Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio szoftverek

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Most éppen XP-n megy, hát mit is mondjak, nekem az Win7 jobb.
Na végig gondolom aztán neki futok még egyszer.Ha lesz időm megint felteszem.
A Cleartype-ot melyik részen kapcsolhatom ki.(komolyan nem találtam) Majd PÜ-ben is jó,hogy ne off-oljunk itt.

mondtam
az vezér lő pultba írd be ezt a szót

klikk

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Most éppen XP-n megy, hát mit is mondjak, nekem az Win7 jobb.
Na végig gondolom aztán neki futok még egyszer.Ha lesz időm megint felteszem.
A Cleartype-ot melyik részen kapcsolhatom ki.(komolyan nem találtam) Majd PÜ-ben is jó,hogy ne off-oljunk itt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11456
Kapcsolat:

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ugyanakkor készítettem sonogramot is az anyagról. Itt már jól látszik a 16 kHz feletti vágás, illetve a zaj jelenléte, amit a gyanútlan néző zenei hangoknak gondolhat. Remélem, tanulságos a látvány.
16 kHz fölött az mind zaj?

Jó kérdés. Ráengedtem egy nagy meredekségű szűrőt, kivágtam a teljes 15 kHz alatti részt, a maradékot letranszponáltam egy, majd két oktávval... nem mondom, hogy nincs köze a zenéhez, de elég fura hangok. Ráadásul a transzponálás után is megmaradt a 16-19 kHz közötti fura tartomány, tehát ezek bizonyosan nem valós hangok.

Vendég

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ugyanakkor készítettem sonogramot is az anyagról. Itt már jól látszik a 16 kHz feletti vágás, illetve a zaj jelenléte, amit a gyanútlan néző zenei hangoknak gondolhat. Remélem, tanulságos a látvány.
16 kHz fölött az mind zaj?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1302

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: violin »

Hogy az a      ...megint elk.rtam egy lemezt!Beállítottam,hogy a teljes albumot  írja...aztán volt vmi nyűge...és felkínált egy másik módot.....
Az első számot írta csak ki.....még egy nem olcsó lemez megy a kukába....       :kiraly:

Szedd már le azt amit ajánlottam...

Azzal a progival történt a malőr.... ...
De már minden .....kiírtam azt a fránya lemezt...már meg is hallgattam...
Mégegyszer köszi a segítséget... :lol!:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Az APE, FLAC, SHN, WAV és LPAC fájlok eredetének ellenõrzésére egy magyar srác is készített programot, itt megtalálható.
ő csak a gui-t készítette a motor a true-é
viszont ebből már nem lesz frissítés ellenkezőleg a trauma-val
persze itt is a true csinálja az értékelést de legalább ezt frissítik, ha a true is frissít

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 234
Kapcsolat:

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: nehai »

Kíváncsi leszek ,neked mi a véleményed ,ha újra megnézed az XP-t.Nekem a Win7, már túlságosan "digitális"hangzású volt.Persze minden meg volt ott,(tér ,felbontás,dinamika,...)csak valahogy a zenét hallgatva, nekem olyan idegesítő hangzása volt.( Foobar+ASIO4ALL)
Wasapi csak 16 bitre állítva ment ,ott is a "dither" be kellett nyomni ,mert iszonyatosan "fújtatott vagy sziszegett".
Win 7-en ,minden gond nélkül ment a KS, 32 biten és az ASIO is (mindkettő).

Más .
Találtam egy nagyon régi Foobar telepítőt(0.9.4.2). Feltettem ,de a mostani Foobarokhoz képest, már nagyon gyengécske hangban.(az újabb ASIO dll.-t már el sem fogadta csak a KS-t)(Még megnézem majd, a 0.9.5-öt is, az is meg van.) A 0.9.6.9 egy High-End ehhez képest. Ekkora távlatban már óriásit fejlődött a foobar. Egy-egy, egymást követő verzióban nem ekkora az ugrás,de itt már jelentős volt .

Azért egy jó LCD natívmódban sokkal élesebb, mint egy CRT. Nemrég még én is egy csúcs 22" EIZO-t használtam. Amúgy ki lehet kapcsolni a ClearType-ot. Ahol konfigolni kell, vedd ki a pipát. Nekem sikerült beállítanom úgy, hogy jobb mint XP-n.

Én is próbáltam még a 0.8*** verziót, de használhatatlan, a 0.9.5.* ami még használható. Most éppen XP-n megy, hát mit is mondjak, nekem az Win7 jobb.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Az APE, FLAC, SHN, WAV és LPAC fájlok eredetének ellenõrzésére egy magyar srác is készített programot, itt megtalálható.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

És hogy még látványosabb legyen a dolog, itt van egy másik időpontról készített spektrumanalízis. Itt már nagyszerűen látszik a 16 kHz-es töréspont.
éppen ezért mondtam hogy bele kell tekerni a muzsikába
valszeg az első kép nem tartalmaz a lossy szabványain túl mutató adatinformációt
ezért tűník tejesnek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Audio szoftverek

És hogy még látványosabb legyen a dolog, itt van egy másik időpontról készített spektrumanalízis. Itt már nagyszerűen látszik a 16 kHz-es töréspont.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3012

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: earforce »

így van, pont erről beszéltem!
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Audio szoftverek

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

A képen jól látható, hogy az MP3 is tartalmaz infót bőven 15 kHz felett is, egészen majd' 20 kHz-ig.
de ne így nézd, hanem időbeni ábrázolásban vizsgáld a spektrumot!
tehát spektrogram-al!
úgy sokkal jobban látszik, hogy "nem az igazi" a hanganyag...
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Audio szoftverek

ill. ez a spektrogram kép egy adott időpontról szól szal célszerű belepörgetni az anyagba ... 
A spektrogram időben ábrázolja a spektrumot, tehát amit betettél, nem az.
vagy van jobb megoldás is, amiről nemtudok?  vagy küldhecc olyan zenét is ami megcáfolja ezt ... 

Gyorsan összefélceltem egy képet. K. Scieranski 1998 Flying Over lemezéről betöltöttem találomra egy számot. Sajnos csak MP3-ban van meg, évek óta vadászok rá lossless formátumban, egyelőre hiába. A képen jól látható, hogy az MP3 is tartalmaz infót bőven 15 kHz felett is, egészen majd' 20 kHz-ig.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

na várjá' 
ő nem nagy O, I, C-vel írja

ott a pont

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

bizarr ötlet, bizarr hangokkal, bárki kipróbálhatja csak a The vOICe kell hozzá !
hálistennek fórumtárs klikk :lol!:

na várjá'

ő nem nagy O, I, C-vel írja

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

bizarr ötlet, bizarr hangokkal, bárki kipróbálhatja csak a The vOICe kell hozzá ! :lol!:
hálistennek fórumtárs klikk

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

én minden letöltött (pssssz... ) anyagot megvizsgálok spektrogrammal. így könnyen lehet látni, hogy mi lossy és mi lossless (ha nem hallanád)

az mp3-nál (kbps-tól) függően olyan 15Khz-nél "vágás" van a frekvenciában.
utána nincs anyag (hang) max digitális zaj, és néhány zenénél pl. a húros hangszer "ál" felharmonikusai, ami tiszta torzítás meg zaj.

lossless anyagnál az egész frekimenet homogén, és elmegy egészen 22Khz-ig.

egy vicces ám mégis komoly kép:

Aphex Twin - Equation c. számából.

aki kedvet kapott a spektrumba való rajzoláshoz az töltse le ezt a spéci programot, amit vakoknak fejlesztettek ki

The vOICe

általa bármilyen képet (jpg, jpeg stb.) be lehet tölteni és a képet átalakítja hanggá!

bizarr ötlet, bizarr hangokkal, bárki kipróbálhatja csak a The vOICe kell hozzá !

video1

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

őőő szépen láccik hogy a barnás diagramba van egy letörés 30khz körülno ha mp3-at megnézel akkor az is hasonló csak ott 15-17khz körül van a törés
s a sárga vonal a lossless-nek "felel meg", szal egyenletes

Ettől féltem. Akkor minden felvétel, ami 17 kHz környékén elfogy, MP3 származék lenne? Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű lenne.

láttál már ilyen képen lossy anyagot?
mert azon a képen az elfogyás egy kicsit árnyalt kifejezés

azért is írtam oda hogy nem 3napos gigamegasztár előadók felvételeit érdemes ezzel nézni

ill. ez a spektrogram kép egy adott időpontról szól szal célszerű belepörgetni az anyagba ...
de szerintem lehet azt látni :lol!:

vagy van jobb megoldás is, amiről nemtudok?
vagy küldhecc olyan zenét is ami megcáfolja ezt ...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Zavart a Win7-ben ,hogy nagyon erőltetik a Cleartype technológiát a betűknél.Na attól megőrültem.(ki lehet azt kapcsolni,mert én nem találtam,hogy kell?
Én is sokat szenvedtem mire belőttem (belehet). De ki tudod kapcsoln csak akkor a kövér betűk lesznek szokatlanok, ez azért van, mert ha a fontok között megnézed a "Microsoft Sans Serif'-et akkor látható, hogy nem olyan mint az XP-ben levő mert ez már ki van simítva és emiatt kis méretnél vastagnak tűnik.

Ma kipróbálom milyen újra XP-ről tolni.

De teljesen nem lehet kikapcsolni,vagy igen? Mert azt láttam ,hogy a betűket be lehet állítani,hogy melyiket jobb olvasni,melyik az élesebb.De kerestem egy olyan beállítást mint az Explorerben (ott legalább megcsinálták),hogy a Speciális beállításoknál az LCD-re optimalizált ClearType techn.ki lehet teljesen kapcsolni.
Az a nagy probléma ezzel a ClearType-al,hogy a pengeéles képű CRT monitorokból csinál egy borzasztóan homályos ,valamit,persze csak a betűknél,de az is elég.
A CRT monitort használókra, már nem nagyon gondoltak...?
Sajnálom azért ezt a Win7-et mert azért sok dologban meg, sokkal jobb mint az XP.(Gyorsabb még egy Pentium 4-en is)

Kíváncsi leszek ,neked mi a véleményed ,ha újra megnézed az XP-t.
Nekem a Win7, már túlságosan "digitális"hangzású volt.Persze minden meg volt ott,(tér ,felbontás,dinamika,...)csak valahogy a zenét hallgatva, nekem olyan idegesítő hangzása volt.( Foobar+ASIO4ALL)
Wasapi csak 16 bitre állítva ment ,ott is a "dither" be kellett nyomni ,mert iszonyatosan "fújtatott vagy sziszegett".
Win 7-en ,minden gond nélkül ment a KS, 32 biten és az ASIO is (mindkettő).

Más .
Találtam egy nagyon régi Foobar telepítőt(0.9.4.2). Feltettem ,de a mostani Foobarokhoz képest, már nagyon gyengécske hangban.(az újabb ASIO dll.-t már el sem fogadta csak a KS-t)(Még megnézem majd, a 0.9.5-öt is, az is meg van.) A 0.9.6.9 egy High-End ehhez képest. Ekkora távlatban már óriásit fejlődött a foobar. Egy-egy, egymást követő verzióban nem ekkora az ugrás,de itt már jelentős volt .

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Audio szoftverek

őőő szépen láccik hogy a barnás diagramba van egy letörés 30khz körülno ha mp3-at megnézel akkor az is hasonló csak ott 15-17khz körül van a törés

Ettől féltem. Akkor minden felvétel, ami 17 kHz környékén elfogy, MP3 származék lenne? Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű lenne.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

A kérdés szempontjából mindegy, hogy melyik. Továbbra is érdekelne a válasz.
jaaa aztem csak mókából kérdezted, hogy azzal miként is ...

a kérdésre:
én az adobe -t szoktam használni erre, mert spektrogram és spektrogram között van különbség legalábbis az ábrázolást tekíntve /pl. a fúbáros egy rakás ... /

no itt egy kép
ez nem lossy és lossless hanem dvda és sacd
ilyeneket dobott ki a gugol /most a munkahelyen vagyok, illusztrációnak jó lesz /
őőő szépen láccik hogy a barnás diagramba van egy letörés 30khz körül
no ha mp3-at megnézel akkor az is hasonló csak ott 15-17khz körül van a törés

persze nem mókamiki s "rezes" bandái felvételét vizsgálva

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Audio szoftverek

Ami idegesít az a 192kbit/s rész. Olyan minőségű zenéről lett volna felkonvertálva flac-ba? 
EAC log

ha nem vagy biztos benne, hogy mit hallgatsz, akkor szoftveres spektrumanalizátorral ellenőrizd!

Abból mi derül ki?

csak jól kell olvasni
biztos spektrogram akart az lenni

A kérdés szempontjából mindegy, hogy melyik. Továbbra is érdekelne a válasz.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

amúgy ez az EAC miért olyan felkapott szoftver? 
ha pl. a plextor írómmal 2x-esen rippelem az audio cd-t nem ugyanaz lesz a végeredmény? 

"nagyon" nem
első lépésbe ott van az offset korrekcijó
ami ha jól tom azt jelenti hogy "minden" odd-nek más a kiindulási poziciója /persze hangya fütyinyi távolságba kell gondolkodni/ s ezen érték korrekcióval lehet ezen szűkíteni

ill. ott vannak azok a beállítások hogy mindent a jó olvasásért pl.: több lépcső újrapróbálkozás ....

pl. kevés szoftver képes a számok közötti időintevallumot ténylegesen felismerni
általába úgy veszik hogy 2 szám között 2mp azt cső ... :lol!:

s egyebek

de biztos van valami wikipediája ahol többet /értelmesebbet/ írnak róla

köszi!

utánaolvasok a dolognak!

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

amúgy ez az EAC miért olyan felkapott szoftver? 
ha pl. a plextor írómmal 2x-esen rippelem az audio cd-t nem ugyanaz lesz a végeredmény?

"nagyon" nem
első lépésbe ott van az offset korrekcijó
ami ha jól tom azt jelenti hogy "minden" odd-nek más a kiindulási poziciója /persze hangya fütyinyi távolságba kell gondolkodni/ s ezen érték korrekcióval lehet ezen szűkíteni

ill. ott vannak azok a beállítások hogy mindent a jó olvasásért pl.: több lépcső újrapróbálkozás ....

pl. kevés szoftver képes a számok közötti időintevallumot ténylegesen felismerni
általába úgy veszik hogy 2 szám között 2mp azt cső ...

s egyebek

de biztos van valami wikipediája ahol többet /értelmesebbet/ írnak róla

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”