akkor WAV-ként küldi, és a SqueezeServer nem játssza le.
d ) Playback Stream Capture: Codec: MP3. Itt azért kell MP3-at beállítani, mivel a WAV-ot és LPCM-et a Squeezebox Server nem fogadja. Ez csak akkor kell ha ezt a funkciót használjuk.
Üdv!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
Foobar2000
Na ez jó hír. Legalább nem kell vele foglalkozni.
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Foobar2000
Marci NE hülyülj meg!!!

Idővel mindenki meghülyül.
Tekintve, hogy két kapcsolóüzemű táp között simán lehet különbség, így nem zárhatom ki, hogy annak kábelezése is számít. De te vagy a Vill Ányos, magyarázd el, ha elvi kizáró okról tudsz.
Foobar2000
Miért nevetnénk...Biztos ,hogy hallatszik,ugyan úgymint a CD játszóknál ,erősítőknél... én csak is anyagi okok miatt nem cserélgetem a kábelt. Majd esetleg akkor, ha a tápkábel ára nem lesz nagyobb mint a komponenseim ára. Akkor már érdemes lesz a kábelre költeni...Most a komponens csere többet hozna,minőségben. Nálam.
Nem hiszem, h feltétlen az ára határozza meg, én magamnak csinálom a hálózati kábeleket...Én elégedett vagyok a kapott hangzással, az megint más kérdés , h lehet van ettől jobb is, de relative kis befektetéssel jobbá tehetem, akkor jobbá teszem..
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Foobar2000
Majd esetleg akkor, ha a tápkábel ára nem lesz nagyobb mint a komponenseim ára. Akkor már érdemes lesz a kábelre költeni...Most a komponens csere többet hozna,minőségben. Nálam.
Nem szeretnék itt OFF-olni ezzel, de nem nagyon értek egyet. Azon a szinten már ami neked van, már többet hozna egy jó kábelezés ár/értékben mint bármelyik hardvered cseréje. Mondjuk kipróbálni kitudnád az nem kerül semmibe és magad számára is kiderülne megéri vagy sem.
Foobar2000
Lehet nevetni, de most kipróbáltam a PC-nél is a tápkábel cserét, du óta ezzel játszadozok...És bizony szépen hallani a különbségeket...
Miért nevetnénk...Biztos ,hogy hallatszik,ugyan úgymint a CD játszóknál ,erősítőknél... én csak is anyagi okok miatt nem cserélgetem a kábelt. Majd esetleg akkor, ha a tápkábel ára nem lesz nagyobb mint a komponenseim ára. Akkor már érdemes lesz a kábelre költeni...Most a komponens csere többet hozna,minőségben. Nálam.
Foobar2000
Lehet nevetni, de most kipróbáltam a PC-nél is a tápkábel cserét, du óta ezzel játszadozok...És bizony szépen hallani a különbségeket...
Foobar2000
de a DAC-ommal nem tudok ASIOzni, így ez rám nem vonatkozik.
Akkor rád tényleg nem vonatkozik ...
Foobar2000
ugyanannyit számít mint bárhol máshol.
Na ez jó hír. Legalább nem kell vele foglalkozni.)
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Foobar2000
azé' a pécén a pécé drótot nehogymá cserélgessük...
Nem kötelező, de mindenképpen érdemes mert kb: ugyanannyit számít mint bárhol máshol.
Foobar2000
OFF
Mivel Kalmi direkt kérte, hogy a legközelebbi csúszósaru-vaktesztet kössük össze valami még érdekesebbel, én ezt javasolnám napirendi pontnak. A baj csak az, hogy a tápkábel-cseréhez értelemszerűen újra kell indítani a gépet, és az alatt az idő alatt kimegy a fülünkből a hangzás. Észrevételeket és tanácsokat várok, mert engem is nagyon érdekel a dolog.
ON
óriási, ÓRIÁSI!!!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO