Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD menu készítése
DVD menu készítése
A nagy problémával álok szemben!!!
Szétszedtem egy animált menüt és az összerakás előtti utolsó lépésknél elakadtam!
Pontosítva a dolgot a menüt szétszedtem "alVTS" VOB-okra de ahoz, hogy a maestro-val újra tudjam kereálni a menüt ahoz még ezeket a vts-eket is szét kéne kapni m2v-re és ac3-ra de a vobedit nem akarja megcsinálni!!(((
Az lenne a kérdés hogy van-é másik progi ami a vobbol kinyeri a filmet és a hangot??
Válaszokat előre is köszike!
DVD menu készítése
Hali!
Vki nemrég érdeklödött, priviben, hogy feliratos filmhez szinkron hozzátétel, eredeti menü megtartása végett, de vél. kitöröltem a levelet.
Szal válaszom, hogy fogalmam sincs, saját videókat rakok fel DVD-re, és ott nem volt ilyen gondom.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
DVD menu készítése
Sziasztok,
mivel vettem egy dvd-írót, így már dvd készítő programot is keresek.
Eddig amit kipróbáltam:
DVD Maestro
DVDLab Pro
Sony Vegas DVD Architect
A Maestro egyáltalán nem olvassa be a saját videóimat, és elég gagyinak is tűnik...
A DVDLab már jó lenne, de sehogy sem tudom megnézni/ellenőrizni a projektet. Erre nincs vmi megoldás? Mert amúgy tetszetős a progi! Találtam vmi előnézet gombot, ami kidob egy távirányítófélét is, de semmi sem történik ahogy nyomkodom rajta a gombokat, pedig belinkeltem a gombok alá a filmeket....
A Sony ebből a szempontból profi, megnézhettem kompletten a kész művet, mire mit reagál a menü, stb..., de sok mindent nem tud, pl. a gombok ha csak szövegesek (tehát nem indul el benne a film), akkor nem maszkolható...
Leginkább azt szeretném, ha feltehetnék egy képet, aminek bizonyos részeire állva, azon a részen megváltozik a grafika, és ráklikkelve el is indul a kiválasztott mozi.
Van vmi ötletetek? Más progik?
TV: Samsung CS-762 ANT DVD: Pioneer DV-2750 Erősítő: 20 éves FISHER Front: Wharfedale Diamond 8.3 Center: Wharfedale 8C Surround: Wharfedale Diamond 8.1
...már tényleg csak 1-2 apróság kell...
DVD menu készítése
Hali! én ahhoz kérnék segítségét hogy feliratot és szinkront szeretnék rakni a dvdbe...azt már tudom hogyan kell...csak hát a menü megtartását is szeretném és azt is hogy a szinkoron és a felirat megjeleníthető és kiválasztható legyen a menüben!
Előre is köszi!
DVD menu készítése
Szia !
Köszi a segítséget , megpróbálom én is . Odáig jutottam , hogy a chaptereket beállítottam , tettem egyet a film elejére és a végére . Direkt nem a chaptervarázslót használtam , mert nem a részekbe hanem a részeket szeretném léptetni . Egyetlen 1 bajom van , nem tudom a chaptert pontosan a film végére tenni , csak kb a vége előtt 3 mp-el . És így ha léptetem a részeket akkor abból a részből amit léptetni szeretnék még elindítja az utolsó másodperceket és csak úgy ugrik a következő részhez . Ezt jól megkavartam .
csoqi!
Én arra gondoltam ,hogy 1 filmen belül akarsz léptetni.....
Ha azt szeretnéd, hogy a Next gombra másik Film induljon, akkor egy VTS-t kell használni, mint 202 kolléga tette.
kariking!
A TDA-nál be kell állítani, hogy a menu induljon elöször, a First Play szekció azon a beállítófülön, ahol a menüfajtát lehet állítani (all, track only, movie only).
doktormatthew!
Alakitsd át a VOB-okat mpeg-ekké, majd füzd össze öket és utána authorizálj.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
-
Vendég
DVD menu készítése
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni. Arról lenne szó, hogy leszedtem a Gladiátor dvd-t shrinkkel mindent a menut is kivéve a a DTS hangsavot. Mivel a DTS hangsav nincs a menuedit nevu progival letiltottam az erre valo menuelemet. Ez mind szep es jo de en szeretnem ateditalni a menut, hogy a DTS menuszoveg ne is legyen olvasható. Milyen programmal lehet a MENU hátterét megváltoztatni es hogyan esetleg ki lehet szedni a vobbol az eredeti kepeket, hogy azokat ateditaljam? Bocs, ha lamasagokat kerdezek, de nemreg kezdtem ezzel foglalkozni.. azelott divx volt ugyebar az ur )) Udv! es elore is koszi
- doktormatthew
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
DVD menu készítése
sziasztok
Segítséget szeretnék a DVD-lab nevű progival kapcsolatban!
Van egy dvd filmem 4db vob file-lal. Ott elakadok hogy hogyan legyen a négy movie egy egész mert ha auto chapterrel betördelem mindet utánna kérem hogy készitsen belőle dvd-t csak az első movie chaptereit tudom léptetni nem az egészet!
Köszi a segítséget
[email protected]
-
Vendég
DVD menu készítése
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Készítettem egy DVD-t, amin menü is van. A lemez behelyezésekor elindul az első film, de én azt szeretnélm ha a menü indulna el. Film közben be tudok lépni a menübe, működik is rendesen, minden OK, csak az lenne a jó, ha a menüvel kezdődne a lemez. Mit kell ehhez tennem?
TMPGEnc. progikat használtam.
DVD menu készítése
Szia !
Köszi mindent . De nekem sajna nem jött össze külön VTS-ekkel . Én így oldottam meg :
-
Vendég
DVD menu készítése
Szia !
Köszi a segítséget , megpróbálom én is . Odáig jutottam , hogy a chaptereket beállítottam , tettem egyet a film elejére és a végére . Direkt nem a chaptervarázslót használtam , mert nem a részekbe hanem a részeket szeretném léptetni . Egyetlen 1 bajom van , nem tudom a chaptert pontosan a film végére tenni , csak kb a vége előtt 3 mp-el . És így ha léptetem a részeket akkor abból a részből amit léptetni szeretnék még elindítja az utolsó másodperceket és csak úgy ugrik a következő részhez . Ezt jól megkavartam .
DVD menu készítése
A folyamatos lejátszásnál van egy kis hiba . Nem tudom léptetni a részeket a lejátszón . Ezt a hivatkozást PLAY LIST-el csináltam . Mi lehet a hiba ?
Hali!
Én tegnap óta ismerkedem a PRO verzióval és ha chapterek rendesen megvannak csinálva, akkor megy a lejátszás közbeni ugrálás. Sima DVDLabot használtam eddig....
PLAYLIST-et még nem próbáltam.
Egyelöre 4 film/DVD külön VTS-ekben, 1 fömenü (VGM) és filmenkénti Menü (Root) 10 chapterrel rendesen mükszik, vegyesen DVD és VCD filmmel is.
Ma feliratos NTSC prósza lesz
DVD menu készítése
Sziasztok !
Csináltam 1 DVD-t . 6 db MPG-et tettem 1 lemezre . Két hivatkozásom van folyamatos lejátszás és a részek külön lejátszása . A folyamatos lejátszásnál van egy kis hiba . Nem tudom léptetni a részeket a lejátszón . Ezt a hivatkozást PLAY LIST-el csináltam . Mi lehet a hiba ?
Remélem tud valaki segíteni . DVDLab-ot használtam .
DVD menu készítése
legalább is remélem, hogy sikerül megoldani...
DVD menu készítése
az aviból lett az mpeg...
de már megoldottam.
Azért kösz
DVD menu készítése
dvd-re 720x480 / 23.976 vagy 29.97 fps-ü mpeg2 mehet fel, nem egészen értem, a tiéd ekkora e
mármint az mpeg2 .. AVI-t nem értem, hogy jön képbe
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DVD menu készítése
Nos
Leírom érthetőbben
Ugye a PAL DVD szabvány 25 fps, és a képarány 720*576.
Az NTSC ből (úgy tudom) két fajta van. 23.976 fps, 704*480 és 29.976 fps,704*480.
A képarányt azt ki tudom javítani (sajnos az avit 720*480 ba konvertáltam. Ezt azért csináltam ilyen bunkó módon, mert nem szerettem volna, ha az eredeti filmhez képest megnyúlt, vagy nyomott lett volna az mpeg. ),
De sajnos egyik dvd menüszerkesztő sem akarja importálni 23.976 fps-es NTSC mpeg-et.
Sajnos az a megoldás sem jó a számomra, ha a frameratet megváltoztatom (23.976-->25), mert érthetetlen módon ilyenkor a kép szaggat, de nagyon, és a hang is elcsúszik.
Ehhez szeretnék találni egy programot, amivel megtudom csinálni végre a menüt...
(segítségképp: ezeket a progikat próbáltam már: DVD Maestro, DVDlab)
ha valaki tudna segíteni , az nagy királyság lenne
byez
DVD menu készítése
Sziasztok! Lenne egy problémám, és remélem, hogy vki tud nekem segíteni.
Az Alias című sorozatot szeretném DVDre kiírni, menüvel meg minden, de akadnak problémáim bőven
Az mpeg NTSC, 23.976 fps, és egyik menüszerkesztő sem engedi behívni, át akarja kódolni, kiírja, hogy a képarány nem megfelelő, és a 23.976 sem fekszik.
Azt szeretném megkérdezni, hogy van e egyszerűbb megoldás annál, hogy az egészet újra kezdjem (konvertálni aviból mpegbe), ugyanis az egész csúszik, 26 részre daraboltam, így nagyon szuper, de sok gond van vele... Van e olyan menü készítő, amelyik nem ilyen "válogatós"?
Előre is köszönöm.
DVD menu készítése
kösz arty akkor hagyom, annyit nem ér.
DVD menu készítése
Nekem abba kéne egy kis segítség hogy van egy dvd-m ifo-kal bup-okal meg mindennel. A gond az hogy a menű spanyol, és ezt szeretném lecserélni angolra. Én naívan azt gondoltam hogy ha a menü vobokat lecserélem akkor ugyanúgy működni fog, mert miért ne, végülis uazok a menüpontok meg minden, de nem.
Mit kéne csinálnom ahhoz hogy működjön??? Nagyon bonyolult? Ha igen akkor mind1 de ha könnyen meg lehet oldani akkor átalakítanám.
az elejétől ujra kellene authorizálni a dvd-t!
amit irtam linket, ott van a dvdlab nevü prg is, igaz nem olcso .. de ...
magadnak csinálhatsz benne/hozzá olyan menüt, ami tetszik ... ám, nem olyan nagyon egyszerü
arpi001: sajnos igen, ha nem tudsz angolul, akkor ez is felejtős ...
Jó volt itt.
DVD menu készítése
Nekem abba kéne egy kis segítség hogy van egy dvd-m ifo-kal bup-okal meg mindennel. A gond az hogy a menű spanyol, és ezt szeretném lecserélni angolra. Én naívan azt gondoltam hogy ha a menü vobokat lecserélem akkor ugyanúgy működni fog, mert miért ne, végülis uazok a menüpontok meg minden, de nem.
Mit kéne csinálnom ahhoz hogy működjön??? Nagyon bonyolult? Ha igen akkor mind1 de ha könnyen meg lehet oldani akkor átalakítanám.
-
Vendég
DVD menu készítése
hát köszönöm! de igazából ezzel csak egy probléma van: hogy egy szót se értek belőle! jó lenne valami magyarosítás vagy ilyesmi, de sehol nem találok hozzá, úgyhogy azt hiszem ezt bebuktam:(
DVD menu készítése
http://www.mediachance.com/dvdmenu/index.html
eléggé powerful, főleg ha az authoring résszel együtt használod... de a leirása alapján más nagynevü author prg alá is tud menüt csinálni!
Jó volt itt.
-
Vendég
DVD menu készítése
hello! nekem lenne egy problémám: szeretnék csinálni egy családi dvd-t amire felírnám az összes képet (kb. 1000 db) meg videókat (avi) ! nah most ezt tudom eleve át kell konvertálni, h az asztali lejátszó is lejátsza, de a fő problémám az az , hogy szeretnék hozzá valami szép kis menüt, ahol ki lehet választani, hogy a képeket akarom-e megnézni, vagy a videókat meg még a képeket is csoportosítani, és akkor ki lehessen választani, hogy épp melyik eseményről készült képeket szeretném megnézni! Ha valaki tud segíteni az szóljon! Esetleg ha van valakinek valami jó linkje,(magyar változatban is kapható, vagy letölthető!) programja, vagy csak tanácsa azt szívesen venném!!!!! thenx: arpi001
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
DVD menu készítése
Légyszi segítsetek!Milyen proggy-val tudok feliratot rakni egy DVD-be?
Van egy angol nyelvű gyári lemez, abba gyártanék magyart...
IfoEdit -tel meg lehet csinálni.