Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
- mercedes13
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: -1
cPlay+cMP=cMP²
Sziasztok!
Kiprobáltam Én is ezt a nagyszerű szoftvert. Ez egyszerűen átlép a fúbár felett! Még a sima cPlay-er is.
Sokkal nyiltabb, sodró lendületű, nagy térrel, de ami a magasakat illeti, csodálatos! Olyan hangokat hallok, amit eddig nem hallottam!
Az AWE-hoz zárolni kell a memóriát, hogy működjön.
Dupla magos proc, 2x2200Mhz, felhúzva 2x3000-re. 2GB DDR2 memória, de amint látom a L2cash többet számit. Nekem csak 1Mb. Cpu, mem fsb 1:1. SSE3-as tipus.
Gagyi alaplapi hangkártya Asio4all-al. (Analog Divices, elektromos és optikai kimenet)
Így is óriási különbség, szerintem!
Azt a kis tökölést megéri. (valamennyit a fóbárral is kell)
Egyetlen "óriási" hátránya, nem sok mindent játszik le!
Sajnos mostmár 2 lejátszó kell zenére.
Üdv.
Zene: Odroid C1+ - Volumio - PCM5102 Dac, Sony CDP-950 (tuning), Huye Baby erősítő; JPW AP2
- mercedes13
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: -1
cPlay+cMP=cMP²
Sziasztok!
Kiprobáltam Én is ezt a nagyszerű szoftvert. Ez egyszerűen átlép a fúbár felett! Még a sima cPlay-er is.
Sokkal nyiltabb, sodró lendületű, nagy térrel, de ami a magasakat illeti, csodálatos! Olyan hangokat hallok, amit eddig nem hallottam!
Az AWE-hoz zárolni kell a memóriát, hogy működjön.
Dupla magos proc, 2x2200Mhz, felhúzva 2x3000-re. 2GB DDR2 memória, de amint látom a L2cash többet számit. Nekem csak 1Mb. Cpu, mem fsb 1:1. SSE3-as tipus.
Gagyi alaplapi hangkártya Asio2all-al. (Analog Divices, elektromos és optikai kimenet)
Így is óriási különbség, szerintem!
Azt a kis tökölést megéri. (valamennyit a fóbárral is kell)
Egyetlen "óriási" hátránya, nem sok mindent játszik le!
Sajnos mostmár 2 lejátszó kell zenére.
Üdv.
Zene: Odroid C1+ - Volumio - PCM5102 Dac, Sony CDP-950 (tuning), Huye Baby erősítő; JPW AP2
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
cPlay+cMP=cMP²
az SSE3-at telepítsd, ha a procid tudja
Hát felraktam, de nem indul.
Próbáltam rendszergazdaként, kompatibilis módban...
Most visszarakom az SSE2-t.
- fenyő
- V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²
Köszi!
cPlay+cMP=cMP²
Most,hogy a jelenlegi procim tudja az SSE3-at is, telepítsem a cPlay_2_0b39_sse3_setup.exe-t, vagy maradjak a SSE2-nél?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
- fenyő
- V.I.P.

cPlay+cMP=cMP²
Most,hogy a jelenlegi procim tudja az SSE3-at is, telepítsem a cPlay_2_0b39_sse3_setup.exe-t, vagy maradjak a SSE2-nél?
cPlay+cMP=cMP²
A napokban egy újabb cPlay verzió jelent meg:
cicsPlay 2.0b39
---------------
November 2010
Changelog:
1. Fix for balance control when used repeatedly
2. Provide keyboard support for balance control: keys 'k' & 'l'
changes balance
3. Reverse change 5 done in 2.0b37: ASIO interface for general hardware
assumed. This should provide interesting comparisons with 2.0b38.
cPlay+cMP=cMP²
Megjelent az új cPlay:
cPlay 2.0b38
Lehet tölteni...
http://www.cicsmemoryplayer.com/index.p ... y.Download
cPlay+cMP=cMP²
Egyre több országban próbálják elmagyarázni a beállítását.
Török honlap
Orosz honlap
Google fordítóval egész jól lehet őket olvasni.
Persze az eredeti (angol nyelvű) legyen az etalon ,csak pár érdekesség itt is megtalálható , ezért gondoltam felrakom...
cPlay+cMP=cMP²
Érdemes nézegetni a cPlay honlapját.
Cics ( a fejlesztő) már dolgozik a 38-as verzión:
"I started work on cPlay 2.0b38 which should be released soon. It's an unplanned release but I found something important which allows me to solve a complex design challenge I've been trying to implement. More later... "
cPlay+cMP=cMP²
Persze a többi is fontos :
A Windows7 -ben engedélyezni: a hangkártya kizárólagos módot és prioritást.
Az E-MU PatchMixben pedig: ADAT Transfer -Inernal: 192kHz -Output: (-10dB)-MIX kimeneten. (röviden)
cPlay+cMP=cMP²
Zoli,
A 44,1KHz-et érdemesebb lenne 176,2KHz-re resampler-elni, elvileg jobbnak kellene lennie, nem próbáltad?
Igen, igazad van .Próbáltam már.
A tapasztalat a következő volt cPlaynél:
Az SRC Resamplernél, ha 44,1 kHz-es a zene akkor érdemes az egész számú többszörösére állítani(ahogy írod , 88,2 vagy 176,4-re). Már csak azért is mert az SRC
más frekvenciáknál a processzort jobban is terheli ,sőt egy AMD Athlon 64-el a 192kHz-en már nem is működik.
Azonban a másik Resampler a SoX,már sokkal kisebb processzor terheléssel is elmegy ,így annál a a 44,1 kHz -ről a felkonvertálás 192kHz-re nem okoz gondot.Sőt szerintem most azzal a legjobb ,nálam az E-MU-val.(persze végi zongoráztam minden frekin)
Rengeteg meghallgatás kellett a beállításához ,de azt hiszem most már talán a maximumra van belőve.Talán...
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 234
- Kapcsolat:
cPlay+cMP=cMP²
Zoli,
A 44,1KHz-et érdemesebb lenne 176,2KHz-re resampler-elni, elvileg jobbnak kellene lennie, nem próbáltad?
cPlay+cMP=cMP²
Fog ez a lejátszó menni laptop (kizárólag zenéhez) + USB + Lupus kombóval? Foobarnál asio4all-t már használom.
Azt pedig furcsának találom, h ennyit mahináltok resamplinggal. Vagy azt csak a nagyfelbontású zenéknél? Ez sem világos, h akkor ez a progi mindenképpen újramintavételez, és nem lehet tenni semmit?
Ha csak az ASIO4ALL megy ,akkor 44,1kHz-re állítva a cPlayt, szerintem menni fog laptoppal is.(és akkor felkonvertálás sincs)
Az upsamplert nem csak a nagyobb felbontású zenénél állítom,hanem a 44,1 kHz-eset is felkonvertáltatom vele.(pl.:44,1-ről/192-re)
Szerintem a cPlayben a SOX upsamler, jól beállítva ,szépen teszi a dolgát.Szvsz.
Az ASIO4ALL-t most nem próbáltam ,de szerintem az csak a 44,1-48 kHz-es formátumot támogatja.Ergó, nem biztos ,hogy a cPlayben 48kHz-nél ,nagyobb upsamplingnál megszólal.Tehát ott valszeg csak a 44,1/44,1 megy.
cPlay+cMP=cMP²
Sziasztok!
Fog ez a lejátszó menni laptop (kizárólag zenéhez) + USB + Lupus kombóval? Foobarnál asio4all-t már használom.
A másik kritérium, hogy sokszor játszok le hálózatról (XP-SP2). Azt is kikapcsolja a cMP? Régebben próbálgattam kilőni a nem kellő szolgáltatásokat, és bármennyire vigyáztam, a hálózat utána teljesen vagy majdnem használhatatlan lett. (XP-Antispy az mondjuk alap, h fennvan.)
Itt annyi a beállítás, h csak pislogok, és fogalmam sincs, melyik mit okoz, úgy meg elég necces állítgatni.
Azt pedig furcsának találom, h ennyit mahináltok resamplinggal. Vagy azt csak a nagyfelbontású zenéknél? Ez sem világos, h akkor ez a progi mindenképpen újramintavételez, és nem lehet tenni semmit?
Előre is köszi a válaszokat!
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
cPlay+cMP=cMP²
Már csak a digit kijáratát használom. Sajnálom eladni, meg a tuning miatt már gondolom nem sokat érne, ennyiért meg elketyeg a gépben. Majd akarok egy hiface-t.
cPlay+cMP=cMP²
Én nem tudok ekkora mintavételt állítani, lévén a DAC-om nem tudja kezelni. Ráadásul náam a WIN7 nem látja az EMU-t, le van tiltva.
Azt hittem az E-MU-val is nyomod?
Jó így érthető...
Azért ha valaki E-MU-val hallgat zenét akkor egy próbát megér.
A lényeg még ,hogy a cMP Settingsben kell a Folders-nél hozzá adni a lejátszandó mappákat (mappában a Recursive Cue Creatorral elkészített CUE fájl legyen ,mást nemigen lát...sajnos)
Szóval mindenképpen a cMP-ből kell indítani a mappákat és onnan kijelölni a lejátszást.(A hang minőség miatt)
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
cPlay+cMP=cMP²
Én nem tudok ekkora mintavételt állítani, lévén a DAC-om nem tudja kezelni. Ráadásul náam a WIN7 nem látja az EMU-t, le van tiltva.
cPlay+cMP=cMP²
A cMP Settings pediglen:
-RAM Load :NO
-Startup: None
-Suspend: itt mindkettő: NO (Mert csak a gond van vele E-MU-nál úgy is)
-Optimize: Critical
-Diagnostics: NO
cPlay+cMP=cMP²
Néhai Mester, a következő beállítás mellett próbáltad már az E-MU-t a cMP+cPlay-el ? ( az I/O az -10dB-n,azért mert a +4 dB dinamikusabb ugyan ,de szerintem sok részlet elvész!)
Mintavétel :Adat Transzfer:192kHz...
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
cPlay+cMP=cMP²
Lehet, hogy fejlesztenek ezerrel újabb hardwert és már nem akarnak a régivel foglalkozni, talán így jobban eladható lesz majd az új.