Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audio Cd irása
Audio Cd irása
Szia!
Egész egyszerűen egy íróprogrammal Audio-CD-ként kiírod. Semmi különös dolgot nem kell csinálni vele.
Viszont nem árt ellenőrízni írás előtt, hogy a CD szabványnak megfelel-e a *.wav fájl (16 bit 44.1 kHz)!
Abból még nem lesznek MP3 fájlok.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- livestrong
- Nincs visszaút

- Értékelés: 656
Audio Cd irása
Szia!
Egész egyszerűen egy íróprogrammal Audio-CD-ként kiírod. Semmi különös dolgot nem kell csinálni vele.
Viszont nem árt ellenőrízni írás előtt, hogy a CD szabványnak megfelel-e a *.wav fájl (16 bit 44.1 kHz)!
Azért nem árt, ha cue file-ból készül a cdda lemez, pontos írási offset beállítással.
Cue nélkül csak egy rossz másolat lesz az eredmény.
- pooly73
- Fórumlakó

- Értékelés: 120
Audio Cd irása
Na végre egy olyan ember aki tényleg úgy segít ahogy szeretném.
Nagyon szépen köszönöm.
Működik a dolog.
Üdv
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 385
Audio Cd irása
...Vagy a waw-ot hogy tudom audio cd-nek kiírni ?
Szia!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Audio Cd irása
Sziasztok
Kipróbáltam a Foobar-t, sikerült is átkonvertálnom, de csak waw-ba csinálja, nincs semmi egyéb beállítás.
Le kell még tölteni valamit mellé?
Vagy a waw-ot hogy tudom audio cd-nek kiírni ?
Szia!
Képekben szemléletesebb...
tehát jobb gomb / Convert / ... (pötty, pötty, pötty) és az "Output format" fülön jönnek elő a beállítási lehetőségek
majd az "Edit" gombbal pontosan beállítható, hogy miként működjön a kodek
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
- pooly73
- Fórumlakó

Audio Cd irása
Sziasztok
Kipróbáltam a Foobar-t, sikerült is átkonvertálnom, de csak waw-ba csinálja, nincs semmi egyéb beállítás.
Le kell még tölteni valamit mellé?
Vagy a waw-ot hogy tudom audio cd-nek kiírni ?
- pooly73
- Fórumlakó

Audio Cd irása
Köszönöm a segítséget.
Pont Foobar-t használok, de fogalmam sem volt hogy ilyet is tud.
Üdv
Pál
- livestrong
- Nincs visszaút

Audio Cd irása
Sziasztok
Olyan konvertert keresek ami FLAC-ből csinál Mp3-at-vagy Wav-ot.
Lehetőleg olyan kellene ami egyszerű, letölthető, és nem vírusos.
Köszi szépen.
Helló!
Én ezt javasolnám neked.
http://www.cuetools.net/wiki/CUETools_Download
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Audio Cd irása
Sziasztok
Köszi szépen.
Szia!
ITT EGY.
Foobar nagyon egyszerűen használható erre is, csak behúzod a kívánt Flac-ot
és a lejátszólistában nyomsz egy "Ctrl+A" billentyűkombinációt, majd jobb gombot és Convert ...
Itt beállíthatod mire szeretnéd konvertálni és már indulhat is a dolog.
Ennél azért vannak komolyabb célprogramok. Ilyen a dBpoweramp nevű pogi, viszont fizetős :-(
De tud kötegelt feldolgozást is és rengeteg Codec van hozzá.
Konvertálni kívánt mennyiségtől függ melyik az ideális választás.
Remélem tudtam segíteni!
- pooly73
- Fórumlakó

Audio Cd irása
Sziasztok
Köszi szépen.
Audio Cd irása
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogy beolvasáshoz,grabbeléshez,rippeléshez melyik Plextor író jobb? A PLEXTOR PX-W5224TA vagy a PLEXTOR PLEXWRITER PREMIUM II ? CD gyűjtemény merevlemezre való mentése tömörítés nélkül,minél veszteségmentesebb minőségben a célom! Írni nem igazán fog kelleni,hanem inkább lassabb,biztosabb ,hibák nélküli beolvastatás a lényeg! Köszönöm a válaszokat!
Az 5224 meglehetősen régi író, ha rendben van a lézerdiódája, akkor az is jó lehet.
Írásra egyértelműen a Premium 2 a jobb és évekkel újabb is, mint az 5224.
Én azt venném meg, amelyik kevesebbet ment és jobb állapotban lehet.
Audio Cd irása
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogy beolvasáshoz,grabbeléshez,rippeléshez melyik Plextor író jobb? A PLEXTOR PX-W5224TA vagy a PLEXTOR PLEXWRITER PREMIUM II ? CD gyűjtemény merevlemezre való mentése tömörítés nélkül,minél veszteségmentesebb minőségben a célom! Írni nem igazán fog kelleni,hanem inkább lassabb,biztosabb ,hibák nélküli beolvastatás a lényeg! Köszönöm a válaszokat!
Audio Cd irása
Kiírtam egy anyagot cd-re. Lejátszáskor - asztali cd - nagyon zajos a hang. Utána vettem észre, hogy 24 bites az alapanyag. Kell ehez valami külön szoftver vagy konvertáljam át ?
Előre is köszönöm a segítséget.
A 24 bites mintavételezésű felvétel nem CD szabvány szerinti, szeirntem HDCD lejátszó kell hozzá. De lehet, hogy már az író szoftver sem tudta kezelni ezt az anyagot, és hibásan írta ki 16 bites CD formátumban.
Kiírtam egy anyagot cd-re. Lejátszáskor - asztali cd - nagyon zajos a hang. Utána vettem észre, hogy 24 bites az alapanyag. Kell ehez valami külön szoftver vagy konvertáljam át ?
Audio Cd irása
Audio Cd irása
valakinek sikerült már 100%os másolatot készítenie gyári audiócdről?
szal amire nyugodt szívvel azt mondod : ez pontosan úgy szól, ahogy a gyári. (olyan vélemény nem érdekel ,hogy "jobban szól" mert az már 'más'..
és ha igen akkor hogyan? milyen író, milyen lemez, milyen szoftverek, oprendszer stb stb
mert nekem nem. annak ellenére, hogy 5 féle Plextor író van itthon, meg vagy 20 féle egyéb (scsi-k is) a végeredmény mindíg az, hogy megváltozik a hangkép (basszus hiány, sziszegős magas, vagy kásás hangkép, dinamika vagy részletek hiánya stb
plz help, minden vélemény érdekel..
illetve; valaki próbált már másolni SPDIF en keresztül? szal ; asztali cdjátszó spdif kimenete > optikai kábel > hangkártyán keresztül wavba küldeni..?
Nem csak az író márkája számít (bár az újabb Plextoroknak csak a nevük az), hanem a grabbelő szoftver, annak beállításai, a CD-R lemez és az író szoftver is.
SPDIF technikával működnek az egylemezes asztali CD-írók is, ezt már többen próbáltuk.
Ha tudod, hogy mi a különbség a grabbelés és a sima beolvasás között, akkor tudod, hogy asztali CD-lejátszóval nem lehet grabbelni, ott valós idejű lejátszás történik, az olvasási hibákat közelítéssel pótolja a lejátszó szoftvere, az eredeti információ nem lesz helyreállítva.
Az írható lemez minősége meg többet számít, mint az, hogy melyik típusú (lehetőleg régi) Plextor íróval írod ki a ki tudja, hogyan beolvasott gyári CD-t.
Ha az íróidhoz van PlexTools programod, akkor a sziszegős, kásás, mélyhiányos lemezen futtasd le a Q-Check C1/C2 tesztet és az eredményül kapott diagramot tedd be ide.
Audio Cd irása
valakinek sikerült már 100%os másolatot készítenie gyári audiócdről?
szal amire nyugodt szívvel azt mondod : ez pontosan úgy szól, ahogy a gyári. (olyan vélemény nem érdekel ,hogy "jobban szól" mert az már 'más'..
és ha igen akkor hogyan? milyen író, milyen lemez, milyen szoftverek, oprendszer stb stb
mert nekem nem. annak ellenére, hogy 5 féle Plextor író van itthon, meg vagy 20 féle egyéb (scsi-k is) a végeredmény mindíg az, hogy megváltozik a hangkép (basszus hiány, sziszegős magas, vagy kásás hangkép, dinamika vagy részletek hiánya stb
plz help, minden vélemény érdekel..
illetve; valaki próbált már másolni SPDIF en keresztül? szal ; asztali cdjátszó spdif kimenete > optikai kábel > hangkártyán keresztül wavba küldeni..?
Audio Cd irása
Elképzelhető,hogy teljesen felesleges külsőházas írót vennem a cd-im beolvasásához,mert a program a lényeg? Egy középkategóriás Acer laptopom van,amiben Pioneer márkájú írót tettek gyárilag.
A Pio írókat már vagy 4-5 éve a QSI gyártja, úgyhogy tökmindegy. Elvileg meg lehet próbálni.
Audio Cd irása
Az a nagy igazság, hogy a CD/DVD mint adattároló lefutott. Az eredeti gyártók mind továbbléptek és átadták a terepet a követőknek.
Ezért ma már nem gyárt senki minőségi CD/DVD írót. A maiak adatot írnak gyorsan. Olvasási minősége a mai Samsungoknak és Asusoknak is jó. A poén az, hogy belül szinte azonosak. Ha pl. Samut veszel, akkor kerüld a kínait, keress pl. Fülöp-szigeteki gyártásút. Ritkább, de még itt-ott lehet kapni.
A lényeg az, hogy sima beolvasás helyett az EAC szoftverrel kell grabbelni (szigorúan fizikai olvasás), annak viszont nem egyszerű a beállítása, érdemes a neten utánanézni. Audio CD írásra viszont ezek az új írók nem a legjobbak.
Elképzelhető,hogy teljesen felesleges külsőházas írót vennem a cd-im beolvasásához,mert a program a lényeg? Egy középkategóriás Acer laptopom van,amiben Pioneer márkájú írót tettek gyárilag.
Audio Cd irása
Köszi a választ! A problémám az,hogy ezeket a típusokat(a Prémium 1,2,illetve a PX-712A-t nem kapni sehol. Nem tudom,a mostani modellek mennyire olvasnak jól,amik már mindent írnak,ami kerek?
Az a nagy igazság, hogy a CD/DVD mint adattároló lefutott. Az eredeti gyártók mind továbbléptek és átadták a terepet a követőknek.
Ezért ma már nem gyárt senki minőségi CD/DVD írót. A maiak adatot írnak gyorsan. Olvasási minősége a mai Samsungoknak és Asusoknak is jó. A poén az, hogy belül szinte azonosak. Ha pl. Samut veszel, akkor kerüld a kínait, keress pl. Fülöp-szigeteki gyártásút. Ritkább, de még itt-ott lehet kapni.
A lényeg az, hogy sima beolvasás helyett az EAC szoftverrel kell grabbelni (szigorúan fizikai olvasás), annak viszont nem egyszerű a beállítása, érdemes a neten utánanézni. Audio CD írásra viszont ezek az új írók nem a legjobbak.
Audio Cd irása
A Plextor PX-712A jól olvas. Legalábbis teszteken kisebb jittert mutat, mint a Premium 2 vagy a 716A.
Bár létezik külső házas, de tálca nélküli (slotos) változat belőle, szvsz jobban jársz, ha veszel egy külön külső házat és bele egy belső írót.
Köszi a választ! A problémám az,hogy ezeket a típusokat(a Prémium 1,2,illetve a PX-712A-t nem kapni sehol. Nem tudom,a mostani modellek mennyire olvasnak jól,amik már mindent írnak,ami kerek?
Audio Cd irása
Neroban sehol. Mi a forrásod, milyen fájlokat akarsz kiírni?
waw formátumot, zenei fájlok
- livestrong
- Nincs visszaút

Audio Cd irása
Köszönöm a segítséget.
Még 1kérdés: az írási ofsetet hol lehet beállítani? Én Nero-val szeretnék cd-t írni.
Szia!
CUETools-szal beállítod az írási offset értéket, konvertálás wav-ba Cue alapján és utána lehet Cue alapján írni a Nero-val bitpontos másolatot.
http://www.cuetools.net/wiki/Main_Page
Audio Cd irása
Köszönöm a segítséget.
Még 1kérdés: az írási ofsetet hol lehet beállítani? Én Nero-val szeretnék cd-t írni.
Neroban sehol. Mi a forrásod, milyen fájlokat akarsz kiírni?
Audio Cd irása
Köszönöm a segítséget.
Audio Cd irása
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérem az alábbiakban:
- a Plextor px 712a AMQR képes író?
- ugyanezen írónak milyen írási offset értéket kell beállítani?
Nem tud AMQR-t de attól még nagyon jó minőségben ír. Plextorok közül csak a Premium 1 és 2 tud AMQR-t, meg néhány Yamaha.
Írási offsete -30.