Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
Foobar2000
a legújabb foobar van fent?
ha igen akkor uninstal s a friss telepítés után kerüljön bele (a foobar telepítse!)
amúgy meg töröld ki a feltelepített foobar/companents mappából ezeket a asio fájlokat
mivel ezek ide kerülnek amúgy is
szerintem az asiohost32/64 annyi hogy a rendszertől függően 32/64 biten tudja futtatni az adott asio-t
szal azok az exe-k nem neked vannak ott hogy futtasd le hanem a rendszernek hogy megfelelő környezetbe tudja használni az asio-t
Köszi a választ !
Közben utánaolvastam és rájöttem,hogy nem kell az exe fájlokat telepíteni,csak szimplán bemásolni a components mappába. Így tényleg 64 bites asio-t is választhatok.
A my channel mapping verziós asio output,pedig a hangkari saját asio-jához optimalizálja a kimeneti jelet.
Foobar2000
Nekem nem sikerült még működésre bírni. A foobar hibát jelez indításkor, ha bemásolom a dll-t a components mappába, vagy ha a foobarból próbálom telepíteni akkor is. Külön futtatni kell ezt a host.exe-t? Más nem próbálta még?
a legújabb foobar van fent?
ha igen akkor uninstal s a friss telepítés után kerüljön bele (a foobar telepítse!)
amúgy meg töröld ki a feltelepített foobar/companents mappából ezeket a asio fájlokat
mivel ezek ide kerülnek amúgy is
c:\Users\****\AppData\Roaming\foobar2000\user-components\foo_out_asio\
Csak egy "buta" kérdés :
- mi az a asiohost?
Amit eddig olavastam róla :át kell másolni a components mappába és a foobar output-ján megjelenik egy my chanel mapping.Ez miben más,mint az eddigi sima asio?
szerintem az asiohost32/64 annyi hogy a rendszertől függően 32/64 biten tudja futtatni az adott asio-t
szal azok az exe-k nem neked vannak ott hogy futtasd le hanem a rendszernek hogy megfelelő környezetbe tudja használni az asio-t
Foobar2000
Nekem nem sikerült még működésre bírni. A foobar hibát jelez indításkor, ha bemásolom a dll-t a components mappába, vagy ha a foobarból próbálom telepíteni akkor is. Külön futtatni kell ezt a host.exe-t? Más nem próbálta még?
Foobar2000
Most épp a 2.0.4-et töltöttem
Csak egy "buta" kérdés :
- mi az a asiohost?
Amit eddig olavastam róla :át kell másolni a components mappába és a foobar output-ján megjelenik egy my chanel mapping.Ez miben más,mint az eddigi sima asio?
Foobar2000
Most épp a 2.0.4-et töltöttem
Foobar2000
ASIO support 2.0.1
:readytoeat:
már 2.0.3
Foobar2000
ASIO support 2.0.1
:readytoeat:
-
Vendég
Foobar2000
Tisztelt Urak!
Fent van Foobar 1.1.9.
Bent van az UpNP plugin, a szerver fut.
Linn Kinsky fent van az iPhone-omon, a lan-t látja mindkét gép.
Az Iphone-on a Kinsky mégse látja a Foobar 2000-res média könyvtár tartalmát.
Kérem segítsetek, hogy mit bénázhatok el. Órákat áldoztam már rá, nem elsőre jöttem kérdezni.
Előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel, Zsolt
Akár így is: 20 9249 798
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Foobar2000
Sziasztok!
USB-s dac vásárlására készülök. Gúgllel próbáltam információkat keresni arról, hogy hogyan is működik egy pc alapú lejátszás és az usb összeköttetés.
Az alábbiakat tudtam leszűrni, amikben nem vagyok biztos, ezért kérem, hogy cáfoljatok meg, ha kell:
Az egyik esetben az usb kimenetre PCM jelek kerülnek, amit a dac fogadó chip-je át kell, hogy alakítson i2s jellé.
A másik esetben a lejátszó szoftver (foobar) képes arra, hogy az usb-re i2s jeleket küldjön ki, amit a dac-ban egy szintén megfelelő fogadó chip tud fogadni. És ez az eljárás ad jobb hangot, mert így kimaradnak a konvertálások.
Jól értelmezem?
Nem, de ezen az úton nem is fogsz eljutni sehova sem. Kevered a jelformátumokat és a jeltovábbítási megoldásokat. Amennyiben az a kérdés, mivel kapsz jobb hangot, szerintem a gyakorlatban próbálj ki néhány készüléket. Ez egy szoftveres topic, de ha a DAC-os részlegen megírod, mire és mennyiért keresgélsz, biztosan fognak néhánany ajánlani konkrét cuccokat. A HiFi-ben általában nem szokott bejönni az elméleti okoskodás.
Foobar2000
Sziasztok!
USB-s dac vásárlására készülök. Gúgllel próbáltam információkat keresni arról, hogy hogyan is működik egy pc alapú lejátszás és az usb összeköttetés.
Az alábbiakat tudtam leszűrni, amikben nem vagyok biztos, ezért kérem, hogy cáfoljatok meg, ha kell:
Az egyik esetben az usb kimenetre PCM jelek kerülnek, amit a dac fogadó chip-je át kell, hogy alakítson i2s jellé.
A másik esetben a lejátszó szoftver (foobar) képes arra, hogy az usb-re i2s jeleket küldjön ki, amit a dac-ban egy szintén megfelelő fogadó chip tud fogadni. És ez az eljárás ad jobb hangot, mert így kimaradnak a konvertálások.
Jól értelmezem?
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
Foobar2000
a 127.0.0.1 ez az IP
a PORT meg a 4 jegyű szám pl.: 8888
mindkettőnek mindkét eszközön szerepelni kell
ha nincs külön a portnak rublika /megadási lehetősége/ akkor így:
127.0.0.1:8888
Köszönöm hogy megpróbáltál segíteni!
Nálam továbbra is "socket error" van...
Azt hiszem feladom...
Foobar2000
Na ez nekem nem megy... Már írtam mindent mindenhova.
127.0.0.1 port? Ezt a prot-hoz kell írni a telóba, vagy az ip-hez?
Bocs hogy ilyen "okos" vagyok, de ezekkel a hálózati dolgokkal mindig bajom van...
a 127.0.0.1 ez az IP
a PORT meg a 4 jegyű szám pl.: 8888
mindkettőnek mindkét eszközön szerepelni kell
ha nincs külön a portnak rublika /megadási lehetősége/ akkor így:
127.0.0.1:8888
Foobar2000
a listen on -ba beírtad az IP címed? ha nem írsz oda semmit s LAN-ba vagy az androiddal /pl. közös routertől van mindkét készülék net kapcsolata/ akkor a 127.0.0.1:PORT -ot kell használnod
ill. az IP címedhez azt adtad meg amit a router kioszt? 192.....
Na ez nekem nem megy... Már írtam mindent mindenhova.
127.0.0.1 port? Ezt a prot-hoz kell írni a telóba, vagy az ip-hez?
Bocs hogy ilyen "okos" vagyok, de ezekkel a hálózati dolgokkal mindig bajom van...
Foobar2000
Át tettem a dll fájlt a components mappába. Semmi...
Letöltöttem egy telepítős verziót, itt már van 'HTTP control" Beírtam a telón az ip címemet, de továbbra sem kapcsolódik...
a listen on -ba beírtad az IP címed? ha nem írsz oda semmit s LAN-ba vagy az androiddal /pl. közös routertől van mindkét készülék net kapcsolata/ akkor a 127.0.0.1:PORT -ot kell használnod
ill. az IP címedhez azt adtad meg amit a router kioszt? 192.....
Foobar2000
Át tettem a dll fájlt a components mappába. Semmi...
Letöltöttem egy telepítős verziót, itt már van 'HTTP control" Beírtam a telón az ip címemet, de továbbra sem kapcsolódik...
Foobar2000
Köszönöm a segítséget!
Sajnos aki nem tud angolul, az könnyen elakad már az elején...
Nekem a 0.9.6.9-es portable verzióm van. Ezen egyáltalán működik? A 'tools'-ban nekem nincs 'HTTP Control'.
Letöltöttem a dll fájlt, betettem a fő könyvtárba...
mindenféleképpen érdemes lenne frissíteni a foobart (foobar2000 v1.1.8)
a régebbi verziókon nem feltétlenül működnek már ezek
fő könyvtár?
mármint ide? foobar2000\components\
szal a components mappába raktad?
hogy sikerült e beleraknod le tudod ellenőrizni a files/preferences/components és itt olyat keress hogy HTTP Control
ha benne van akkor jó helyre raktad
s így?
Foobar2000
ameddig valaki nem tud konkrétat
ha ezt a beállítást nézzük akkor hol akadsz el?
Köszönöm a segítséget!
Sajnos aki nem tud angolul, az könnyen elakad már az elején...
Nekem a 0.9.6.9-es portable verzióm van. Ezen egyáltalán működik? A 'tools'-ban nekem nincs 'HTTP Control'.
Letöltöttem a dll fájlt, betettem a fő könyvtárba...
Foobar2000
Tudnátok nekem segíteni abban hogy az Androidos "foobar 2000 remote control" távirányító progit hogy tudnám életre kelteni?
Hálózati és egyéb beállítások érdekelnének...
Köszönöm!
ameddig valaki nem tud konkrétat
ha ezt a beállítást nézzük akkor hol akadsz el?
Foobar2000
Tudnátok nekem segíteni abban hogy az Androidos "foobar 2000 remote control" távirányító progit hogy tudnám életre kelteni?
Hálózati és egyéb beállítások érdekelnének...
Köszönöm!
Foobar2000
Hát...
Nem alternativa.
Foobar - Wasapi
Nem is alternatívaként,csak "érdekességképpen".A Foobar-tól messze van.
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 99
Foobar2000
Peter Pawlowski új munkája elérhető itt :Boom 1.0.2
Hát...
Nem alternativa.
Foobar - Wasapi
Foobar2000
Peter Pawlowski új munkája elérhető itt :Boom 1.0.2
Foobar2000
Foobar taviranyito (iphone/ipad) a Linn Kinsky-vel. Epp most probaltam, eleg jol müködik csak ajanlani tudom.
Köszi!
Végre lehajthatom a notebook tetejét
CD Futómű: ETHOSZ Audio CD-Transport (+Libra) DAC: ETHOSZ Audio Balanced RTP Vacuum Tube SQ Előfok: ETHOSZ Audio Balanced Zen (Referenc) Végfok: 2x ETHOSZ Audio PA-2.5 SQ (Bi-amp) Hangfal: WATT/Puppy by ETHOSZ Audio Kábelek: Nirvana S-L
Foobar2000
Androidos táv is van hozzá, a legjobb foobar2000 remote control néven fut, fél éve használom, kiváló.
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 555
Foobar2000
Foobar taviranyito (iphone/ipad) a Linn Kinsky-vel. Epp most probaltam, eleg jol müködik csak ajanlani tudom.
Köszi, jól müxik.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech